- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
Thuglife #157493 üzenetére
Ne a TP-linkből indulj ki. A Chromecast Audio-nak teljesen jó minőségű a DAC-ja, és a jelszintje, azaz analógon jack-RCA kábellel is jó hangja van egy jó rendszeren.
egy optikai jack-Toslink átalakíóval pedig optikai jel kiadására is képes, így ha az erősítődben minőségi DAC van, még szebb lesz a hangja.
Kezeli a HD hangokat is (24 bit / 96kHz).
Tudsz rá küldeni stream-et telefonról, pc-ről.Amúgy ha mindenáron újabb / modernebb szolgáltatásokat szeretnél, itt a fórumon is árulnak egy kis Marantz 610-est, ami amellett, hogy sztereó és van SW out-ja, van benne spotify kliens, airplay, sőt, upnp-n is lehet rá zenét küldeni számítógépről és telefonról is, továbbá hálózati lejátszó is.
-
-
Patice
nagyúr
válasz
Thuglife #157484 üzenetére
(Google) ChromeCast Audio kell neked.
Vagy ha ezt már nem tudod beszerezni, akkor iEAST AudioCast M5.BT-re nincs javaslatom, nem használok ilyesmit.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Thuglife #157484 üzenetére
Egy Audioquest Beetle kell neked. Elég jó minőségben tudja telefonról BT-n venni a zenét és küldi tovább optikán az erősítődbe.
-
dave118
senior tag
-
sander123
csendes tag
-
-
z123456789
addikt
válasz
Thuglife #71291 üzenetére
Na ne szivass!
Hol látod eBay-en hogy mikor lett feltéve? Mert ez tuti nem volt még 1 hete itt, amikor megvettem az enyémet, aminek meg van fúrva a teteje, és hiányzik az embléma róla.És nem aukciós volt, hanem 16000.
Mekkora egy szar ez az eBay, ha a .com-ra beírom, akkor nem dobja ki a német találatokat?
Jó persze ha a kacsa nem tud úszni akkor nem a víz a hülye, de...áááá!
Miért nem jöttél előbb? Ez a te hibád!
(Vicceltem)Mindegy, most már meg van más forrásból a centerem, és az a világ legjobb centere lyukakkal a tetején, és embléma nélkül.
Szóval mire kell figyelnem az adatok olvasásakor?
-
axwel18
senior tag
válasz
Thuglife #67940 üzenetére
Vödörfedél-t is jónak tartom még mindig. De most ilyen árak mellett verhetetlenek a Cav hangfalak. Ennyi pénzért még használtan se kaptam volna jobb hangfalat. Habár a meglepő az volt amikor Dp300-ast az Obsidian 600-hoz hasonlítva a Cav van amiben jobb mint az Obsidian de ugyanez fordítva is igaz.
-
axwel18
senior tag
válasz
Thuglife #67936 üzenetére
Hallottam őket. És hidd el meglepetést tudnak okozni. Konkrétan úgy meglepődtem hogy vettem is egy Dp300-as 5.0-át. Amúgy azért van akció mert bezárják a hifi részleget és áttérnek a kávéra. Nagyon jó árak vannak most náluk. Avx-en amúgy tudsz véleményeket olvasni Cav dobozokról, meglepően dicsérik őket ezért is hallgattam meg őket. Itt ezt írták a DP300-ról "Nem tudom hogy van-e még raktáron CAV DP300-as doboz, de ha igen, csapjatok le rá! (A listában nincs még áthúzva.)
Ennyi pénzért ilyen hangot... Még a Chario után is simán hallgatható!" Ez után hallgattam meg. -
Oldfighter
senior tag
válasz
Thuglife #44209 üzenetére
Erről a folyamatról beszélek:
"Beüzemelésekor majd megfulladtunk, olyan brutális hangja volt. Sajnos pont ezért nem boldogultam vele egészem mostanáig. Itt jön a Mordaunt Short okossága. Ellátta a szubot ugyanis egy belső equalizerrel.
Az EQ-val ellátott szub letöri a kritikus frekvencia csúcsát, és ezáltal egyenletesebbé válik a hang. Ha pedig egyenletesebb, akkor sokkal hangosabban tudjuk élvezni a többi frekvenciát, vagyis kellemesebb lesz az összhatás.
Mellékeltek hozzá egy beállító CD-t, amin mély frekvenciájú hangok találhatóak. 11 track található a lemezen.
1. Referencia hang. Ez egy teljes spektrumú hang (súgás), amivel a rendszer tónusát, és arányait tudjuk beállítani.
2. 25Hz-27Hz
3. 27Hz-29Hz
4. 29Hz-32Hz
5. 32Hz-36Hz
6. 36Hz- 42Hz
7. 42Hz-48Hz
8. 48Hz-57Hz
9. 57Hz-71Hz
10. 71Hz-92Hz
11. 92Hz-110Hz
Ezeket a hangokat lejátszva megkereshetjük azt a frekvenciát, melyet a többihez képest hangosabbnak érzünk. Ez gyorsan megtörténik. Ezután odamegyünk a mély sugárzónkhoz, és ugyanezt a teszthangot lejátszva oda tekerjük a frekvencia választó potméterét ehhez a számértékhez, miközben a rezonancia csúcsot -10dB-el csökkentjük. Azért írtam, hogy a teszthangot játsszuk le közben, mert elég döbbenetes a különbség. És, így pontosabban a fülünkre hagyatkozva állíthatjuk be pontosabban az értékeket. "
Szóval ezt mikor érdemes elvégezni?
És ami még nem tiszta a fentiekkel, hogy HONNAN csökkentjük a 10dB-t?? Erre a beállításra ugye ott van plusz két potméter a mélyláda hátulján. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Thuglife #41770 üzenetére
Ja, ez elég szívás.
+ flacnél is egy-két jó felvétel után rossz szájízzel hallgatja az ember az "átlagosat". Legalábbis én így vagyok vele.
A rendszerem meg még nincs azon a szinten, hogy a sz@r is jól szóljon rajta.
Szóval leegyszerűsítve három rendszer létezik elméletem szerint.
1. a rossz rosszul szól, a jó rosszul szól
2. a rossz rosszul szól, a jó jól szól
3. a rossz jól szól, a jó még jobban szól*Rossz alatt nem a 128kbps mp3-at értem (mert persze az sehol nem szól jól), hanem mondjuk egy gyengébben sikerült flac-et vagy 320-as mp3-at.
-
spiky03
veterán
válasz
Thuglife #41207 üzenetére
Hát ez majd ma kiderül.
A StreamAudio-nál veszi a hangfalakat, Monitor Audio M2.
Meg nem a hangfal alá kellene neki, hanem majd az állvány alá. Igaz azt az AVX-es csávóval csináltatja, és ő tud adni hozzá neki tüskéket.
Csak most azon vacillál, hogy milyen legyen, a sima, vagy a gömbfejű (a mozgatás végett)@Sefter
Azt tudom, hogy Fodesz foglalkozik ilyenekkel. -
Daffchy
őstag
válasz
Thuglife #40684 üzenetére
Köszönöm a linkeket neked és Vikthor-nak is!
Tényleg ennyire nem jó az a kis Pio? Vagy használt H/K?:S
A Denon eladójának már írtam, remélem Pesten átvehető!
Patice: Volt egy AVR 35-ösöm még anno és nagyon szerettem! Nekem tetszett a hangja, persze hallottam jobbat nála, de nekem nagyon bejöt...
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Thuglife #40570 üzenetére
Igen, ezek azok a dolgok melyek elgondolkoztatnak engem is. Egy 2.5-es nagy tisztaságú rézkábel gondolom elég lesz. Említetted a kácsásat, illetve amivel még szemezek az az Inakustik minőségibb madzagjai (gondolom netdeponál amúgy is ezek vannak bekötve, ha már az ő termékpalettájukhoz tartozik, de legfeljebb mágcáfolsz
), esetleg Proson a "konkurens" üzlettől.
A mélyládát is ebből a márkából vetted? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Thuglife #40580 üzenetére
A Sín az azért drágább,mint a 10rugó,ha jól emlékszem. DIY kábel, ismerősöm készitette, amig volt rá érdeklődés, nem sorozatgyártott cucc. Van nálam egy demodarab,hallgasd meg, ha tetszik, beszélünk készitővel. Öreg rézvezetékből nagyon nagy tömör keresztmetszet, láng feletti lágyitás, és polirozás a titka.
T3as Fapacit is inkább csak használtan fogsz találni 10ért, de abból legalább lesz használt, sztem AVX apróhirdetések között lehet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thuglife #40570 üzenetére
Elac elsőre úgy tünt,h ribbonos hangú(hozzátenném, papir a membrán, és harmonikaszerűen összenyomott papir adja ki a hangot, tehát elvben nem kéne ribbonosnak lennie), igaz Tonyo?
Végig ezüstkábelek vannak, és tegnapelőtt már olyat mondott Tonyo, hogy most már nem mondaná meg, milyen hangszórókészletem van. Ahogy a digi koaxom rézből ezüst lett....
Szóval van olyan,h olcsó ezüsttel szar lesz a magas, de nem kell olcsó ezüstöt használni.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Thuglife #40473 üzenetére
Na erről írhatsz nyugodtan többet is.
Bár már ott tartanék, hogy én is a bejáratási időt koptatnám.
Spyki03: Majdhogynem egálban vannak. A Marantznál nem beszélhetünk úgymond alsó kategóriás készülékekről, mert a minőségük ( és felszereltségük) jószerivel más márkák középkategóriás modelljeivel van egy szinten. A teljesítményt lehetne górcső alá vetni, de gyakorta azt se használja ki az ember egy átlagos nappali körülményei között.
-
Tuto
aktív tag
válasz
Thuglife #40175 üzenetére
"A hang beállításokat is részletesen betudjuk állítani, de itt volt hiányzó dolog, mégpedig a HDMI és az optikai kimenet külön állításának a lehetősége. HDMI-n én sztereó, már dekódolt hangot küldök a TV felé, optikain megy az eredeti bitsreem, dekódolatlanul, 5.1-ben, majd az erősítőm dekódolja. Ha beállítom optikara az 5.1-et, akkor a HDMI-n is azt löki át, de a TV-m nem igazán akarja kezelni rendesen, jobb lenne, ha lehetne külön állítani minden kimenetet (más lejátszóknál van ilyen).
"
itt elég részletes teszt van róla:
http://www.digiportal.hu/page.php?117 -
Tuto
aktív tag
válasz
Thuglife #40158 üzenetére
A dunen pontosan a passthrouth állítottad be? Bocs ha evidenset kérdetek, de a forrás anyagodba DD vagy jobb hangállomány van?
http://prohardver.hu/muvelet/hsz/uj.php?thrid=1869560&rtoid=40168
Szerintem a lefelé sugárzó 20cm (vagy nagyobb) jamok pld elég tisztességesek
-
Tuto
aktív tag
válasz
Thuglife #40150 üzenetére
3806 os Denon tud HDMIről hangot dekodolni? Nem lehet, hogy optikán vagy koaxon kell ráküldeni a hangot, és csak a szinkron (kép hang elcsúszás) miatt van értelme egyáltalán beküldeni a képet a HMiba.
A Dunén is be kell állítani, hogy a HDMin hogyan küldje a hangot (vagy dekoldolja, és hova rakja ki , stb)
Remélem segítettem.Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest