- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
válasz
Cseneles #189728 üzenetére
A legproblémásabb, valóban szobaméretből adódó frekin (33 Hz) mindössze 0.9 dB a különbség a két láda között, amit nem is hallasz meg, viszont a két konstrukció közötti különbség sokkal zavaróbb ezen frekvencián. A -3 dB/6Q olvasásra is túl széles és sok, de érdekesség képpen lemodelleztem.
A kék az eredeti refi átvitel és a rózsaszín az EQ-zott. A zöld a zárt maradt. Jól látszik, hogy egy jókora vályút tesz a frekimenetbe cserébe nem oldja meg a problémát és továbbra is jóval a zárt felett marad a lecsengés. Hangsúlyozom ez REW kalkuláció visszamérni már nincsen lehetőségem.
Ez pedig a zárt volt -
denesdr
addikt
válasz
Cseneles #189703 üzenetére
A reflex lengési problémája a hangolási freki alatt kezdődik kb fél oktávval, efölött kisebb a hangszóró kilengése mintha zárt dobozban lenne. Ezért is érdemes a hangolási frekit úgy megválasztani, hogy tudjuk mi az az alsó határ amit még le szeretnénk sugároztatni a ládával. Továbbá, ahol a reflex kezd unloadolni, ott már nem használunk EQ boostot, sokkal inkább cut kell.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Cseneles #187959 üzenetére
Gondoltam rá, de egyetlen akadálya lenne: "feleség"
Ha lenne egy pincém, ahol ki tudnék alakítani egy olyan "mozi" szobát akkor nem lenne probléma. Jelenleg a nappali adottságiból szeretném kihozni azt amit lehet.
Az elmúlt 1 évben lecseréltem az összes hangfalat, mélyládát, erősítőt de sajnos nincs arányban a minőség - térérzet javítása a befektetett összeggel. -
-KP-
addikt
válasz
Cseneles #186690 üzenetére
Az hogy mennyire megy mélyre a szubláda ugyanúgy függ a doboztól, sőt leginkább attól. Ugyanaz a hangszóró simán 3-6dB-vel is nagyobbat szólhat egy nagyobb méretű dobozban.
Itt egy Ultimax 18 és egy lavoce 18 inch pro hangszóró megmérve 1100W terhelés mellett. Ultimax 21hz-es fs, Lavoce 29. Kb. 210 literes doboz 18hz-re hangolva.
-
python1
veterán
válasz
Cseneles #186690 üzenetére
Így van, ezèrt kell nagy mèret, ès magas hatásfok.
Vegyük a Zoziplexet mint akár tanulmányt, amit èpítettem LCR dobozokat 15"- os kimagaslóan jó minősègű hangszórókból, oriási dobozmèrettel 40Hz- tud egèszsègesen, ehhez kèpest vannak a 20-30Hz- ra specjózott 6,5"- os hangszórókkal szerelt valamik.
Nem hiába köpik ki a lelküket a kereskedelemben kapható, gyenge szènnè dsp- zett szubok hiába az alacsony fs, ha azt már csak 85dB- es èrzèkenysèggel tudja a pros meg 9x - el.
Azèrt sokan meglepődnènek otthon, hogy mennyi az annyi. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Cseneles #186653 üzenetére
Persze, össze lehet, de automata módszer ART-on kívül nincs a piacon. 60 alatt nagyon szép, viszont utóméréssel felette is ugyanúgy nézhetne ki. Nekem már sajnos nem fér bele, hogy országot járjak, a legtöbb, amit fel tudok ajánlani, hogy aki átugrik, azt gyorsan megtanítom mindenre, ami kell.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Cseneles #186429 üzenetére
Igen, mert ritkán van olyan hdr tartalmaknal amikor az egész képet lefedi a "hdr" fény. A filmekben is általában kis területre korlátozodnak a csúcsfények, pl lámpa, tűz, láva, stb.
De valóban úgy kellene hogy képernyő lefedettsegtol függetlenül egyforma legyen a fenysuruseg, de sajnos nem ez van.
Ezért van az, hogy bizonyos jelenetek egy miniled tvn jobbak mint oleden, pl a mátrix fehér szobás jelenete.
-
skippper
senior tag
válasz
Cseneles #185902 üzenetére
Pont az ellenkezőjét mondom, nem csak kábelek között hallok különbséget, hanem még kábelcsere nélkül is tök másnak hallom a zenét minden alkalommal amikor leülök. Ilyen az emberi fül, meg az emberi agy.
A megkövezéssel pedig félreértesz. Nem az a gondom, hogy valaki hall vagy nem hall különbséget, hanem az, ha ezt mindenféle ezotérikus baromságnak (kábelbakok, varázskövek az erősítőn, tisztított áram a D-kategóriás erősítőnek, audiofil HDD-ről lejátszott zene és társai) tulajdonítják, bármilyen műszaki vagy fizikai háttér nélkül.
A konkrét esetben arról van szó, hogy be van ide dobva egy videó arról, hogy egy elektromos gitár és a gitárerősítő között lévő kábel vágási frekvenciája a hallható sávba esik, majd ebből a kolléga levonja a következtetést, hogy akkor a hangszórókábel is egyértelműen okoz különbséget, aki nem hallja az hallgasson MP3-at walkmanről, mert nem ért a zenehallgatáshoz (ez húzott fel leginkább).
Köszönjük Emese, a kettő között csak 100.000-szeres impedanciakülönbség van, de ki nem szarja le.
Itt találsz jól számoló algoritmust, ami a videóban említett vágási frekvenciát számolja házimozi környezetben, kérlek mutasd meg, hogy milyen paraméterezéssel sikerül ezt a hallható sáv közelébe tenni. Amennyiben nem sikerül, akkor pedig kérlek mondd meg, hogy mégis mi a jó ég köze van a linkelt videónak a hangszórókábelekhez.
Az a legfőbb gondom, hogy úgy beszélünk ezekről az érzékelésekről, mintha ez valami mérhetetlen, ismeretlen mágia lenne, miközben ezeknél az érzékszerveinknél lényegesen érzékenyebb mérőeszközeink vannak, amik nem tudják megerősíteni azt az érzést, hogy A vagy B kábel jobb (az ellenkezőjét viszont bármikor, reprodukálhatóan). Az a gondom, hogy bizonyított, réges-rég leírt, objektív fizikai alapvetéseket dobnak félre, szubjektív vélemények kedvéért.
Olyan ez, mintha azt mondanám, hogy egy 2 órás mozifilm rövidebb ideig tart, mint egy 2 órás egyetemi előadás, mert a mozifilmet rövidnek érzem, míg az előadás végtelen hosszúnak érződik - az nem számít, hogy mit mond az óra, én tényleg hosszabbnak éreztem, más meg nem változott, szóval az egyetemi óra alatt nem is 2 óra telt el, hanem 3.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Cseneles #185902 üzenetére
Könnyen megvan a lehetősége erre, a fórumon például python1 gyárt hangszórót, én pedig erősítő/AVR vonalon dolgoztam sokáig, több gyártó high-end modelljein. Egyikünk sem tolja a vudut, ahogy egyik komoly szakértő sem, csak akinek a nagyon gyors pénzkeresés lebeg a szeme előtt. Hidd el, ha én is moráltalan lennék, ezer éve a kábeliparban, földelődobozban, patkányokban, és egyéb baromságokban utaznék. 10 perc alatt fel lehet lőni egy ilyen márkát. Ezen kívül ismerek olyan hangszórógyártót, aki a 10 milliós (konkrétan dísztárgy) tartományban operál, akart is vaktesztet szervezni, de ez csírájában halt el, amikor rájött, hogy aki ennyire meg van vezetve, az nem menthető, maximum tőle mások.
-
BBéci
legenda
válasz
Cseneles #185877 üzenetére
Szerencsére vannak olyan topikok, csoportok, ahol nem hurrogják le azokat, akik "kábeleznek", mivel ők képviselik a többséget. Itt fordított a helyzet, ezért tűntek el olyan őstagok, akiknek fülük és rendszerük is van a jó és a rossz (oda nem illő) kábel hangra gyakorolt hatásának felismerésére.
A 8TC csúcs ár/érték arányú, nem szoktam elkeseredni, amikor a Nordost Heimdall 2 (AVO referencia, időnként nálam teszi a dolgát) után visszakötöm. Egyértelműen kevesebb finom részletet közvetít, de bőven marad annyi, amennyi az élvezethez, szórakozáshoz kell. -
-
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
válasz
Cseneles #183846 üzenetére
Most nem mértem, de itt egy korábbi mérésem két külön configgal. Egyiknél esést csináltam. ez kb 105dB. Szerintem többet is ki tudok csavarni belőle. Hozzá teszem ez a két hallgatói pozíció között van. 40cm-t arrébb rakod és borul, egyik pozícióba 50hz alatt emel ki a másikba 50hz felett. Viszont még mindig az a legjobb, ha középen állítom be. Ez van 2-en mozizunk, ami nem gond...
-
lenox
veterán
válasz
Cseneles #183778 üzenetére
Altalaban abban, amit a kamera tud, nem? Tehat AWG3-4, SGamut3, RedWideGamutRGB, stb. Ezek ugye scene-referred szinterek. A P3 meg a BT2020 viszont display referred szinterek, normalis filmet scene-referred szinterben rogzitenek, es a vegeredmeny lesz csak display referred szinterben, tehat ezeknek igy kozvetlenul nincs kozuk egymashoz.
-
-KP-
addikt
válasz
Cseneles #183711 üzenetére
Valljuk be, a 3.5méter szélesség, azért eléggé az egyik véglet. Ekkora méretet kevesen akarnak, vagy tudnak egyáltalán elhelyezni.
Azzal a kijelentéssel, hogy egy áteresztő felületnek csak hátránya van, nem feltétlen értek egyet. Persze kinek hol vannak a prioritások. Vannak előnyei, meg hátrányai, ugyanúgy ahogy a nem veszteséges vásznaknak is vannak előnyei, meg hátrányai. Szerintem az áteresztő vászon nem feltétlen csak arról szól, hogy középen legyen a centerhang. Hanem adott szobaméret mellett maximalizálni a vetített kép méretét. Ahol nagy falfelület van, ott nem feltétlen gond egy nagyobb vászon, és a két oldalt elhelyezett hangsugárzó. De minél keskenyebb egy szoba, annál inkább kijön az áteresztő vászon előnye ilyen szempontból.
A másik pedig, hogy a vászon és a +1 center árából kijön egy jobb fajta drágább áteresztő vászon ára, főleg ha a +1 center valami nem éppen olcsó fajta. Márpedig baromira felment az ára mindennek.
-
-
Morris
veterán
válasz
Cseneles #182288 üzenetére
Nem tudom mi miatt ment tönkre. Valószínűleg a táp trafó. Kollégám 115sw-je a trafó miatt adta meg magát. Ugyanaz volt a hibajelenség mint nálam. Világított a kis zöld led, de nem szólt. Az övébe is a nagyobb fehér ellenállás van. Szóval vagy a végfok panel vagy a táp megy tönkre. A kérdés az, hogy mikor!?
Elbszott egy konstrukció.
Itt a közelben egy csóka 30k-ért javította meg. Kapott egy árnyékolt Technics trafót. Ami meg alacsony hangerőn zúg. Az mondta, hogy gyakorlatilag bármi bármikor tönkremehet benne annyira silány alkatrészekből van megépítve a végfok.Már nem tudom visszakérni, mert időközben postázták a csere utalványt.
Innentől az extremeaudio-val kell rendeznem az ügyet. -
spiky03
veterán
válasz
Cseneles #181779 üzenetére
+1
Én is már így gondolom.
Jelenleg két DIY szub van itthon (Ulti + MicroMarty)Még tesztelés alatt van a Marty, de igazán meggyőző így -20dB-es hangerőn.
Az Ultit is meg kell hallgatnom így mert ott, ha jól emlkszem -25 dB volt a csúcs.Úgyhogy lehet lesz egy eladó Ultim
, mert sajnos nem tudok elhelyezni 2 szubot, max csak a front oldalon az meg nem biztos, hogy jó lesz. De természetesen megfogjuk mérni a lehetőségeket.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Cseneles #181563 üzenetére
A potik semmit nem jelentenek, csak egy digitális szorzást, 20 Hz-en leclippelheted 7 óránál is. Végfok potikat mindig maxra tekerünk, mert az SNR úgyis konstans, csak így nincs, ami visszafogja. Egyedül az AVR-es használat érdemel némi optimalizálást, ott a vonalszintű maximumra kell optimalizálni. Mérés hiányában annyi a trükk, hogy feltekered maxra, húzod lefelé a subot és felfelé az AVR-t, ha pedig az AVR meghal, onnan tudod, hogy ennél jobb dinamikád nem lesz.
-
Quetz
őstag
válasz
Cseneles #181250 üzenetére
Az Emotiva és a Storm SOC alapú eszközök, a Momentum Data Systems a beszállítójuk. Mondjuk abban igazad van, hogy a figyelmes szemlélő észrevehet egy embedded pc-t a strom belsejében
-
achilleuss
tag
válasz
Cseneles #178176 üzenetére
ha jól számolom, min.140-150 ezer egy 270x148-as vászon, ott, amit linkeltél. azt a vásznat, amit most találtam, ha beválik, 22 ezer forintba kerül/persze a keret már kész/. min.120 ezer megtakarítás, ez azé nem mindegy
.a napvitorlából készülttel is elégedett voltam/leszámítva, a varrás miatt a közepén futó függőleges vékony sötét vonalat, árnyékot/, ezt a most feltalált vásznat, pedig még jobbnak látom képmegjelenítés szempontból, nagyobb fényerő/és nincs benne varrás, egy darabból van/
-
-
Quetz
őstag
válasz
Cseneles #176152 üzenetére
Emotiva Stepped On Their D!<% Again
"Thanks to @Jbrunwa for the heads up on this as the info validated some crazy stuff I was hearing with my Emotiva processor. Not sure which of their AV product line are affected (I believe its only Gen3) but I know for sure my XMC2 is, unfortunately."
A tulaj(ok) nem értenek egyet veled. -
Quetz
őstag
válasz
Cseneles #176133 üzenetére
A legújabb firmware-el sikerült berakniuk egy "elevated LFE" néven elhíresült hibát, 3-10dB pluszt kap az LFE csatorna. Annyi dologtól függ, hogy kvázi véletlenszerű a hatás. Szóval egy Emotiva tulajdonos sosem unatkozik, a cég kijavít egy hibát és berak helyette két másikat.
-
Skyner
tag
válasz
Cseneles #173878 üzenetére
Neked is köszönöm szépen a válaszodat.
Nem terjengősséggel van bajom, mert az nincs, csak ha túlhangosítom. Ez is csak bizonyos filmeknél jön elő, pl. a The Greatest Showmannél nagyon hallatszik az elején a dobbantásnál ha túlerőben van a mély, egyébként más filmnél megadja a chest-slamet és a kanapé is ki akar mászni alólam.Gondolom, kell egy bizonyos SPL amelynél különbség érzékelhető mellkasütésben és talán különböző mértékben zártnál és reflexesnél.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Cseneles #173878 üzenetére
Igazából van, a zártak szándékosan időben eloszlatják az egyszerre beérkező nagy jelet, ezáltal az érezhető mélyek megszűnnek, cserébe hallhatók lesznek, ezért jók zenére, és kellemesek kis hangerőn is (a refis kis hangerőn olyan, mintha nem is létezne, ez a hallásunk miatt van, lásd Phon görbe). Mivel nem hatékonyak, ez kényszer is. Ez az előnyük, viszont nem lehet gyorsnak nevezni őket, erre objektív összehasonlítást itt találsz. Ha az kell, hogy mozin igazán mellbe vágjon, akkor csak a reflexes út járható. Mivel műszakilag a reflexes a felsőbbrendű, ezért lehet belőle zártat csinálni (fizikailag és szoftverrel is), még hangolni is, de fordítva ez nem igaz.
-
válasz
Cseneles #172032 üzenetére
2018 novemberében vettem az SB4000-et, direkt zártat kerestem, mert engem nem győztek meg a reflexesek, ha már itt tartunk, akkor érthető, hogy erre esett a választás mert anno 500nál többet semmiféleképpen nem akartam subra áldozni. Ráadásul voltam/vagyok olyan jóban azzal akitől vettem, hogy ajándékba adott hozzávaló Soundpath lábakat és SVS kábelt is ingyen. Tény, hogy most közel háromnegyed millióba kerül ez a láda és ha most kéne vegyek nem biztos hogy eleve ennyit áldoznék rá.
Azt már akkor is tudtam, hogy a jó subok olyan 5-600e-től kezdődnek, amikkel hosszú évekig együtt lehet élni.
-
mettek
addikt
válasz
Cseneles #172029 üzenetére
Az egy másfél millás szub ha jól látom
.
Vikthor: hagyjad. Megy az osztás de valójában nincs fele ilyen rendszerük sem mint neked. Rendben van hogy szakmai ismereték terén ott van valaki de ilyen szinten leszolni egy márkát mert túlárazott meg a erős a marketingje...minden túlárazott főleg az audióban. Az svs nem rosszabb a maga árkategóriájában mint a hasonló árú cuccok. A diy vonalat hagyjuk, az egy teljesen külön történet.
Volt nekem is sb4000-esem és az egyik legjobb szubom volt, eddig csak az elac 2070,3070 volt vele versenyben. -
python1
veterán
válasz
Cseneles #170847 üzenetére
Oda sem fér.
Most hallgattam zenét rajtuk, amire pont számítottam, visszafogott lett a magastartomány, de ütnek rendesen. Még készítek mérést róluk, hogy mérve mit is mutatnak.
Ami már biztos, hogy 5db új 12"-os hangszórót kap az összes doboz.
Sajnos a centerben lévő 12"-os sem hozta a várt eredményt, igaz bőven ver bármilyen gyári megoldást, de a nehéz mozgótömege miatt, néha kihallani a durva mélyeket. -
python1
veterán
válasz
Cseneles #169395 üzenetére
Tegnap pontosan azzal szembesültem mint nálad, mikor a két basszust lőtem össze a mérőhangot először csak egy kis pukinak hallottam, bizonyos tartományban szólt csak hallhatóan, aztán ahogyan símítottam úgy volt hosszabb a hallható tartomány.
Ebből csak azt szerettem volna kihozni, hogy pontosan ez történik a többi sugárzó esetében is, mikor 15-20dB-es beszakadások vannak a hangképben, azokat bizony egyáltalán nem hallani, egyszerűen kiesnek, azért van az most, hogy bokalefosós a hang nálam, mert minden egyes kis neszt, effektet kihallok, és így még azt a színészi beleérzést is kivenni, amit pl egy levegővétel, vagy egy halk odatett szösszenet eddig elkerülte a figyelmem, félelmetes. -
python1
veterán
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Cseneles #166618 üzenetére
Perse, mert a MiniDSP fázistolásokat ad, amiket a Dirac nem tud helyesen kezelni. Valameddig eljut egy szobával is, de utána kell neki a DSP. Sajnos sokszor láttam olyat high-end rendszeren is, hogy Dirac után még a Cavern sem tudta helyrehozni a kárt. A tiéd még nem extrém példa, az javítható.
-
denesdr
addikt
válasz
Cseneles #165827 üzenetére
A mélysávban sok vizet nem zavar egy 1/6 oktáv simítás, 200Hz alatt szinte semmi különbség nem látszik. Amúgy meg a simításnak is van létjogosultsága, ugyanis az emberi hallás nem úgy működik mint egy simítatlan műszeres mérés. A hallásunk ugyanúgy el tud fedni hibákat mint a mérésben a simítás, erre jó pl REW-ben a pszichoakusztikus simítás.
Amúgy meg tök mind1, hogy simítok-e vagy nem ha mindkét mérés ugyanúgy készült, a lényeg ezeknek az összehasonlítása.-KP-: köszi
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Cseneles #165547 üzenetére
Nem fújom fel, már nem is a te hozzászólásod kapcsán írtam ezt. Te helyreraktad hogy érted, mert azért félreérthető volt első körben amikor pl. azt írtad hogy biztosan nem tennéd be a nappalidba.
Sokszor téma volt már, de elengedem a jövőben, többször nem próbálom "védeni". Még nekem is unalmas, nemhogy másnak olvasni.
Abszolút nem vagyok Crown fan, már holnap cserélném ha a pénz nem számítana.
Már kb. huszadszor volt téma a zaj is, én nem fogok írni róla többet.Akit érdekel mindent megtalálhat ha visszakeres.
Ennyi súgása egy Heed Obelisknek is van, mégsem vergődik rajta senki. -
mandju
senior tag
válasz
Cseneles #165531 üzenetére
nem akartam belefolyni a dologba...
a storm proci is hozzá tesz egy lapáttal a sistergéshez. Ennek ellenére egy baromi jó proci.Nekem apollon végfokok vannak a rendszeremben, szintén nagy érzékenységű dobozokkal.
Az emotiva RMC1-gyel semmi alapzaja nem volt a rendszeremnek.Amikor az RMC1-et kikötöttük és bekerült a helyére a strom audio isp, az első dolog ami feltűnt a bekapcsolás után a súgás. Nem durva, alig hallható, de ha közel hajolok a hangsugárzókhoz, akkor tetten érhető a jelenség...
Az avm60-nal sem volt ilyen sistergés, amíg azt használtam. Úgyhogy nem csak a crown végfokon múlik...
-
-KP-
addikt
válasz
Cseneles #165531 üzenetére
Ezt most úgy mondod, mintha Tibinél nem 3 méterre lenne az első sor. Egyébként pár hete direkt rákérdeztem a dologra. Azt mondta csak akkor van zaj, ha be van kapcsolva minden kkészülék, de nem indított el filmet. Egy átlag usernél szerintem a proji zaja elnyomná. Szerintem kissé túl van lihegve a téma.
-
Zigi
senior tag
válasz
Cseneles #165526 üzenetére
Ok max. átlapozom
A társaság mindig is érzékeny volt. Most nemrég volt egy kis 'hatalomátvétel' a tápkábel, hangfalkábel, tápösvény sok millás rendszert támogató tagokat egy kicsit háttérbe szorította a PA végfok DIY+ PC EQ rajongók tábora. Ezért harapnak most többen a crown-os témára (belegázoltál a lelkükbe). Majd lecseng ez is, aztán újra elmerülünk a monolit kristályok és elektronok végtelen útvesztőjében
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged