- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
velizare #101125 üzenetére
Nem írtam azt, hogy a vetítővel hangot szólaltatunk meg.
Pusztán arról írtam le a véleményemet, hogy a 10 méteres és annál hosszabb HDMI kábelek használatától nem kell idegenkedni és nem kell róluk senkit lebeszélni, mert sem a képpel, sem a hanggal nincs és nem lehet probléma. Természetesen nem teszkógazdaságos kerítésdrótról van szó, hanem tisztességes minőségű kábelről.(#101128) whatnot
Az eladó hibás, de a vevő is. Ahogy korábban kifejtettem, a távirányító és a mérőmikrofon hiánya olyan figyelmeztető jelek, amik lomtalanításból, (szemétdombról, kukából) származó készülékre utalnak. Nem lehet biztosra mondani, de nagy a valószínűsége. Ilyet nem szabad megvenni! Pláne próba nélkül.
Mit tartalmaz az adásvételi szerződés? -
vendingo
veterán
válasz
velizare #99212 üzenetére
Ez jó hír, megfogom próbálni.
Jelenleg azon agyalok, hogy hogyan tudnám majd összekötni az erősítőt és a tv-t is, hogy megmaradjon a képarány az összes készüléken.
Sajna nem fogom megúszni a monitor cserét, mert miatta van az egész kavarodás.MasterMark: Próbáltam mindenféle módon, de egyik se nyerte el a tetszésemet.
A kijelző másolása lenne az egyetlen megoldás, de akkor változnak a képarányok.
Addig nem idegeskedek rajta, amíg nem veszek új tv-t.
Van egy ismerősöm, akinek ilyen monitorja van mint nekem, csak 16:9-es. Rákérdezek nála, hogy cseréli-e az enyémre.Amire még szerettem volna rákérdezni, hogy az normális, hogy ki-be kapcsoláskor ad egy kattanó/csattanó hangot az erősítő?
-
vendingo
veterán
válasz
velizare #99166 üzenetére
Sajna odáig el se jutottam, hogy a TV-t megpróbáljam rákötni.
Már nem nagyon tudom tesztelgetni, elcsomagoltam, látni se akarom. 8 órán keresztül kínlódtam vele, mire rájöttem, hogy vennem kell egy új monitort, máskülönben nem fog működni rendesen.Bekötések úgy voltak, hogy VGA hdmi-ről rákötöttem blue ray hdmi-re (próbáltam több felállásban is Game...)
A monitor pedig dvi csatin volt rákötve a pc-re.Ami még zavart, hogy amikor volt hang ocsmány képminőség mellett, akkor semmilyen hangzást nem lehetett állítani az erősítőn, csak valami multi chanel jött be mindig. Nem volt stereo hang se, mindig szólt mindegyik hangszóró.
-
dhcodoki
senior tag
-
Csabroncka
addikt
válasz
velizare #95550 üzenetére
Nem tudom mi volt az a mondat ami miatt ezt írtad, hiszen a kábel mint passzív eszköz sávszélességet biztosít (persze nem közvetlenül, hanem a szabványnak megfelelően de ebbe felesleges belemenni - erről írtál), ha rossz a kábel anyagi minősége, akkor egy bizonyos adatmennyiség már nem fog átmenni rajta, nyilván ugyan ez a történet a kábelhossznövekedéssel.
megj: nem gondolom, hogy csak a hosszú kábelekből kell jó minőségűt vásárolni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
velizare #93013 üzenetére
Persze, az az elállás. itt van egyébként
-
adodaniel
őstag
válasz
velizare #92473 üzenetére
Neked van igazad.
A separate Dolby Digital track will nearly always be included on Blu-ray Discs that also offer higher bitrate Dolby encodings, including both DD+ and Dolby TrueHD.
...
Remember also that Blu-ray recordings with Dolby TrueHD sound tracks are required to include Dolby Digital versions of the same sound track separately as well... -
adodaniel
őstag
válasz
velizare #92467 üzenetére
If you connect your Blu-ray player to your receiver with optical or coax, the audio will "fall back" to Dolby Digital, DTS or two-channel PCM (lossless, but only two channels).
(#92450) Lacielvtars Analóg bekötéssel is továbbíthatóak a HD-hangok, csupán annyi RCA kábel kell, ahány csatornát akarsz. Természetesen, ha a forrás készüléken megvannak a megfelelő analóg kimenetek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
velizare #91971 üzenetére
ha mindkét tű be van kötve az erősítőkön,akkor a szimmetrikus átvitel elvileg zavarra érzéketlen.
Ugyanakkor vannak erősítők, ahol gondot okoz,ha a hidegpont nincs átvive a kábelen. ilyet még csak diy cuccon láttam.multiméter mit jelez a kábel két végén? + pin, a - pin, a föld és a csatlakozóház mind fémesen egyenpotenciál?
ui. nem viccelek, I love Halcro. pont olyan hang,amilyet szeretek,mintha a denonom nagyonnagy testvérét hallottam volna. meleg, zenei. köszönöm XT,nek, és Ildinek a türelmet, megint sokat tanultam.
-
BBéci
legenda
válasz
velizare #91499 üzenetére
Maximumot nézve 800 vs. 1100.
Másik erősítő van benne, Sledge STA-400D helyett Sledge STA-500D.
A frekvenciaátvitel alsó értéke az NSD esetén 23 Hz, az SB2000 állítólag 19 hertzet is tud. A hangszórón is változtattak, más a pilléje, porsapkája, gumipereme, nagyobb a pólusvas furata, stb.
SB12-NSD, SB-2000. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
velizare #91387 üzenetére
egy ilyen kábelem van az erősítő és a tévé között
link
szombaton bekötöttem egy mobil hdd-t és akkor mozgattam meg véletlen a kábeleket és amikor bekapcsoltam hogy filmezzek, se kép se hang...
és tényleg amikor megmozgattam volt hogy mákos is volt a kép, igazad van, erre úgy fel sem figyeltem...ezt sajnos nem tudom mit takar: hdcp szinkronizációs hiba
-
cidrus
csendes tag
válasz
velizare #89700 üzenetére
a tökéletes képhez mondjunk más csere is kéne.Ami vitathatatlan hogy a kábelcsere látványos hatást hozott. Mondhatom azt hogyha még javítani szeretnék akkor máshoz kéne nyúlni.
1.projektor cseréje
2projektor kalibrálása
3 eredeti lemezek használata
4egy jó vászon
5 környező felületek teljes sötétitése
stb......
szóval nem igazán értem hogy mire gondoltál mikor azt mondtad hogy a többiek nem szóltak. -
mettek
addikt
válasz
velizare #88206 üzenetére
az oké de ekkora különbség nincs a két csatorna között alapesetben. Amúgy meg egyáltalán nem biztos, hogy külön rögzítik. Pl a vokál/ének az egy csatornán kerül felvételre és abból lesz stereo (nem két mikrofont használnak). Illetve a masterelés is egyformán történik, elég buta dolog lenne ha külön masterelnék a két csatornát...mind erőforrás mind munka szempontjából. Tudom mert stúdióztam.
A 2 csatorna között annyi különbség lehet hogy hogy az egyikben 1-1 plusz hang vagy hangszer vagy effekt villan fel.Ha élő koncertet vesznek fel, ott más a helyzet.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
velizare #87990 üzenetére
Persze ebben is van pici igazság.
Inkább attól tartok, Ő olyan, mint egy autónepper, aki semmit sem tud a kocsi előéletéről, sem az esetleges hibáiról, sem hogy volt-e javítva, törve stb.
Így, mikor kiviszi az autópiacra, legalább akkora eséllyel lesznek hibái, mint sem.
Ha tulajdonostól veszed, látod hol és milyen körülmények között használták, van-e rajta virágcserép,
rajta ül-e a macska, vagy épp a kis srác ütögeti-e csattogós lepkével a tetejét. -
BBéci
legenda
válasz
velizare #87142 üzenetére
A topik címére utaltam: a TV csatlakoztatható házimozi erősítőhöz, optimális esetben HDMI kábellel.
Azt a véleményemet fenntartom, hogy a HDMI kábelek beleszólnak a kép- és hangminőségbe. És baromira nem érdekel, hogy ezt ki hiszi el és ki nem, mivel látható, hallható. Aki még nem tapasztalta, azt csak sajnálni tudom, de még bizonyára lesz rá módja az életben. -
BBéci
legenda
válasz
velizare #87137 üzenetére
Vagyunk itt plazmások egy páran (pl. Liszi, Dorian), nem kell pontos információkért másik topikba menni.
(#87138) Gergőke88
Jogos felvetés, közel ugyanannyiért 60 colos LG plazmát kapni. Igaz, annak a képminőségét nem lehet egy napon (és nem lapon) említeni a GT60-éval. -
Patice
nagyúr
-
Patice
nagyúr
válasz
velizare #86877 üzenetére
Ha van, ahol meg tudod csinálni/csináltatni, akkor mondjuk zártszelvényből, hogy elég erős, masszív legyen + a fémbe tudsz menetes furatokat csinálni (M6 vagy M8), amikbe mehetnek majd a tüskék.
Hogy ne billegjen 3 lábú lenne jó, 1-1 láb elöl, a frontok alatt, egy meg hátul, középen a TV mögött. A TV-t is fel tudnád simán csavarozni erre a keretre. A frontoknak kellene egy 6-8 mm-es vaslemez, vagy szintén zártszelvényből csinál(tat)hatsz egy X alakú lapos tartót, aminek a négy sarkára odaragaszthatod gyurmaragasztóval a frontokat. Vagy akár itt is tüskézhetsz még egyszer.
De csak tippelek, nem csináltam még ilyesmit.
-
Mankó
veterán
válasz
velizare #86818 üzenetére
TV alatti fiók és annak kerete ki, tv-t talp nélkül felfogatni a szekrény hátlapjára, pl. egy fali konzolra (hogy azért ne legyen olyan mélyen). Mellé, a szekrény belső hát lapjára mehetnek a bögre frontjai, a tv elé pedig menne a center.
Ha a tv melletti gépet nem tudod máshova elrakni, akkor a fenti polcon lévő kicsi gépet a valamelyik sarkához tenném, a nagy pc-t pedig fektetve fel a polcra. HDD dok meg mehetne a másik oldalra a tv-hez, ha hely hiány lépne fel a polcon.
A sub helye mérettől és a szólás irányától függ. Ha előre szól és kicsi, akkor valamelyik üveges vitrin alatti alsó helyre is mehet. Ha alulra vagy oldalra szól, akkor valahova a fényképező személytől jobbra, vagy a hátsókkal egy falra, sarokba esetleg. -
Patice
nagyúr
válasz
velizare #86864 üzenetére
Jaa, hogy te annyira kilógatnád...
Annyira azért nem gondoltam, csak legalább annyira legyen elöl, hogy a frontok előlapjai minimum a szekrény síkjában legyenek, vagy 1-2 cm-rel előrébb.
Esetleg egy nagy U alakú tartó, aminek a két szárán a frontok lennének, az U seggén meg a TV? így két legyet egy csapásra megoldanál szekrény fúrása nélkül.
A TV súlya meg jól jönne az állványnak.
-
Patice
nagyúr
válasz
velizare #86850 üzenetére
"5-8 kilós dobozoknál nagyon-nagyon le kellene terhelni az állvány talpát ahhoz, hogy ne lehessen megmozdítani"
Így van, a fizika, az fizika.
Ha az állvány kb. (minimum) kétszer olyan nehéz, mint a rajta lévő doboz, akkor kellően stabil lesz, mert az alsó részén lesz a súlypont.
"ha a gyerek rácsimpaszkodik, vagy beleakad..."
Ez meg inkább szoktatás, nevelés kérdése.
Nálam két nagyon aktív lurkó szaladgál naponta a nappaliban le-fel. De ha közelítenek az állványon lévő dobozokhoz, akkor rájuk szólok, hogy onnan jöjjenek el/oda ne menjenek/ne érjenek hozzá, nehogy leessen (mert akkor apa nagyon mérges lesz!). Bár elég nehéz az állvány+doboz rendszer. (Monitor Audio RX1 = 6,8 kg, alatta az állvány és a tüskék olyan 14-15 kilóra jött ki homokkal töltve. És elég stabil.)
(#86855) cain69:
Kompromisszumos, de ez van. Amúgy ilyen körülmények között vállalható.
Még pár észrevétel ötlet hozzá:
- A TV-t ha hátra akarod betenni, akkor én inkább leszedném a talpát és pár csavarral (VESA furatba) + elég erős bowdennel felfüggeszteném. A bowden két vége meg mehetne egy egy csavarra, amik a nagy középső üre két oldalfalába fúrsz. Tudom, nem túl elegáns belefúrni, de akkor valahogy megoldanám, hogy a TV ne a saját talpán álljon, így lesz elég helyed a centernek, meg mondjuk a kábelnek hátul.
- Így be tudnád lőni a centerhez, hogy biztosan ne lógjon a képbe.
- Az állványokat én lehet úgy csináltatnám meg fémből, hogy azokat valahogy lehessen rögzíteni a bútorhoz, mondjuk egy bowden darabbal, a dobozok alatt, ami nem ér az állványhoz, de ha borulna, akkor megfogná az állványt még az elején. -
Patice
nagyúr
válasz
velizare #86839 üzenetére
"ha ki tudnám emelni a polcsugárzókat a szekrény síkjából, az mennyire segítene?"
A kapott hangban sokat, de ehhez az egész üreget, ahol a hangdobozok és a TV lenne ki kellene bélelni valamilyen hangelnyelő anyaggal. + a dobozokat tüskézéssel elcsatolni a szekrénytől.
-
Patice
nagyúr
válasz
velizare #86833 üzenetére
A bögreszetteket pénzkidobásnak tartjuk.
Kicsiben lehet jó hangot csinálni, csak az nem lesz olcsó.
A hátsóknak oké, hogy megvan a hely, de elől a szekrény miatt nem lehet normálisan elhelyezni semmi ilyesmit.
Ill. meg lehet próbálni, de akkor az egész szekrényt át kéne szabni, dobozokat elcsatolni tőle, vagy ha polcra kerülnek a dobozok, akkor oda vagy első reflexeset raknék, vagy inkább zártat.
De bármi is kerül a szekrénybe/szekrényre, annak a hangját el fogja színezni a szekrényre átjutó rezgések hangja. Az egész szekrény rezonátorként viselkedne, ami nem jó, ha az a célod, hogy valami normális legyen ott.
A centert még meg lehetne úgy oldani, hogy a TV-t berakod a szekrény hátsó falához (felakasztod, felrakod valahogyan) és így elől, középen tüskézve oda tudnád rakni (de az nem gyerek biztos).
A kér frontot kb. pont a két szélső üveges ajtós rész elválasztásához kellene raknod, hogy kb. síkban legyen a TV középvonalával.
Szóval nem egyszerű, hacsak nem konyítasz a házi barkácsoláshoz olyan szinten, hogy igényesen meg tudd csinálni a frontok esetén is az elcsatolást.
(Láttam már ilyesmit, hogy a polcra tett centert körbetömték szivaccsal és úgy lakott a polcon, de ez akkor sem az a felhasználási kör, amire szánták.)
-
Patice
nagyúr
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Ez az "Ó máj Gád!" tipikus esete.
De a kihívás, az kihívás.Osztom Patice véleményét. Amíg a gyerekek nem nőnek fel, illetve nehézkes lenne aláaknázni a szekrény előtti térséget, addig nincs értelme komolyabb cuccosra. Hosszú távon viszont megszabadulnék attól a szekrénytől.
-
Patice
nagyúr
válasz
Rendet rakni.
Komolyabban: mi lenne a cél, mit szeretnél itt elérni, mi az amivel nem vagy elégedett?
- Nagyobb TV-t nem raknék be, szvsz. felesleges.
- PC-t fektetném és mehetne fel az egyik polcra, vagy akár kisebb házba átraknám, bár már van feljebb egy másik PC.
- routert a szekrény tetejére raknám a jobb felső sarkára. HDD dokkoló OK. Nyomtató is maradhat ott tőlem.
- Ha a hangon akarsz picit javítani, akkor a kis prüntyögőket felszerelném/felragasztanám a talppal, vagy anélkül a szekrényre a TV képernyő középső síkjával egy magasságba. Kintebbbre hoznám, hogy ne szóljon bele a doboz a TV körül a hangjába. A hozzájuk tartozó mélyládácskát valahova a földre raknám, bár lehet nagyobb biztonságban van a gyerekek elől a TV mögött, ott, ahol most van. -
xtremetuning
addikt
válasz
velizare #86610 üzenetére
Mielőtt félreértenél : akusztika az első és olcsóbb, mint a kábel.
DE ! : ahol a szobát nem tudják kezelni, mert nem ! (az okokat ragozhatnánk, de felesleges), ott egy kábelcsere simán belefér.7alvóhoz legalább 4 féle kábelt tudnék vinni, ami megoldaná 80-90%-ban a baját. Az már más, hogy nem érné meg, mert nem szeretné megfizetni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
velizare #84650 üzenetére
Igen.
Sanci38: Azért írtam, mivel Te is azt írtad, hogy az X1000-nél jobb valamivel. Erre mondom én, hogy inkább X3000-el kéne összehasonlítani, mert az X2000-nél szerintem jobb. Ha tovább fejtegetünk, akkor az is kiderülhet, ha az X1000-nél kicsit jobb az Onkyo és a X2000-nél simán jobb a Yamaha775, akkor talán a kis Onkyo még jobban lemaradna mögötte. Jól spekulálok?
Szerintem jól. -
Peak
addikt
válasz
velizare #82924 üzenetére
csak hát aki gondolkodik is kicsit, és megérti, hogy a piacon levő hibátlanul működő eszközök száma ezerszer, tizezerszer nagyobb, mint a meghibásodottak száma, az rájön magától is, hogy ha elromlik, pech.
én sem újat, vagy garis HM erősítőt vettem 160.000ért féláron. -
válasz
velizare #81966 üzenetére
"nagyon nem értek hozzá. mit veszítek két fronttal?"
"a rendszerrel a fő célom az érthető beszéd a filmekhez"
Ha ez a fő célod, akkor mindenképpen házimozi erősítőt és minimum 3.0-át építs ki. Tehát center feltétlenül kell ahhoz, hogy ha szükséges, meg tudd emelni a beszédsáv hangerejét. Ezt sztereó nem tudja biztosítani, ezért nekem is hasonló célzattal indult el a fejlesztésem annak idején. Én is emeltem a center hangerején a többihez képest, mert nem szeretem ha erőlködni kell, hogy tökéletesen értsem a szöveget. (A gyerekek miatt sok filmet nézünk szinkronnal, és állítólag a magyar hangsáv nem mindig van a helyzet magaslatán, bár az eredeti beszéd sem hallható rendesen olykor-olykor.)
-
válasz
velizare #81924 üzenetére
"vagy a szegély mellett vezetem el, vagy a szőnyeg alatt."
Azt írod, parkettaszegőről van szó. Annak a tetejére simán rá lehet erősíteni a kábelt tűzőgéppel, vagy nagyon vékony szöggel, ráhajtva óvatosan a kábelre.
"véleménye sokaknak van, tapasztalata sajnos hál'istennek csak keveseknek. na ők viszont egyáltalán nem szólnak be."
Egyetértek, elég sok az észosztó gyermektelen, mi is kapunk bőven "tanácsokat" tőlük.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
velizare #81922 üzenetére
Részemről biztos nem kioktatásként hangzottak el azok a szavak. Az is biztos, hogy az észt se akarom osztani a témában, bár saját gyerek nincs, a körülmények miatt a sors úgy hozta, hogy most az unokahúgomon keresztül fogok szembesülni a dologgal. Viszont háziállat van, bár nem egy nyelvet beszélünk, mégis egy következetes figyelmeztetés elégnek bizonyult ahhoz, hogy tudja mihez, hogy közeledjen. A vezetékek pl csak annyiban érdeklik, hogy néha alhasson rajtuk.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest