-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz
MunezXBK #65077 üzenetére
Beallitottam stereo-ra, jatekban info szerint input stereo 2 ch 48 khz, output dolby 5.1 ch. Kicsit jobban szolt.
Utana vussza allitottam dolby 5.1-re - input dolby 5.1 48khz, output dolby 5.1 ch. A mely csak eppen hogy megmoccan. Sub csak +2-n van, de pl. Dts ma-n -6db mert meg ott is sok a mely.Nem tudom mi lehet a baj, mert dts-ben minden rendben van, dolby filmeknel is erezhetobben gyengebben szol a cucc es nem tudom mar, hogy mit allitsak.
-
zeix
senior tag
válasz
MunezXBK #51336 üzenetére
1) Connect the CD-Player’s optical digital output to Optical Input 1 of the TX-SR605
2) Select «CD» at the receiver and change the input to Optical 1 by pushing the button marked « Digital Input »
3) Switch the receiver into ‘Firmware writing’ mode:
a) •Push «Standby » key while holding «Display » key
b) •Push «Tone +»key several times until you see « DSPSR605:XXXXX »
c) •Now push « CD ». In the display you will see the message: S/PDIF UPDATE
4) Now start the CD Player. After 15 sec the display will change to WRITING. If the display does not show WRITING, play the CD again.
NOTE: The vast majority of CD players with optical output will work fine but some players modify the data held on the disc so may not work correctly. In that case please try another CD player. If that’s not possible please use Update options B] or C].
5) When writing is finished «Clear »will come up at the display and the receiver will automatically switch to Standby mode. -
tipcsibacsi
tag
válasz
MunezXBK #38746 üzenetére
Azt hittem, hogy valami láma kérdést tettem föl, de úgylátom ti se tudjátok.
Merthát ugyanis ha már decibelben jelölik akkor értelmetlen a mínusz előjel ugyanis a db az a hang erősségét jelöli és ha nulla akkor van csend.
Ez a viszzaszabályozós magyarázat is sántít ugyanis érthetetlen a mínusz előjel. -
z123456789
addikt
válasz
MunezXBK #37707 üzenetére
Hogy érted hogy megy róla a play?
A torrentes router az hova tölti?
Az igazság az hogy a torrent klienses média lejátszóról sem tudom hogy hogyan működik maga a torrentezés.Már kérdeztem itt, de nem kaptam választ.Igazából a menetére lennék kíváncsi.De nyitott vagyok.A lényeg hogy a PC-met szeretném minél inkáb kivonni a forgalomból.Ezért gondoltam hogy a média lejátszó HDD-jére töltök filmeket, és onnan nézem.És ehhez nem kell mindig a számítógépnek mennie.
Egy ilyen router-rel hogyan néz ki a dolog?Le tudnád vázolni?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
MunezXBK #37371 üzenetére
én tutira nem vennék magamnak semmilyen villámcsapott cuccot.
amúgy nekem volt rá biztosításom.Dorian: ez így van,bizonyítani kell,égett falakkal vagy mással ami arra utal.
nekem elfogadták a falból hiányzó kétökölnyi darabot és a felismerhetetlenségig szétrobbant telefont. -
spiky03
veterán
-
-
Dorian
félisten
válasz
MunezXBK #33942 üzenetére
Ó, én simán bekapcsoltam amikor hozzám került a jelenlegi erősítőm. "Cinema eq, hogyne, biztos jó, toljuk neki" Aztán később amikor elmúlt az újdonság varázsa és részletesebben kezdtem beállítgatni, rájöttem, hogy apicsába, nem biztos, hogy az a jó, ha minden lehetséges opciót bekapcsolunk
-
Dorian
félisten
válasz
MunezXBK #33938 üzenetére
Az ilyesmi (minden márkánál hasonlóan hívják) vágja a magasakat. Szerintem azoknak találták ki, akik az átlagos "csupasz falu" szobákban moziznak, így nem olyan bántóak a csörgővisszhangok. Ha viszont kicsit is kezelve van a szobaakusztika, nem érdemes használni, hiszen elvész egy csomó magas.
-
nuke7
veterán
válasz
MunezXBK #33936 üzenetére
nekem azért nem ilyen lesz, ez átmeneti, anyukámnál.
most csináljuk a fűtést egy tégla lakásban, ott kb. 18nm lesz mozira, de a ház sarkán van a szoba, és nem is panel.
Más:
valaki kérte itt (vagy a plazma topikban, de az kevésbé valószinű) hogy számoljak be bkercso termékeiről. íme:
használtam egy kicsit bkercso kisDAC + Headbuffer párosát sennheiser hd558-as fülessel.
nos, az alaplapihoz képest sokkal részletesebb lett a hang, különösen alul. Ahol eddig csak dübögés és brummogás volt, most részletes lett - felül is, alul is. A közép kicsit hangsúlyosabb lett.
Ha bekapcsolom a fidelizer-t audiophile beállításokkal, kicsit "puhít" a hangon, nem tudom máshogy megfogalmazni. Kicsit hangosabb lesz, de kellemesebb ugyanazon a hangerőn. És egy kis plusz mélyet is ad... -
Patice
nagyúr
-
ginola
addikt
-
Parson
addikt
válasz
MunezXBK #33127 üzenetére
Nekem is D van, azért érdekel, főleg, mert egyszerre sajnos nálam sem kivitelezhető minden, igy egyelőre egy régi gép van rákötve a tv-re, amin keresztül lemezekről (CD / DVD) vagy Nero Media Home-on keresztül megosztott módban a winchesterről mennek a filmek a TV-re (ekkor érdekes a TV saját szoftvere)...
Tervben van egy bluray lejátszó + egy medialejátszó (+ NAS is) - ritka régi gép az ami a TV mellett üzemel (még P3-as, de jól működik
) - de mint irtam, nem kapkodunk... addig meg működik, ahogy, de igy sem panaszkodhatok sztem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MunezXBK #33127 üzenetére
Miben nyilvánul meg, hogy jobb a kép minősége? Színkülönbségeket simán okozhatja a kalibráció hiánya, medialejátszó-tv különböző színbeállítása. Persze nem mondom hogy nem jobb, de sokakat megtéveszthet ez. Hogy húúú veszek ilyet mert ezzel jobbak a színek, aztán csak beállítás az egész...
-
Davcy
tag
válasz
MunezXBK #32293 üzenetére
Szia,
köszi a választ!
Nem média lejátszót szeretnék vásárolni, hanem egy sztereó erősítőt, amibe egy mede8er med600x3d-t szeretnék beledugni. Ahogy írtam, nem szeretnék kábelezgetni (2 hangfalam már van), 700 MB-1,5 GB filmeket néznék rajta és mp3-akat hallgatnék (szóval top kategória sem kell szerintem).
Tudnátok ajánlani valamilyen belépőszintű erősítőt?Előre is köszi,
-
Peak
addikt
válasz
MunezXBK #32078 üzenetére
A HK460asnál úgy van, hogy van 7 preset (bemenet), ami el van nevezve pl. hogy AUX, Game, MediaServer, TV, stb.
DE! Ettől függetlenül minden egyes paramétere állitható, módosítható ( kivéve a hülye elnevezése, hiszen az rá van szitázva a távirányitóra is).
Szóval nálam az AUX a házibuli mód, azaz a 7 channel Stereo mód, video input: HDMI 1, audio input: HDMI 1.
a MediaServer az AUTOn van, szintén HDMI 1 bemenetekkel, hisz azon van a HTPC.
A DVD bemenetem AUTO, video input: Composite 1, audio input: Optical 1.
A TheBridge bemenetet állitottam be zenehallgatásra, 2 channel Stereo, HDMI 1 input és kikapcsolva minden hangszinszabályzás. -
válasz
MunezXBK #31322 üzenetére
az lesz, van egy illeto aki segit ebben. Viszont van az Y, Pb, Pr ezeket 3 rca val osszekotottem a tv-n levokkel ami szinten monitorozasra szolgal a leiras alapjan, de igy sem megy. A vicc, hogy tudtam hogy csak kepminosegben jo a philips, de hogy csatlakozokbol is lehet hiany...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest