- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Rederik #77039 üzenetére
Egy-két meghallgatás nem vakteszt.
Én nem vagyok szkeptikus, elhiszem hogy vannak különbségek, de ettől függetlenül meggyőződésem, hogy a beszámolók/lelkes vélemények nagy része csak placebo.Nekem megmondom őszintén nem tűnt fel semmi extra amikor az 1500Ft-os kácsás kábelről AQ Cinnamonra váltottam. Ettől függetlenül lehet volt különbség, de HDMI kábellel nem kezdek el AB-zni (már táppal se). Viszont akkora mértékű biztos nem volt, hogy mellbe vágott, hogy ez mennyivel jobb.
Szemetelt win7+5m Furutech hdmi-t viszont AB-ztem csupasz win8.1+CAD+1m AQ Cinnamon ellen és ott sem volt akkora különbség mint amit beszámolók alapján vártam. Gombnyomással váltottam a kettő közt, ugyanaz a zene ugyanakkor volt elindítva rajtuk.
Ezzel nem trollkodni akarok ...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Rederik #77036 üzenetére
Belső hangkártya felejtős, külső DAC meg általában nem éri meg AVR elé. Nekem egy darabig Asus Essence One volt a 3808 előtt. Ez kábelezéssel megközelítette az erősítő árát. Utóbbihoz vagy dobozokhoz ezt az összeget hozzácsapva biztos jobb eredmény hozott volna mint a külön DAC.
PC-be tápkábel vaktesztet csináljatok... Nem mondom hogy nem lehet különbség, de biztos vagyok benne, hogy saját láncán az itteniek 90%-a elvérezne. Köztük én is, ettől függetlenül Supra van benne ... mert volt itthon.
-
Dorian
félisten
-
devil-k
nagyúr
válasz
Rederik #73814 üzenetére
Első:
Ne magyar hangsávval tesztelj, ugyanis az akár 10x rosszabb minőségű is lehet az eredetihez képest.Nálam a Dynamic EQ ki van kapcsolva, bár ilyen jelenséget abszolút nem tapasztaltam, amit te leírtál. Az összes hangdoboz 80Hz-re van állítva. A szubláda LFE, (nem LFE+main). A mikrofonos beállításnál több ponton van mérve. A hangdobozok "small"-ra vannak állítva.
(Most fejből ennyi jutott eszembe, majd otthon megnézem a többi beállítást is).
DTS-HD MA hangsáv: Vérmesék, Éhezők viadala 2. (Ez a kettő tuti, a többi nem ugrik be).
-
-
xtremetuning
addikt
válasz
Rederik #52901 üzenetére
Azt gondolom, tudom-értem, hogy mit szeretnél. De szvsz nem létezik kompromisszum.
Ha jó minőségű állványról beszélünk, akkor az egy rezgéscsillapított, elcsatolt céltárgy egy céllal :a hifi, házimozi komponensekből kihozható maximális végeredmény elősegítése. Mindezt speciális rezgés csillapító anyagokkal, egyedi megoldásokkal elérve. Ettől még nézhet ki jól, lehet különféle anyagokból.
A szekrény pedig pakolásra való.
A kettőt ötvözni nem lehet. Szigorúan szerintem.
Olyan céget pedig, ahol találsz többfajtát, sajnos nem fogunk tudni mondani. Az emberek sajnos a legutolsó utáni dolognak tartják az 'állvány' kérdést. Ergo nem nagyon lehet megélni belőle kereskedőként.
Pár termék, amikre rá tudsz keresni a teljesség igénye nélkül : Finite Elemente, Grand Prix Audio, Mana, Relovo. Ők az én teljes bizalmamat élvezik, mellényúlni nem lehet velük, ellenben olcsóságról nem beszélhetünk.
Amennyiben a DIY vonal is tetszik, és ragaszkodsz a két dolog ötvözéséhez,akkor az AVX fórumon is tudsz találni sok használható terméket. -
törölt tag
válasz
Rederik #50635 üzenetére
Nálam Flac-ot és a müsoros cd-t elmosta a részleteket, és mellette dinamikakompressziót is csinált ami mp3-nál sokszor jót tett, de filmnél nem vettem észre hatását igy ott nem ellenőriztem csak zenénél. Hozzáteszem, háttérzenélésnél nemigen vehető észre csak ha nagyon figyelsz, tehát ne frenetikus hatást várj a ki-bekapcsolással.
#50639: én Dune-t Mede8ert vagy az új Popi 400ast venném célba ha a zene a fontos, viszont a Dune analóg kimenetét sokan rossznak tartják. A nagyobb Egreat se rossz.
-
janos666
nagyúr
válasz
Rederik #49475 üzenetére
Én így szoktam játszani. HDMI megy a VGA-ból az erősítőbe, abból pedig a kép HDMI-n tovább a TV-re, a hang pedig erősített analóg jelként a passzív hangszórókba (ma estétől már talán aktív sub-ba is egy vonaljel
).
HDMI-n kimegy 8 csatorna, 24 biten és 192kHz-en, ami papíron szerintem már bőven placebó minőség.
Egy alaplapi vagy akár nem HDMI-s dedikált hangkártyából csak 2 csatorna megy ki 24 biten és 96kHz-en, vagy DTS-be, esetleg AC3-ba tömörítve az 5.1 (7.1 szerintem nem is lehetséges, talán még 6.1).HDMI-s hangkártyából az X-Fi chipes Auzentech-nek lehet értelme, de az az igazság, hogy az EAX már 2006 óta halott, de mostanra a komplett OpenAL is. Viszont... Ha mégis OpenAL-es játékot találsz, akkor van az Auzentech kártyától olcsóbb megoldás, ami szoftveresen kezeli az OpenAL kiterjesztéseket (EAX>2 verziókat nem, de attól magasabb szintű EFX-et igen!), és ki tudja küldeni a végeredményt HDMI-n. Legutóbb így játszottam végig a Mass Effect első részét (OpenAL Soft a neve, egy DLL-t kell a system32-be tenni a Creative féle DLL helyett, aztán törölni a többi Creative féle DLL-t a system32 és a játék bin mappájából). A második és harmadik rész, mint sok más UE3.5 játék már Wise Audio-t használ, ami egy hulladék, de manapság minden szoftveresen kever 2D síkban (nem 3D térben), igazából szarnak rá a fejlesztők.
Ja igen, HDMI 1.3 és olyan GPU kell, amiben van audio kodek. A régebbi Geforce-ok, amiknek nincs integrált audio része, csak SPDIF csatlakozója passthrough-hoz, az oda limitálja a HDMI-t is, mint ahol az SPDIF kártya van egyedül.
-
ricsik
őstag
válasz
Rederik #48001 üzenetére
Sajnos nem voltam még külföldön IMAX moziban, de simán el tudom képzelni, hogy az ottani technika és az erre fordítható összeg nagyságrendekkel jobb és több, mint nálunk. Illetve a hozzáállás és a megkövetelt szint is magasabb. Pl. ott el tudom képzelni hogy talán nem is naponta, de hetente bekalibrálják a cuccokat. Nálunk meg kb install után 1x.
-
KTTech
veterán
válasz
Rederik #47703 üzenetére
Már amelyiken... mert ez így ebben a formában nem állja meg a helyét. Pl. a Marantz NR-1604-en simán átmegy a 3D és a 4K is, és ez még nem éppen a "felső" kategória.
Egyébként meg egy HDMI splitter is megoldhatja a gondot (az egyik fél megy a TV-be, a másik az erősítőbe), ha nem tudná az erősítő a 3D pass-throught.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Rederik #47665 üzenetére
"Én már próbáltam a HD hangokat, de nem estem tőle hanyatt. "
Látom, nem mindenkit ejt rabul a HáDéjeMI őrület, hanem inkább próbál logikusan gondolkodni, és a realitások mezején maradni!
Kétségtelen, hogy számos pozitív "előnye" van a HDMI audio-video átvitelnek, és itt nem csak a hangminőséget lehet felsorolni. De a fórumban postolók 95 %-a nincs tisztába vele, hogy a HDMI adta hangminőség prezentálásához, nem a mi zsebünknek megengedhető anyagi beruházás szükséges.
Azaz (jól sarkosítva): egy HDMI által elérhető hangsáv "prezentálásához" nem elég a felső közép kategóriában elérhető komersz erősítő + Jamo vagy uram bocsá' vödörfödél hangsugárzó szet!
És itt főként a zenére értve írtam a véleményemet! Bár, mozihangnál is érvényes lehet az elméletem....
Ha valaki mégis mindenképp HD felbontású forrást akarna használni, a HDMI -vel nem rendelkező ketyerékkel is megoldható.
És biztosan tudom, hogy kevesebb pénzből is lehet élvezhető hangot "varázsolni". -
szityo83
tag
válasz
Rederik #47665 üzenetére
Ez így árban elég húzós lenne
Ehhez az erősítőhöz nagyon gáz lenne a BX sorozat?
A 3D az különösebben engem nem érdekel. Szerintem a HD hangok nélkül is lehet élvezhetően házimozizni. Nem tudom mennyivel nyújtanak nagyobb élményt a HD hangok. Bár ezt így látatlanba mondom.
Én nagyon maximum 400 ezret szánnék a komplett cuccra. És ha megveszem ezt az erősítőt akkor 250 maradna hangfalakra plusz kábelre. -
-
MPeter87
őstag
válasz
Rederik #44547 üzenetére
Foobar2000-ben van egy olyan opció, hogy move stereo to rear channels, de csak annyi változást vettem észre, hogy jóformán eltűnt a tér a zenéből.
Ezzel talán érdemes próbálkozni, illetve valahol az erősítő beállításai között is láttam ilyet, de ez már ugye az erősítőtől függ, hogy miket tud. -
robi-k
őstag
válasz
Rederik #43474 üzenetére
Pl. a Pioneer BDP-450 és a BDp-LX55 gyárilag támogatják a DVD-R korongokra kiírt, moddolt PS3-mal grabbelt SACD lemezeket - amiket más-néven SACD-R lemezeknek szoktak titulálni (BBéci-nek szól
).
DE: a Sony nagyon berágott, és kötelezte a gyártókat, hogy az SACD lejátszásnál a lejátszó végezzen ellenőrzést arra vonatkozóan, hogy a betett lemez minden paraméterben megfelel-e valamennyi SACD-re vonatkozó követelménynek, vagy sem (azaz nem-e véletlenül SACD-R lemezt akarnak lejátszani a készülékkel).
Ezért már most az OPPO-103/105 és a Sony BDV-E690 BD lejátszóinak a kiadott legutolsó FW végérvényesen megszüntette az SACD-R lejátszást, és ez valószínűleg a Pioneer is az újabb FW-ben le fogja tiltani az SACD-R lejátszást.
Üdv a "jogvédők" által megálmodott szép jövőben...És még1: a kínaiak által heckelt FW-vel a Pioneer BDP-140/150/440/450/LX55 modellek a hálózatról is le tudják játszani az SACD.ISO képfájlt: [link]
-
BBéci
legenda
válasz
Rederik #42285 üzenetére
Volt nálam 95 és 103, a 105-öt öt hónapja használom.
Azt nem tudom megmondani, kép- és hangminőségben mennyit fejlődtek, mert nem végeztem összehasonlító tesztet.
Egy biztos, 40 colos tévéhez pénzkidobás bármelyikük megvétele. Csúcs és hatalmas Panasonic plazma, de inkább vetítő kell ahhoz, hogy meg tudják mutatni a tudásukat. Most 55 colos Samsung F7000-hez van kötve és nudli a képe.
Ugyanez érvényes az erősítőre is, mert a csúcskategória való hozzájuk: Arcam AVR400/600, Cambridge Audio 751R, Denon AVR-4520, Pioneer SC LX76/86, Yamaha RX-A3020, stb. Szóval minimum 600000 Ft de inkább milliós elő/végfok kombó.(#42286) Peak
Én is nekimentem. Illetve csak majdnem. A falnak. Annyira nem bírom a stílusukat. -
tjojo
tag
válasz
Rederik #28769 üzenetére
Ismerős a helyzet. Pont ez a két kiszemeltem van, amire váltanék 3808-ról.
Egyszer már majdnem "újraházasodásra" adtam a fejem, de az itteniek meggyőztek, hogy amennyit kellett volna fizetni a 4310-re, annyival nem lett volna jobb. Így maradt a 400-as Arcam, de az ára ennek is igencsak borsos. Majd talán egyszer... (ha Ed Parker megunja és óccóé hozzámvágja)
-
BBéci
legenda
válasz
Rederik #28081 üzenetére
Öt év alatt az Audyssey algoritmusai és a mikrofonok is fejlődtek, változtak. Nem merném kijelenteni, hogy jó a 3805-é a 4310-hez.
Akik komolyan veszik a szobaakusztikai korrekciót, (Lexicon, Anthem) számozott mikrofont és ahhoz illesztett, azonos sorozatszámú kábelt adnak az erősítőhöz, másikkal el sem indul a kalibráció.
Sajnos amiket a kommersz erősítőkhöz adnak, leginkább parasztvakításra jók. Olcsó vackok. Nem véletlenül panaszkodnak annyian a bemérés végeredményére. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Rederik #11943 üzenetére
Azért felesleges a két erősítőt (608 vs. avr400) összemérni, mert teljesen más a kettő.
Az arcam 5x annyiba kerül és ezért nem lenne fair versenyeztetni.
Annyit azért mondhatok,ez a cucc éri az árát,de más világ a kettő.
Már a denon 3312 is komoly ugrás volt a 608-hoz képest.
De győződj meg magad róla. -
BBéci
legenda
válasz
Rederik #11943 üzenetére
Ed Parker 608-ast cserélt Denonra, majd AVR400-ra, ha valaki, Ő tudja, mennyivel jobb az Arcam.
Saját füleimmel hallottam a 608 és a NAD 315 közti különbséget. A kis sztereó gép csúnyán lealázta az AV vasat, ami nem csoda, hiszen durván a felébe kerül, ez a természetes. Ebből számomra az következik, hogy a 608-assal hosszútávon zenét hallgatni, büntetéssel felérő tortúra lenne.
"én azt vontam le, hogy 150K-s sztereó erősítő van a 400-500K-s AVR szintjén sztereóban."
Mindannyian ugyanezt állítottuk.Nem tudhatod, milyen lett volna az a szoba az akusztikát javító elemek nélkül, tehát a megállapításod: "ezek hatása számomra nulla volt." teljesen helytelen, téves.
-
tdd587
őstag
válasz
Rederik #11356 üzenetére
Ez nagyon sok mindentől függ, leginkább a helytől is, ahol laksz. Nagyvárosokban még áramszünet is csak szökőévben egyszer van, míg anno vidéken (nálunk) az első közelebbi villám levágta a teljes hálózatot (percekre, utána meg instabil volt egy órán keresztül is). Ha sok a légvezeték a közelben, akkor nagy gáz tud lenni egy zivatar, és marad a vakuzás megtekintése vagy a könyv.
Szóval szerintem
1. Ha jön a zivatar és olyan helyen laksz / parázós vagy, akkor ki kell húzni fél órára mindent. Én a mai napig ezt csinálom, nem játszom az esélyekkel, olyan gyakran azért nincsen zivatar és akkor is fél óra alatt elvonul. Nyáron ebbe az is beletartozik, hogy napközben (ha esélyes egy front zivatar), akkor szintén kihúzva vár a cucc otthon.
2. Ha a kismegszakítónál van már védelem akkor is problémás lehet egy közeli villám, ha hurok van a házon belül. Ha nagyon parázós vagy (gyakran csap a közelbe villám, mert pl. 100 méteren belül van egy antenna torony stb.), akkor a túlfeszvédős elosztó komoly költségektől kímélhet meg. Persze nem biztos, hogy mindent megfog, nyilván tudod, hogy minden ilyen eszközt átlagos villámok (másodlagos hatásai)ra méreteznek; ha kifogsz egy durvább villámot a közelben, akkor meg bármi lehet.
3. Ha külön ösvényt húztál ki, akkor értelemszerűen hifire használd és másra ne. Különben minek a külön ösvény, ha ugyanúgy beszennyezed más eszközökkel?
+1. Konkrét típust nem tudok ajánlani, a helyedben megnézném a jobb elosztó/power plant gyártókat, hogy van-e túlfeszvédős termékük (PS audio, Furutech, Isotek etc. you name it).
-
Patice
nagyúr
válasz
Rederik #10432 üzenetére
"Olvastam korábban valaki utalt olyasmire, hogy ha lehet a hifit a lakásokban egy külön áramkörre érdemes kötni."
Igen, jól emlékszel.
"Villanyszerelés előtt állok, s azon gondolkodok, hogy a hifi állványhoz külön vezetéket (áramkört vitetnék) a kismegszakító táblából."
Nagyon jó gondolat. HiFi felhasználáshoz érdemes az átlagosnál vastagabb, (elég tiszta) réz kanócokat behúzatni.
"Van ennek jelentősége egy jelenleg nem igazán komoly rendszer esetén?"
Van. Később, ha esetleg fejlesztesz, akkor áldani fogod magadat, hogy ezt megcsináltattad.
"Ha gondolkodok zavarszűrőben a későbbiekben, akkor nem lenne jó ötlet már most olyan konnektort vennem a falra, ami ilyen? Mennyibe kerülnek ezek?"
Zavarszűrős aljzatot még nem láttam, de lehet létezik ilyen is. Itt nézz körbe. Én ezekről tudok eddig.
Van értelme speckó aljazot beépíteni, ha utána egy elosztóba van kötve a TV CD, PC és az erősítő?
Van. Az "ajánlás" szerint így nem szakad meg az ösvény a jó minőségű alkotóelemekből a HiFi láncig. Vannak kimondottan ilyen célra készült, jó minőségű elosztók. Pölö. De Alces-ből is létezik olyan, amibe több készüléket is csatlakoztathatsz. Alces-be is lehet rakni jó minőségű elosztót (ajánlás alapján).
Vagy ennek csak akkor van értelme, ha abba csak egy eszköz megy, mint pl a Hivox Alces esetén?
Feljebb megválaszoltam ezt is.
-
Dorian
félisten
válasz
Rederik #10432 üzenetére
Jó ötlet a külön áramkör, ha még a villanyszerelési munkák előtt állsz, akkor minimális többletköltséggel megoldható. Javaslom, hogy ne csak külön kört kapjon, hanem külön fázist is (remélhetőleg van 3 fázis a házban) nem túl high rendszer esetén hangminőségben nem hinném, hogy bármi különbséget tapasztalsz, de megelőzhető a háztartási gépek (hűtő, telefon, TV) rossz minőségű tápjának hálózatba visszatáplált zavarai, amik borzasztó zavaróak, ha vannak.
Az olcsóbb (~100ezer alatti) zavarszűrős megoldások csak rosszat tesznek, pl. a zavarokon kívül a dinamikát is csökkentik. Ha kiépíted a külön ágat, erre nem lesz szükség. Szokták mondani, hogy a Hivox Alces kicsit kakukktojás: nem szűrő, hanem „hálózati kondicionáló” vagy „hangzáskatalizátor”. így van. Pl. nálam a telefonkészülék zavarait nem szüntette meg, viszont a hangon jócskán javított (színpad, dinamika, ének tisztaság)
PC-t és hifit nem kötnék egy ágra, ha a hifi-ág külön kiépítése megoldható, akkor ez megoldott. TV-re nálam a mozierősítő nem érzékeny, sztereóba kicsit behallatszik, ha be van kapcsolva (készenléti módban nem) Így ilyen probléma nincs, mert zenehallgatáshoz úgysem kell TV. -
BBéci
legenda
válasz
Rederik #6909 üzenetére
Többször volt erről szó itt a topikban.
Spéci T dugóval lehet bővíteni az Alcest, de a hatása attól csökken. Véleményem szerint ez kerülendő, gyűjteni kell még egy kis pénzt és megvenni a hatost! Ha a készülékek gyári kábelét dugod egy efféle elosztóba, az is látható, hallható javulást okoz, de nem használnád ki a tényleges tudását. Amióta nálam van az a szatyornyi tápkábel és az Isotek Solus, drámai mértékben javult a rendszerem. Persze be is kötöttem őket.(#6913) Cocos91
Szerinted.
Tőlem aztán mindenki arra teszi a készülékeit, hangszóróit, amire akarja. Éppen az ilyen, tapasztalatot nélkülöző megjegyzések miatt.
Mutass legalább egy komolyabb gyártó által készített állványt - ne IKEA-félét - aminek kerekei vannak! Vajon mi lehet az oka, hogy olyan nem létezik? Spórolnak a kerekekkel? Szólni kéne Manáéknak (Mana Acoustic), hogy a sarki alkatrészboltban most jó áron kapni görgőket. -
BBéci
legenda
válasz
Rederik #6907 üzenetére
Az a tapasztalat, hogy komoly jelentőségük van, de a villásdugó forgatást nem kellene lebecsülni. Nálam az Arcam AVR400 megtáltosodott tőle, mintha kicseréltem volna magát a készüléket.
Tudni kell, hogy a jó tápelosztóhoz elengedhetetlenül szükségesek a minőségi kábelek is, hogy teljes legyen a hatás.
A készülék tápegységétől is függ a javulás mértéke, nyilván kisebb lesz a hatás, ha egy Dune Smart, vagy TV-301 adapteres vackát dugod a spéci elosztóba, mintha Furutech tápkábelt, ami egy sztereó erősítőhöz vezet.
Szerintem PC-hez felesleges, de ez csak tipp, mert soha nem volt asztali gépem. CD-, DVD-, és BD-játszókhoz is erősen ajánlottak a fentiek. -
BBéci
legenda
válasz
Rederik #5978 üzenetére
NAD C315 sztereó erősítővel (70000 Ft) hasonlítottam össze a 608-ast, ha különbséget zongorázni tudnám, a Carnegie Hall-ban lépnék fel minden este. Nem lehet egy napon említeni őket. Használtan 50-ért kapható, 10 éves, némi tuninggal feljavított sztereó erősítő agyonveri az újonnan 3-400000 forintos házimozis gépeket.
-
BBéci
legenda
válasz
Rederik #5965 üzenetére
Léteznek sokcsatornás DAC-ok is, de a hifiben - értelemszerűen - a kétcsatornások terjedtek el, a neves gyártók csak olyanokat készítenek.
A külső DAC-ként használható lejátszók ritkák és drágák, viszont egy olyannal (pl. Marantz PM7004, amit éppen használok) elfelejtheted a PC-t, mint zenelejátszást, bár arra is lehetőséget kínál.(#5966) Peak
Amennyiben nem elégedett a házimozi erősítők zenei hangjával és sztereót használna, szüksége van valamilyen külső DAC-ra. Aki egyszer kipróbál egy jóhangú kétcsatornást, többé nem szívesen muzsikál AV vasakkal, kivéve az elő/végfok párosokat. -
Peak
addikt
válasz
Rederik #5965 üzenetére
nem értem miért nem a HM erősítő DACját használod, nem sokkal rosszabb, mint egy gagyi külső sztereó DAC, sőt..
megküldöd HDMIn a digitális jellel és az erősítőn kiválasztod a kimenetet, amit akarsz.pl. az olcsóbb USB-s DACok nem mások, mint egy sima egyszerű "külső hangkártya" PC oldalról közelitve.
sima digi kimeneten, spdifen vagy toslinken amúgy is korlátozott, hogy mit tudsz átpaszírozni, akkor meg inkább a HDMI 10.2Gbps sávszélességét választanám...
milyen erősítőd van?
-
Toobee
veterán
válasz
Rederik #5941 üzenetére
Igen, a mostani rendszeremet szerintem szépen kiszolgálja. Bár még nem hallgattam túl sok rendszert. Páran jártak már nálam innen, a fórumról. Még nem nagyon panaszkodott senki, hogy rossz párosítás lenne. Mondjuk most megint történt pár változás, mert a Rotelek épp átalakítás alatt vannak, meg jött egy Alces is. Kíváncsi leszek, hogy hangminőségben mit hoz majd.
-
válasz
Rederik #5935 üzenetére
ebben teljesen igazad van, csak azért rosszat venni, mert egyelőre nem tervezek minden másra költeni hülyeség.
a kérdés, hogy ha nagy mennyiségű mp3, divx sorozat és ps3 játék (tehát csupa rossz minőségű anyag) is megy majd a cuccon, és hosszabb távon is a yamaha hajtja majd, akkor is jobban járok-e a charioval vagy a sonus-szal a felár ellenére is, vagy a polk rti a7 basszusai és általános felépítése jobban kedvez mindennek ártól függetlenül is? (magyarán, amit nyernék zenei oldalról, azt nem vesztem-e el a házimozi oldalon és az árban)
-
Rederik
tag
-
Backrau
aktív tag
válasz
Rederik #5870 üzenetére
Szia! Így csináltam, csak akkor folyamatosan mennie kell az erősítőnek, ha a gépet is használom. A másik, próbáltam, jó is csak a kép minimálisat romlik, és akkor a filmeket nem tudom 100Hz-en nézni, mert PC üzemmódban nincs 100Hz, csak ha a saját lejátszóját használod a TV-nek vagy épp adást nézel.
-
Dorian
félisten
válasz
Rederik #5774 üzenetére
Vannak sokcsatornás külső DAC-ok, de inkább professzionális, stúdió használatra, mint hifizéshez.
Ha zenét küldő DAC-kal akarsz hallgatni, de kell a többcsatorna is, akkor két digit (vagy egy digit, egy USB) kimenettel oldható meg, egyik a DAC-ba, majd onnan az analóg jel az erősítőbe, másik kimenet meg a mozierősítő digit bemenetébe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest