Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ed Parker
üzenetére
alátámasztom én is, nekem egy 2008-as Samsung 46"os LCD TV-m van és háááát hagy némi dolgot maga után ami a minőséget illeti. Sajnos a cloudingot nem fogod még LEDes TV-vel sem elkerülni, csak plazma jöhet szóba házimozira, ha már nagyon TV-n keresztül akarod nézni. Én már projektorban gondolkodok, mert az az igazi mozi.
-
Ed Parker
nagyúr
Elmondom neked, én analóg adással egyiket sem próbáltam, es az LCD a digitálison is ugyanolyan rossz volt.
Hiába volt csúcs Samsung,hiába volt HD csatorna, közelében sincs a plazma képminőségével.
Elhiheted mert LCD-t akartam először, nem érdekeltek a plazmák.
Dehát változtak a dolgok. -
BBéci
legenda
Az konkrétan egy tévhit, hogy csak az analóg adás jobb a plazmákon. Ezt az SD-felbontásra szoktuk mondani általában, viszont teljesen mindegy, hogy digitális, vagy analóg. Blu-ray filmek kevésbé trágyák az LCD-ken, de a korábban említett hiányosságok műsorforrástól függetlenül megmaradnak, léteznek.
Csak az kényszerülhet 1,5 méterről nézni a tévéjét, aki nem volt eléggé megfontolt és előrelátó és a nézési távolságához nem passzoló készüléket vett.
"A feleségem amikor hazajön, egyből nyomba be a tévét az rtl csatornával. "
Így már sok minden világossá vált.(#22596) bitmad
A különbség most nem tükrözi pontosan a minőséget, mert a Concept erősen leárazott. Természetesen a Lektor sokkal jobb, viszont a Zensor csak picivel. Szerintem. -
bitmad
aktív tag
Véleményetek szerint mennyivel jobb a DALI Lektor 6 szett (400e Ft), a Concept 6 szettnél (200e Ft)?
Megéri a dupla árat?
Tudom hogy belépő szettnek jó a Concept, de megéri-e még spórolnom a Lektor-ra?
Esetleg egy Zensor 5 szett 300e Ft-ért? -
Laca0
addikt
válasz
Ed Parker
üzenetére
Senki nem mondta, hogy rosszabb lesz. Valamit félreértettél. Jobb lesz digitális forrással az LCD is és ezért elveszti azt az előnyét a plazma az LCD-vel szemben, hogy azon jobb az analóg. Tehát ha már nem lesz analóg tv adás, akkor ez már nem lehet érv a plazma mellett. Csupán erre akartam rámutatni, hogy ezt is figyelembe vettem vásárláskor.
-
törölt tag
Nem állt szándékomban megbántani.. személyeskedésnek se szántam. De azért ne várd azt sem hogy magam tapasztalatainak ellentmondjak: nekem is volt olyan ismerősöm aki lCD-ről váltott plazmára... És én is láttam tévéket, Béci is sokmindent mutatott, magyarázott, és rajta kivül is többen igy nagyjából képben vagyok a témában... (monitorom is Edge-Ledes, arra jó, filmre inkább CRT) vagy majd plazma vagy oled, ha beválik.
Irásommal is azt akartam kifejezni: épp ez az hogy nem hivnak sokan kalibrátort... nem is kell de viszont a kalibrátor nem csak a képernyő fényviszonyait hanem a környezet fényviszonyait is figyelembe veszi azért irtam hogy inentől kedve.... és ugye egyéni izlés is képben van, ez alól se vonhatja ki senki magát. Ez alapvető pszichológia, de lehet tanulni, fejleszteni ezt is. 50"-nak 2 méter a full HD nézési távolsága, még Madgie (plazma fórumon sokat jár, emlékeim szerint épp látszerész) tulkorrigált szeme se alkalmas ennél számottevően nagyob távról megkülönböztetni a HDready-full HD közötti különbséget. -
Laca0
addikt
válasz
üzenetére
Mondjuk Laca0 tévéje akkor látott müszeres kalibrálót amikor a tyúkok harangot öntöttek a kertben. Különben nem száműzte volna a plazmát..Innen kezdve oda állitja a tévén az értékeket ahova akarja.
Ti betegek vagytok, komolyan!
Szerintetek mindenkinek, aki vesz egy tévét, hívnia kellene egy profi kalibrátort, hogy műszerrel állítsa be a képet? Egyébként megkerestem a neten azt a tesztet, ahol műszerrel beállítják, és azokat az értékeket használom, minimális módosítással.Vannak hibái a tévének, de nem fogom felkötni magamat azért, mert néha megcsúszik a kép oldalirányú mozgásnál. Kb. 2-3 filmenként 1* találkozom ilyennel. Nekem ettől még nagyon megfelel. Nem vállaltam a plazma kockázatát. A feleségem amikor hazajön, egyből nyomba be a tévét az rtl csatornával. Borítékolható lett volna a beégés. Sokkal szebb az analóg tv adás a plazmán, ezt nem vitatom. De lassan majd csak átállunk mindennel a digitálisra, és akkor amúgy is elveszítette volna ezt az előnyét a plazma.
Linkeltetek többen oldalakat, ahol a képátlóhoz viszonyított nézési távolságot lehet megnézni. Nem ti találtátok fel a spanyol viaszt! Higgyétek el, hogy vásárlás előtt 12564 alkalommal néztem meg ezeket a táblázatokat. Nagyobb tévét kellett volna vennem erre a távolságra, de ez nem csak elhatározás kérdése! Viszont nem fogom egy táblázat miatt átrendezni a nappalit. Nézze 1,5 méterről a tévét, akinek 2 anyja van!
Csalódtam benned Sanci, azt gondoltam, hogy te nem állsz be a sorba...
Bár már írtam egyszer, hogy ez az utolsó hozzászólásom ebben a témában, de ez már tényleg az utolsó volt.
-
BBéci
legenda
A tévéket házimozi erősítőkhöz csatlakoztatjuk, tehát teljes mértékben a topik témakörébe tartoznak.
A Sony HX850 tőlem is sok elismerést kapott, kiváló tévé, de csak addig tűnik igazán annak, amíg nem teszed mellé a valamivel olcsóbb csúcs plazmát, a VT50-et. Vitathatatlan a különbség, pláne 3D-ben, ami sokak számára rendkívül fontos.
Szerinted mióta árusítanak tömegével LCD tévéket? Kapásból, az emlékeimre hagyatkozva azt mondom, talán 10-12 éve. Mára képminőségben elérték a maximumot, amit ki lehet hozni belőlük, nincs további fejlesztés, azért erőltetik a sok okos funkciót, szerintem mókusvakítást: hanggal, gesztusokkal vezérlés, mágikus távirányító és hasonlók. -
Csabroncka
addikt
Aki állított be magának internetrádiót, esetleg innen segíthetne privátban, ugyanis .mp3, .asx ..stb oké, de mi van akkor, ha egy szerver cím például ilyen:http://stream.onemusicradio.hu:8600/omr_live (na ez például nem megy...)

-
vMk^
csendes tag
-
törölt tag
válasz
becsitibi
üzenetére
Ezzel az erősitővel sehogy....
Valóban vannak olyan erősítők, de a különbség csak jobb erősitőkkel és hangdobozokon vehető észre. Tehát ne az occók között keresgélj.... bár dekódolják azok is...
Másik mód: 6 vagy 8 analóg multichannel bemenetes erősitőt veszel lehetőleg régi nagyvasat, lejátszót is olyant veszel aminek van 8 analóg kimenete(Patice is árul olyant) és akkor ugyancsak lesz HD hangod, különbség hogy a lejátszó dekódol, nem az erősitő. -
BBéci
legenda
Teljesen rossz a hasonlatod.
Egy tévének kötelessége a gyors mozgásokat hibátlanul, élességcsökkenés nélkül megjeleníteni, ám az LCD lomhasága miatt ez csak trükközéssel sikerül, úgy, ahogy. Ezek a trükkök számos digitális képhibát, artifaktot okoznak, melyek miatt rengetegen kikapcsolják. Egyet említek: szappanopera effektus. Inkább nézik a 300 soros mozgóképfelbontást. Vicc.
Monitornak, állóképekhez kiválóak, arra találták ki az LCD technológiát. -
becsitibi
senior tag
-
vMk^
csendes tag
Nekem pedig az a véleményem, hogy: a Fiat Seicento közúti közlekedésre alkalmatlan, csak az ellenségeimnek ajánlanám. De tényleg. Ettől ez az állítás még nem igaz! Az izlés nem lehet vita tárgya.
A lényeg, hogy igazad van részben. De attól, hogy se Te, se én és még itt rengetegen nem vennénk LCD-t, attól még nem alkalmatlan TV-nek.
Na ezért mondtam, hogy erős volt a kijelentés.
Jim-X: Természetesen ezek a dolgok nem megkérdőjelezhetőek. Nem is ez a cél. A lényeg: a TV tulajdonosa észreveszi ezeket a hiányosságokat?
-
-
becsitibi
senior tag
Szevasztok.
Van egy Sony HTP-36DW házimozim,immáron 4 éve,tökéletesen működik,iszonyat hangereje van amit most a panellakásom miatt nem tudok kihasználni.A kérdésem az lenne hogy ehhez a készülékhez akár egy 3D Blue-ray lejátszót is rácsatlakoztathatok?
Válaszokat köszönöm!

-
Ed Parker
nagyúr
Én meg teljesen egyetértek,kár szépíteni a dolgot,ugyanígy láttam mindkét Samu tv-nél.
Ezt csak azok nem hiszik el,ill nem tudják elképzelni,akik nem láttak még jól beállított plazmát.
Pedig rá voltam kattanva a fullos,ultravékony d8000-re,de sikítva adtam vissza a boltnak 2 hét után
-
Jim-X
őstag
Kivételesen egyetértek BBéci kemény stílusával ebben az esetben... Családlátogatáskor voltunk a keresztapáméknál, akinek 400k-s samu LED TV-je van, de amikor megláttuk az enyém után (Pana G30) röhögőgörcsöt kaptunk a párommal... és ez nem vicc... Mondom mi ez? Aztán kérdeztem, hogy ugye ez "szmárt tévé" ? Erre mondta, hogy az hát, de nem használja, mert sokkal jobb a PC erre...
Újabb röhögő roham jött rám 
De komolyan olyan kockás sz@r sd adást már régen láttam... Nekiestem kicsit a menünek, hátha lehet valamit kezdeni vele, de feladtam...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Úgyhogy Forza Plazma

-
kgy89
csendes tag
Üdv!
Tudtok ajánlani valami minőségi 3 méteres rca-rca kábelt?
A mélynyomót szeretném az erősítőre kötni. Maximum 4ezer forintért, szállítással együtt.
Ezt néztem, bár nem pontosan az amít fentebb említettem.
[link] Köszi a választ. -
BBéci
legenda
Ha erős, ha nem, ez a véleményem. A Plazma TV topikban sokszor sokan írták ugyanezt, vagy aminek ez volt a lényege. Magyarázatot, indoklást is fűztek hozzá, akit érdekel, könnyen megtalálhatja.
A gyors mozgások megjelenítésével meggyűlik a baja a legdrágább LCD tévéknek is. -
Ed Parker
nagyúr
ja tényleg

durván belassult a szar válaszidő miatt az lcd,de jó az emléked

ami nekem volt akkor az egy erős ghost,mert pár nap alatt felszívódott.
bár én a ghostot inkább arra tudtam vagy értettem,mikor van egy utánhúzás,ami nem mindig látszik.
de van hogy ott marad valami,ha hirtelen olyan jelenetváltás van. -
spiky03
veterán
Ha valaki Győrben jár esetleg ide bepillanthat.

Canton GLE szett -
spiky03
veterán
Én is igazat adok Tamoo kollégának. Szerintem is vedd meg nyugodtan, ugyan úgy jár hozzá a garancia, mintha vadi újít vennél. Ennyiért tényleg ajándék!
Menni meg szerintem nem ment túl sokat, mert nincs is ugye tv-re kötve, meg ha ment is akkor csak rádió.
De pl tegnap is mi kapcsoltuk be, meghallgatni, hogy a rádió be van-e állítva. Majd amikor meghallgattuk rendesen, mintha otthon lennénk ki is kapcsoltuk.Én is megvenném ha lenen rá pénzem, nah meg ha nem lenne itthon egy alap Yamahám

-
Ed Parker
nagyúr
Egyedül az olimpia buzi logója égett bele, de nem tartósan, es pár nap alatt eltűnt, de az folysmatosan kint volt.
A Samsung pana témához meg annyit, két edge ledes samut vittem vissza a fos felhős képe miatt, az utóbbi u46d8000 volt, es vettem egy pana vt30-at.
Azóta sem bánom. -
Ajánlom figyelmedbe ezen a linken elérhető táblázatot, ami mondjuk szerintem egy kicsit túlzás, mert többet ír, bár lehet, hogy az én szemem rosszabb mint az átlag. Meg aztán te is kipróbálhatod otthon ingyen mint fizikai kísérlet, hogy az emberi szemnek hol van a felbontóképességének a határa. Nekem spec a 46"-os fullHD TV-m 1,5 méterről már mindegy, hogy 720p vagy 1080p... Gyanítom a te 42 colosodnak 1,2-1,3 méter lesz a max...
-
törölt tag
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Kattt01
üzenetére
Én a helyedben ezen erősen elgondolkoznék: ELAC FS 67 Erősítőt választasz hozzá meghallgatással, DAC-ot meg megveszed tőlem!
~250-ből kijöhetsz kábelekkel. -
Toobee
veterán
Nálam minden nap megy a Viasat 6, Simpson csaladtol a Csillagkapuig. Nincs beegesem. Keress ra az ajanlott nezesi tavolsagra...plazma topic elso hsz, vagy google. De en is befejeztem, erosen off a tema. Te is boldog vagy, en meg bulldog, ugyhogy minden oke, kar tobb karaktert fecserelni a temara.
-
-
Laca0
addikt
válasz
Toobee
üzenetére
Nem fogom 1,5 méterről nézni! Normális vagy? Ki a fene nézi ilyen közelről?!? Áhhh... nem érdemes ezzel tovább foglalkozni...
Popcorn lejátszója van, hdd-ről nézik a filmeket.
Akkor plazmával tilos tévé adást nézni? Vagy már a beégés lehetőségét is cáfolod? Vagy úgy kell tévét nézni, hogy 10 percenként át kell váltani más forrásra, nehogy a logó beégjen? Majd 10 perc múlva vissza, hátha még nem maradtunk le a lényegről?
Úgy állítod, hogy nem ég be a logó, hogy te nem is szoktál tévé adást nézni. Akkor miért higgyek neked?
De nem is érdekel tovább, azt írtok, amit akartok. Vége. -
törölt tag
-
Toobee
veterán
Esetleg nézd meg 1,5 méterrõl is, ugyanis olyasmi távolságból lenne érdemes FHD-t nézned. 4 méterrõl elhiszem, hogy tetszik. Amúgy meg mindenki azt vesz, amit akar, a hülyeség dolog a beégéses történetre vonatkozott. Azt megkérdezhetem, hogy a plazmás barátaidnak mi a forrása, és miket néznek?
-
Laca0
addikt
válasz
Toobee
üzenetére
Tudom, hogy csak statikus tartalom tud beégni. Éppen ezért lettek fenntartásaim a plazmával szemben, mivel tudtam, milyen keveset néznek tévé műsort. Nem tudom, hogy be lett-e járatva az elején vagy sem, ennyire nem vagyunk napi kapcsolatban.
Pár napja volt itt egy srác hifi ügyben. Plazmája van. El volt ájulva, milyen jó képe van a tévémnek.Ezért is hezitáltam leírni a véleményemet, mert tudtam, hogy ti így fogtok rá reagálni. Ismét mondom, hogy nekem ez a tapasztalatom, ilyen véleményekkel, emberekkel találkoztam. Nem tudok mást mondani. Nem fogom csak azért mondani, hogy a plazma a legjobb, hogy jobb véleménnyel legyetek rólam. Lehet, hogy tényleg az a legjobb, de én még nem tapasztaltam meg. Az is lehet, hogy a környezetemben (velem együtt) mindenki hülye - gondolom erre céloztál a hivatkozásoddal-. Minden csak viszonyítás kérdése.
Nekem tetszett a plazma képe a barátoméknál, de túl sötétnek találtam. Jobban bejön a led-es képe. Ez van.
3,5 - 4 méterről nézzük egyébként.Még annyit, hogy sima LCD-t én sem vettem volna. Ezeknek a LED-es LCD-knek sokkal jobb a képük. Mindegyik tv amiről beszélek 2010-es, 2011-es modell. A korábbi LCD-k nem tetszettek nekem sem.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
En jelenleg transparent music link plus xlr-rel hallgatom.
Ha lesz olcsón jobb feljebblépek.A steril hangzás nekem nem tetszik.
-
Toobee
veterán
Ez komoly volt? Én LCD-rõl váltottam. Kis túlzással jobb dolog volt, mint megszületni. Innentõl kezdve mindenki komoly fenntartással fogja kezelni, amit mondasz. Nem csak BBéci. Plazma mozgóképtõl nem tud beégni. Reggel írtam is egy idézetet, akár ide is írhatnám. Az okos hülyéskedik kezdetûre gondolok.
Elárulnád, hogy hány méterrõl nézed a FHD tartalmakat?
-
Dorian
félisten
Ki mondta, hogy a plazmát teljes sötétben kell nézni? Nem kell. Viszont egy szobai normál világítás (legyen 200lux) vagy esti hangulatvilágítás (~20lux) és az üzletek 1500lux-os (ráadásul neoncsövekkel) megvilágítása közt jelentős különbség van, ami egyik környezetben jó eredményt ad, az a másikon nem és fordítva.
-
maxika2004
őstag
" 3 éve vettek egy Panasonic plazmát kb. 300e forintért. 42" vagy nagyobb. Tehát nem egy ócókici verziót.
1 év múlva már beégésre panaszkodtak.
Tavaly, miután meglátták a mi tévénket (LG LED) betették a hálóba a plazmát és vettek egy ilyet. "..... erre szokták azt mondani hogy több a pénzük mint eszük !

...... én monitornak is simán használom, néha napi 3-4 órát,,, és nem ég be !
( Pana Plazma )... amugy a samsung lcd használatijában is az van hogy ne használjunk sokáig statikus tartalommal mert megmarad a képen .....
még jó hogy csak 2. tv nek vettük... hudeszar .... de occo volt.. -
stevewonder
aktív tag
Nincs is azzal gond, hogy tetszik, de sztem, ha a szobádban melléraknál egy plazmát és elkezdenél filmet nézni tutira észrevennéd a különbséget. Gondolom nem vasárnap a déli napsütés közben nézed te sem a filmeket... Az emberek általában este filmeznek(én biztosan) ott meg nincs az aki ne azt mondaná, hogy jobb a plazma.
Tv-t meg nem nézek. Max sportot. A többi egy ritka nagy f.s. A kereskedelmi csatornáinkkal az élen. És mondom mindezt úgy, hogy van 2db 37-es lcd is itthon. -
Laca0
addikt
Elárulom, hogy ők pont nem tévézős tipusok, szinte csak filmezéshez kapcsolták be a tévét.
Nincs is nekik a mai napig semmi tévé bekötve, csak a szabadon fogható digitális.
Azt is csak nagyon ritkán nézik. A múltkor is felhívtam a srácot, hogy megy-e náluk a retekklub, mert nálunk nem. Azt mondta, hogy nem tudja, megnézi, már nagyon régóta rá sem néztek, hogy működik-e. -
Laca0
addikt
Oké fűzök: nem vagyok elájulva a plazmától, legyen az Pana vagy bármi más.
2 ismerősömnek van plazmája, egyik sem elégedett vele.
Bár lehet, hogy itt, az igényes hifi topic-ban számít minden kis apró megjelenítési paraméter, elárulom, hogy még senki sem panaszkodott a vendégeink közül, hogy gond lett volna a feketével vagy a bevilágítással.
Elképzelhetőnek tartom, hogy 50" felett már tényleg problémás az EDGE LED technológia, mivel nagy távolságokat kell bevilágítani a kerettől, de 42"-nál tökéletesen megfelel.
Jelenleg a szűk családi körben 3 LCD van. 2db 32"-os Samsung, az egyik fullHD a másik HDReady. A 3. pedig egy 42" LG 3D.
Egyikkel sincs a világon semmi probléma a képminőséget illetően. Még a HDReady-n is jól mennek a filmek, normál nézőtávolságból semmi különbséget nem látok a HD-hoz képest.
Emlegetitek, hogy a plazmát teljes sötétben jó nézni. Akkor az annak jó, aki amúgy egyáltalán nem tévézik, csak mozizik, vagy egy pincében rendezte be a moziszobát. De nagyon életszerűtlen, hogy mindig korom sötétben tévézzek...
.
A 3D témához nem akartam hozzászólni, de ha már itt tartunk: közel 1 éve van 3D-s tévénk. Nem veszítette el a varázsát, de nyilván, nem néz naponta a -dolgozó- ember ilyet. Sem semmilyen filmet.
Vannak 3D-s filmek, amiket amiket már sokszor megnéztünk és mindig megcsodáljuk. Nem egy IMAX, de egy sima 3D-s moziélményt lazán hoz. Ill. nyáron voltunk Egerben és egyik este megnéztünk egy filmet a moziban a gyerekek kérésére. Nagy csalódás volt az otthonihoz képest.
Úgyhogy én remélem, hogy nincs igazatok, és nem állnak le a 3D-s filmekkel!
Azt azért hozzáteszem, hogy én csak a passzív 3D-t javaslom, mert az aktívat nem bírtam fél percnél tovább nézni a vibrálás miatt. A passzívot pedig gond nélkül nézzük. Mindkét gyermek szemüveges sajnos, de simán ráveszik a passzív szemüveget a rendesre és élvezik a 3D-t
Remélem így már kielégítettem a kíváncsiságodat. -
bitmad
aktív tag
Véleményetek szerint mennyivel jobb a DALI Lektor 6 szett (400e Ft), a Concept 6 szettnél (200e Ft)?
Megéri a dupla árat?
Tudom hogy belépő szettnek jó a Concept, de megéri-e még spórolnom a Lektor-ra?
Esetleg egy Zensor 5 szett 300e Ft-ért? -
cekkk
veterán
válasz
stevewonder
üzenetére
Valószínű. Meg vannak még olyan logójú tv akik kész agyrém.

De, hogy arra nem figyeltek, hogy néha átváltsanak másik csatornára, hogy eltűnjön onnan arról már nem a szerencsétlen tv, hanem a szerencsétlen gazdája tehet.
-
z123456789
addikt
válasz
stevewonder
üzenetére
Azt nem is akarok.
Mindenképp belebuzultam a Panasonicba, mert itt csak azt hajtogatják, és elhiszem hogy jó.
Nem fogok csalódni szerintem.
-
stevewonder
aktív tag
válasz
z123456789
üzenetére
Igazán nincs mit. Jah. Az lg alapból nem ajánlott vétel sztem...
-
Laca0
addikt
Barátomék 3 éve vettek egy Panasonic plazmát kb. 300e forintért. 42" vagy nagyobb. Tehát nem egy ócókici verziót.
1 év múlva már beégésre panaszkodtak.
Tavaly, miután meglátták a mi tévénket (LG LED) betették a hálóba a plazmát és vettek egy ilyet.
Többet nem is fűznék hozzá. -
Kattt01
tag
válasz
Patice
üzenetére
Oké, és akkor mit használnál?

Amúgy ahogy nézem ezt a Harman Kardon erősítőt, egyre inkább szerelmes leszek belé, szóval lehet amellett fogok dönteni, ahhoz mi lenne az ideális hangfal? Vagy egyáltalán jó ez az erősítő? -
Kattt01
tag
válasz
Patice
üzenetére
Köszönöm, bár megmondom őszintén nem tudom mire jó az a DAC.

Közben elkezdtem én is böngészgetni a cuccokat, és mondjuk egy ilyen erősítő + hangfal kombó nem lenne jó? (Ezeket most ár és kinézet alapján választottam, meg volt már JBL hangfalam és szerintem kimondottan szép hangja volt.)
És akkor még tudnék venni egy hangkártyát is a gépbe.
-
válasz
Kattt01
üzenetére
Kevésbé szar opció újonnan:
Erősítő + hangfalak. Így kicsit túllő a kereteden, de picit olcsóbban a bemutató darab dobozokat is elhozhatod.
Esetleg beépített DAC nélkül a második erősítő opció.
Viszont PC-hez szükséged lesz vagy külső DAC-ra, amint megint nem olcsó, vagy egy jobb hangkártyára.
-
z123456789
addikt
válasz
Toobee
üzenetére
Nem.Ne haragudj.Nem tudtam hogy olyan is van látod erröl beszéltem : "mindent képtelenség elolvasni."
Már állok is neki.
Sajnos nem Pest vagyok, de nagyon szépen köszönöm az invitálást!
Nem mondtam hogy hiányozna szolgáltatás, söt én is lesz*rom, gyönyörü legyen!
(#22504) Patice Kösz!
(#22505) Termi16
Ja, ezt már más is mondta.Kénytelen leszek elhinni, mert sajna nem nagyon van lehetöségem Pana szakboltban besötétíteni, viszont a szobámat be tudom sötétíteni teljesen
Ez egy jó érv.(#22506) stevewonder
Semmiképp nem vennék samut.A Panasonic szimpatikusabb.(meg hát jobb
)(#22507) Sanci38
Hú.Ezt majd otthon.
Kösz! -
válasz
Kattt01
üzenetére
Ilyen célra, ekkora keretből, ekkora helyiségbe sztereót ajánlanék. Filmezésre is.
PC-hez kell egy jó USB-s külső DAC + erősítő + álló hangsugárzók + jó kábelek.
Ebben a topikban aktuálisabb lesz ez a kérdés.
Amúgy ilyen árszinten is használtat javasolnék sztereóból.
Pl.: Erősítő + Hangsugárzók. Esetleg hozzá a hangfalkábelem.

Hasonló összeállítást hallottam nebulo5-nél. Csak AR S40-esekkel. Ott a DAC Lupus C MKIII volt.
DAC-ra egy jó alternatíva, ami PC-hez is OK.
Kicsit alkudozol itt-ott és árban is vagy.

-
Kattt01
tag
Hello!
Házimozizásra és zenehallgatásra keresek hangcuccot, egy kb 30-40 négyzetméteres nappaliba, pc-re lenne rákötve, és igazából nem különösebben érdekel, hogy 2.0, 2.1, vagy esetleg 7.1, a lényeg az, hogy nagyon szépen szóljon, tehát nem olyan műanyag dobozhangon, mint mondjuk ezek a 20-30 ezres kis házimozirendszerek.
Fontos továbbá, hogy szép igényes megjelenése is legyen, valamint, hogy 200-250 ezer forintból kijöjjön erősítővel, hangfalakkal együtt.
Én nem értek annyira ezekhez a dolgokhoz, viszont van hallásom, szóval annyit tudok csak tenni, hogy elmegyek és meghallgatom, hogy hogy szólnak, viszont sajnos nincs időm végighallgatni minden létező modellt.

Előre is köszi a segítséget!

-
Tamoo
nagyúr
válasz
stevewonder
üzenetére
Nekem egy nagyon jó kis samu lcd-m van. Viszont csak 40"-os. (LE40C650) Egyedül ezért gondolkodok a cserén, egyébként eszemben se jutna, mert 100%-ig elégedett vagyok vele a méretén kívül. (ha újat néznék akkor 50"-os plazma valószínűleg, de nem azért mert led/lcd-ben nincs jó)
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
stevewonder
üzenetére
Nekem évek óta mindenem Samu, tv, több telefon is... egyikkel se volt problémám, tehát ne általánosíts!
Pedig neki is megmondtam, hogy soha samsungot, semmiből!...
-
törölt tag
válasz
z123456789
üzenetére
Ezt olvasd el.. Igaz nem samu, de technológiai összevetésre jó.
-
stevewonder
aktív tag
válasz
z123456789
üzenetére
Hali.
Sztem, ha plazma, akkor egyértelműen pana. Havernak is megmondtam, erre múlt héten spórolás miatt csak azért is samu-t vett. 50" 3d aktív szemüveg. Hát nem pixelhibás lett 2nap múlva. Mivel neten rendelt mondtam neki, hogy 8napon belül kötelesek kicserélni még, ha nem tetszik a felirat rajta, akkor is. Vissza is vitte. Így a boltos: 30napon belül visszautalják az árát, mert törvényileg ennyi idő van rá. Hát az édesapjuk f.szát.
Másik sztori. Ha haver az 5. samuját viszi vissza, mert mindegyik csíkos lesz. Persze ilyenkor legalább két hétig nincs tv. Pedig neki is megmondtam, hogy soha samsungot, semmiből! Persze biztosan valakinek bevált, de az én környezetemben ez a tapasztalat. Szerizek fullon vannak tv-vel. És itt jön a lényeg. Nézzünk meg egy philips szervízt. Érdekes módon közel sincs annyi munkájuk.
Tehát, ha led kell, akkor nem sajnálj kis plusz pénzt egy philipsre(az ambilight meg egyszerűen kva jó és ez csak plusz a minőség mellé), ha plazma, akkor meg nem is kérdés, hogy pana.szerk.: Toobbee "A kollégád meg legyen boldog a smart Samsungjával. "Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik". Ez talált

-
Termi16
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Nagyon hasonló cipőben jártam én is, úgyhogy hozzászólnék a témához.
Rengeteg helyen (15-20 bolt, bemutatóterem, pláza) hasonlítottam össze samsung és sony led, illetve pana plazma tv-ket, és végül a Pana 50ST50 lett a nyerő. Nem bántam meg, gyönyörű a végeredmény.
A legtöbb nagy áruházban mászkálva nekem is jobban tetszettek a led tv-k, de ez azért volt, mert a plazmának csak akkor szép a képe, ha szinte teljesen sötétben van, ez meg ugye nem kivitelezhető ezekben a boltokban.
Amint elmentem egy Panasonic boltba, a külön berendezett bemutatóteremben egymás mellé téve egy félmilliós lcd-t meg a Pana VT50-et, olyan különbség volt a képben, hogy azonnal tudtam, mit kell vennem, akkor is, ha végül csak ST50 lett belőle.
Szóval szerintem ha tudod megfelelően besötétített helyen nézni a tv-t, akkor nem kérdés, hogy plazmát kell venned, annyival jobb a képe.
-
válasz
z123456789
üzenetére
Egyszerű a válasz:
A pana plazma technológiája azonos képátlót nézve olcsóbban tudja ugyan azt a képminőséget. Samsung LED is lehet jó, de ugyan akkora képméretben jóval drágább.
-
Toobee
veterán
válasz
z123456789
üzenetére
Jaj ne
Nem tudom, hogy mennyire olvasod a plazma topicot, de ott hetente 2-3x felbukkan a kérdés: miért szebb az LCD a boltban? Azért, mert nem megfelelőek a körülmények. Nekem egy tavalyi belépő plazmám van, ha budapesti vagy, akkor szívesen látlak egy megtekintésre.A kollégád meg legyen boldog a smart Samsungjával. "Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik".
Konkrétan milyen szolgáltatások hiányoznak a Panasonicból? Engem egyetlen szolgáltatása érdekel, a minőségi képalkotás, Te is erre fektess nagy hangsúlyt! Gondolom, hogy nem netezni veszed...
-
z123456789
addikt
válasz
Toobee
üzenetére
Àh!Èrtem!
Logikus tényleg.
Ha már így rám szántad az idöd, lehetne még pár kérdésem?(felteszem, aztán ha akarsz válaszolsz, ha nem, nem.
)Már volt itt egy hosszabb beszélgetésem, amikor rászántam magam hogy berendezem a kis otthoni szórakoztató falamat.Aztán hamar letörtétek a szarvam, hogy az a 300 000 Ft amit rá akartam szánni, az még a TV-t is épp hogy betakarja. :S
Kicsit elszomorodtam, de aztán Fönixmadárként, elkezdtem spórolni, hogy majd karácsonyra meglepem magam.
Jó úton haladok, és amit kaptam töletek tanácsokat, úgy néz ki sikerül is megvalósítani.(Többek közt azt a Panát amit linkeltem).Nem akarok márciusig várni már.
Viszont van valami ami nagyon böki a csöröm.
Akad egy karakán munkatársam, aki annyira smasung b*zi, hogy egyfolytában azzal nyüstöl hogy vegyek samsung led smart tv-t.Nem tudja megindokolni technikailag, mert annyira nem ért hozzá, de ha bemegyek bármikor egy szaküzletbe, és megnézem a két márkát(Pana, samu), tényleg mintha kicsit a samsung led tv élesebb lenne.Jobb az energiafigyasztása, olcsóbb, az is tudja azokat a szolgáltatásokat amiket a Pana.Nem szeretem a samsungot, és amikor mondtátok hogy házimozira Panasonic-ot vegyek, és ne pazaroljam a pénzem fos samsung ledre, felcsillant a szemem.Azt is mondtátok hogy TV-t 10 évre vegyek, ne 2re.Szóval tudnál nekem (vagy akárki) itt konkrét érveket leírni a két márkával/technológiával kapcsolatban(olyanokat amit egy technikailag analfabéta is megért)?

Nagyon szivesen olvasgatok teszteket, véleményeket, fórumokat, de mindent képtelenség elolvasni.
(Bocs hogy hosszú lett!)
-
bajnokpityu
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vagy már olyan erősítők vannak amik direkt hd erősítők?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak ne kapcsolják be 

Nem tudom, hogy mennyire olvasod a plazma topicot, de ott hetente 2-3x felbukkan a kérdés: miért szebb az LCD a boltban? Azért, mert nem megfelelőek a körülmények. Nekem egy tavalyi belépő plazmám van, ha budapesti vagy, akkor szívesen látlak egy megtekintésre.