- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
axwel18
senior tag
válasz
Oldfighter #113017 üzenetére
Akkor marad, de most találtam egy Yamaha rx v1800-ast arról vélemény ?
-
love
tag
válasz
Oldfighter #111095 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Már csak meg kell akkor találnom a jó erősítő, és hangfalrendszert
Körbenézek náluk is. -
love
tag
válasz
Oldfighter #111093 üzenetére
Olyanra gondoltam amire rá lehetne csavarozni a hangfalakat, és legalább 2 irányba mozogna a feje, de ha nincsen akkor valami mást kell kitalálnom :S
kb 18-18,5 lenne a méret amit ki kellene szolgáljon a sub.Ilyesmit találtam, de ez oldalfalra való, bár ha falba építhető szórók lennének, akkor végül is hasonló helyen lenne ezzel a megoldással is, és így életképes lehet ez a tartó a plafonon is, csak ne essen a fejemre
-
love
tag
válasz
Oldfighter #111087 üzenetére
Én is néztem ilyesmit,de falba nem építhetek,mivel nem az enyém a lakás :S
Ezért jött az ötlet,h valamilyen lógatásos módszer kellene, viszont olyan tartókat találtam ami az oldalsó falakra lenne jó.
Esetleg olyan tartót nem tudsz ami az én esetemre lenne megoldás?
Akkor max a sub-ot veszem külön, vagy az sem jó,hogy ha nagyon más? -
válasz
Oldfighter #110944 üzenetére
A Magnat legendás a nagyotmondó specifikációiról. A Canton is elég érdekesen számol, de a Magnat mindenkin túltesz!
-
Csabroncka
addikt
válasz
Oldfighter #110944 üzenetére
Legfeljebb az elefántok szidnak az állatkertben, tök fölösleges. A számoktól nem lesz jobb a rendszer, a piától hamarabb
-
Simivok
senior tag
válasz
Oldfighter #110709 üzenetére
Panasonic sa-he200
Wharfedale powercube 8
Az erősítőn 18 a max. A mélynyomón a crossover max, a volume félig.
Hogy állítsam be? A mélynyomó csak lövésnél legyen hallható? -
Norbi 72
veterán
válasz
Oldfighter #110704 üzenetére
Természetesen.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Oldfighter #110691 üzenetére
Én tervezem meghallgatni a Sunfire subot a hifibarlangban,csak még nem jött össze.Lehet,kedden el tudok menni.Engem is érdekel.
-
Warter
addikt
válasz
Oldfighter #110691 üzenetére
Az SB2000 előd modellje az SB12-NSD, az SB1000 eggyel lejjebb van.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #110685 üzenetére
A Sunfire nem zárt, hanem passzívmembrános. Ennek köszönhetően meglehetősen nagy hangnyomásra képes és még pontos is. Nem annyira, mint egy zárt, de sokkal inkább, mint egy reflexes. A három közül bármelyikkel szívesen élnék együtt. Mivel árban azért van köztük különbség, az mindenképpen szerepet játszik a választásnál. Ez a T-12 felé billenti a mérleget, de ha 28 négyzetméternél nagyobb a szoba és kell a brutális hangnyomás, akkor SDS 12. Az SB-2000 a legdrágább, ha olcsóbb lenne 30000 forinttal, az jelentősen megnehezítené a választást.
-
Isti0221
tag
válasz
Oldfighter #110299 üzenetére
nem ugyanarra gondolunk. erősítőn tudom, hogy lehet állítani különböző "surr. és stereo mod" között.
Amire én gondolok az a .flac fájl két hangsávval, amiből a 2.0 sávot szeretném hallani, nem a dts-t.
azért köszi.
üdv -
MrRL19
senior tag
válasz
Oldfighter #109784 üzenetére
Csak annyi lenne a lényeg , hogy melyik lenne a legjobb választás ezek közül
(lényeg ,hogy szép hd-t kapjak ... persze meg értem,hogy ennyi pénzért nem kapok olyat ami ténylegesen jó is.)
Jamo S 418 HCS3 5.1 + sub 200mondjuk 608 kilőve mivel 85k nem kell
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Oldfighter #109402 üzenetére
Korábban már gondoltam, hogy rászánom magam, de mivel nem volt összehasonlítási alap, ezért nem törődtem vele.
Ez olyan, mint amikor elkezdtem fényképezni hobbi szinten és azt gondoltam jó egy bridge gép, mert azzal mindent lehet. Most már tudom, hogy pont nem jó semmire, ha komolyan veszed a fotózást.
Azt a szabályt viszont ismerem, hogy a minőséget meg kell fizetni és ez nagyon is igaz a házimozi hobbira
Egyenlőre nem tervezek erre is költeni, ezért szerintem marad még a mostani rendszer, de ha eljön az ideje, akkor a hangfalakat fogom lecserélni először.
Köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #109402 üzenetére
+1.
Kicsit furcsállom, hogy eddig nem törődtél a beállításokkal, pedig legelőször a Kezelési Útmutatón érdemes végigmenni, még a vérprofiknak is.
Ezt tekintsd ökölszabálynak: az se szégyen sőt, erény és legjobb módszer hogy könyvvel a kezedben oldalanként állitod be a készüléket, utána leellenörzöd a menütérképpel. Én is ezt teszem pedig elhiheted volt már a kezemben egy-két példány... Főleg ha új kiadású tehát következő évi készülék. Béci mint tesztelő is ezt teszi. -
qpakcovboy
őstag
válasz
Oldfighter #109388 üzenetére
Köszönöm, meg fogom nézni.
Hozzátartozik, hogy ez elég erősen belépő szint. Illetve az is, hogy egy 18 nm szobában használom (panel 10. emelet...).
Nem értek egyáltalán a házimozihoz, de az utóbbi időben egyre többet foglalkozom vele. Ismerősömnél volt lehetőségem megnézni egy filmet. Itt egy Denon erősítőre volt kötve egy Wharfedale Obsidian 600 hangfal szett (5.0) és feltűnően jobban szólt.
Ezen felbuzdulva tegnap elővettem az erősítő kiskönyvét és átnyálaztam a beállításokat (eddig úgy használtam, hogy bekötöttem a hangfalakat, bekapcsoltam auto módban és jóvanazúgy...)
Most hogy állítottam a hangfalak "méretén" és elhelyezkedésén, jelentős volt a javulás.Ezért is kérdeztem, hogy még mire érdemes odafigyelni - főleg kezdőként.
90 % részben filmeket nézek nem túl nagy hangerőn, ezért nekem is inkább a dinamika (bármit is jelentsen
) fontosabb, mint a hangerő.
-
index31
tag
válasz
Oldfighter #109343 üzenetére
Értem. Köszi
-
bozont
veterán
válasz
Oldfighter #108756 üzenetére
Nem, csak ezen az oldalon. Pont az a rész maradt le a képről ahol a törés indul, a center mögötti kábelrendező vonalában pont. A belmagasság kb 230cm. Már nem emlékszem pontosan a méretekre, rég mértem. Itt egy fotó a szoba másik oldaláról. Mindkét képen látszik az ajtó, így talán látni mi a helyzet. És igen, a másik oldal ideálisabb lenne, de csak oda fér el a szekrénysor, az ajtó és ablakok miatt az az oldal a legszélesebb.
Mondjuk a térhatással nincs problémám a jelenlegi elrendezés mellett sem, nagyon jól sikerült belőni. De előbb vagy utóbb, mindenképpen megjátszom az elforgatást.mod.: Igen, gondoltam. Akkor maradok az eredeti elképzelésnél. És a mélynyomóval mi a helyzet. Kell-e akkora térbe? Vagy az árát inkább jobb hangfalakra érdemes költeni? Mondjuk mivel főleg filmre és játékra használom, így jó lenne azért egy sub is.
-
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #108238 üzenetére
Haverom vett múltkor valami 120ezres JBL hangprojektort, kíváncsi leszek rá...
-
Hungarikum87
tag
válasz
Oldfighter #108218 üzenetére
Sajnos igazad van
Kicsi a szoba is, nem egy fergeteges hangorkánt szeretnék ennyiért, csak akarok vmit ami egy fokkal jobb a tv hangszórójánál
Mind1, szétnézünk a hangprojektor piacon
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #108218 üzenetére
de gondolom nem végtelenségig lesz csak 45 ezre.. gyűjt, hozzátesz és százvalamennyiből megoldható..
-
Norbi 72
veterán
válasz
Oldfighter #108157 üzenetére
-
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #108062 üzenetére
Nem.
Az X4000 a régebbi 33xx szintje ill. a még régebbi 2809-é.
Amolyan marketingstratégia lehet ez a Danonnál, hogy időnként felülszámozgat.(#108064) Oldfighter :
Nem, én beszélek a a jelenlegi helyzetről (számozásról)
A jelenlegi szériák X-szel kezdődnek, az X4000, X4100 váltotta a 33xx-et. -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
Oldfighter #107637 üzenetére
Nem tudom mit ertesz al-sorrund alatt, de en vannak olan dolby anyagok youtubon ahol kulon kulon meghajtja mind az 5 hangszorot felvaltva. Es fent vannak ugye a dolby test videok is amik nalam visszadtak a terhangzast. Lehet hogy ez al-sorrund, nem tudom.
-
taybor28
csendes tag
válasz
Oldfighter #105855 üzenetére
Tudom, hogy el voltam tájolva, írtam is az első hozzászólásomban, hogy soha nem volt házimozim és nagyon amatőr vagyok ebben a témában, azért reméltem, hogy tudtok egy kicsit segíteni, de akkor mindegy, mert látom, hogy ennyi pénzből nem fog összejönni azt amit szerettem volna, de azért köszi mindenkinek a segítséget!
-
taybor28
csendes tag
válasz
Oldfighter #105854 üzenetére
Rendben, most már látom, hogy rosszul tettem fel a kérdést, bocsi!
Akkor tudtok, nekem mondani egy olyan házimozi összeállítást 40k értékig, ahol a PC-n lejátszott filmet a LED TV-men nézem és valamilyen 5.1-es hangfalrendszeren hallom? -
taybor28
csendes tag
válasz
Oldfighter #105844 üzenetére
Most összezavarodtam. Az előbbi hozzászólásra ("Házimozi erősítőről, és hangfalakról van szó, vagy kompakt házimozi szettről?") válaszoltam, de akkor már nem tudom mi a különbség. Eddig úgy gondoltam, hogy a házimozi egy komplett szett, amiben vannak hangfalak, erősítő és egy médialejátszó és van olyan megoldás is, ahol veszek pl. 5.1-es hangfalakat + külön egy erősítőt (ehhez nincs médialejátszó). Erre írtam, hogy nekem mindegy, csak működjön a dolog. De akkor most ki mire gondolt, mert én már nem tudom.
-
sixer66
senior tag
válasz
Oldfighter #105762 üzenetére
Ezt most így nem egészen értem
Jah értem....Ezek nem így voltak használva, csak elő lettek szedve dobozokból és össze lett rakva egy próba erejéig, de nincs használatban. Amikor én kicsi voltam, akkor természetesen szét voltak rakva 4-5 m-re egymástól.
Most hétvégén fog hozzám lekerülni Kecskemétre. Lehet majd kivágnak a szomszédok, ha kipróbálom. -
Cseneles
őstag
válasz
Oldfighter #105694 üzenetére
Szóval a vászon alatt végig és oldalt a frontok fölé nyúljon picit
Dobhatnál fel egy képet hogy is alakul ez élőben, milyen hatást hozott nálad?
-
evok
csendes tag
válasz
Oldfighter #105608 üzenetére
Köszi a választ!
-
Rbert
aktív tag
válasz
Oldfighter #104945 üzenetére
Nem értem ezt a beállítást..részletesebben leírnád?.
A HDMI control nálam is be van kapcsolva -
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #104781 üzenetére
Talán, a nézési és hallgatási távolság felére csökkentésével el lehetne érni valami használható eredményt. Amennyiben az ágyról nézi és hallgatja, egy fejhallgatóval jár legjobban. Ráadásul 6,5 méterről a faltól falig érő, 2,5 m széles vászon is kicsi, ha pedig két oldalán helyet hagy a hangdobozoknak, akkor egérmozi.
(#104782) Dorian
Próbáltam, nem tetszett.Pedig a Monitor Audio dipóljai nagyon jók.
A könyvespolcon elférne még két (SB) hangdoboz, de annyira közel lennének, hogy beleordítanának a fülembe.
Más.
A következő napokban Atmost fogok tesztelni, ezekkel a hangdobozokkal: ELAC TS 3000 -
gabo01
őstag
válasz
Oldfighter #104503 üzenetére
Igen már én is elgondolkodtam rajta csak pont az erkélyajtó olyan pontjára kerülne a kanapé, hogy nem nyílna ki az ajtó!
-
Norbi 72
veterán
válasz
Oldfighter #104503 üzenetére
+1.Nekem is ez jutott eszembe.Devil:bontás most nem..
(#104504) Bennedek Milyen végfokkal hajtod a passzív ládát?
Dagidög: Na meg az előerősítési szintek, azokat viszont be nem lövöm fülre.
Rossz a hallásod?
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #104356 üzenetére
Nem lehet (azzal a módszerrel) kikerülni a hangváltót.
(#104355) gboszi
Miből gondolod, hogy jobb lesz a hang dupla kábelezéssel? A helyedben inkább ugyanannyi pénzért, jobb minőségű szimplát vennék. -
demars
addikt
válasz
Oldfighter #104131 üzenetére
Jelenleg (remélem nem sokáig, mert szeretném hamarosan átkábelezni az egész cuccot) a TV a forrás!!! Tudom... elég gagyi megoldás...
Tehát TV-ről nézek filmet, pendrive-ról olvassa be, illetve a TV-t kötöm össze a notival HDMI kábellel (displayport-hdmi átalakítóval), nagy sebességű hdmi kábellel.
A TV-t egy optikai kábellel kötöttem össze az erősítővel és a kimenetet a TV menüben átállítottam optikaira, így csak arra ad ki hangot (jelet)!
Az a legnagyobb gond (ezt tudom és el is ismerem), hogy nagyon nem értek ehhez... a hangsávokat nem ismerem... most ismerkedek velük.
Az erősítőm sem egy mai darab, de ezen is millió beállítási lehetőség van...
Sajnos nagyon sok anyagom gyenge minőségben van meg, próbálom felvenni a versenyt, hogy élvezhető minőségben tudjak filmet nézni, zenét hallgatni...
A használatit át fogom nyálazni ... ismét! De munka miatt sajnos csak 7 végén jut erre időm ( most értem haza éjszakás műszakból) -
demars
addikt
válasz
Oldfighter #104065 üzenetére
Köszi! Kikapcsolva hagyom... Bár ha rányomok a large-ra... elkezdenek üvölteni a dobozok...
ami nekem még tetszik is...
Audyssey be van kapcsolva, a mérő mikrofon által bemért beállításokkal ( pár decibelt tettem a frontokra )!
PrologicII -n nézem a filmeket általában! -
Rbert
aktív tag
válasz
Oldfighter #104045 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
Panthera
őstag
válasz
Oldfighter #103656 üzenetére
A HM erősítők nem kényesek arra, hogy csak 2 hangfal van rájuk kötve?
Vagy érzékelik, hogy nincs a kimeneten semmi és ennyi...? -
Pöttön
őstag
válasz
Oldfighter #102725 üzenetére
Nincs kezelési útmutatója az erősítőmnek, meg hosszútávra majd egy Onkyo tx sr 608-ast szeretnék beszerezni.
Ehhez mérten szeretném az állványt megcsinálni. -
Faresz29
aktív tag
válasz
Oldfighter #102716 üzenetére
Köszönöm!
Olyan rendszer esetleg ahol nincs külön mély, csak álló hangszórók vannak,
amik a TV mellett a szekrényen állnának?
A hátsók pedig a kanapé mellett?Egyébként, a mélynyomót úgyis megoldhatom, hogy nem ér hozzá egyáltalán ehhez a szekrényhez, hanem a földre helyezem a szekrény mellé...
-
Rbert
aktív tag
válasz
Oldfighter #102613 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
-
Slash20
tag
válasz
Oldfighter #102126 üzenetére
Volt időm egy kicsit szétnézni szett ügyében, de nemigazán tudok dönteni. Azért nem, mivel jelenleg két Panasonic ak48-asom van összekötve egy jack kimenetre, és mivel egy hangfal 4utas, valamint a mélyek is elég erőteljesek, plusz a szobám relatíve elég kicsi, nagyon jól szólnak. De nem akarok már kísérletezni vele, hogy mikor nem fog már valamelyik bekapcsolni hibakód miatt.
Visszatérve, láttam Jbl scs178-as szettet, videókon is elég meggyőző, már amennyire azokból le lehet szűrni... Viszont ilyen kis hangfalakat még nem hallottam élőben, hogy mennyire használhatóak például zene hallgatásra. Ja és igen, gyártó régebben H/K 132-vel ajánlotta, de írtad hogy a denon melegebb lágyabb hangzású. Ha én többségében zenehallgatásra fogom használni, és lényeges számomra a mély hang, akkor denon jobb?
-
Slash20
tag
válasz
Oldfighter #102108 üzenetére
Nem tudatos döntés, sajnos eddig nem volt komolyabb erősítőm. Ezt a két márkát láttam népszerűbbnek, küllemre a harman tetszik, igazából egyikhez se volt szerencsém meghallgatni, hogy teljesítenek. Próbálok a felhasználói véleményekre hagyatkozni. Nem zárkózok el más márkától sem, ahogy néztem yamaha erősítők is vannak ilyen árban.
Ha röviden kellene jellemezni a két márkát, melyik miben jobb, milyen használatra ajánlanád? -
taknyí
senior tag
válasz
Oldfighter #101461 üzenetére
Nos a cuccok az adatlapomon. TV a falra (középre), tv szekrény középre TV alá (erkély kijárat megszüntetve), rá a center (lehet egy kicsit emelni is kellene a pozícióján), tv szekrény jobb és bal oldalára a frontok, kanapé fél métert előre, a hátterek már nem vihetők hátrébb (amit a falnál látsz az ablak mellett utána már a konyhapult jön. Így 2 fő jó pozícióban ülhetne a kanapé bal oldalán.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #100870 üzenetére
Most kellene nekem egy lista filmekről, amiket érdemes
néznihallgatni -
törölt tag
válasz
Oldfighter #100812 üzenetére
Direkt hangsugárzó van, hely nem nagyon, de max 1 métert tudok nyerni a faltól. Lehet az is segítene már. Most kb. 40 centire ülök a hátsó faltól.
Akkor ezek szerint kezdhetek megint pakolni -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
Oldfighter #100570 üzenetére
Mondjuk en ugy irtam ide eloszor hogy 3x elolvastam az osszefoglalot, es belatom a hatranyokat. Kellett valami ahonnan eltudom kezdni az epitkezest, es kozben tudom elvezni (a nekem mar elvezhetobb mint volt) hazimozi hangzast.
Tevedes ne essek en tudom hogy mit jelent egy jo hazimozi/hangrendszer ugyis hogy nekem nincs (meg), en csak arra akartam lavilagitani hogy nem feltetlen kell leoltani egybol valakit aki kevesebb penzmagbol akar kihozni valamit, ugy hogy tisztaban van azzal hogy mit kap ezert a penzert, de probalja a legjobbat ebbol az osszegbol kihozni.
-
Janaboy
veterán
válasz
Oldfighter #100314 üzenetére
Én a szakértelem azt értem, hogy ha még hallom is a különbséget nem tudom elmagyarázni szakszavakkal, mert nem tudom mi az..persze a hallása is egyértelműen más mindenkinek..de ennek ellenére mégis egy-két ember úgy adja elő, mintha mindenki ugyanazt hallja csak szimplán "hülye", mert nem érti..
De ezek után már bánom, hogy megszólaltam -
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #100061 üzenetére
Kisüti az ember agyát ez a nagy wifiszmog'.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Oldfighter #100056 üzenetére
Szerintem itt be is fejezhetjük a dolgot, nincs miről beszélni. Minőségről biztos nem....
(#100054) INGJOKE
Kíváncsi lettem, hogy milyen "dizájn" van nálatok! Csak hogy egyértelműek legyünk. Ezeknek a vasaknak semmi, de semmi köze nincs az IGAZI házimozihoz, esetleg a név ami megegyezik (megtévesztően), de ennyi. A 9.1. nem itt kezdődik, de főleg nem az xvidnél.
-
válasz
Oldfighter #100051 üzenetére
Szerintem full régimódi és nem is túl elegáns egy szegélyléc és lehet nálatok elmegy a házba nálunk nem fér bele a dizájnba...
és valóban nem csak a 9.1-et szeretném kihasználni, hanem a kismillió plusz egyéb smart szolgáltatást is amit a cucc tudd.... a filmet sem várom meg míg felkerül 3d-be a netre, hanem megnézem xvidbe, pedig tudja a tv a 3d-t is... ami meg olyan kaliberű film úgyis moziba nézem meg...
-
devil-k
nagyúr
válasz
Oldfighter #100051 üzenetére
Vagy nem is akar igazából házimozizni!
-
zolem
aktív tag
válasz
Oldfighter #99897 üzenetére
Csak azok a fránya lyukak ne lennének ott.
(#99910) Gigi01 Nem az a lényeg ki mennyit keres ,hanem menyi marad erre a hobbira. A család,háztartás,részletek után nem sok. Na én ebből gyűjtök valami jó szettre.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #99887 üzenetére
Ettől féltem én is valahol mélyen, mert amikor olvastam, hogy kis hangerőn is kellene érezni a térhatást és a telítettséget, akkor még kicsit bennem volt a kisördög, hogy hátha csak a hangfalak elrendezése a baj vagy a nem teljesen megfelelő szoba. Gondolom egy új erősítő sem hozna sok változást, ha darabokban cserélném az összetevőket?
De akkor nem reménykedem tovább, hanem gyűjtök egy új rendszerre.Köszönöm a segítséget az uraknak.
Még egy kérdésem lenne: a hangfalakon lévő szövet számít valamit? Vele/nélküle van bármiféle változás?
-
gabo01
őstag
válasz
Oldfighter #99572 üzenetére
Nem olyan kicsi ám ez a szoba! Sajnos amerikai konyhás étkezős nappali kb. 45nm! A kanapéról a nézési távolság durván 4.5-5m! Persze ha egyedül filmezek ami ritka akkor lehet 2-2,5m is!
Ettől függetlenül nem gondolom, hogy 16cm-es hangszórójú centernél nagyobb kéne!Norbi 72: Ha én azt tudnám, hogy ezekhez a ScanSpeak-Morel hangszórós épített dobozokhoz milyen centert akarok majd venni!
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #98522 üzenetére
Amiért kaptál a fejedre, az nem az EQ használata volt.
Benne van a nevében: ekvalizátor, vagyis egyenlő szintre hozza, kisimítja a frekvenciagörbét. Amit Te használsz, az konkrétan durván elrontja a hangzást. Olyan, mint a loudness. -
carpediem007
tag
válasz
Oldfighter #98321 üzenetére
Az egyik oldalt sacra 2m lesz a másik oldalt 3m re fog kerülni sajnos nem mögém hanem mellém
-
Dave46
tag
válasz
Oldfighter #98327 üzenetére
Olyasmi, pontosítva a Audio Partnership vásárolta fel a CA-t '94-ben, majd a MS-t '99-ben, tehát mind a kettő márka az Audio Partnership szárnya alatt van. (Meg az Opus, meg a Gale is.)
-
Dave46
tag
válasz
Oldfighter #98320 üzenetére
UK-ban az _egyik_ legismertebb/legelismertebb gyártó ever. Habár most éppen nem csinálnak semmit, mert egy mérnöki csapaton osztoznak a Cambridge Audio-val és most jelenleg arra fókuszálnak.
-
Dave46
tag
válasz
Oldfighter #98305 üzenetére
Gratula. Jó látni, hogy vannak még más MS tulajok is, sajnos itthon nem egy gyakori márka.
-
Dave46
tag
válasz
Oldfighter #97964 üzenetére
Aviano 6?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Oldfighter #97984 üzenetére
Nálam nincs üvegajtó, viszont az érzem és hallom, hogy ott van nálam is a gyenge pont!
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mennyire van értelme az ajtót hangszigetelő szivaccsal bevonni, ha ott van a közelében az egyik háttérsugárzó a sarokban?
-
BBéci
legenda
válasz
Így a center hangjába tutira beleszól az állvány lapja, éppen ezt említettem az előbb, elrettentő pédaként.
Szerintem a háttérsugárzó környéke túlcsillapított és az állvány egészen biztosan nem annyira stabil, amennyire kellene.(#97973) Tigerteam
Nálad hasonló a helyzet. -
robi222
senior tag
válasz
Te már durván nyomod én sajna a 10%-ra gondoltam.
Hang minőségre van változás? De nem csak a hang pozicióra gondolok. -
robi222
senior tag
válasz
Oldfighter #97930 üzenetére
Csak a tükör pontokba vagy inkább csak a legközelebbi fal részekhez ajánlott?
Persze anyagi okok miat próbálom csökkenteni a szivacsok mennyiségét az optimálisra. -
bocsizoli
csendes tag
válasz
Oldfighter #97629 üzenetére
Egyébként nem csak mélyeknél jön elő sajnos. 65-ös hangerő felett mindenféle forrásnál fennáll a probléma, ha abszolút nincsenek benne mélyek, akkor is. Gyanús, hogy ebből garanciáztatás lesz akkor.
Köszi a segítséget.
-
bocsizoli
csendes tag
válasz
Oldfighter #97623 üzenetére
Igen, a kontaktok rendben vannak. Már kipróbáltam faterom ezer éves Kenwood hangszóróival is, de ugyanaz a helyzet. Ha a hangerőt a 100-as skálán olyan 60-65 köré emelem, akkor előjönnek ezek a torzítások. Egyébként film, zene, ill. puszta sinus hullám mellett is ugyanzat csinálja. Az létezhet, hogy egy ilyen erősítő "csak" ennyi bír?
-
vypera
csendes tag
válasz
Oldfighter #97381 üzenetére
Új és reflexes.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #97328 üzenetére
Zenéhez milyen "után állítás" kellett? Sztereó erősítőkön sem állítasz semmit. Sok esetben nincs is rajta semmi csak egy bemenetválasztó + hangerőszabályzó. Valaminek vagy jó hangja van vagy nincs. Utóbbi esetben kezdi az ember állítgatni. Vagy a kezdők akkor amikor megveszik az alap cuccot aztán nincs semmi dinamika és csavargatják rá pluszban a mélyet.
-
sony309
őstag
válasz
Oldfighter #97269 üzenetére
Elnézést, hogy beleszólok a nagyok dolgába, de ez az összes használt, nem bontatlan áruval előfordulhat, nem?
Csak érdeklődök, nem vitatkozni szeretnék!
-
Mark023
tag
válasz
Oldfighter #97065 üzenetére
Elnézést, figyelmen kívül hagytam! Akkor hol, foglalkoznak ilyennel?
-
CragON
aktív tag
válasz
Oldfighter #96981 üzenetére
Bocs az 1000W miatt...nem értek hozzá mint Ti. Az 1000W-ra az 5 hangszóróra értendő (4 gyufaszál, egy mély és egy fekvő)...na de mindegy szóval ez hülyeség.
A olyan volt a DVD lejátszó amiben benne volt az erősítő is.
Kb 50-60 ezer Ft-ot költenék rá. 5.1, HDMI és optikai bemenet kellene hogy rajta legyen.
Filmek nézésére használom.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Oldfighter #96973 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, egyelőre bíztató a helyzet.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Oldfighter #96965 üzenetére
Ez a legolcsóbb szett,amit onnan ajánlani tudnék akkora szobába.És még kell hozzá sub meg kábelek.És ő 50 ezerből szeretne kijönni...lehetetlen.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Oldfighter #96946 üzenetére
Némiképpen sürget az idő, mert három helyre kellenek hang a lakásban (nappali, háló, dob), és csak két épkézláb hangkeltőm van. A Mc Crypb BB 1080 II hangfalak jók lesznek a dobhoz, a hálóba elég a Genius HF2020-as pár, és a nappaliba újítanék.
Nem azért vennék most két kisebb hangszórót, hogy ne legyen hangos, hanem azért, hogy ne legyen drága
Nem szeretnék megint úgy járni, mint a Mc Crypb BB 1080 II-el, hogy szól-szól, de ha lehet minél hamarabb csere, ezért nem szeretnék nagyon öreg, de valaha jó, vagy jó, de javított, vagy olcsó de hangos hangfalakat. Viszont a jó és nagy hangfalak ára most egy 40-50k-s erősítő vásárlásával kicsit sok lenne. Szóval olyat szeretnék, ami 20-30k körül van, és megállja a helyét egy minőségi 7.1 rendszerben is, amikor összejön a pénz a végleges frontokra.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Oldfighter #96653 üzenetére
Az a DCS sor még az én edzett szivemet is megdobogtatja....
-
Viper26
nagyúr
válasz
Oldfighter #96607 üzenetére
Úgy 20m2 naximum 22 lehet.
-
Patice
nagyúr
válasz
Oldfighter #96465 üzenetére
A nagy részük amúgy sem használható, mert nem alkalmaz szerintem semmiféle olyan technológiát, mint mondjuk a Yamaha sokhangszórós, DSP-s változata. Max. kicsivel jobban szól a TV saját hangszóróitól.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Oldfighter #96370 üzenetére
Jó kérdés...
Új Mad Max előzetes,brutál!
-
sixer66
senior tag
válasz
Oldfighter #96271 üzenetére
Összesodortam a kis kábeleket és banándugót kaptak, úgyhogy nem hagytam őket rakoncátlankodni, csak mivel nem volt normális blankoló fogóm, így mire tapétavágóval leblankoltam a kábelvégeket, azt hittem elmorzsolok egy könnycseppet.
Első kőrben azt vettem észre, hogy valamivel részletezőbb lett a hang, több részletet hallok ugyan azon hangerőn, de lehet csak vígasztalom magam, hogy nem hiába adtam ki rá pénzt. -
paci88
tag
válasz
Oldfighter #96272 üzenetére
Láttam
de ezt a topikot ajánlották. De azért köszi
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #95961 üzenetére
A rendszer valamelyik, vagy több elemének valamilyen hibája,rossz beállítása, a hangdobozok elhelyezése, a kábelezés, a szinergia és végül az ízlésed, vagy hallásod.
Ezek szerint számodra egy EQ nélküli, high end sztereó rendszer sem lenne megfelelő?(#95963) Tamoo
Megette a fene, ha azt így utólag, művi úton kell hozzáadni. De ha még jó hangot tudna előállítani a Dynamic EQ. Szerintem nem tud.(#95962) npeter
Maradj a Pioneer-nál! -
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #95961 üzenetére
Ízlések és pofonok. Én inkább a valódi dinamikát keresném.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #95957 üzenetére
Ha úgy tűnik, hogy életet visz a zenébe, akkor ott más baj is van, nem csak akusztikai anomália.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #95945 üzenetére
Dynamic EQ nálam megnyomta, terjengőssé tette a mélyeket ... aztán ennyi. Ez minden csak nem "akusztikus hangjavítás". Inkább kiemelés. kb. Dynamic Volume ellentéte... az meg kiheréli.
-
BBéci
legenda
válasz
A Dynamic EQ számomra hallgathatatlan, használhatatlan, akár koncert, akár akciófilm a műsor. A normális ekvalizálással és szobaakusztikai korrekcióval semmi bajom , szinte minden esetben alkalmazom.
Sztereó zenéhez pedig semmiféle Audyssey nem kell, csakis az eredeti, természetes, érintetlen hang szólhat. Akik a házimozi erősítő mellett kétcsatornásat is használnak, azok sem ekúznak, nincs rá szükség, csak elrontja a hangot.(#95952) galaxys80
"hogy érdemes kikapcsolni minden hangjavító módot, vagy mehet a sima Pure Direct.
Ezt most nem értem. A Pure Direct nem pont a hangjavító módokat kapcsolja ki?"
A kettő nem mond ellent egymásnak, próbáld értelmezni! -
galaxys80
veterán
válasz
Igen. Valaki itt írta korábban, hogy a Straight mód megegyezik a Pure Direct módal.
Igazából én azt vettem észre, hogy ha be van kapcsolva bármelyik hangjavító mód, akkor kevésbé tiszta és kivehető az énekhang vagy 1-1 hangszer hangja.
Ha benyomom a straight (vagy Pure direct) módot, akkor valahogy tisztább és élvezhetőbb a zene.
Azért fura ez, mert korábban mindig, mindenféle hangjavítót módot bekapcsoltam, EQ-t használtam. Mostanában pedig nem nagyon viselem el. Biztos változik a hallásom.
A mélynyomót pedig zenei stílushoz mérten állítom. Elektronikus zenénél kicsit adok, azért rá, klasszikusnál 0 veszem.A Straight (PD) mód és a sima stereo között te hallasz bármilyen különbséget?
hogy érdemes kikapcsolni minden hangjavító módot, vagy mehet a sima Pure Direct.
Ezt most nem értem. A Pure Direct nem pont a hangjavító módokat kapcsolja ki? -
vitezlejszlo
őstag
válasz
Oldfighter #95875 üzenetére
Ha optikán (vagy koaxon) kötöm rá a hangot az erôsítôre, akkor az nem ugyanaz, mint a hdmi?
-
zozy84
senior tag
válasz
Oldfighter #95876 üzenetére
Lassan már fizetnék egy a témában jártas hozzáértő lelkes fórumtársnak, hogy belője nálam a rendszert.
(Az erősítőt, kábeleket, hangfalakat 2cm erre vagy arra, mit mivel hogyan.)
Sok olyan dolog van ami csak beállítási szerencsétlenkedésem.
Eddig pl volt egy PlayOn HD mini-m. De már régi volt és frissíteni sem lehetett, stb. Elcseréltem egy Dell Optiplex 755re amiben van egy plusz GeForce GT 520 amin már van HDMI. Gondoltam jó lesz nekem médialejátszó helyett.
De kezdem visszasírni a médialejátszóm. Külső HDD rákötve, hdmi-vel erősítőbe vagy tv-be és kész. Nem kell 1000 dolgot állítgatni meg nézegetni.
Ja meg hangos. (tudom cseréljek rajta ezt meg azt de a kis .... fog) A médialejátszó meg hangtalan. -
zozy84
senior tag
válasz
Oldfighter #95868 üzenetére
Minden HDMIvel van összekötve meg optikával.
Most megnéztem azért még1szer. Pc hdmi-vel erősítőbe, ps3 hdmi-vel az erősítőbe, az erősítő meg (hdmi out) összekötve a tv-vel és plusz egy optikával is. (mondjuk nem is értem miért)
Nem lehet baj hogy optikával is meg hdmi-vel is össze van kötve a tv az erősítővel? -
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #95780 üzenetére
Nálam nem szeretett semmit. Vagy csak én nem szerettem. Persze attól másnak még tetszhet.
-
gonczip
tag
válasz
Oldfighter #95771 üzenetére
Értem.
Zene hallgatására nem nagyon fogom használni.
99% filmnézésre lesz.
Ennek tudatában is a Denon-t ajánlod? -
0pityesz0
tag
válasz
Oldfighter #95774 üzenetére
Na az szuper!
Igazából azt nem mondtam,mi szólna rajta,de olvasás után azért választottam ezt a szettet mert elvileg amiket fogyasztok rajta ahhoz való,gondolok itt rockra,popra,tuc-tucra.
Viszont filmből nem csak akció menne rajta hanem mindenféle kategória,bár nekem megfelel a hangzása szimfonikusabb dráma filmre is-azt kipróbáltam vele,ugyan a Yamahával
Zeneileg azokra amiket hallgatok rajta viszont nagyon ütős az én fülemnek
Remélem ég és föld lesz a különbség a két erősítő között
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest