- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
Nemir Ombe #125759 üzenetére
Értem. Köszi!
A kérdés már csak az, hogy a Jamo S606 HCS3 erölködőn mennyire jön ki ez a különbség? Az tuti, hogy a jelenlegi rendszert az fogja vissza, és ha emiatt nem tudok profitálni a Pio szebb hangzásából, akkor esetleg elgondolkozok a modern fícsörökön.
-
aleister
veterán
válasz
Nemir Ombe #125756 üzenetére
Hm...mit értesz "zéró teljesítmény" alatt?
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Onkyo TX-SR 343-ről mit tudni? Ajánlott vételnek számít?
Egy Pioneer LX-50-et váltana, ami ugyan felsőbb kategóriás, de már elég koros. Szolgáltatásokban kicsit elmaradt már (flac lejátszás, bluetooth, 4k, TrueHD, stb). -
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Egy Pioneer VSX LX50 beállítása kapcsán kérném a segítségetek.
Szombaton kénytelen voltam reset factory default-ot csinálni, aminek következtében sztereóban nagyon vérszegényen muzsikál a masina. Egyrészt halkabb is az eddiginél (vagy az 5.1-es hangmódoknál), másrészt mintha kútból szólna. Nincsenek szép tiszta magasak, erőtlen közép, és szól a mélynyomó(??)!
Akkor szólt hasonlóan régebben, amikor a crossovert túl magasra állítottam a mélyládán, és túl hamar vágta le a mélyet.Minden sztereó forrással (usb-ről mp3, tv hangja optikaival, pc-ről zene hdmi-n, stb) így szól, ha sztereó hangmódban használom. Az 5.1-es módoknál okés.
Az erőlködőt használtam vettem. Gondolom az előző tulaj állított valamit rajta, amit most szépen kitöröltem. Természetesen a bemérőmikrofonos mókát megcsináltam.
Valami ötlet? (manual)
-
aleister
veterán
Nem tudjátok véletlenül, hogy MPC HC-n kívül mi tud jelenleg x265-öt lejátszani? Egész pontosan XBMC-hez, DVDFab-hoz nem jön valamikor frissítés a HEVC miatt?
-
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
válasz
MasterMark #60069 üzenetére
Nem tartom kizártnak, de mégis mit böktem el. A HDMI összeköttetés megvan, mert van videó és hang is...csak épp nem DTS.
-
aleister
veterán
Köszi a válaszokat srácok!
Peak:
1. HD 7870 XT-m van.
2. Nem. A Hang ablakban alapértelmezettnek állítottam be az AVR-t. Feltettem a hangminőséget a tulajdonságok/speciális alatt a legmagasabbra, valamint a Beállításnál 5.1 surroundot választottam ki.
3. Ez az XBMC nem az igazi. Csak sima PCM hang jön ki belőle. Hiába állítom át AC3-ról DTS-re az audio-stream-et. Ha meg az audio output-ot HDMI-re állítom analógról, akkor nincs is hang. -
aleister
veterán
Azt nem tudjátok, hogy miért lehet az, hogy az erősítőm nem vállt át magáról a forrásnak megfelelő hangszabványra? Pio LX-50 és W7 alatti Home Cinema Centerrel próbálkoztam HDMI-n keresztül.
Anubis fórumtárs segítségével annyit el tudtam érni, hogy végre már nem csak PCM hangoz kap az erősítő, hanem Dolby Digital-t.mondjuk se DTS, se HD nem jelent még meg.
Én azt hittem, hogy simán összedugom az AVR-t az erősível, ráküldöm pc-ről a megfelelő anyagot, majd boldogság lesz.
-
aleister
veterán
válasz
MasterMark #56256 üzenetére
Tehát hagyományos.
Akkor az eredet kérdésre visszatérve, az igaz, hogy az ilyen hagyományos surroundoknak illik helyet hagyni a fal és hangdoboz között?
-
aleister
veterán
válasz
MasterMark #56253 üzenetére
Tehát?
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
válasz
JohannZimu #56158 üzenetére
Arra gondolsz, hogy a hangfal+konzol közé is kéne tenni valamit?
(#56160) MasterMark:
Sajnos nem volt raktáron az AVPlanetnél (akik ráadásul a honlapjukkal is szívnak most), így a héten nem hinném, hogy lesz már belőle bármi is.
Írok, ha már tudok valami konkrétumot. -
aleister
veterán
válasz
MasterMark #56156 üzenetére
Ha megérkezik, szívesen lemérem neked.
Számomra ez azért tárgytalan, mert van a hangfalon kialakított akasztó rész, így nem kell szétfurkálnom a hátulját. Egy fa lemezt csavarozok majd fel a konzolra, amiből kiáll majd egy csavarfej. Erre fogom felakasztani a surroundot.
Szerintetek van értelme a konzol és a fal közé egy pár millis gumilemezt tenni? Vagy lényegtelen a rezgések átadódása egy surround szintjén?
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
válasz
MasterMark #56033 üzenetére
-
aleister
veterán
Szerintetek ennél a forgatható fejű HDMI kábelnél mennyire megy a praktikum a minőség rovására? Bevállalható?
A másik kérdésem az lenne, hogy optikai kábeleknél van különbség a Toslink és az ODT csatlakozó között? Vagy ugyanezt jelenti a kettő?
-
aleister
veterán
válasz
JohannZimu #54831 üzenetére
Ahogy Tamoo írja.
Sry, ha nem fogalmaztam elég érthetően.PC-nél ott a ház, ami a földbe megy, TV-nél, STB-nél, különböző playereknél működik az RCA (vagy egyéb csatis) köpenyre mérés. A notin egyedül a HDMI vagy USB aljzat belső, fém keretére tudok mérni. Feltételezem az is testel.
-
aleister
veterán
válasz
JohannZimu #54809 üzenetére
Oke, ez érthető. Még működik a TV-nél és a legtöbb egyéb eszközzel is. De pl a laposon hogy csinálod ezt meg? HDMI aljzat belső fém köpenye?
-
aleister
veterán
válasz
JohannZimu #54787 üzenetére
Ok, de pl az esetemben fix, beépített a tápkebel, nem IEC.
-
aleister
veterán
válasz
JohannZimu #54785 üzenetére
Én is írtam a fázisceruzát.
Mondjuk azzal a készülék dugóján szerintem nemigen fogod megtudni, hogy melyiknek kéne a fázisba mennie. -
aleister
veterán
válasz
eboostr #54783 üzenetére
Az a baj, hogy hiába szeretnéd helyesen bedugni, ha:
1. a villanyos össze-vissza kötögetett
2. az elosztón nincs jelölés
3. a készülék dugóján nincs jelölés
(4. a készülék gyártója rosszul kötötte be) ezt azért raktam zárójelbe, mert valószínűtlennek tartom, de a mai világban ki tudja...Van olyan dugó, ahol a fej egyik oldaláról jön ki a kábel. Ott mákod lehet, mert csak egyféleképpen lehet bedugni. Ha mindenki helyesen kötött be mindent, akkor ez jó is lesz.
Az első-második esetre meg ott a fáziscerka. Obiban párszáz forint. -
aleister
veterán
Nálam tuti lesz tápkábel csere, mert egy Luxury besoroláshoz -érzésem szerint- méltatlan, fix, vékony, US-EU átalakítós valami ficeg ki az erősítőből. Ha ráadásul cserélhető lenne, már rég kapott volna egy pc tápkábelt, de így majd forrasztanom kell azt is.
(#54749) Sanci38:
Ofkorsz, de egyben kihagyhatatlan magas labda is volt. -
aleister
veterán
válasz
Digital #54653 üzenetére
Ha megjönnek végre az RCA dugóim a Nakamichitől, akkor leírom a tapasztalataimat. A csupasz vezetékes módszerrel nincs már kedvem szívni.
Ha Te könnyen tudsz dugdosni, akkor esetleg egy próbát megérhet a két csatorna kábeleinek a felcserélése.(#54654) Vikthor:
Avx-en volt régebben két Jamo S60-as surround bagóért (10-12k). Ennyit megért volna a dolog bőven szvsz. Ha nem jött volna be, ennyiért tovább is tudtam volna adni rajtuk. Sajna elvitték előlem...azóta leraktam a laminált padlót, így nem hinném, hogy lesz mostanában 7.1-em. -
aleister
veterán
válasz
Digital #54609 üzenetére
...és bajnokpityu-nak is hasznos lehet.
A manualban benne van, hogy biamp esetén melyik kimenetre kell kötni a magas csatornát. A mély marad a hangszóróhoz standard kijelölt kimenet. A hangszórón értelemszerűen az alsó csatik a mély, a felsők a magas hangokért felelősek.
Nálam pl a 7.1 hátsó surroundjjai adják biamp esetén a magasakat. Jó kérdés, hogy mi van, ha 7.1-es hangfalrendszerem van. Gondolom vagy 5.1+biamp vagy 7.1.
Hamarosan én is kipróbálom, hogy szól a dupla erősítés, bár sokak szerint S 606-nál nem veszek majd észre különbséget.
-
aleister
veterán
Ha megnézed az első idevágó hsz-em, akkor látod, hogy alapvetően helyesen kötöttem volna be. Mindössze megerősítésre volt szükségem. Szeretek biztosra menni.
Kácsa kábelt vettem. Ilyet.
A Nakamichi-től rendelt banándugóim sajnos még nem jöttek meg, így jelenleg azok még a csupasz kábeles megoldással vannak rögzítve.
-
aleister
veterán
Azt tudjátok, hogy a mélynyomó kábel hogy van kötve?
Az erősítőből egy RCA jön ki, a SUB-ba pedig kettő be. A Kácsás subkábel 2 eres+árnyék. Gondolom simán el kell ágaztatni. Tehát az árnyék lesz a negatív. Az erősítős végen a csatlakozó tüskéjére kötöm mindkét eret. A hangfalaknál meg az egyiket az egyik csatlakozó tüskéjébe, a másikat a másikéba.
-
-
aleister
veterán
válasz
JohannZimu #54322 üzenetére
Természetesen elolvastam a manualt. Első dolgom volt leszedni a hivatalos oldalról pdf-ben, és kinyomtatni. Ellenben ebben csak a tömörített formátumokra térnek ki. A FLAC-ról én nem találtam benne semmit. Persze lehet hogy én voltam figyelmetlen.
-
aleister
veterán
Végre egyben van a rendszer. Abszolút elégedett vagyok vele, pedig a mélnyomó még be sincs kötve.
Az lehetséges, hogy a Pio LX-50 USB-ről nem tud FLAC-ot lejátszani?
A Digi-s koax jelenleg a TV-be megy. Ilyenkor ugye a TV hangja szól. Hogy érdemes az erősítőre küldeni? Optikai kábellel? Vagy menjen a koax is az erősítőbe? -
aleister
veterán
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
A Kácsás akciónak hála 690-ért volt métere a 4mm-es kábelnek, így olyan ment a surroundhoz is. Szintén 4mm-es, de lapos ment előre. No meg poénból rendeltem a Silver Line szériából is. Abból csak 1.5-ös volt a legvastagabb, de gondoltam egy próbát megér.
-
aleister
veterán
válasz
xtremetuning #51933 üzenetére
Már melyik kábelénak?
Nálam a center és a frontok ugyanolyan hosszúságú és fajtájú kábelt kaptak, de a surroundok már eltérőt. Ez utóbbiak párban rendelkeznek megegyező hosszúságú kábellel. Vagy az esetükben ez nem szempont? -
aleister
veterán
válasz
xtremetuning #51895 üzenetére
Gondolom az egyenlő kábelhossz is azért fontos, amiért az egyenlő távolság a hallgató és a dobozok között.
-
aleister
veterán
válasz
Sefter #51701 üzenetére
Értem. És ezeknek az állványoknak dönthető a feje?
Csak mert az első hsz-es és a THX ajánlás elhelyezési útmutatója szerint is magasabban kell lennie az ülő ember fülmagasságánál 60-90 centivel, de a hangsugárzás tengelyének a fül felé kell mutatnia. Ergo fentről lefelé kell dőlnie a hangszóróknak.
-
aleister
veterán
A surroundokat feltételezem, hogy fali konzollal érdemes felfogatni. Van ezekkel kapcsolatban bármi emire figyelnem kell, vagy jó a sima 3000/pár árú cumó is?
-
aleister
veterán
Urak!
A Kácsánál egész jó akciók vannak. Akár 50%-ot is írnak. Érdemes benézni, mert 2 hetente frissítenek.
Megjött az Acoustic Researc Status Sub 30A. Sajna a membrán előtti textil szakadt. Lehet valahol ilyet kapni?
-
aleister
veterán
Ugyan, engem nem sértettél meg.
Nem vitatkozásképp, de nem mondtam olyat, hogy ugyanaz lenne a kábel, hanem, hogy "nekem a 8 eres sodráson kívül ugyanannak tűnnek". És ezért is tettem fel a kérdést, mert ugyanolyan termékcsaládon (Sinus live) belül kíváncsi voltam, hogy ennyit számít-e ez a csavart kivitel.
Számomra teljesen elfogadható ez a hallás alapú válasz.
De most pár napig tényleg read-only-ba vonulok. -
aleister
veterán
Nézd, ha én ajánlok valamit az általam ismert területeken (pc, fotózás), és valaki megkérdezni, hogy miért, akkor meg tudom indokolni a dolgot. Biztos volt valami oka, hogy ezt a kábelt ajánlottad, még ha ez a megfoghatatlanul szubjektív "szerintem ez jobban szól" volt is az.
Kezdőként próbálom megérteni a dolgokat, hogy mi-miért van, de ezt elég nehéz, ha ilyen sértődős válaszokat kap az ember. Egyébként nem szándékoztam egyiket sem megvenni. Maradok a drágább, lapos Kácsa kábelnél, csak érdekelt volna a válasz.
A jó hírem számodra az, hogy megvan minden. Az összedugásig -ami még 2 hét- nem fogok többet kérdezni.
-
aleister
veterán
Még egy gyors kérdés Sinus ügyben.
Miért a 8x0.75 (2x3) a jobb vétel 900 ft/m-ért, ha a 2x4 métere csak 700 pezeta? Mindkettő réz. Ez a sodort kialakítás esetleg kedvezőbb?
-
aleister
veterán
Kérdés, hogy vajon a lapos profilú kábelek mennyire szerelhetőek jól egy kör keresztmetszetű banándugóval. Biztos megoldható, csak nem mutat olyan szépen, mint egy 4mm-es kör. Persze nem nézegetni akarom.
#51016) Kittosz:
Nincs kifogásom a használt ellen, ha jó az ára.
A baj, hogy a postaköltség miatt lehet, hogy nem éri meg. Hány darab van? Mennyiért adnád?A Z, ami ilyen recés, nem? Abban mi a jó?
-
aleister
veterán
válasz
MasterMark #51009 üzenetére
Szerintem de.
Most látom van béjen is.(#51010) TCr:
Értem. Köszi!Jó kezdőnek lenni, mert hamar lehet sokat tanulni.
-
aleister
veterán
válasz
Norbi 72 #50996 üzenetére
Hm..pedig egy 606-os tesztből vettem. Ellenben a frontok tényleg bikábelezhetőek.
Ha jól látom a manualban, akkor nálam a hangfal low csatornáját az erősítő surround back része adja. Ingem-gatyám banándugóra fog menni.
Ez pl szimpatikus.A kérdés csak az, hogy van a értelme ennek az egésznek? Itt azt írják, hogy akkor hallani ki a különbséget, ha a szett ára kábelek nélkül eléri a fél misit. Tudom-tudom, a Jamo lesz a gyenge keresztmetszetem.
szerk: látom Ti is pont erre a következtetésre jutottatok. Akkor a kérdés viszont az, hogy minek raknak rá bikábeles lehetőséget? Marketing?
-
aleister
veterán
válasz
Norbi 72 #50986 üzenetére
A Jamo S 606 bikábelezhető? Itt egy kép a csatlakozókról, és nekem ez sima banánnak tűnik.
Ha bi lenne, akkor 2 pozitív és 2 negatív csatlakozónak kéne lennie, nem?(#50985) FefeeX:
Hogy érted, hogy nincs csak banándugós? Erősítő-banándugó-kábel-banándugó-hangfal. Ezt egyszer negatív, egyszer pozitív pólusnál. Vagy rosszul gondolom? -
aleister
veterán
Az tuti, hogy ebben a kommentben én vagyok a világtalan.
Viszont úgy érzem tökéletesen igazad van. Próbálgatni kell. Megrendelem mindkettőt, aztán a kevésbe begyerét max eladom.(#50963) Kittosz:
Veszprémi vagyok. Csak úgy egy próba miatt ha kipengetném pluszba a postaköltséget, akár már meg is vehetném a kábelt.(#50968) Toobee:
"10-15e körül lényegesen jobb kábelek vannak."
Például? -
aleister
veterán
No akkor nem én vagyok a hülye.
Csodálkoztam is, hogy miért olyan nagy szám egy 0.96mm-es kábel, de inkább hallgattam az elején, de így sokadjára gondoltam csak szóvá teszem.Kicsit félek megkérdezni a múltkori után, hogy az LX50+Jamo S 606-hoz mi passzol jobban
. Ha a Kácsáknak valóban semleges hangjuk van, akkor elvileg nem tudok velük nagyon mellényúlni, nem?
(#50950) Anubis_9
Itt a kommentje. -
aleister
veterán
válasz
JohannZimu #50946 üzenetére
Láttam, hogy többen is ajánlják ezt, de számomra kicsit fura ez a 8 ér. Összesodorva is csak 0.96mm2 az átmérőjük. Ez nem gond?
No meg mcmike fórumtárs azt mondta, hogy a Kácsa kábelek érezhetően jobb eredményt hoztak, mint ez a Sinus Live.
-
aleister
veterán
Tudom, hogy nem akarsz nekem rosszat, ezért nem értettem a kissé mord megfogalmazást. Így hogy kifejtetted már más.
Én nem látom ilyen vészesen a helyzetet. Sajnos feltehetően az életben nem fogok ennyi pénzt költeni hangfalakra. Nem tudom mennyire lesz komoly hobbi. luxus számomra a HM audió része. Első körben úgy érzem a jelenlegi (40+98+75k) ráfordítással ki tudom puhatolni, hogy fogok-e komolyabban foglalkozni ezzel a jövőben. Amennyiben igen, biztos beruházok egy jobb 5.0-ra, Már bekerült a topic a könyvjelzőim közé. Csendben olvasgatni fogom,és ha találok valami jót, akkor nem fogom vissza magam.
De jelenleg ennyit tudtam rászánni. Szerintem nem fogok sokat bukni a Jamon, egy esetleges feljebb lépésnél.(#50885) FefeeX:
Nem tudom milyen burkolat van a helyiségben. Van egy úgynevezett burkolatváltó nevű dolog, ami a küszöb helyére megy. Ezen középen alul van kábelcsatorna kialakítva, vagy ha nincs, akkor is simán át lehet alatta vezetni bármit. Szerintem ez a legkulturáltabb megoldás. Nem látszik, és nem növeli meg a kábel hosszát.Elég sok kivitel van belőle. Nálunk konkrétan ilyen van. Nekem annyi előnyöm van, hogy pont most újítok fel. El tudom szépen rejteni a kábeleket szinte bárhova.
-
aleister
veterán
válasz
mcmike #50878 üzenetére
Köszi szépen a válaszod!
Néztem az oldalukat ma. Jelenleg is itt az egyik fülön a streamaudio-val és az audioquest-tel egyetemben.
Nekem is szimpatikus a lapos kábel. Arra gondoltam, hogy a laminált parketta alatt, esetleg a szegélynél vezetem hátra, és akkor nem tekergőzik láb alatt.Jól gondolom, hogy minél vastagabb az ér annál jobb? Ez esetben miért elég a hátsóknak a 2.5mm-es a 4-es helyett?
(#50877) BBéci
Nem értelek. A Jamo 606-ra konkrétan Te az áldásod adtad. egyedül a mélyládát kifogásoltad, amit a tanácsodnak megfelelően le is cseréltem, egy szintén itt ajánlottra.
Az alap erősítő egy Pio 1018 volt. Sajnos azt is, és 3 másikat is elvittek az orrom elől, míg végül az LX50-nél kötöttem ki tök véletlenül Árban kb ugyanott voltam.
Nem hinném, hogy rosszabbul fog szólni, mint az eredeti felállás szerint -ami ellen itt senkinek nem volt kifogása ugyebár-, max nem fog jobban szólni. Nincs azzal gond, ha az 5.0 lesz a gyenge keresztmetszet a rendszerben, idővel lehet cserélni. Ennyi pénz volt rá, így tudtam megoldani.Biztos tudtál volna segíteni a kábelben is. Fura.
(#50879) Tamoo
Lehet.
Elég sokat leveleztünk. Normális arcnak ismertem meg. Nem feltételezem róla a hátsó szándékot. -
aleister
veterán
válasz
FefeeX #50872 üzenetére
3-ból 1 szerintem nem is olyan vészes arány.
Kicsit védve érzem magam, mert Ti ajánlottátok.
Ráadásul szinte mindenhol jót olvasok róla (avx, avplanet).(#50875) Tamoo:
Akitől vettem a Jamo-t Deli Concept 6-ra cserélt. Nagyon nehezen vállt meg a Jamotól. Azt mondta, hogy nem szól annyira jobban a Concept, mint amennyire várta. -
aleister
veterán
Először is köszönöm szépen a segítséget, amit pár napja nyújtottatok az első HM szettem összeállításában!
Végül a következő lett a rendszer:
Pioneer VSX-LX50
Jamo S 606 HCS3 (nem lett hozzá a Jamo SUB210, hanem...)
Acoustic Research Status Sub 30ANagyon nagy bizodalommal nézek az irányukba. Sajnos még 1-2 hét mire az S 606 nálam lesz. Feltehetően addig egy régi, böszöm nagy Videoton hangfalpár fogja helyettesíteni az 5.0-át.
Olvastam itt, hogy általában a rendszer elemeihez külön szokás kábelt ajánlani, mert minden erősítő-hangfal párosnak más-más a karaktere. Tudnátok a fentiekhez konkrét tanácsokat adni kábel ügyben?
Elfekvőben van nekem 5 méter minőségibb kábelem. A Pontos márkáját nem tudom, Low noise microphone cable 6609 van ráírva. Jó vastag.
Ezzel bepróbálkozhatok a centernél, frontoknál? -
aleister
veterán
válasz
Bubanc #50869 üzenetére
Végre én is tudok valamiben segíteni.
Regisztrálnod kell a garanciajegyet.
Ilyen esetekben általában e-mailben küldenek egy nyomtatható pdf-et a meghosszabbításról, vagy postai úton is meg lehet kérni. Gondolom hasonlóképp lesz itt is.
-
aleister
veterán
válasz
Toobee #50343 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok innen a partról, de nem lehetne olyat csinálni, hogy szervez a topic törzsközönsége egy élő próbát, ahová elmegy mindkét tábor -meg az olyan pártatlan, kíváncsi népség, mint én-, és frankón meghallgatjuk/nézzük a különbségeket?
Hiába írjátok itt páran, hogy ki kell próbálni, de az a tuti, amikor mindenki egyszerre teszi ezt, és lehet szembesíteni.Elsőként mehetne egy vakteszt, 3 különböző kábellel (gyagyi, középkat, fullextrás). No meg nem ártana egy belépőközép esetleg felsőkat cumó is, mert felteszem van egy szint ami alatt mindegy, hogy mit használok.
Szerintem ezzel elejét lehetne venni a havonta előkerülő, több topicot is megfertőző (találkoztam már vele a plazmás és a médialejátszós témákban is) flémnek.
-
aleister
veterán
Igen, tudom, hogy ez a 40-50k az alja. Ellenben a közeljövőben nemigen fogok tudni erre többet áldozni.
Szerintem azt fogom tenni, hogy veszek egy használt, akármilyen low-end mélyládát. Minél olcsóbbat, hogy kevés buktával tovább tudjam adni. Jövőre meg majd rászánok egy kicsivel többet (70-80-at), amiből használtan már tán kijön valami említésre méltó.(#50301) Dorian:
Ugyeugye.(#50303) greike:
Igen, arra. Látom jégre került. Ez van.
Természetesen nem zárkózom el egyéb márkáktól sem. Nekem október elején lenne aktuális a vásárlás. Ha számodra nem sürgős, és ez még belefér, akkor megbeszélhetjük.
Helyileg merre vagy? Meghallgatható a kicsike? -
aleister
veterán
20-25m2-es szobába kellene, egy panellakásba. A teljesítmény számomra sokadlagos, inkább a hangminőségre helyezném a hangsúlyt. Jamo S 606 HCS 3 és -feltehetően- Yamaha V663-hoz lenne.
Az eddig kinézett Jamo SUB210 40k körül van újonnan. Ennél egy kicsivel több tán még belefér, és simán lehet használt is.
Köszönöm előre is!
-
aleister
veterán
Valami irányelv, hogy milyen szempontok alapján válasszak?
A topic összefoglalóban csak annyit olvastam erről, hogy figyelembe kell venni a szóba méretét, a már meglévő hangszórók mély tartományának az intenzitását.karakterisztikáját, stb. Ez ugyan logikus, de fogalmam sincs, hogy milyen specifikációkat jelent ez számszerűsítve.
Az én tudásom egyetlen egy szempontra terjedne ki, nevezetesen, hogy olyan színű legyen, mint az 5.0 többi tagja. Ilyen.
-
aleister
veterán
Köszönöm a gyors választ!
Akkor Jamo S 606 HCS 3 + Jamo SUB210 lesz.
Esetleg az erősítő választásban tudnál/tudnátok picit segíteni még? Ami a Pio-ban szimpatikus az a THX besorolás és a leheletnyivel tán magasabb kategória. A Yamahakról viszont több helyen azt olvastam, hogy szebben szólnak, továbbá fekete.
Van a kettő készülékben olyan fícsőr, ami esetleg a másik fölé emeli valamiben? Esetleg hátrány?
Bocsi, de nekem a specifikációk nem sokat mondanak ezen a területen.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Kicsit sokat fogok írni. Nézzétek el nekem, mert teljesen új nekem ez a téma. Tavaly már nekiálltam egy HM rendszer összerakásának, de végül nem lett belőle semmi.
Nincs komoly elvárásom a rendszerrel szemben, csak annyi, hogy ha leülök TV-zni, akkor a mai FHD és egyéb szabványú filmek alá kevert hangokat szépen lejátssza, a hangok pedig lehetőleg ne egy zörgő műanyag dobozból jöjjenek.
A teljesítmény másodlagos. 20-25 m2-es panelba lesz.A használttól abszolút nem idegenkedem, sőt! Az erősítőt nagy eséllyel így fogom venni. Egy párhuzamos topicban azt tanácsolták, hogy inkább egy régebbi, kifutott középkat erölködőt nézzek, ne pedig egy új belépőt. Árban ugyanott leszek.
3 verziót néztem ki:
Low: régi Jamo szett (Jamo Studio 120 Limited 2db, Jamo Center 160 1db, Jamo E500 2db) + valami használt mélynyomó + használt Pio VSX-520 // kb 100k
Medium: új Pio 422 + Yamo szett //160k
Top: Használt Pioneer Vsx-Lx1018Ah vagy használt Yamaha Rx-V663 + új Jamo S 606 HCS 3 vagy új JBL Loft SYS 5.0 + valami mélynyomó // 200-225kA kérdéseim:
1. A Low pontban részletezett hangszóró szett mennyire bevállalható. Az sem baj, ha idővel cserélni kell, de áthidaló megoldásnak megteszi?
2. A Top résznél lévő 2 erősítő közül melyik számít jobb vételnek? Használtan a Pio 68k a Yamaha 50, így gondolom van közöttük különbség. Kérdés, hogy megér-e ennyit? Mindkettő kb 2009-es vásárlásból származik.
3. A Jamo S 606 HCS 3 és a JBL Loft SYS 5.0 nagyjából egy árban van. Az előbbihez feltehetően egy Jamo SUB 210, az utóbbihoz pedig egy JBL Loft 150SP aktív subwoofer menne. Szerintetek melyik jobb választás?
4. A Medium pontban linkelt szettben egy Jamo S 426 HCS 3 van. Ez mennyivel "gyengébb" az S 606 HCS 3-nál? Árgépen 70k vs 140k a különbség.Köszi előre is a válaszokat!
(A kábeleket nem felejtettem el, de először ezen legyünk túl.)
-
aleister
veterán
Elég kretén főnököm van. Hallott az 5.1-ről, innét kezdve olyan kell neki.
Egyébiránt műszaki analfabéta, tehát a HTPC-s megoldások bukók. Valami állati egyszerű megoldásra van szükség.(#47139) MasterMark:
A fenti Neked is válasz volt. Az erölködős részt meg biztos csak "csinálod".(#47140) Tamoo:
Értem. Köszi! Akkor megoldom szimpátia és árgép alapján. -
aleister
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez e a megfelelő topic a kérdésemnek. Melóhelyre kellene egy teljesen szimpla 5.1-es házimozi rendszer. Erölködő nem kell hozzá, mert egy kis konferenciateremben lenne. Annyi lenne a feladata, hogy ha a partner hoz valami anyagot az irodába, akkor azt le tudja játszani. Ezért a legfontosabb, hogy ismerje az elterjedtebb formátumokat, usb-t és dvd-t is tudjon olvasni (esetleg BR-t).
Mi az ajánlott vétel ebben a kategóriában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Autószerelők, autószerelés
- Apple asztali gépek
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Autós topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest