Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityke78
őstag
válasz konigjanos #166025 üzenetére
Ha jól értem, ez úgy működne, hogy a PC nem lenne összekötve a TV-vel, csak az erősítővel HDMI (Arc)-on keresztül? Így a TV a neten, plex server-en keresztül kapná a képet, az erősítőbe meg HDMI-n keresztül menne a hang?
-
Pityke78
őstag
Hangból nekem elég a DTS HD és a TrueHD, amúgy is csak 5.1-em van, nincs atmosom.
De ha jól értem, akkor a 4K film esetén kép tekintetében ki kell kerülnöm az AVR-t.
Ez a splitter hogy működik? Mert jelenleg be van húzva egy kb 10 m-es HDMI kábel, amit nem szívesen szednék ki, illetve nem is fér el mellette egy másik kábel.Szóval nekem az lenne a legjobb, ha az erősítő előtt szét lehetne bontani a jelet és a kép menne a TV-be, a hang meg az AVR-be.
Van ilyen opció?
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy 4K, HDR, Dolby Vision tartalmú filmeket szeretnék lejátszani asztali PC-vel.
Nálam úgy néz ki a rendszer, hogy az asztali PC-vel játszom le a filmeket, ami HDMI-vel össze van kötve az erősítővel (Onkyo TX-NR 906), majd az erősítőből szintén HDMI-vel megy a kép a TV-be.
Az lenne a kérdésem, hogy az Onkyo TX-NR 906 erősítő képest továbbküldeni a TV-nek a 4K, HDR, Dolby Vision tartalmú filmeket, vagy a PC-ből egyből a TV-be kellene kötnöm a HDMI-t és a hangot külön az erősítőnek?
Köszi
-
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az Onkyo TX-NR906-os típus tudja az alábbiak közül bármelyiket?
- internetes rádió
- wifi-n, hálózaton (LAN/WLAN) keresztül csatlakoztatott eszközről zene, vagy film lejátszás, továbbítás
- telefonos csatlakozás és applikációkkal történő vezérlésKöszi
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne házimozi, illetve film lejátszás terén.
Jelenleg egy asztali PC-n játszok le filmeket MPC-HC-vel, ami egy kb 8 méteres HDMI kábellel van összekötve egy Onkyo TX-NR906-os házimozi erősítővel, majd szintén HDMI-vel (kb 1,5 méter) egy Full HD TV-vel.
Azt vettem észre a napokban, hogy letöltöttem a legújabb Trónok harca részt 1080p (6 GB) verzióban a netről, megnéztem, majd utána átkapcsoltam a TV-n az HBO HD csatornára, amin szintén ugyanaz a rész ment és úgy tűnt, hogy a TV csatornán (UPC - coax kábel) jobb volt a kép. A TV kép beállításai ugyanolyanok voltak mindkét bemeneten.
Ez valós lehet, hogy a UPC-s HBO jobb képet ad mint a 1080p netes mkv?
Vagy valami zavar van a rendszeremben?
A PC-s lejátszásnál a sötét részeknél vettem észre homályosodást, vagy olyan érzés van, mintha nagyobb sötét felületeknél nem lenne éles a kontraszt, hanem el lenne mosódva.
Vélemény, mit kellene megnéznem?
- kihagyni a házimozi erősítőt, hátha az visz bele zavart?
- rövidebb HDMI kábellel kipróbálni?
- HDMI-re zavarszűrőt rátenni (ha van egyáltalán ilyen)?Köszi
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Onkyo TX-NR906 HM erősítő és ha a TV-ről veszem a stereo jelet optikai kábelen keresztül, amit az erősítővel átalakíttatom 5.1-es jellé (Neural THX 5.1), akkor a front hangfalak meg sem szólalnak, vagyis csak nagyon ritkán és az összes beszéd, hang a Center hangfalon jön csak ki.
Ez mitől lehet? Beállítás, vagy amúgy is így kell neki működni?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Első körben Onkyo tulajok véleményére, tapasztalatára lennék kíváncsi, de természetesen akinek releváns információja van, nyugodtan ossza meg velem.
Adott egy Onkyo TX-NR906, aminek a HDMI bemenetée egy asztali PC VGA-jának a HDMI kimenete van kötve. Az Onkyo HDMI kimenete pedig rá van kötve egy Plazma HDMI bemenetére.
A problémám az lenne, hogy ha filmet akarok nézni az Onkyo-n keresztül, akkor az alábbiakat tapasztalom.
PC-t bekapcsolom, megvárom míg feláll. A TV kiterjesztett képernyőként van beállítva a PC-n, de amíg az erősítő nincs bekapcsolva, vagy arra a bemenetre állítva, addig a PC nem érzékeli a másodlagos kijelzőt (TV).
Ha bekapcsolom az erősítőt, vagy átváltok a megfelelő bemenetre (TV) az erősítőn, akkor a monitor el kezd villogni és kb 15-20 másodperc és néhány villogás után jelenik meg a TV-n a PC másodlagos kijelzője. Egy kicsit furcsa hogy így ismeri fel, érzékeli, kezeli (villogás, 15-20 másodperc) a TV-t (erősítő), mint másodlagos kijelző.
Az első kérdésem az lenne, hogy ez így normális?
A második pedig az, hogy mikor felismeri a TV-t (erősítő) és megjelenik a kép, akkor néha megjelenik a képernyőn az erősítő funkciói (hangerő állítás, csatornák beállítása) amiket épp állítok, de néha semmi. Az erősítő reagál a funkció változtatásokra, viszont a képernyőn nem jelenik meg az infó.
Sajnos nem jöttem rá, hogy miért van ez és miért jelenik meg néha és máskor miért nem?
Valakinek ötlet, vélemény? Remélem érthetően leírtam...........
Köszönöm
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Ebben a témában tudna valaki tanácsot adni?
"Egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg kicsit elégedetlen vagyok a rendszerem hangzásával és tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen irányba kellene tovább lépnem.
Röviden megpróbálom leírni, hogy mivel is van problémám és hogy egész pontosan milyen rendszert használok.
Rendszer:
Házimozi erősítő: Onkyo TX-NR 906
Front: Phonar P30s
Center: JBL Studio 520c
Surround: Wharfedale WH-2
Sub: Jamo E8 sub.5A környezet ~25 m2 és magas belmagassággal és 70%-ban mozizni szoktam és csak 30% a zene.
Tudom, a rendszer elég vegyes és lehet ebből is fakad a hiányérzetem.Amúgy hangfal kábelek terén teljesen normál, hétköznapi hangfalkábeleket használok, illetve forrásként PC-t, illetve A.C. Ryan médialejátszót használok HDMI kábellel.
A problémám az, ami természetesen szubjektív, hogy nem érzem elég dinamikusnak, feszesnek a hangzást.
Illetve azt is hozzáfűzném, hogy nem szeretem üvöltetni a rendszert, szóval valami olyan hangzást keresek, ami alacsonyabb hangerőn is elég dinamikával rendelkezik.
Az tény, hogy a hangzásvilágom kicsit a mély kiemelést szereti, de hiába állítok be több mély hangzást a rendszerben, a mélyek csak pufogósak lesznek és abszolút nem lesz dinamikus, feszes a hangzás.
Véleményetek szerint milyen irányba kellene elmennem?
Esetleg aki vállalkozó kedvű és Veszprém környékén lakik, azzal szívesen egyeztetnék, hallgatóznák személyesen is.
Előre is köszi a segítséget!"
-
Pityke78
őstag
válasz lemmy9 #105217 üzenetére
Igen, ez az én fejemben is megfogalmazódott, de a jelenlegi rendszeremben az erősítőt, illetve a hangfalaknál a front-ot, center-et és sub-ot sem a legalja kategóriának gondolom, így lehetnének jogos elvárásaim velük szemben.
Vagy az én fülemmel van a baj, esetleg beállítás probléma lehet?
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg kicsit elégedetlen vagyok a rendszerem hangzásával és tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen irányba kellene tovább lépnem.
Röviden megpróbálom leírni, hogy mivel is van problémám és hogy egész pontosan milyen rendszert használok.
Rendszer:
Házimozi erősítő: Onkyo TX-NR 906
Front: Phonar P30s
Center: JBL Studio 520c
Surround: Wharfedale WH-2
Sub: Jamo E8 sub.5A környezet ~25 m2 és magas belmagassággal és 70%-ban mozizni szoktam és csak 30% a zene.
Tudom, a rendszer elég vegyes és lehet ebből is fakad a hiányérzetem.Amúgy hangfal kábelek terén teljesen normál, hétköznapi hangfalkábeleket használok, illetve forrásként PC-t, illetve A.C. Ryan médialejátszót használok HDMI kábellel.
A problémám az, ami természetesen szubjektív, hogy nem érzem elég dinamikusnak, feszesnek a hangzást.
Illetve azt is hozzáfűzném, hogy nem szeretem üvöltetni a rendszert, szóval valami olyan hangzást keresek, ami alacsonyabb hangerőn is elég dinamikával rendelkezik.
Az tény, hogy a hangzásvilágom kicsit a mély kiemelést szereti, de hiába állítok be több mély hangzást a rendszerben, a mélyek csak pufogósak lesznek és abszolút nem lesz dinamikus, feszes a hangzás.
Véleményetek szerint milyen irányba kellene elmennem?
Esetleg aki vállalkozó kedvű és Veszprém környékén lakik, azzal szívesen egyeztetnék, hallgatóznák személyesen is.
Előre is köszi a segítséget!
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Van olyan, aki Onkyo erősítőt (az enyém TX-NR906) úgy használ, hogy PC-vel köti össze HDMI kábellel, majd az erősítő HMDI kimenetét a TV-vel és a PC kiterjesztett asztalát jeleníti meg a TV-n?
Én így szeretném használni, be is állítottam, működik is, de ha kikapcsolom a TV-t, vagy az erősítőt, akkor a PC-n az asztali ikonok átrendeződnek, illetve nem a PC monitorja lesz az elsődleges kijelző.
Van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok, ötletetek?
Köszi
-
-
Pityke78
őstag
Srácok, az erősítőn a subwoofer frekvencia beállítását általában hogy szoktátok belőni, milyen frekvenciatartományt kapjon meg a sub?
Nálam az alábbi opciók vannak: 80Hz (THX), 90Hz, 100Hz, 120Hz
Illetve ezen felül még az alábbi opciók vannak:
- double bass (On/Off)
- THX subwoofer (Yes/No)
- BGC (On/Off) -> ha a THX subwoofer Yes-re van állítva
- Loudness Plus (On/Off)Mivel érdemes próbálkozni? Amúgy szeretem a mély hang kiemelt hangzást.
Ja, az erősítő amúgy egy Onkyo TX-NR906Köszi
-
Pityke78
őstag
válasz Csabroncka #103239 üzenetére
Megvan a probléma, nem az erősítővel volt a gond, hanem a forrással.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Adott egy Onkyo TX-NR 906 erősítő és csináltam rajt egy resetetet, hogy elölről beállíthassak rajt mindent.
Viszont nem értem, hogy ha HDMI-n adok neki DTS, vagy Dolby Digital, esetleg DTS-HD hanganyagot, akkor miért nem ebben a "formátumban" játssza le és miért csak a Stereo, Direct és egyéb Surrand módokat tudom kiválasztani?
Régen ilyenkor mindig automatikusan a megfelelő hangformátumot írta ki (DTS, Dolby Digital, DTS-HD).
Vélemény? Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Ismertek olyan emberkét, fórumtársat, akinek Onkyo TX-NR906-as erősítője van?
Az utóbbi időben kicsit feledésbe merült erősítőm előkerült és szeretnék egy-két dolgot megkérdezni a használata, lehetőségek kapcsán.Tegnap összedugtam egy médialejátszóval, illetve a TV hangkimenetét is rákötöttem, de valami nem stimmel.
Annyira halkan szólt, hogy olyan 60-as értékre fel kellett vinnem a hangerőt, hogy normálsian, érthetően szóljon és ha jól tudom a max hangerő 80 körül van.Amúgy a médialejátszó optikai kábellel volt összekötve, a TV pedig sima RCA kábellel.
Remélem csak valami beállítási probléma, ezért kellene egy kis segítség.Illetve a HDMI keresztüli képtovábbítás is érdekelne. Eddig a PC-ből HDMI-n keresztül ment a TV-be a kép és a hang coaxiális kábelen az erősítőbe.
De ha lehetséges és nincs minőségbeli veszteség, romlás, akkor inkább a képet és a hangot is HDMI-n keresztül vinném az erősítőbe és onnan egy másik HDMI-vel a TV-be a képet.Vélemény?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Adott egy Onkyo TX-NR906-es erősítő és az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy fogja magát és magától kikapcsol.
Ha visszakapcsolom, akkor egy darabig megy, aztán újra kikapcsol.
Annyit vettem még észre, hogy mikor kikapcsol, akkor a standby visszajelző villogni kezd, normál üzemben folyamatosan világít.
Mi lehet a gond? Ötlet, vélemény?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Ha a házimozi erősítőn a tv csatornákhoz tartozó eredeti, digitális hangot szeretném hallani, akkor hogy tudom eljuttatni az erősítőhöz?
A TV digitális kimenetét kellene használnom, vagy a Tv kábelt dugjam be egyből az erősítőbe is?
Köszi
-
Pityke78
őstag
válasz Deadzone41 #28888 üzenetére
Igen, rá van dugva a TV, de az S-Video kábelen keresztül.
-
Pityke78
őstag
válasz Deadzone41 #28883 üzenetére
Ki van terjesztve, úgy használom régóta.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb helyre írom, de nem találtam jobb fórumot.
Szóval van egy HD7770-es VGA kártyám, aminek a HDMI kimenete rá van kötve egy házimozi erősítőre.
Viszont sajnos nem megy ki a hang, mivel a Realtek audio driver nem érzékeli hogy a HDMI kábel be van dugva. Mitől lehet ez?Esetleg olyan fórum, ahol jobban tudnának válaszolni?
Köszi
-
Pityke78
őstag
Van valakinek elektronikusan Onkyo házimozi erősítőhöz magyar nyelvű használati utasítása, vagy honnan tudnék letölteni? A típus majdnem mindegy, általános dolgok érdekelnének.
-
Pityke78
őstag
válasz Csabroncka #25183 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy inkább a jó megoldás érdekel és nem akarok folyamatosan szívni.
Eddig azért küzdöttem a PC-vel, mert itt van a TV és erősítő mellett és emiatt nem akartam média lejátszót venni.
De úgy néz ki nem fogom megúszni.A Blue-ray lejátszókkal pedig ha jól látom nem fogom tudni lejátszani a letöltött filmeket, nem?
-
Pityke78
őstag
válasz Csabroncka #25181 üzenetére
Lehet tényleg elegem lesz és muszáj lesz befektetnem egy lejátszóba.
-
Pityke78
őstag
válasz Csabroncka #25179 üzenetére
Nem hiszem hogy a lejátszóval lenne a gond.......
-
Pityke78
őstag
válasz Csabroncka #25175 üzenetére
Azért görcsölök PC-vel, mert a filmek 99%-át úgy töltöm le és PC-vel játszom le.
Valószínűleg még sokáig nem fogok Blue-ray lejátszót venni, nem látom értelmét. -
Pityke78
őstag
válasz Csabroncka #25170 üzenetére
Eddig a VGA DVI kimenetére volt csatlakoztatva egy DVI-HDMI átalakító és abból ment egy HDMI-HDMI kábel a TV-be. Ezen kiment a hang is és a kép is és a 24 Hz-es képfrissítés is a MPC-HC lejátszóval.
Viszont most az erősítővel szeretném kihasználni a HD hangok adta lehetőséget és ezért gondolkozok, hogy ezzel a VGA-val mi a helyzet nálam.
Szóval meg tudja valaki mondani, hogy a HD hangsávok (True HD, Master HD) kimennek a DVI kimeneten?
-
Pityke78
őstag
válasz Csabroncka #25167 üzenetére
Igen, HD hangra gondoltam, mert ha tudja az erősítő, akkor jó lenne néha egy-egy ilyen filmet megnézni.
Akkor a jelenlegi VGA-val (2 db DVI kimenet) ez nem is fog működni? -
Pityke78
őstag
válasz Csabroncka #25164 üzenetére
Hangot biztos hogy lehet DVI-n, most is így megy, csak az a kérdés, hogy a HD hangsávok (True HD, Master HD) kimegy-e a DVI-n, vagy csak HDMI-n?
-
-
Pityke78
őstag
Srácok, van egy kis problémám.
Tegnaptól van egy házimozi erősítőm, amin HDMI-n keresztül szeretném kiküldeni a jelet a TV-re.
VGA HDMI kimenet -> erősítő HDMI bement -> erősítő HDMI kimenet -> TV HDMI bemenet
A VGA egy Ati Radeon HD4850 és működik is a dolog egy kis problémával.Ha az erősítőn vagy a TV-n átváltok más bemenetre, akkor a számítógép el kezd villogni és a VGA úgy érzékeli, hogy nincs még egy kijelző és megszűnik a HDMI kimenet.
Ha visszakapcsolom az erősítőt, vagy a TV-t a HDMI bemenetre, akkor újabb villódzás és előjön kiterjesztett képernyőként a TV és újból és a HDMI kimenet.Ez mitől lehet, miért nem nyomja folyamatosan ki a HDMI-n a másodlagos kijelző jelét?
Köszi
Ui.: Remélem érthető voltam.......
-
Pityke78
őstag
válasz cintula187 #25108 üzenetére
Ja-ja, csak az a baj, hogy a TV a falon van, az optikai kimenet meg a Tv hátuljára van kivezetve.
Gondolom olyan optikai kábel nincs, aminek a csatlakozója 90°-os a kábelhez képest?! -
Pityke78
őstag
Srácok, ha azt szeretném, hogy a TV (Panasonic G20) műsor is a házimozin keresztül szóljon, akkor a TV audio kimenetét kell rákötnöm a HM erősítőre?
-
Pityke78
őstag
Srácok, ha egy házimozi erősítőnek (Onkyo TX-NR906) van HDMI bemenete, illetve kimenete, akkor hogy érdemesebb összekötni a rendszert?
1. Lejátszó -> HDMI kábel -> erősítő -> HDMI kábel -> TV
2. Lejátszó -> HDMI kábel, vagy optikai kábel -> erősítő
-> HDMI kábel -> TVAz első verzióban a kép feleslegesen megy át az erősítőn, nem és ilyen szempontból jobb lenne a második verzió. Vagy rosszul gondolom?
-
Pityke78
őstag
Lehet valahol letölteni magyar használtai utasítást az Onkyo TX-NR906-hez?
Köszi a segítséget!
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Ha a számítógép spdif kimenetért kötöm össze az erősítővel, akkor a számítógépen van olyan progi, amivel mondjuk egy kis loudness hangzást adhatok neki, vagy csak a módosítatlan hang mehet ki rajt?
Lehet kicsit off ez a téma itt, de nem találtam jobb topikot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest