- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malachi
veterán
válasz
Patice #94866 üzenetére
na, eddig már nem jutottam el.
nagyon köszönöm, hogy utánanéztél!
"Én azt javaslom, hogy olyan .mkv-kat nézz vele, amiben DD és DTS hangsávok vannak csak és felejtsd el a HD hangokat." - végül is ez lesz a megoldás, meg tudok békélni vele.
nagyon jó ez a csapat, mindenkinek köszönöm, hogy segíteni próbált!
-
Malachi
veterán
válasz
MasterMark #94850 üzenetére
Nem tesztelni akartam, hanem eredeti nyelven nézni és az csak TrueHD sávon van èpp ezeken a filmeken.
A lejátszó honlapján és a menüben is ott a TrueHD, de már nem küzdök vele, beletörődtem, hogy ez nem lesz jó. Fogalmam sincs mi a ludas, a lejátszó, az erősítő, az erősítő HDMI aljzata - vagy csak én vagyok béna. Mindegy két nap alatt semmire nem jutottam csak vettem feleslegesen egy optikai kábelt. De legalább nem volt drága.
-
Malachi
veterán
válasz
Norbi 72 #94839 üzenetére
persze mindig kikapcsolom... csak már nagyon fáradt vagyok és elfelejtettem, hogy az előbb a lejátszó menüjében kikapcsoltam a HDMI hangot, azért nem adta.
nem fárasztanám tovább a nagyérdeműt a kínommal, de a végeredményt azért leírom, hogy más is okuljon esetleg. tehát, HDMI-vel összekötve, és a javasolt beállítást kiválasztva csak 2.1-et szólaltat meg az erősítő, mindkét hangsávon. (DD5.1/TrueHD) szóval a PCM valamiért nem akarja az igazságot.
-
Malachi
veterán
van HDMI bemenet, csak hiába volt úgy összekötve azt nem sejtettem, hogy a lejátszón kell variálni valamit. ezért vettem optikai kábelt, mert valahol azt írták úgy majd átmegy szépen.
na jó akkor újabb fél órás kúszás a szekrény alatt, hogy a kihúzott kábeleket visszaműtsem. istenem, két napja van meg a tévé, de még egy filmet nem néztem meg rajta, mert a szabadidőmben folyton kábeleztem és a beállításokat műtöttem.
de várj, ha nem biztos a HDMI sem, akkor én még egyszer be nem mászom a pókok közé. megpróbálom kideríteni, milyen HDMI aljzat van az erősítőn. SEHOL nem írják döbbenet.
-
Malachi
veterán
ezek választhatók.
Digitális kimenet:
- DTS/Dolby TrueHD/Dolby D+
- DTS/Dolby D 2.1CH
- AAC/FLAC/OGG 5.1CH PCM(HDMI)a lejátszó és az erősítő most TOSLINK-kel van összekötve. a három közül bármelyiket választom, csak sztereó szólal meg, ha a TrueHD hangsávot választom.
"Az 5.1 PCM kell Neked!" - ez azt jelenti, hogy HDMI-vel kell mégiscsak összekötnöm az egységeket? ott a zárójeles HDMI miatt kérdezem.
-
Malachi
veterán
nagyon örülnék, ha nem kellene cserélnem, de akkor valaki legyen rendes és mondja meg, miért nem tudok 5.1-es hangot kicsikarni a rendszerből. tegyük fel, hogy mindent jól kötöttem össze, mert auto állásban kigyullad az OPT, vagy HDMI - épp amit rádugok - tehát az erősítő kapja a (valamilyen) jelet. 5.1 magyar sávot felismeri, kiírja, (3/2.1) szépen megszólaltatja. váltok, és a True HD angol sáv helyett sztereó jön. miért?
"Tehát a TrueHD helyett az embedded magot kellene a lejátszónak kiadnia. Mi a helyzet a DTS-HD Master Audióval?" - nem tudom mi a helyzet vele...
ne haragudj, nem vagyok teljesen tufa a témához, de annyira nem is vagyok otthon benne sajnos. eddig úgy ment, hogy amit rádugtam az erősítőre, azt (a megfelelő input kiválasztása után) szépen felismerte és ahogy kellett, lejátszotta. most próbálnám a blu-ray hangsávját kitenni, és az nem megy.
-
Malachi
veterán
válasz
Norbi 72 #94811 üzenetére
köszönöm a gyors választ!
hm. hát oké, SONY-nál akarok maradni mert a tévé is az, ráadásul most vettem. tudnál esetleg ajánlani egy alap típust, ami már HD procis? lehet régebbi is, ahogy néztem az aktuális felhozatal 80k körül kezdődik, én meg kiköltekeztem a tévére rendesen.
ja és nem lehet magasabb, mint a 710-es, mert az éppen csisszre befér a szekrénybe. oldalt azért van hely bőven, szóval nem főzöm meg, de máshová nem tudnám tenni.
-
Malachi
veterán
sziasztok!
segítsetek srácok, mert kezdek becsavarodni.
adott egy Xtreamer DVD médialejátszó, ami a leírása szerint kezeli a true hd-t. egy Sony STR-DG 710-re csatlakozik, amiről fogalmam sincs mit tud, mert a SONY leírása semmit nem ér, de szerintem régi darab, nem kódolja a true hd-t. ami nem lenne baj ugye, mert a lejátszó tudja, az erősítőnek csak át kellene engednie a jelet és megszólaltatni.
összekötöttem HDMI kábellel, a true hd sáv helyett sztereó szól. összekötöttem optikaival, a true hd sáv helyett sztereó szól. a DD 5.1 gyönyörűen megy, meg minden más is - kivéve a true hd-t. nem zavarna, ha nem blu-rayeznék, de most az menne és meghülyülök már, nem értem mi a fene van. ja, és azt is tudom, hogy az optikai csak 1,5 Mbitig jó, de nem az zavar, hanem az, hogy true hd forrásnál egyszerűen nincs térhangzás, az erősítő sztereóra kapcsol és ennyi.
vagy tíz külföldi fórumot olvastam, beszélnek össze-vissza, az egyik ezt mond, a másik azt. mi a megoldás, új erősítő kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest