- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
torma1981 #187295 üzenetére
Azon lepődtem meg, hogy a Firestarterből a szinkron sokkal jobban volt keverve. Nem azt mondom, hogy általában nem szar a szinkron és nem értelmetlenül magasra van keverve a dialógus, de itt kivételesen az angol volt ilyen. Mondjuk filmnek sajnos nem igazán feng shui, pedig a könyv jó volt.
#187309 powerup2: A szinkron mindig DD volt (egy kézen megszámolható HD MA sáv jött ki összesen), ezen a streaming nem ront. Bár mióta ráégetik a kompresszort...
-
-
powerup2
addikt
válasz
torma1981 #187295 üzenetére
Azért kár mert akinek van normális lejátszója annak azért jól jönne. Meg a magyar szinkron nagyon jó szokott lenni most nem a minőségre gondolok mert arról nekem is van véleményem. De pl felirat simán jól jönne a film alá. Aztán az ember a kedvenc filmjeit gyűjtő kiadásban meg is veszi. De remélem rövid időn belül megint lesznek magyar kiadások mert van rá igény.
-
Patice
nagyúr
válasz
torma1981 #44664 üzenetére
A Phase az a fázis, vagy bővebben és pontosabban fázisfordító. Ha a mély nem kb. a center vonalában van elhelyezve, akkor szűkség lehet a fázis korrigálására. Erre szolgál ez a kapcsoló.
Amúgy meghallgatással kipróbálod, hogy melyik állás a szimpatikus.
A Low pass, az pedig egy alul áteresztő (low pass) szűrő, amivel azt állítod be, hogy milyen frekvenciától lefelé szóljon a láda. Ezt úgy érdemes beállítani, hogy kb. onnantól szóljon a láda, ameddig le tudnak kb. menni a frontjaid. A 80 Hz jó kiindulási pont lehet.
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
torma1981 #30901 üzenetére
Szerintem is elvárható lenne... Nem a kínai piacon vettem a holmit. Ha 20 km-re laknék akkor bevinném. De a 200 az már távolság. Ja és ugye nem készül el azonnal, így 2x kellene megjárni... De futárral is megoldható, de azt sem nekem kellene fizetni, úgy gondolom....
-
-
cintula187
addikt
válasz
torma1981 #25384 üzenetére
Nekem jópár éve a szinkronok minőségéből lett elegem. Futószalagon gyártják őket, ígénytelen módon már, nyelvi hibákat is vétve. A régi klasszikus számtalan szinkron (mono VHS minőség ide vagy oda
örök marad. pl. Halálos fegyver, Csupasz pisztoly, Vissza a jövőbe(nem az újra felvett DVD-s hanem a klasszikus) hibátlan volt. -
-
Patice
nagyúr
válasz
torma1981 #25346 üzenetére
Analóg vagy digitális adás hangját akarod átvinni?
Nem lehet, hogy csak a saját digitális tuner hangját továbbítja a TV ARC-on + saját médialejátszó hangját?
Az én elméletem szerint ki kéne küldenie mindent.
Milyen formátumban küldi ki? Ezt lehet állítani?
Erősítőn:
HDMI Control --> ON
Ha az ARC-ot akarod hallgatni, akkor ezután TV/CD bemenetre kell váltani a használati szerint.
-
Rebell
senior tag
válasz
torma1981 #17689 üzenetére
A Szervíz trükkös, vigyázni kell velük.
A családban elküldött TV-t valóban átvették és kifizették a futárt, de amikor visszaküldték, a futár konkrétan a tulajon szerette volna behajtani a pénzt, miközben telefonon lelett egyeztetve, hogy a szervíz fizet.
Végül is sikerült megoldani a dolgot, több 10perces telefon beszélegetés után a szervízzel, de viszont probálkoztak fele-felével is.
-
torma1981
veterán
válasz
torma1981 #17656 üzenetére
Na lebeszéltem a szervizzel. Mondta a figura, hogy persze állják a futárt. Remélem úgy is lesz. Mert persze nem ők küldik a futárt hanem én intézzek. De nincs rá garancia hogy ott utánvétesen kifizetik a futár költségét. Most ismerőssel a DHL-nél megoldjuk valahogy. Nem értem, hogy ilyen cégnek miért nincsen leszerződve egy futárcéggel és ő jön a cuccért. Pl a Ipon-nál jó működik ez a rendszer. Szólok, hogy gond van és jön viszi el a futár és hozza vissza ha kész.
-
torma1981
veterán
válasz
torma1981 #17498 üzenetére
Sziasztok!
Na megvolt a hangfalcsere. De sajna ugyan úgy cicereg a mély hangoknál. Berezonál. Tehát nem a kábelezéssel van gond. Kipróbáltam hogy az erősítőnél beállítottam mintha lenne Subom. Akkor persze jóval kevesebb mélyet adtak le a front hangszórók. Akkor nem volt rezonancia. Már több filmnél is kipróbáltam. Mindenhol rezonál ahol robbanás, stb mély hangok vannak, Ha egy kicsit a jobb szélét megfogom akkor jól szól. Nem tudom ez garanciális probléma? Még van rá több mint 1 év.
-
Jim-X
őstag
válasz
torma1981 #16451 üzenetére
Pedig a "szkafander" nem az igazi....magas és középtartományban erősen torzít
(#16463) Dorian : Intouchables óriási film, a szállodában néztem meg az itteni LCD-n a laptopommal összekötve (HDMI kábel mindig van nálam
) de így is nagyon nagy élmény volt...Néha könnyesre röhögtem magam, néha meg elgondolkodtam! Csak ajánlani tudom mindenkinek!
-
tdd587
őstag
válasz
torma1981 #16412 üzenetére
Mondjuk mélynyomó tesztelésre nem robbantgatós filmeket választanék, mert ott csak egy nagy bummmm és nem tudtál meg semmit. Inkább valami pixar mozit, pl. a patkányos film elején amikor lövöldöz a mammer a patkányokra az gyors, rövid, nagyon mély impulzusok sorozata. Ja meg a villámcsapás is... mindjárt az elején.
-
BBéci
legenda
válasz
torma1981 #12008 üzenetére
Nyilván nem mindenki vesz 2000 euróért erősítőt, de ezzel egyáltalán nem kellene foglalkoznunk.
Az a lényeg, hogy azt az összeget okosan kell elkölteni, a legjobb ár/érték arányú készüléket szabad ajánlani és megvenni.(#12009) Patice
Ha 2000 az erősítő és 4000 a hozzáillő hangdobozszett, akkor nem marad egy cent sem kábelekre, pedig ez esetben minimum 1200 kell arra is.
Ennél gyengébb minőségű kábelt nem kötnék az Emotivák közé. -
-
Peak
addikt
válasz
torma1981 #7475 üzenetére
Régebben 7 évig olyan albérletben laktam, ahol fölöttem padlás, alattam süket öreg néni, szomszédban süket öreg néni, másik oldalon tűzfal volt. Semmilyen élettér hangot nem hallottam a külvilágból. Aztán lett meg a saját lakásom ( ahol felnőttem ), ahol a szomszédban ugyan szinte semmi hangoskodás nincs, meg az oldalfalak hangszigeteltek egyik oldalt ( a másikon nem ), de sajnos a födém nem.
A fölöttem lakó család 2 apró 3-4 éves gyermeke 17:00 és 22:00 között valószínűleg eredeti holland fapapucsban masirozik a lakás egyik végéból a másikba, oda és vissza végtelen ciklusban. Pontosan 4 hónapig birtam a szépszóval történő meggyőzést, rábeszélést, kérlelést, hogy legyenek már tekintettel a körülöttük lakó emberekre is, amikor is felmentem és leüvöltöttem a család haját, hogy mégis mi a faszt képzelnek már, hogy gyakorlatilag LEHETETLEN pihenni d.u. mikor hazaérek a munkából. Másnap vittem a kölyköknek 2 kis gumirozott talpú nyuszimamuszt, a kurva mosógépük alá meg egy 60x60 cm-es 3 cm vastag préselt gumitörmelék táblát. Azóta gond nincs, legalábbis elhanyagolható.
Ha nekem anyám és apám meg birta magyarázni 3 évesen, hogy kisfiam NE szaladgálj a lakásban, mert az zavarja az alattunk lakót, akkor bizonyára nekik is meg kell tudniuk oldani.Néha a másik szomszéd furulyázni tanit kisgyerekeket, pontosan a közlekedő folyosó falánál.
Egy órácskát bírom kb., de utána nevelő célzattal megküldöm a HK460ast egy kis Rage Against The Machines - Bomb Track.FLAC-cal -6dB-en 5 percig... akkor utána csönd és nyugalom van megint egy napot. -
BBéci
legenda
válasz
torma1981 #7394 üzenetére
Megint az a csúnyaságot kell válaszolnom, hogy egy frászt, sőt, rossebet!
Abban semmi szubjektivitás nincs, hogy egy rendszer, egy hangdoboz, egy kábel mennyire képes valósághűen visszaadni az eredeti hangszerek és az énekes hangját, összefoglalva: a zenét.
Az a lényege a hifinek és a házimozinak is!(#7404) ricsik
Veled sem értek egyet!
Igenis megéri a kábelcserével elért javulás a ráfordított összeget. Ha például van egy Focal Scala Utopia hangdobozod, de amikor hazamégy koncert után és baromira mást hallasz otthon, elkezdesz gondolkozni a javítás lehetőségein. Vehetnél a 6,8 milliós hangdobozok helyett 11,6-ért Maestro-t, ugyanis az a következő lépcsőfok és ki merem jelenteni, ugyanazzal a kábellel az sem fog valósághűbben megszólalni. Ráadásul kicsi lenne neki az a szoba, ami a Scala számára ideális, tehát nagyobb házba is költözhetnél.
Ehelyett a 6000 eurót költesz kábelre és eléred a maximumot, amit ki lehet hozni a meglévő készülékekkel, hangdobozokkal. -
BBéci
legenda
válasz
torma1981 #7389 üzenetére
Egy frászt!
Mindegyik árkategóriában fennáll ugyanez a jelenség.
Éppen ezt bizonyítja az ELAC - Kimber - Furutech eset, de sorolhatnám a hasonló példákat.
Ne dugd homokba a fejed!Az persze nyilvánvaló, hogy a Patice által említett 120000 forintos hangdobozokon sokkal kevésbé hallható a különbség. Pontosan olyan arányban, amennyivel kevesebbet szólaltat meg a zenében lévő apró részletekből, finomságokból, amik egyébként rajta vannak a CD-n.
-
BBéci
legenda
-
privacy99
senior tag
válasz
torma1981 #7113 üzenetére
Aki ilyen vásárlásán gondolkozik, annak van kb. 3 palotája, meg 5 nyaraló, nem gondolkozik házon, vagy ha igen akkor a hangfalakkal együtt vesz még 5 házat ha akar. Egy "hétköznapi" ember nem fog gyűjtögetni és dönteni hogy ház vagy ez, ezt olyanok veszik akik ebből egy raktárnyit meg tudnának venni zsebből.
Axwel18 : Ha ilyenen gondolkozna, valószínűleg már van saját mozija, és lehet hogy oda veszi ezeket a hangfalakat
Vagy csakúgy a nappaliba, mert miért ne..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- The First Berserker: Khazan
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konteó topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motoros topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest