- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
DjKoxi #170543 üzenetére
jól látod!
Az elképzelhető, hogy a frontok csak 1db 12"-os, centerével megegyező hangszórót fognak kapni, ezen már gondolkodom.
Centert kedden be is süllyesztem, ma addig jutottam, hogy a gipszkartont már lebontottam, de a család rám szólt, hogy azért vasárnap ne már. De méééne? -
python1
veterán
válasz
DjKoxi #170539 üzenetére
A frontok is megkapják a center 12"-os sugárzóját, mind az 5 hangsugárzó pontosan azt a drivert kapja, és a crossoverezés is azonos lesz.
Centernek feleslegesnek találtam a 2db 12"-ost, igazából 15"-os volt a terv, de mindenképpen 1db-ot akartam.
Jelenlegi helyzetben 2m szélességben , függőleges tengelytől 1-1m-re még simán tökéletes, nem érzem, hogy gyengébb, vagy dinamikátlan lenne a frontokhoz képest. Tegnap szokványos mérési hangerővel, beleszaladtam 115dB -es csúcsba. Régi centerem 90-95dB-t full hangerőn tudott , pedig nem kicsik azok sem.lemmy9
Már a mérőjeltől is lefosom.
Asszonynak mennie kell a háztól már látom, neki még mindig nem tökéletes, elmegy szinten van nála. -
Khaosz55
addikt
válasz
DjKoxi #168858 üzenetére
Csak halkan had kérdezzem meg, a hangváltóra forrasztott alkatrészekkel mi a helyzet ? Ha ebből a logikából indulok ki és nem szabad a hangszóró vezetéket forrasztani még ezüsttartalmú forrasztó anyaggal sem, akkor a hangváltó alkatrészeit sem szabadna forrasztani nem ?
-
hétalvó
addikt
válasz
DjKoxi #136836 üzenetére
legtöbb proci belül unbalanced.
vannak ezek közül amelyikek siman letestelik a -t a plusszra rá a jel és kész.
vannak amikben van egy meghajtó áramkör minden csatornán ami átalakítja szimmetrikusra a jelet.
léteznek, de mint a fehér holló amik belül is valós balanced design használnak. horror ár.
-
hétalvó
addikt
válasz
DjKoxi #136834 üzenetére
mindenből dupla van ezért költségesebb
remélem mond valamit a kép.
nem kell ezzel annyira foglalkozni. kemény összegekbe kerülnek a végfokok hozzájuk. inkább már pro felhasználás.tonyka: a carbon finomabb utp kábel. a forest jó keményen tolja, de mozihoz lehet jobb is akár. bár a carbonnak jobban tetszik a mélye
carbon marad egyébként, de csak járódjon még, mert most raktam össze
-
válasz
DjKoxi #136832 üzenetére
Azok az erősítők, előerősítők stb. amik teljesen szimmetrikusak belső kiépítésükben is azok. Ez azt jelenti, hogy a fogadott hot és cold jelekből a végső jel csak a legutolsó lépésben állítódik elő. A fázis a "félig" szimmetrikusnál a bement után közvetlenül előállításra kerül és utána a jel további feldolgozása már nem szimmetrikus.
-
krx21
nagyúr
válasz
DjKoxi #136484 üzenetére
Eleve egy borzasztó kaja, de mikor például a moziba beülnek melléd, vagy csak a közeledben egy iszonyatos nagy pattogatott kukorica vödörrel... Még csukott szájjal sem lehet enni hallkan azt a sz*rt, de van aki még be sem csukja, sőt a kezében lévő darabokat harapja még kisebbre...
Én biztos kitiltanám a moziból... Például ezért nem járok moziba...
Az megvan nem?, mikor a moziban éppen csend van és 15 különböző helyről egyszerre hallod ahogy serceg a papírzacskó és a kukorica... Mintha tele lenne rágcsálóval a terem... (tele is van..)
Ilyenkor iszonyatosan probálom magam nyugtatni... Biztos velem van a baj... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
DjKoxi #127315 üzenetére
Ebben a katagóriában sincsnek csodák (ugyanugy mint a belépő szetteknél vagy belépő elektronikáknál) a “velo” is kb. a JBL 250/Klipsch - Jamo 10 sw,stb “megfelelője”, csak most ez van a “legjobb” áron.
Hacsak nem “elvakult márkafan” valaki,akkor a “kategóriából” a legolcsobbat érdemes venni,mert nem sok pluszt kap a plusz pénzért,ha más márkanevet választ.
-
Festina86
tag
válasz
DjKoxi #105662 üzenetére
Rendben, köszi.
bajnokpityu: Nem akarok elosztót. Úgy terveztem, hogy 3 ösvény: 1 az előfoknak, 1 végfoknak, 1 forrásnak
Közvetlenül az aljzatból etetném őket egy 80-100cm-es tápkábellal.
Ez így elmebeteg?Melyik Furu-t érdemes választani? Túl sok infót nem találtam róluk.
Jah, azt elfelejtettem, hogy hi-fi láncról lenne szó, úgyhogy off-ba is raktam magam. Elnézést a többiektől.
-
Csabroncka
addikt
válasz
DjKoxi #103404 üzenetére
Na ezt most fejezzük be!
Az eladó elküldte neki postán kipróbálásra, ha jól tudom még ki sem fizette!Néhány komolyan olyan hajmeresztő kijelentéseket tesztek, hogy csak ámulok. Fogalmatok sincs arról, hogy az a kis 250-es arcam szinte "ingyé" lenne, a hangjáról nem is beszélve!
Sokan átesnek a ló túloldalára!
Egy eladóval már a beszélgetés során kialakul egyfajta szimpátia - ha kialakul!nem kell elsőre mindenkit nagy AVR-becsbentartónak gondolni!
nem kell mindenkit előre meggyanúsítani azzal, hogy át fog verni!
megj: kicsit hozzáértőbb lenne whatnot, már rég megoldotta volna a problémát. Mellesleg megjegyzem én sem vagyok villamosmérnök, mégis van otthon szerszámos készletem és fázisceruzám.
whatnot: nagyfiú vagy, szerintem megoldod!
(#103402) Gigi01: nem olvastam teljesen vissza, milyen AVR-t vettél?
-
whatnot
őstag
-
devil-k
nagyúr
válasz
DjKoxi #100667 üzenetére
Manapság már minden információ adott, sőt, már-már túl sok információ jut el hozzánk. De, ettől függetlenül, kellő körültekintéssel nagyon jó rendszert lehet kiépíteni, akár kevés/kevesebb pénzből is, viszont van egy minimum amit érdemes megütni, mert egyébként egy helyben toporgás az egész.
-
válasz
DjKoxi #87946 üzenetére
"nagyon sok film nem használja ki sem a 2K sem az 5.1 max lehetőségeit"
Egyet értek. --> Megnéz, töröl.
"Nem tudom megérteni miért nem mindegyik film referencia szintű, mikor nyugodtan lehetne az."
Egyszerű kérdés, sok befolyásoló tényezővel, melyekben egyetlen egy a közös pont: szarból (kevés pénzből) nem lehet várat építeni.
De mivel a szart is megkajálja a nagy átlag, azaz van igény rá, ezért továbbra is lesz szar. "Ennyi légy nem tévedhet"
-
spiky03
veterán
válasz
DjKoxi #82190 üzenetére
Nem kínlódik ez már.
Jobb neki így szabadon mint ahol előzőleg volt beszorítva.
A vászonnak meg nem lesz útban a tv, mert még tudom hátrébb tolni a szekrényt, meg ha lesz egyszer vásznam az akkor úgysem tud közvetlenül a falhoz leereszkedni, mert ott van a BD polc a falon és azt nem szedem le.
-
MasterMark
titán
-
törölt tag
válasz
DjKoxi #63427 üzenetére
Kevered.
vonali jelszint az állandó, szabvány 0.775, igy nem lehet eléőerősitett. Ez szabvány errre mehet mindenféle analóg sztereó lejátszó jele. Ez mindentől függetlenül állandó, bár minimális eltérések lehetnekde hangerőszabályozótól független..
A subkimenet és az előerősitők pre out jele az előerősitett, hangerőszabályozóval együtt emelkedik-sülyed a jelszintje. lehet ugyan 0 is, de akár 2 voltot is elérheti.
Mastermark: jól tudtad, és van még ezeken kivül több fajta jelszintű, pl, phono, mc, mic ,tuner, piezo kimenet. -
krx21
nagyúr
válasz
DjKoxi #54758 üzenetére
Aham... Mikor kipróbáltam a mikrofonos kalibrálást, akkor az eredményben a SUB távolság azért volt olyan aránytalanul sok a valósághoz képest... A többi rendben volt...
Szóval azt mondod, hogy a távolságállítás az olyan mint a fázisállítás, csak még finomabb is, mert nálam a SUB csak 0 és 180 állás van?
Mert akkor lehet, hogy a bemérésből átveszem a SUB adatait, legalább is a távolságok tekintetében...
Ez így jó lehet? -
janos666
nagyúr
válasz
DjKoxi #52548 üzenetére
Valószínűleg az lehetett itt a forgatókönyv, hogy egyszer, mikor lefagyott a rendszer, akkor lettek túlterhelve a magasak, de attól még csak "megnyomorodtak", de egy darabig nagyjából működtek, míg most, hogy nekiálltam méregetni, akkor a teszthangok végleg kiverték őket.
Erre tudok gondolni, mert az utóbbi egy-két hétben volt egy olyan esemény, hogy a PC lefagyott úgy, hogy egy rövid ideig valami irdatlan kerregés jött a hangszórókból, míg lekapcsolt az AVR is. De rögtön utána még nem volt egyértelmű, hogy elszállt volna a magas (ezért nem is tulajdonítottam neki akkor nagy jelentőséget, és nem is jutott most eszembe, míg direkt vissza nem idéztem minden lehetőséget), viszont az is biztos, hogy akkor tájt (a fagyás után) kezdtem megint viszketni, hogy csinálni kéne valamit a hanggal (pl. megnézni mit lehet kihozni az EQ-ból, méricskélni kicsit a szobát és esetleg az alapján pakolászgatni benne, stb).
Most viszont, mióta megtornáztattam a mérésekkel (de ilyet régebben is csináltam már másik mikrofonnal, egyedül ettől nem szabadna elrepülniük, hogy -15db-en lefut egy log sweep, szóval szép egyenletes és nem fülsüketítően hangos teszt), azóta már teljesen egyértelmű, hogy totál némák a magasak, nem is bírom elviselni, beállítom a surround-okat front-nak, míg meg lesz javítva. -
spiky03
veterán
válasz
DjKoxi #50448 üzenetére
Lehet, hogy nálad rendesen megy majd.
Vannak olyanok a fórumon, akiknek nem volt gond az FW cserével, simán felment nekik rá.
Én nem akartam most másik eszközt venni, megvagyok a Pio-val. Csak javasolták, hogy frissítsem mert ugye akkor lesz ISO lejátszás is, ami azért nem egy rossz dolog.@#50451) robi-k
Thx, ment válasz is. -
spiky03
veterán
válasz
DjKoxi #45214 üzenetére
Thx, a be és az elrendezés a páromat illeti.
Elég a 42-es is, az 50es már túl nagy lett volna ide, uralta volna a sarkot.
A kábelcsatorna meg tervbe van, a párom akar majd festeni jövőre és akkor ez is kivitelezésre kerül, vagy az vagy vésés lesz. Majd akkor kiderül. Amúgy nem annyira gáz, hogy ott lógnak a kábelek, már megszoktuk.
De hangzásnak jót tett a kábel csere is meg az, hogy felkerültek a falra. A sub-on is észrevehető, hogy kapott egy jobb kábelt a gyáritól.@(#45216) Sefter
Ha melege van, ha nincs, nem kap mást.
Hátul van neki hely szellőzni.
Annyit tudok tenni csak, hogy a 4db falábat, amin a polc van, abból elvágok és úgy lentebb kerül, viszont úgy meg az erősítőnek nem lesz elég helye szellőzni. Mert miatta kerültek be azok a plusz lábak, mert a gyári lyukak a szekrényben nem a legmegfelelőbb helyen vannak a rendszert nézve.Így lett az egyedi polc megemelés.
@(#45218) Oldfighter
A fele van kiszedve, annyi amennyit az erősítő mögött látsz.
Hát igen azon változtatni nem nagyon tudok, mert a kanapét előrébb húzni már nem lenne szerencsés, hülyén nézni ki. Majd ha felkerülnek a fa lapok a tartókra akkor tudok egy picit többet mozgatni rajtuk, pl akkor már tudom felém fordítani is őket, vagy picit elhúzni a faltól, hogy ne legyenek ennyire rátolva. -
Dorian
félisten
válasz
DjKoxi #43908 üzenetére
A Hivox tápkábelemben (ill. villásdugóban) is van ilyen, majd szétszedem. Ha jó emlékszem, 0,1pF értékű. Ennek ellenére a telefondokkoló zavarát az se szűrte meg, de egy próbát megér.
Viszont olyan csinálja, aki ért hozzá, fázist és nullát összekötni okozhat meglepetéseket -
Oldfighter
senior tag
válasz
DjKoxi #42022 üzenetére
Szerintem kár vitatkozni egy-két méteres hosszokon illetve különbségeken. Itt a legtöbbünknek szerintem a front oldalra 2-3 méteres kábelek vannak bekötve. A jel útja ilyen távokon tényleg elhanyagolható, node azért némi szimmetriát azért illik betartani.
Dedikált moziszobáknál, ahol rendszerint a készülékek a vetítő környékén csoportosulnak ( pl falba süllyesztett rackeken ) na ott már ennek jelentősebb jogosultsága van, hogy minimálisra csökkentsük a távolságokból fakadó jeltovábbítás különbségeit. -
mandju
senior tag
válasz
DjKoxi #41751 üzenetére
Használnám, ha lenne rá időm... sajnos építkezés mellett sem idő, sem energia... ha vízszintesbe kerülök, elalszom a fáradtságtól...
viszont fent van fixen a helyén és sikerült a képet is belőnöm úgy, ahogy szerettem volna. Eddig sajnos csak 3 filmet néztünk meg vele. Egyébként a minőséggel már nincs bajom a méret pedig lenyűgöző és kárpótol az esetleges gyengébb képért... mármint a g30-hoz viszonyítva...
-
BBéci
legenda
válasz
DjKoxi #35305 üzenetére
A Polk Audio TSi sorozatában azért van kétféle center, hogy a frontokéval megegyező hangszórókészletet lehessen a rendszerbe illeszteni. Arra igazán nem lehet azt mondani, hogy elérhetetlenül drága.
É ez csak egy példa a sok közül.
A dobozméret ne tévesszen meg, mert az állókban teljesen elkülönített, zárt kamrában dolgoznak a közepek és a magassugárzó. A mélyközepek, mélyek pedig egy másikban. -
BBéci
legenda
válasz
DjKoxi #35289 üzenetére
Nem kötelező dedikált centersugárzót használni, például a JBL Synthesis rendszereiben több olyat találhatsz, amelyekben három teljesen egyforma hangdoboz a front-szekció.
Ha az azonos családból származó center hangja is valamennyire eltér a frontokétól, akkor méginkább botorság más gyártóét alkalmazni. Amennyiben nincs egységes hangkép az nem házimozi, csupán hangdobozok egyvelege.(#35298) gepeszgyerek
Egyik sem jó vétel!
Van 60-70000 forintod erősítőre és képes lennél megvenni a legolcsóbb belépőket, csak azért, mert újak?Két év múlva a felét fogják érni.
Felejtsd el azokat és nézz valami jóféle használtat! -
BBéci
legenda
válasz
DjKoxi #35273 üzenetére
Ha durva, ha nem ez a határozott véleményem.
(#35279) Miamiquake
[link].(#35272) Toobee
Nem voltam magamnál, vagy félreértetted.
Egységes sosem lesz, mivel a keresztváltó alkatrészei és a belső kábelezés is beleszólnak a hangzásba.
Jó példa erre Dorian esete a frontok tuningolásával. Annyira eltérőek lettek a centeről, hogy azt is vinnie kellett Zolihoz. -
Lui76
őstag
válasz
DjKoxi #33610 üzenetére
Hát sehogy sem akar digitálisan bejutni.
Lehet hogy csak a távirányítójával lehetett ezt váltani.
Normális térhatás úgy lett , hogy a másik kőkorszaki BD lajátszó Samsung BD-p1000 5.1 analóg minden csatorna átkötve a Yamahára . Sajnos BD lemezem viszont kevés van ahhoz hogy így oldjam meg. Medialejátszásra meg nem alkalmas.
-
-
Csabroncka
addikt
-
tjojo
tag
válasz
DjKoxi #31670 üzenetére
Te is jótól kérdezel ám.
Sikerült a leghülyébb embert kifognod.
A "nagyobb" boltok nagy valószínűséggel igen. Ők szerintem a hazai disztribútortól szerzik be. Múlt héten vettem QED kábelt egy kecskeméti üzltetben. Előttem bontották ki a dobozt, Horn-os szalaggal volt leragasztva.
Az AQ-nak nem tudom ki a hazai beszállítója, de ez lényegtelen most. A hamisítások (többek közt) másik áldozata pont az AQ. Ők a honlapjukon fel is hívják a figyelmet a jelenségre. Úgy tudom ha küldesz nekik egy képet a kábelről, megmondják hogy valódi-e. Az Aqua szerintem (!!) megbízható. -
BBéci
legenda
válasz
DjKoxi #24791 üzenetére
2003-ban szereltük fel az első vetítőt és vásznat a nappalimban, Az még 720-as sem volt, csupán 1024x576 felbontású és örültem neki, mint majom a farkának. 4 méterről láttam a pixeleket, de nem zavart. Aztán cserélődtek a projektorok, eljutottunk a full HD-ig, ami után nem szeretnék visszalépni 720-ra, inkább tévét néznék.
Attól függ, milyen TV elé ereszkedik le a vászon. Ha valami bágyadt LCD, vagy LG plazma, akkor nem drámai a különbség, de Samsung E8000 után legalább TW9000 kellene Epsonból, plusz nagyon sötét mennyezet és falak.(#24793) bajnokpityu
Lehet beléjük szerelni HDD-t is? Mert a kérdésben az is szerepelt. -
BBéci
legenda
válasz
DjKoxi #24766 üzenetére
Neked hatalmas mázlid volt a vetítő vásárlással. Viszont nem mindenki elégszik meg HD-ready felbontással és a képminőség is necces.
Ezt azért mondom, mert két napja elvitték tőlem az E8000 plazmát, aminek nem volt különösebben jó kontrasztja, de ahhoz képest az Epson TW6000 drámaian vacak. Hiába nagy a kép, ha nem tetszik.(#24767) torma1981
Ha azt nézzük, hogy az 50 colos Panasonic ST50 260000 Ft, akkor mindkét ár nevetséges. A két tévé nem egy ligában focizik, a Pana megeszi reggelire azt az LG-t. Kontrasztban, feketeszintben, mozgásmegjelenítésben, panel homogenitásban, árnyék-részletességben. Csak azokban, amik a házimozizáshoz a legfontosabbak. -
StLui
veterán
válasz
DjKoxi #24766 üzenetére
Szerintem sem ér meg ennyit ezért maradok én pl samu 60-nál, de 720p-t nézni, ugyanolyan távról, még nagyobba mint a tévé lenne, szerintem nem egészséges
z123456789: 272-ről ment le az ára az 50st50-nek,
én is belelkesedtem a vetítőre, de hasonló képminőséghez sokkal többet kell költeni összességében a cuccokra -
z123456789
addikt
válasz
DjKoxi #24766 üzenetére
Az 50 collosnak is csak a héten ment le az ára, eddig az is 3 kiló volt.
Nem tudom hogy az 5 coll-100 000FT különbség reálisab-e, de pont azért kérdezem hogy esetleg az 55-ösnek is csökkenhet-e az ára még?
Mert akkor még kivárok.És lesz 55 coll.
Sajnos a vetítés az annyira nem lenne könnyen megoldható, mivel albérletben lakom, és nem akarok mindent szétfúrni faragni.Mert gondolom a vetítőt valahova mennyezetre kellene rögzíteni.Á nem.Azt majd talán saját lakásban.
Meg nem csak mozizásra használnánk érted?Mindenképp TV kell...
De kösz a tanácsot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- 3D nyomtatás
- Formula-1
- Vicces képek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elektromos autók - motorok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows XP
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest