- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
vilmaboy #88997 üzenetére
Mit szeretnél rákötni?
A vasadon van 3 optikai,1 coax bejárat.A tv-n meg annyi hdmi bejárat kellene,amennyi eszközt rákötsz.Külön kép a tv-be,külön hang a vasba.Jelenleg "csak " a HD/Atmos hangokat nem tudod dekódolni.
(#89022) kickboxko Vikthor egy pillanatig se oltott,az "ütős házimozira" reagált,és szerintem is keveset írt árban.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
vilmaboy #88997 üzenetére
"50-70ezerért biztosan nem válnék meg tőle"
Nem is adnának érte annyit.
HDMI dekóderre gondolsz egyébként. De mivel az sem filléres cucc (és kellene hozzá 5db ic kábel), még mindig jobban járnál erősítő cserével. Persze a HDMI-s darabokat nem adják olcsón. Egy 3808-at pl. 150e körül meg lehet kapni ha éppen hirdetnek. Ha maradni akarsz a kategóriában.
-
törölt tag
válasz
vilmaboy #22285 üzenetére
No, beraktam egy Rolling Stones dvd-t...
csak az A van bekapcsolva és nagyon halk...emlékszem régen 25-ig lehetett tekerni -kiszakadt a fal -(visszafelé számol) 85 db-től tekerhető vissza, és most 30nál simán lehet beszélgetni...A kijelzőn L R
Pro Logic felirat
SurroundEnnyi van a kijelzőn, de valami tényleg nem oké.
Nem szól jól, ennyi.
Köszönöm ha még egy picit ötleteltek!
Szép estét!
Botond
-
krenkoka
tag
válasz
vilmaboy #22275 üzenetére
Airport Expressz több mint egy ilyen összekötő ketyere. Olyan router, hogy megszólal. Imádom, legjobb amivel eddig csak találkoztam, és mikor vezeték nélkül jön a fülesen bármilyen hang az nem gyenge szabadságérzetet ad nekem. Azért gondolkozz el rajta szerinte, PC-Landban eléggé "olcsó" most az eszköz.
-
Krampesz
tag
válasz
vilmaboy #22273 üzenetére
Ha van Bluetooth a gépeden, akkor esetleg egy A2DP receiver is működőképes megoldás lehet (pl. [link]). Ezen van egy 3.5mm-es jack füles kimenet, amit összeköthetsz az erőlködővel, igaz ez már picit erősített jel, hogy a fülest meghajthassa, a minőségét nem tudom, milyen lehet. Azért hallgassd meg az okosabbak véleményét is :-)
-
Toobee
veterán
válasz
vilmaboy #22280 üzenetére
Mondjuk, ha van alaplapi spdif kimeneted, akkor optikaival. Ha sztereó az erősítőd, akkor valami olcsó dac-ot szerezz be. Ugyan még nem hallottam, de ennyiért egy próbát megér. Maximum 8 napon belül visszaviszed.
-
gorbep
senior tag
válasz
vilmaboy #22084 üzenetére
hát egy fél éve én kerülgettem egyet, azt 60 000 JMF-ért kínálták makulátlan pezsgő színben.... és nem tülekedtek érte...
Aztán én is egy 2805 mellett döntöttem 70-ért.
Azt hiszem azóta nem nagyon mentek fel az árak.... meg nem nagyon vagyok biztos abban hogy sokkal feljebb kerülsz....ha csak a HD-s hangokat nem tudod kihasználni.
-
Patice
nagyúr
válasz
vilmaboy #22067 üzenetére
Például: Stream Audio
-
törölt tag
válasz
vilmaboy #18643 üzenetére
Teljesitmény teljesen mindegy, csak birjon kb.90 RMS-t azt a maiak közül mindegyik birja (egyebként a hangfalnak nincs teljesitménye, csak terhelhetősége!) Ohm ne egyen 4 alatt, felette (erősitőnek nincs Ohmszáma, de a szellőzés,üzemi terhelés hossza, milyensége,stb ...szabja ezt a határt!) mindegy én sztereóban kb 1:1 ,5.0-ban pedig 1:2 legyen az erősitő-szett ár ami kb 5-600 ezer indulóárú szettekkel valósitható meg, ettől kicsivel eltérhetsz, de ezekkel tudja megvalósitani legjobban a hangzást. Irtam pár tipust, legolcsóbb amit rátennék az a Castle legdrágáb szettje, kb. 400 ezer..
-
Toobee
veterán
-
Peak
addikt
válasz
vilmaboy #3771 üzenetére
Helyesbitenék: a Denon 3801 a régebbi digitális folyamokat képes nyitni az optikai és koax bemeneteken keresztül, de az újabb DTS és TrueHD jelfolyamot nem kezeli, és ehhez kellhet egy technikailag fejlettebb készülék. De ha megelégedsz a DVD hangszintjével, akkor nem muszáj olyan medialejátszót venned, amin 8 analog kimenet van.
Csak manapság már szinte minden BluRay DTS HD Master Audio és Dolby TrueHD hangsávokat tartalmaz, illetve a DAC 96kHz/24bit képessége sem biztos, hogy elég a 192kHz/24bit hangok lekezelésére. (ezt a kompatibilitást bizonyára ki kéne próbálni)
-
Peak
addikt
válasz
vilmaboy #3768 üzenetére
Manapság már szinte a csapból is digitális stream folyik, a filmek, zenék mind ilyen digitális fájlokban vannak szinte, ennek a kikódolására és analóg hanggá való alakítására kell neked egy eszköz, mivel az erősítőd ezzel a képességgel nem rendelkezik.
Az újabb erősítőkben ez az elektronika beépítésre kerül, ezért kivülről valamilyen forrásról csak a digitális jelfolyamot kell beadni, mindent elintéz az erősítő.Ezért kell neked egy külső médialejátszó, amely képes minőségi módon analog csatornákká alakítani az 5.1/6.1/7.1 hangot, amit a Denonod már erősít és kitesz hangfalakra. Kb. ennyi.
Az általam linkelt HDI DUNE HD Max lejátszója az egyik legjobb a piacon és megfizethető kategóriát képvisel, de igy is drágább a piaci konkurenseknél, mert itt ugyebár beépítésre került a DAC is, ami az analog csatornákat késziti.
Szerk: Optikain vagy koaxon is adhatsz hangot az erősítőnek, de ezeken a csatornákon már a nagyobb sávszélességű hangok nem mennek át, max. Dolby Digital 5.1.
-
robi-k
őstag
válasz
vilmaboy #3764 üzenetére
Azt javasolnám, és ebben csatlakoznék Sanci38 véleményéhez, hogy a 3801 végerősítő rész minőségéhez hasonló új erősítőt csak igen drágán tudnál venni.
Én a helyedben megtartanám, és vennék mellé egy jó Videó - audió processzort, ami elvégezné a szükséges videó feldolgozásokat és a HD hangok dekódolását (pl. javasolnám az Emotiva XMC-1,bár piszok drága [link]).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Apple MacBook
- AliExpress tapasztalatok
- VR topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hővezető paszták
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest