Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Nothing Ear és Ear (a) - hallgattak a hallgatóságra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android szakmai topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
malagutif122
tag
Technics Erősitőbe milyen tipusok felső kategóriások?
Találtam egy Technics SU-V505 sztereó erősitőt az van oda irva hogy AA Class ez felsőkategóriás lenne??
Előre is köszönöm a segitséget! -
spiky03
veterán
Ha Kácsáéktól veszek kábelt, azt mennyi ideig lehet mondjuk kicserélni ha még sem lenne jó?
3 nap?
Vagy, hogy működik ez a letétbe elhozom dolog?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
kriszute
tag
Sziasztok szeretném megkérdezni hogy egy jbl scs 178 aktív mélynyomóhoz milyen rca rca audio kábelt vegyek. Jelenleg egy s-video kábelt használok! Még egy kérdésem lenne mitől lehet végfok hibás egy aktiv mély. Előre is köszönöm !
Sötétedés után kitágul a világ :)
-
-
python1
veterán
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz xtremetuning #22692 üzenetére
Jelenleg "többet ér" a kábelezés mint a rendszer többi eleme összesen ha a sztereót nézem.
(#22694) Toobee: legalábbis olyasmi
Persze nem azt mondom, hogy mostmár űberkirály minden...mert közel se, de sokat javult, pedig előtte se a legótvarabb kábelekkel próbáltam. (igaz az belépőszint volt, ez meg nem)
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #21532 üzenetére
A túlkábelezés dologgal mostantól teljes mértékben egyetértek.
-
Dorian
félisten
válasz xtremetuning #22689 üzenetére
Persze, csak más véleményére is kíváncsi vagyok.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
xtremetuning
addikt
válasz Dorian #22685 üzenetére
Szvsz vagy annyira tökös gyerek, hogy ezt eldöntsd magadnak.
Hallottál már ezt - azt, nem hiszem, hogy ez akkora kihívást jelentene neked.[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Erneszto
tag
válasz Dorian #22685 üzenetére
Ezzel a témával kapcsolatban ugyanaz a véleményem, mint a hangdoboz elhelyezéssel kapcsolatban (ajánlott minél jobban a falaktól-sarokból elhúzni állóhullámok stb. miatt) Viszont keveset hallani arról, hogy esetleg valaki kihasználná a hang eme tulajdonságát..
Csakis a te véleményed számít!
Nem az fogja nálad hallgatni a zenét-filmet (szubjektív és tág keretek között mozog mint fogalom), aki lehet mást tanácsol, mert az így van megírva a nagykönyvben.
A dologhoz csakis egyféleképpen lehet hozzáállni:
Minden írott, és íratlan szabály áthágható, ha neked az nem felel meg!
Nem leszel kisegítve azzal, ha szabályok szerint állítod be a rendszered, viszont az jár a feledben,zene-filmhallgatás közben, hogy másabb elhelyezéssel mennyire királyul szólna.[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Yamaha V473 és Pioneer VSX-821 erölködők közül melyik a jobb vétel?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Dorian
félisten
válasz Rebell #22684 üzenetére
Ezzel kapcsolatban bemásolom, amit múltkor véletlenül a médialejátszós topikba írtam e helyett:
Újra próbálgattam a gumiőrlemény alátéteket a subhoz gránitlap alá. Nagyon vagány, ütős hangot ad neki, de most jöttem rá, hogy ez tul. csalás: az alap rezgéseket rugóztatja vissza, és ezek az effekteknek mintha felharmonikusokat adnának, mintha sokkal részletesebb lenne az egész.
Igazából tetszik, csak nem tudom hogy álljak a dologhoz.Vitaindító is lehetne: csaljunk az vagizós hang miatt vagy ne.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Rebell
senior tag
Sziasztok,
1 gyors kérdés,
Wharfi Power Cube 10 es SUB, gyárilag gumitalpakon áll, érdemes a talpak aljába is Tüskét csinálatnom?
A sub-nál is észrevenni különbséget, ha tüskéken áll ?
üdv.
Lacaszerk: Pityke78 : miért nem változtatsz az erősítőn a hangzásképen?
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Ha a számítógép spdif kimenetért kötöm össze az erősítővel, akkor a számítógépen van olyan progi, amivel mondjuk egy kis loudness hangzást adhatok neki, vagy csak a módosítatlan hang mehet ki rajt?
Lehet kicsit off ez a téma itt, de nem találtam jobb topikot.
-
sbazsi
veterán
onkyo 609 és bose acoustimass 10 hangfalak mennyire jönnek ki jól egymással?
vagy az erősítőhöz inkább valami normál méretű álló hangfalas megoldás javasolt? -
BBéci
legenda
válasz Pokzoli #22678 üzenetére
Hallottam szólni, kistesóját az 505-öst is, amikor 11 éve hangdobozpárt készültem venni. Óriási csalódást okoztak, rémesen vacak a hangjuk. Kinézet alapján sokkal többet vártam tőlük. Pedig a bandpass mélysugárzó miatt tudhattam volna, hogy elfuserált konstrukció.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Rederik
tag
Sziasztok,
KEF IQ70-ek mellé onkyo 608-ról mekkora előrelépés lenne Denon 3310-re vagy 4310-re cserélni? Inkább a sztereó zenehallgatás végett gondolkodok előrelépésben.
Igaz az eredeti terv az Arcam 400 lenne, csakhát az még mindig 600K-s árával elég messze van, használtak meg nincsenek belőle. Míg a Denonokból előfordulnak már kedvezőbb áron.Van-e akkora különbség a nagyobb Denon és az Arcam közt, hogy érdemes legyen arra várni? Azt látom, hogy 3D-t nem tud a Denon, de az annyira nem is fontos.
Mit gondoltok?
Köszönöm -
gyurczy
őstag
válasz zolaas #22673 üzenetére
spyki03: Köszi!
zolaas: Dehogy! Tök komoly! Viccnek durva lenne.
Nade több komolyságot: Nyilván azért kérdezek, mert nem minden arany ami fénylik, nem minden szól jól, ami drága is, illetve tud meglepetést is okozni egy szerényebb árfekvésű cucc is. Kezdő lévén inkább kérdezek (amiben nyilván kezdő mivoltom miatt lesz jó sok baromság is.)
-
-
Erneszto
tag
válasz #09634560 #22658 üzenetére
Tökéletesen megfelel bármilyen hangfrekvenciás erősítő, aminek a frekvenciaátvitele támogatja azt, illetve teljesítmény-terhelhetőség arányban áll egymással.
Még leválasztásra sincs szükség, úgy is be tudod állítani a vágási frekvenciát.
Így nekem csodálatosan hajt egy stereo végfok 2db 15"-os mély sugárzót. -
Thuglife
senior tag
Sziasztok! Erről az oldalról szeretném letölteni az Onkyo használatiját , de egyszerűen nem engedi a számok megadása után. Aki megnézi és esetleg sikerül neki, átküldené nekem? Köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz gyurczy #22656 üzenetére
Kiráz tőlük a hideg, olyan kevesek az említett erősítőkhöz, különösen a NAD-hoz, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly.
Ha már HECO, akkor Aleva, vagy Metas.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gyurczy
őstag
Heco Vitas 800-ról mi a vélemény? CA 540R vagy NAD T753 hajtaná.
-
-
törölt tag
válasz xEon1337 #22641 üzenetére
Egy Orion 1025B sem lenne rossz.
-
őstag
válasz szabjan #22640 üzenetére
Igen, egy hagyományos erősítő volt, ez ide már túl nagy, sok helyet foglal a TV alatt az állványon...
Valami kisebb cucc kellene, ami azért meg tudja hajtani a hangfalakat, de nem foglal több helyet mondjuk egy wifi routernél, csak hogy a méreteket érzékeltetni tudjam
[ Szerkesztve ]
"Less but better" - Dieter Rams
-
őstag
Sziasztok!
Van itthon két régi Videoton hangszóró (névleges 100W, zenei 130W), amihez valamilyen mini erősítőt keresek, semmi extra igény nincsen, csak apukám sajnálja őket kidobni.
Eddig egy régi Technics erősítőre voltak kötve, de az kikerült a lakásból, sok helyet foglal.Tudnátok valamit ajánlani? Létezik ~fejhallgató erősítő méretben valami, ami elégségesnek bizonyulna ezekhez?
Köszönöm előre is a válaszokat!
"Less but better" - Dieter Rams
-
cekkk
veterán
válasz cintula187 #22636 üzenetére
Én nem is mondtam, hogy jönni fog.
Pont ezt hallottam nem érdekük még ki jönni vele, amíg a meglévő lcd és plazma gyárak nem termelték ki a befektetők által várt nyereséget. Addig én sem erőlködnék -
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Mi a véleményetek erről? 23nm-re. [link]
-
vilmaboy
őstag
-
cekkk
veterán
válasz Deadzone41 #22629 üzenetére
Áh inkább nem mondok semmit
Apple terméket én nem nézek
De van valami olyan amit te nem tudsz elvégezni ezeken a mostani megjelenítőkön, de a profi stúdióknak elég? -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz stevewonder #22628 üzenetére
Nyugodtan, azon nem nagyon fogsz bukni.
-
cekkk
veterán
-
BBéci
legenda
Biztosra veszem, hogy 60 colosban is lesz 4K tévé. Ha a full HD és az Ultra HD felbontás pixelsűrűségét összehasonlítod, az magáért beszél.
-
eviktor
tag
KENWOOD RA-5000 sztereo erősítőhöz tudnátok hangfalat ajánlani, ami passzol ehhez a típushoz/márkához? Köszi, üdv, V.
-
BBéci
legenda
A neten olvasható hírek, vélemények, leírások alapján tűnik zsákutcának.
Tavaly kérdeztem a Sharp egyik európai főemberét, mikor lesz OLED-jük. Azt válaszolta, a 4K-t fejlesztik inkább. Annak a felbontásnak egyértelműen a hatalmas méretű, 60 col feletti tévékben van jelentősége. Már a 8K-s, 80 colos prototípust is bemutatták.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cekkk
veterán
válasz MaTTeS #22617 üzenetére
Igen, de a gyártósorokba fektetett pénz ezek szerint nem hozott annyit, hogy megérje az oledet kiadni. Gondolom a befektetők kiakarnak hozni mindent ezekből, már mint anyagilag
Patice
Kedves barátom, várlak szívesen kólával, sörrel, vagy amit kívánsz, hozhatod a tévét és itt is hagyhatod
Majd biztos 11 000 dodós tévét veszek[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
4K felbontás + ez a méret?
Mi értelme?Csak idéznék az utóbbi linkelt cikkből: "A 213 centiméter képátlóval bíró LCD tévénél a gyártó másfél méterben határozta meg az ideális nézési távolságot." Kicsit betölti a látótered.
Ezen már játszhatsz durva grafikával videó játékokat.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
válasz stevewonder #22609 üzenetére
Sztem igen, megér.. Nem egy romlandó tipus... H/K már rizikósabb.
-
vilmaboy
őstag
Létezik valami teszt dv , ami letölthető és bemutatja a házimozi tudását...? Gondolok itt olyasmikre, mittom én, hogy körberepül egy helikopter a képen és a hang körbemegy a szoba hangfalain stb... Olyasmi mint az autóhifikhez is amik vannak teszt cd-k...
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #22606 üzenetére
Te hiszel annak a vicchonlapnak? A Dune Max-ra is azt írták, hogy bemutatják.
LG már az utóbbi két rezsősón sem vett részt, idén sem mennek ki.Úgy néz ki, az OLED TV zsákutca, sok éve tologatják a piaci megjelenést. Inkább a 4K-felé fordultak a gyártók.
Talán az ejzás prototípust elhozzák.[ Szerkesztve ]
-
stevewonder
aktív tag
Halihó.
Pio vsx 520 megér 35k-t gari nélkül?[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
BBéci
legenda
A házimozi témához tartozik, hogy a lehető legjobb képminőséget társítsuk a kiváló hanghoz. Ez LCD tévékkel nem valósítható meg.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ezzel már tényleg átmehetnétek valamelyik tv-s topikba! Kezd sok lenni. Ráadásul sose lesz vége.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest