- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
alphamooncam
őstag
-
VGYke
addikt
válasz
Borisz76 #187206 üzenetére
Hát, ezt a módszert szeretném elkerülni, mert az erősítő fenekénél nekem (kis luk, nagy drótátmérő + szemüveg) nem pikk-pakk a drót csere + most is úgy van, hogy ha kikapcsolom, majd bekapcsolom, ha olyan a kedve, rendbejön a hangzás.
Tehát ha megcserélem és minden ok, az nem jelenti azt, hogy csere nélkül nem ugyan ez az eredmény ki és bekapcsolás, vagy forrás váltása után.
Szóval most, olyankor amikor nem szól a bal, kellene mérni valamit, hogy mi a különbség a jobb és bal hangszóró kimenetek között. De mit? Szerintem váltakozó feszültség mérése nem jó.
Mert ha nem szól a bal, és lehet mérni valami különbséget a jobb-bal között, akkor erősítő, ha nem lehet, akkor hangfal. Rosszul gondolom?
Itt a"feneke": -
attiss66
senior tag
válasz
Borisz76 #185225 üzenetére
Jó, csak python1 említette, hogy a pc-ről lehet megoldani a legjobb hangot, beelőz minden médialejátszót és azt keresgélem, hogy a nemrég vett Denon AVC-A11SR HM erősítőmből hogy lehet kihozni a legjobb hangot. Ha ezzel az erősítővel nem lehet pc-n keresztül, akkor marad a Denon3910 a dvd-kkel és keresek majd egy médialejátszót, amiben jó DAC van és azzal lesznek lejátszva a letöltött filmek, addig a HimediaQ10pro és sok filmmel elég korrekt hangja van.
-
Smiley
addikt
válasz
Borisz76 #185222 üzenetére
Ezek nem jok semmire mar, ha csak nem azt az 1db analog input-ot hasznalod PC-vel. De ott is egy rakas kompromisszum lesz.
attiss66: Kell egy legalabb kozepkategorias 1.4a-s HDMI erosito, kell hozza egy dedikalt PC h265 support-al egy kalibralt bemero mikrofonn es akkor kapsz jo hangot. Ha meg nem akarsz jo hangot akkor szorakozhatsz ezekkel a regi vasakkal. Azert mert ebben van egy 20kg toroid trafo meg nem lesz jo. Egy rendes szoba korrekcio 100x nagyobb elvezetet fog adni egy belepo vason is mint ez minden korrekcio nelkul.
-
attiss66
senior tag
válasz
Borisz76 #185222 üzenetére
A kép nálam másodlagos, fókuszáljunk csak a hangra, képre majd lesz valami
, tehát az optikai-optikai az erősítő és a pc között. De miért lesz az különb hang, mintha a médialejátszóval kötnénk össze?
akár egy külön számítógépet is összepakolhatok, ami majd ott üldögél a HM erősítő mellett. -
exception
aktív tag
válasz
Borisz76 #184849 üzenetére
Igen, de ha megnézed közelebbről, Uc=275 Volt, szóval ez ettől nagyobb feszültség esetén fog leoldani. Az említett 256 Volt fesztől csak túlfeszvédő aljzat, elosztó, szünetmentes táp, ami meg fogja a berendezéseket védeni, más nem, mert ez nem számít extrém magas feszültségnek.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Borisz76 #183398 üzenetére
Köszi ! UTP-k már betervezve, csak a hangfalkábelek maradtak. A helység fix, nem lesz variálva az elrendezése, nem kell flexibilis "overkill-t" alkalmazni (ami amúgy hasznos).
40-es csövet esetleges upgrade során könnyen újrafûzöl, kanyarokkal együtt, igaz ? (Én is 10GbE rezet teszek be, NAS, stb., az alaplap már most 2.5G-n van).
-
bteebi
veterán
válasz
Borisz76 #177048 üzenetére
De lehetőleg olyat vegyen-vegyél, ami eleve DP-HDMI kábel, és ne pedig egy HDMI kábelhez extra toldót/átalakítót. Vagy ha már egy toldót veszel (DP male/HDMI female), akkor ne egy merev műanyag valami legyen, hanem lengőkábeles, mert a merev műanyag messzire fog kinyúlni a HDMI kábellel együtt (pláne ha a HDMI egyenes, és nem 90°-os), ráadásul meghajolhat a kábel súlya alatt, és könnyen törik! Én már eltörtem egyet, pedig próbáltam vele óvatos lenni. Ráadásul a DP kampói miatt nagyon nehezen tudtam kiszedni a PC-ből.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Borisz76 #166285 üzenetére
Már elérhető ez az automatikus váltás ALLM néven, többek közt a szóban forgó XH90 Sony is kapott a flatpanels szerint rá fw frissítést.Más kérdés hogy a korábbi androidos sony-kon a fehéregyensúly és a LUT kalibráció overall módosításként minden képmódra vonatkozott, azaz a film módban kalibrált értékek tolódtak rá (teljesen hibásan) a többi inputra és módra.Lehet hogy azóta ezt már orvosolták.
-
ginola
addikt
válasz
Borisz76 #165048 üzenetére
Nálam router és, tv, mediaboxok vannak így Cat 7 (Draka UC 900 S/FTP)kábellel bekötve.
Nem tapasztalok az AV erősítőn búgást, szerintem így nincs földhurok, minden mozi fogysztó egy dugaljba fut be. Semmi nem változott, csak annyi, hogy a 4K anyag nem szaggat.
Hagyjam így, vagy cseréljem le őket árnyékolatlanra? -
BBéci
legenda
válasz
Borisz76 #160279 üzenetére
"Audioformátum PCM"
Az nagyon rossz ötlet! Olyankor a tv minőségromlással alakítja át a Dolby Digital és DTS hangot PCM sztereóra.(#160283) Kobak 27
"veszek egy optikai kábelt és az megy az erősítőbe, csak az ugye nem az a minőség"
Tévedés, ugyanaz a minőség, mintha HDMI-n menne.
Valóban az a legjobb, ha az összes forrás az erősítőhöz csatlakozik. -
Kobak 27
tag
válasz
Borisz76 #160281 üzenetére
Alapvetően azt szerettem volna első körben, hogy a tv legyen a forrás. Azaz oda kötöttem be dvd-t, a UPC boxot és a TV media playerét akartam használni. Ezért is lett volna kézenfekvő az ARC. Tudom, hogy azon nem jön ki Atmos meg HD hang, de egyelőre ellettem volna vele. Viszont bárhogyan bűvölöm, nem működik.
Kipróbáltam laptopról, persze úgy ment és a hang is elég jó volt.
Viszont a laptopom nem tudja a 4K-t és nincs 2.0-s hdmi rajta, továbbá nem akarom állandóan bedugni. Szóval az ARC még mindig érdekelne, de lehet, hogy B megoldásként az lesz, hogy veszek egy optikai kábelt és az megy az erősítőbe, csak az ugye nem az a minőség.
A C megoldás pedig az, hogy minden megy az erősítőbe, TV onnan kapja a jelet, ha pedig a TVről nézek valami filmet, akkor optikai.
Evvel együtt, ha van bárkinek ötlete, akkor szívesen veszem, hogy mit szúrhattam el.
Még az is lehet, hogy csinálok az erősítőn meg a tv-n egy factory resetet, hátha helyreáll. -
Kobak 27
tag
válasz
Borisz76 #160279 üzenetére
A 4-es HDMI-re dugtam be. Megjelent egy olyan opció, hogy Audiokimenet/optikai, de nem az erősítő. Ilyenkor nincs hang a tv-n, és az erősítőn sem jön semmi. Az erősítőn lehet a probléma, de nem tudom, hogy mit hova állítsak.
Azt jól gondolom ugye, hogy ilyenkor a tv-n ki lehet választani a bemenetet és elvileg ki kellene jönnie a hangnak a HDMI-n keresztül. Az erősítő ilyenkor nem írja ki, hogy ARC vagy valami? Azt a tv-re kell tenni olyankor? -
lionshamlet
senior tag
válasz
Borisz76 #160271 üzenetére
Köszi, ahogy nézem az 1030 azért egy 5 évvel idősebb modell.
Egy Lg C9 melle kerestem receivert, ezert szempont volt a teljes 4k support:
- Hdr10
- Dolby VisionValamint a Dolby Atmos, Dts: X, 2sub, eArc.
A másik befuto a Denon X3500, X4500 lett volna, de a sony befutott szelarnyekbol.Ugyhogy kíváncsi leszek mit tud az erőlködő.
Plussz a fantom sugárzó feature, a 2 szub mennyit tesznek hozzá.De hogy álló sugarzok legyenek, vagy polc sugárzók...nemtudom.
Egyre jobban tetszenek a polcsugarak. -
Mosqu!to
addikt
válasz
Borisz76 #158722 üzenetére
Most megnéztem, földelt elosztóban volt, abban ugye forgatni nem lehet. Viszont forgattam az elosztó fali végét mindkét irányba, valamint kihúztam a gépet az elosztóból és közvetlenül is falba dugtam mindkét irányból. Sajnos egyik sem javított a helyzeten.
(#158723) BBéci
Elvileg azonos fázison kéne lenniük, így a legkisebb a plusz zaj esélye, de kipróbálom majd másikból áthosszabbítózva is holnap. -
zsoika
addikt
válasz
Borisz76 #158356 üzenetére
Szia.
A frontokhoz nem a falban vinném 10cm magasan, hanem a betonban ....ha már aljzatbetonozva lesz."5.1-s felállás van jelenleg és nem is tervezem a 7.1-t vagy akár az Atmos-t." Na azért csak húznék be 1-2 vastagabb védőcsövet a fal aljától a tetejéig ,egy esetleges állmennyezethez Atmosnak vagy pl. Projektor hdmi kábelének a szemközti fal tetejére.
Plusz a proji kiálláshoz dugalj kialakítás lehetőségét is . -
windlord
őstag
válasz
Borisz76 #154987 üzenetére
Felejtos hidd el.Nem csak ilyesmit epitunk, uzemeltetunk, hanem rendszergarancia miatt merjuk Fluke dtx muszerekkel, amely a kivalasztott szabvanyokat meri.
Cat5e eseten 50-60m a gigabit.
90m a nevleges hossz ami szabvany, afolott mar nincs hiteles vegpontmeres.De ez mar nagyon off
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Borisz76 #154108 üzenetére
értem én, de a sörös topicba nem ajánlanak 89Ftos sört, mert ott azok irnak, akiket az átlagnál jobb minőség érdekel. ha lenne sör haladóknak meg jó eséllyel 600Fttól indulnának az ajánlások.
szóval értem én, hogy vegyünk AVRt 50ért, és örüljünk neki (nekem is számos dolog van, amiben megalkuszok), de ha már mozitopic haladóknak, akkor ne a 100rugós mozilánc legyen már a szint.FF fotóstopicban pl nem kezdenék annak, hogy izlés dolga a D3100 és a D5, mert, hogy a 3100 kisebb.
-
-
mpo
veterán
válasz
Borisz76 #152607 üzenetére
Ezt vedd figyelembe, a nézési (hallgatói) pozícióból kell kiindulni.
[kép]Dorian tervében is ott a kör.
[link]A szekrénysort meg szedd 5 darabra, úgy szabadabban tervezhetsz.
Amikor nem volt még számítógép, méretarányos papírdarabokat tologattam és nem a bútorokat a valóságban, ahogy a feleségem szerette volna, mert nem tudta elképzelni térben.
Ma már ez is megoldható. -
-KP-
addikt
válasz
Borisz76 #147205 üzenetére
ha korrekt hangszigetelést akarsz, az rohadt drága. értsd, milliós, vagy több milliós tétel is lehet akár.
Nézz rá első körben a phonestar hangszigetelésre, ott vannak árak is. érdemes avx fórumon akár fapacival akár hiccusszal is egyeztetni előre, hogy mekkora szobaméretet használj, milyen dimenziókkal stb. Ahogy Dorian is írta... Jól látod, érdemes előre egyeztetni mert sok szívástól meg tudod kímélni magad...
-
Quetz
őstag
válasz
Borisz76 #146041 üzenetére
Nekem is eszembe jutott pár dolog:
- Az Amroc egy online kalkulátor, ha beírod a szoba méreteket és az X a Bolt-area területén van, akkor elvileg jó a szoba méretaránya.
- Hangszigetelés szerintem is fontos, minél kevesebb környezeti zaj jön be, annál jobb jobb lesz a hangminőség. Érdemes utána olvasni a szoba a szobában típusú megoldásoknak. Ez belső fa/fém váz szerkezetet jelent, 5-10cm kőzetgyapottal és dupla réteg gipszkartonnal. A kartonrétegek közé green glue-t szoktak felkenni, az első réteg gipszkartont pedig "resilient channel"-el csatolják el a váz szerkezettől. Magyarul sajnos nem tudom mi a szakkifejezés az RS-re.
- Fontos még a hanggátló ajtó is, nekem is van, automata küszöbbel. Legközelebb ilyet már nem kérek, épített küszöb lesz, mert az nem hullik szét.
- A hangszigetelés még nem oldja meg az akusztikai problémáidat, azzal külön kell foglalkoznod utána.
- Ha 5.1.X atmos, vagy 5.2 kiépítés között kellene választanom, akkor a két mélyládát preferálnám. Ha már hangszigetelt a mozi, akkor zúzzon is
- Szintén +1 a vetítésnek, a legjobb a szőtt hangáteresztő vászon, maszkolással.
- Ha van egy kis extra pénz, akkor az AVX-en találsz hangmérnököt is, aki mér és vagy tervez, de a Totel is jelezte, hogy vállal tervezést, meg hát az összes erre szakosodott házimozis cég. Érdemes lehet futni egy kört velük.
-
válasz
Borisz76 #146027 üzenetére
Hát ha kell pár tanács:
1. Szoba: Ne legyen négyzet alakú, inkább téglalap. Igazából a téglalap sem jó, legjobb lenne ha több törés lenne a falakban. A plafon lehetőleg ferde legyen (tetőtér), az is sokat segít. Minél magasabb legyen a legmagasabb pontján. Ha mégis téglalap, akkor pl. 3 méter szélességhez minimum 5,5 hosszú legyen. Minél kevesebb ablak és ajtó. Legjobb a pince, ablaktalan, akkor a többi családtag tud aludni. Nekem pincében van, csak a nagyon mélyek jutnak a lakórészbe.
2. Ha már építkezel és nem pince lesz, akkor a szobán belülre a hangszigetelő gipszkarton kerüljön, lehetőleg 2 réteg, a falba jó minőségű szigetelés.
3. Az 55-ös tévét felejtsd el. Az nem moziszoba, hanem egérmozi. Én 2-2,5 méterről nézek egy 60-ast, de már keresem a 70-es utódját. Nekem a projektor nem játszott, mert nem akkora a szoba, hogy érdemes lenne tv helyett, de az emberek 80%-ának a projektor jön be a méret miatt. Ha 3 méternél messzebb fogsz ülni, akkor már projektor szerintem.
Szegényes tudásommal ennyit tudtam elsőre. Az avx.hu fórumon sok moziszoba építőnek van topikja, de csak akkor nézd, ha sok pénzed, vagy erős idegzeted van.
-
BBéci
legenda
válasz
Borisz76 #143005 üzenetére
Annyiért jó vétel volt és ha 20 négyzetméternél nem nagyobb szobában használod, akkor elegendő lehet az ereje. Nálam az eggyel nagyobb volt, szerettem a hangját de volt némi hiányérzetem a hangnyomását, brutalitását illetően.
Ha Sunfire, akkor az XTEQ 12 jöhetne állandóra, de a 630000 forintos listaár eléggé riasztó, bár korrekt. -
Szabi_82
tag
-
Norbi 72
veterán
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Borisz76 #135589 üzenetére
Igen, ha logikusan belegondolsz annyi csatornás AVR-re van szükséged, ahány hangszórót meg akarsz hajtani .... de itt is érdemes szem előtt tartani, hogy a "kevesebb néha több" és inkább egy valóban jó 5.1 vagy 5.1.2, mint egy "belépő" 7.1 vagy 7.1.4 ....
Nem mellékesen az Atmos 7.1.4 is inkább hely és méret, mint minőség függő, 5.1.2 esetén sem maradsz le hangban semmiről, a 7.1.4 meg inkább nagyobb helyre/több üléssorhoz való ....
-
jézusom
addikt
válasz
Borisz76 #135580 üzenetére
Oké, ez mondhatni elég lényegre törő. Konkrétan 8 csatornás a film.
Más:
Mi a véleményetek arról, hogy a háttér sugárzómhoz, ami Diamond8.2 nem veszek állványt, mert elég drága, inkább veszek használtan 8.3-t, ami meg ugye álló kivitel, és így a hátterem megmarad mondjuk magasságinak? -
kabar
senior tag
válasz
Borisz76 #134371 üzenetére
Nem akarok beleugatni, de ha már másik helyiségbe tenném, az biztos, hogy nem a konyha lenne. Szerintem az majdnem rosszabb mint a fürdő. Nem elég, hogy párás, még zsíros párás is, ami a hűtőlevegőnél elég komoly lerakódásokhoz vezethet. Haveromnál spájzba raktuk. Jól elvolt a konzervek és a kolbászok felett a hűvösben. Bár a tiéd lehet, hogy megemelné a hőmérsékletet vagy 10-15 fokkal...
-
-KP-
addikt
válasz
Borisz76 #134368 üzenetére
Ha nem lesz a teljes felület hangszigetelve, akkor értelmetlen az egész szvsz. Nekem van pl. Fractal Design hangszigetelt pc házam. Oldalt hangszigetelt, elől és hátul nem. Kb. mint a f*snak egy pofon...
Ha meg a teljes felületet hangszigeteled akkor lőttek a szellőzésnek. Szóval én átgondolnám ezt.
ha mindenképp bele akarsz vágni: phonestar csendlap.
-
Joshi
titán
válasz
Borisz76 #133989 üzenetére
Az erősítőben nálam a sub vágása 120Hz-re van állítva a többi hangszóró pedig 80Hz-re. Az erősítőben a subot csak 80-120Hz között lehet állítani.
(#133988) Patice és azt honnan lehet tudni hogy egy mélysugárzó milyen frekiről indul? Én eddig azt hittem hogy ez az az érték akar lenni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76 #131828 üzenetére
Ez most teljes szívás.....
A manualban szerepel a BT menüpont és dedikált gomb.
Nálam ilyen a fasorban sincs....
( Lehet köze van a kb 1 évvel ezelőtti firmware frissítésnek. Bár most ha visszagondolok előtte sem igen volt... )
A gomb az megvan de "Sound Optimizer" felirat van felette.A manualt átnyálazva pedig az jött le, hogy csak "jelkimenet" van a zone 2-nek.
Tehát erősítőre tudom átvinni a sztereó kimenet jelét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- bambano: Bambanő háza tája
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest