- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
spiky03
veterán
válasz
KisTücsök #107118 üzenetére
Hát onnan, hogy folyamatosan olvasgatom a filmes/mozis oldalakat, és ott mindig írnak ezekről, hogy melyik filmeknél van valami a stáblista után.
Amikor haverokkal megyünk moziba is, mind engem kérdeznek, hogy kell-e maradni végig vagy nem.Ellenkező esetben csak akkor nézem vagyis inkább hallgatom, ha valami olyan zene van alatta ami testszik.
Ha jól emlékszem az utolsó ilyen a Whiplash volt. -
whatnot
őstag
-
whatnot
őstag
válasz
KisTücsök #103374 üzenetére
A rázást.
Elindul és a hangerőt nagyon lassan, de kezeli. Hangot nem ad. Forrásválasztó gombokra nem reagál. Az Engineer menüt behozza, de benne lépkedni már nem tudok, úgy tűnik, az alsó gombokra egyáltalán nem reagál, pl. a Zone2, a Direct semmi.A hangkártya optikai kimenetére gyanakszom kicsit. Optikai jel tud hibát okozni?
-
whatnot
őstag
válasz
KisTücsök #103362 üzenetére
8asra volt állítva. A használati utasítás szerint 6 és alatta a 4Ohm-os beállítást kell használni, a hangsugárzók pedig 6Ohm-osak.
Természetesen áramtalanított állapotban kapcsoltam.(#103363) karika011: Nem VIK-es voltam és sajnos nincsenek mérőműszereim. Még fázisceruzám sincs.
devil-k: Két szívás után most már tuti...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
KisTücsök #102610 üzenetére
Minden éjszaka : takarítás + a beérkező megrendelések elkészítése.
Hetente 1X minden gépet kihúzni a helyéről és ott is kitakarítani.
Havonta 1X Full takarítás forró oldószeres nagynyomású géppel.
Minden éjszaka a 2 db grillapot ( kb 200 fokos ) zsíroldó vegyszerrel sterillé varázsolni.
Minden lóf@sz cuccot elmosni.Nemhiába lett a kezem is kiütéses...pedig kesztyűt is használtam.
Elmentem bőrgyógyászhoz, komplett allergiavizsgálatra és láss csodát nem vagyok allergiás semmire.
Akkor miért olyan piros kiütéses a kezem...ráadásul rohadtul viszket.De ez már a múlt.Mióta nem vagyok ott kutya baja a kezemnek.
-
cecil
aktív tag
válasz
KisTücsök #101020 üzenetére
bemásolom ide is:
Első benyomások így 4 film és kb 5 óra zenehallgatás után... a frontok még bejáratósak kb 20 óra ha van bennük, a center már nem.
Hát... nálam, saját rendszeremben, ez idáig a nekem legjobban tetsző hang amit hallottam mind zenén mind mozin.
Kezdjük a zenével:
Alapvetően mindig azt mondom nálam 80-85% a mozi és a maradék a zenehallgatás.
Ma teljesen besötétítettem a lakásban, minden fényt lekapcsoltam, beraktam pár kedvelt zenét és leültem csak zenét hallgatni (nálam ez nagy dolog, ritkán teszek ilyet).
2,5 óra után alig akartam felállni előle annyira magával ragadt az amit hallok (még nagyobb szó...)Mozi:
Itt is nagy a vigyor az arcomon! A Center brutálisan tetszik, ami ugye elég fontos mozin, tiszta érthető beszédhangok, hatalmas tér, olyat részleteket is hallottam amit eddig nem.
Sokszor volt olyan, hogy oda mentem, hogy most a frontok is dolgoznak-e és nem! Viszont amikor igen nagyon szép az összkép (összhang).Az viszont biztos, hogy sok játékot igényel az elhelyezés, biztos nálam is lehetne még jobb hangot kihozni, ha ideálisabban el tudnám rakni őket, de így is nagyon jó már.
Amire nem jó az a háttérzene hallgatás... mivel irányított a lesugárzása a panelnek így igen szűk tartományra korlátozódik a sweet-spot. De ha abban ülsz...
Bár ESL frontok ilyen szempontból kicsit megbocsátóbbak mint a többi ML.A frontok mélye még néha kevéske, illetve 40Hz az alsó határa, de finoman megtámogatva a 2db BK subommal zenén is állat!
Már várom, hogy végre itt legyen a mikrofon az XMC-1 -hez és megnézhessem mit hoz ki a rendszerből a DIRAC.
-
Patice
nagyúr
válasz
KisTücsök #100973 üzenetére
Pl. eredeti lemezről (akad pár itthon) blu-ray olvasó + MakeMKV, aztán a devil-k által is linkelt MKV Toolnix.
MakeMKV-vel csinálok egy csak eredeti hangsávot tartalmazó MKV-t a filmből.
MKV Toolnix-szel meg lehet időpontok alapján szétvágni a filmet. Jeleneteket megtartod, többi kuka.
-
devil-k
nagyúr
válasz
KisTücsök #100691 üzenetére
Tudod, a desing előrébb való volt, mint a jó hangzás.
Ha fentebb ment volna a surround, akkor nem lett volna hely a képnek.
(#100692) n3m3r3
Üdv a klubban kolléga!
(#100693) Norbi 72
Tegnap előtt láttam, jó kis retro érzés volt. A hangzás az hulladék, a kép nem rossz, ahhoz képest, hogy milyen régi film.
-
BBéci
legenda
-
válasz
KisTücsök #99994 üzenetére
Egyelőre egy szoba...
whatnot:
Házimozi:
Pioneer LX-70 erősítő
Pionner BDP-430 BD lejátszó
Dune HD BASE 3.0 médialejátszó
Technics A700MKIII erősítő a passzív mélyládámhoz
PC (ati 6850)
Monitor Audio MR6, MR1, MR centerSztereó:
Philips FA951 erősítő, tuningolva
Philips cd 950 cd lejátszó
2 db tuner
1 db deck
a média lejátszó rá van kötve
Monintor Audio BR6 hangsugárzó párvan egy tartalék cd lejátszó és egy hibás.
-
törölt tag
válasz
KisTücsök #99881 üzenetére
A frontok azok állók, Magnat 144 408
A hátsók azok kicsik, a centerrel egy számuk van, 144 130
A sub pedig 8010701
Ezeket a képeket kerestem, nem az én fotóim.
Most találtam egy olyan beállítást, hogy a frontok előre néznek, a hátsók pedig felém, a sub sajna csak a bal front mellett fér el. Így eléggé jól szól. De néha hangosnak tűnnek a hátsók, míg az elsők picit halkabbnak. Az instrumentális részeknél nem annyira jó a front még mindig.
Teszteltem a hangzást Oblivionnal, The Day after Tomorrow-val és 2012-vel + Schiller - Sonne koncerttel, ahol pont a hátsók nem szólnak jól.
-
robi222
senior tag
válasz
KisTücsök #99507 üzenetére
Ez csak mozira készült .A tv-n sorozatokat szoktam nézni,hogy ne unjam meg a mozihatást.
Oldalt viszont még nem próbáltam a subot, mert úgy hallotam hogy legalább 30cm-től el kell rakni a faltol,úgy pedig nagyon belogna a frontok elé.Oldfighter
Sajnos még nem elég a csillapítás.Azért gondolkozom még egy pár nm felrakásán.Csak már nincs kedvem rá költeni.
-
válasz
KisTücsök #97563 üzenetére
az 5.1...nem gyári hangfal szett, épített...nekem amennyiben van, nem éri meg eladnom...aki hallotta már őket, mindenkinek az a véleménye, hogy jól sikerültek...sajnos a frontok túl magasra kerültek...de nem akartam még egyszer felfúrni...(hülye macska miatt kellett, mert kicsinek mászókának használta...)
Vagyis falon fent a frontok vannak. (videoton mély, pioneer szélessáv közép, infinity selyemdóm magas.
Videoton hangváltó, módosítva. Minőségi kábelezéssel a belsejével... (ezek voltak az első hangfalaim, amiket saját célra készítettem... kb. 10 éve.)Mikor a szüleimnél laktunk, ott jobb elrendezést tudtam csinálni...emiatt van tervben végre a normális nappali...
Van egy dupla 30-as mélyláda (nem autóba készült, direkt szobai használatra csináltam, de még vittem mikor dj-éztem), azon van a center, két tartó elem és tv tartó polc, ez egybe van csavarozva, tv miatt...2007-ben vettük (panasonic plazma), de a fali tartó hozzá horror lett volna...
Hátul a falra van feltéve, két monitor kivitelű háttér...
Mindegyik fekete autós hangfal kárpittal...ezt kaptam még olcsón...(autóhifivel foglalkoztam, szerelés és asztalos munka)
A rádiót én szeretem, ha külön van...szebb hangzás, mint a beépített (tuneres hifisták már késsel kergetnének ezért téged, hogy a beépített is jó
)...nálunk elég rossz a vétel, sok az árnyékolás. Van egy Marantz ST4000 tunerem, antenna nélkül is vesz...és szép tiszta hangja van...úgy döntöttem marad...hifim az Philips 900-as komponensekből van és a tuner része jó, de mégis jobbnak érzem a malac tunert
Mindig is kicsit gyűjtögető voltam...de engem ez tesz boldoggá...de vannak nálam is hülyébbek...pár embernél akinél jártam, sokkal több minden volt...nagybátyám az hangmérnök volt...Isten nyugosztalja, neki aztán volt gyűjteménye...az özvegye meg mindent elajándékozott...pedig szerintem nem kis pénz lehet az volna...(mint egy bolt készlete)
MA-kon én is töröm a fejem..ha fejlesztésbe kezdek, biztos ilyen irányba megyek el...
De jó lenne külön sztereó szoba és házimozi...tudom, hogy azért megoldható lenne egybe is, de azért mégis más az...a sztereó erősítőm hangja még így is veri az lx-et...kipróbáltam...Philips FA-951 kicsit tuningolva... -
Gabesz26
senior tag
válasz
KisTücsök #97108 üzenetére
Én is voltam tegnap, és szinte teljesen ugyanaz a véleményem mint a többieknek.
Amit saját véleményként leírnék, hogy szerintem az atmos MAJD jó dolog lesz. A demók alapján van létjogosultsága, a térábrázolás hallhatóan javult, viszont az első pár filmből szerintem nem szabad messzemenő következtetéseket levonni (ahogy a demózott rendszer is fog még többet is mutatni
). Szerintem a filmes szakmának is meg kell még szokni ezt az új szabványt, lesznek itt még jobban sikerült hangkeverések is.
-
Norbi 72
veterán
válasz
KisTücsök #97094 üzenetére
Néztünk Transformers-t is.De a rendszer szvsz finomhangolásra szorul,amit a helyszínen is mondtak,ők is most ismerkednek vele.
(#97100) Snoky21 Jobb felső sarok,téma tudnivalók.
(#97103) devil-k Nyers hangfalak voltak bekötve...így nem könnyű normális véleményt mondani.
-
dunkel
őstag
válasz
KisTücsök #97094 üzenetére
Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam: filmeknél nem demóztuk a truehd - atmos különbséget. Lehet ha visszakapcsolunk akkor lett volna meglepetés. Ugyanakkor igaz, hogy nem jött ki úgy mint a demóban.
Akkor majd visszatérhetünk rá, ha az a tudás a filmeknél is "kijön".
Elég kemény vagy, hogy ezt így hallatlanban kinyilatkoztatod 3 sor élménybeszámoló alapján. -
Pöttön
őstag
válasz
KisTücsök #96508 üzenetére
Az én igényeimet kielégítő nagy képernyő már meg van egy 50"-os Led tv személyében.
Most vettem, a következő lépés a házimozi lenne majd.(#96509) Sanci38 : Nagyon szépen köszönöm a tippeket!
Ezek nekem untig elegek lennének erre a célra, és az áruk se olyan vészes. -
galaxys80
veterán
válasz
KisTücsök #95866 üzenetére
Elnézést. természetesen frontra gondoltam.
(#95867) Oldfighter
No, akkor nem engedek a női nyomásnak marad a straight mód és a 2 csatornás zenehallgatás.
Hangfalak szintén nem csúcskategória, (6-7 éve vettem, fa dobozos JBL) úgyhogy időnként egy-egy számnál jól jön egy kis diszkrét mély. (Filmeknél kb 50%-ra van csavarva, úgyhogy ebből mindenképpen lejjebb veszem. Olyan 15% körülire).A sima 2 csatornás sztereo és a Straight (Flat) mód között elméletileg van különbség? Ezt csak kíváncsiságból kérdem inkább, hogy tényleg teljesen azonos vagy csak én nem hallom ki.
-
-
whatnot
őstag
válasz
KisTücsök #95702 üzenetére
Már látom, hogy hülyeséget csináltam. Tanulópénz meglesz...
A távirányító egy dolog, a mikrofon hiánya viszont a nagyobb. Ez van, ha egy laikus használtat vesz, nem is tudtam, hogy ilyenre képes egy erősítő és kelleni fog. Írtam az eladónak, hogy ez hol van, mert ez azért fontos alkatrész, de nem fűzök hozzá sok reményt.Meg is kaptam a válaszomat. Ezért volt 45k az erősítő...
-
devil-k
nagyúr
válasz
KisTücsök #95533 üzenetére
Pont tegnap jártam ugyanígy. A HTPC topikban voltam és láttam egy kérdést, aminek a 80%-a médialejátszó jellegű volt. Meg is írtam, hogy akkor miért a HTPC topikban vagy bla bla... aztán láttam, hogy a kérdező jó helyen, vagyis a médialejátszós topikban kérdezett.
Gyorsan átírtam a bejegyzésem.
-
Toobee
veterán
válasz
KisTücsök #95527 üzenetére
Nem, ez a házimozi topik. A házimozi a következő részekből áll össze (első hsz.-ból):
- Lejátszó: pl. Blu-ray-, vagy DVD-játszó, médialejátszó, HTPC, stb.
- Képmegjelenítő: televízió, vetítő és vászon, monitor.
- Hangleképző alkotóelemek: erősítő, dekóder, hangfalak és kábelezésük -
-
-
axwel18
senior tag
válasz
KisTücsök #94396 üzenetére
Igen sokan leszólják a Clarus dobozokat de tudnak meglepetést okozni ugyan úgy mint a Jamo dobozok semmivel se gyengébbek a kategóriájukban szereplő többi márkától, csak ezen a fórumon a Jamo és a Clarus is és még sok más alul van értékelve, és sok olyan ami nem jobb mint ezek az alulértékelt dobozok az meg ajánlott például a TSI300-as Polk vagy az utódja a TSX330 ami semmivel se jobb (saját véleményem szerint) mint a C605-ös Jamo még is ha valaki rákérdezne melyiket vegye biztos vagyok benne hogy sokan azt mondanák egyértelműen jobb a Polk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest