- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
cekkk #108543 üzenetére
"Egyszer írnátok le a valós véleményt arról ami valóban szar"
Az kinek lenne jó? Te biztosan tapsikolnál örömödben, amilyen rosszindulatúnak tűnsz a hozzászólásaid alapján.
Sokszor leírtam, most ismét elárulom, hogy egy előzetes szűrés után vállaljuk a készülékek tesztelését. Amit vacaknak találunk, azt köszönjük, nem kérjük.
-
Dorian
félisten
válasz
cekkk #108543 üzenetére
Szerintem te is tudod, hogy ez nem ilyen fekete-fehér. Az ilyen újságoknak, netes oldalaknak a témába vágó hirdetésekből van pénze, ezért nagyon nem húzhatnak le egy terméket sem. Teszteknél olvasni kell a sorok közt és gondolkodva értelmezni a leírtakat. Másik megoldás, hogy a cikkek fizetősek, mondjuk 1500 Ft/db. Szerinted ezt megfizetnék a népek? Pedig értelmes ember tudja, hogy ingyenebéd nincs, róka fogta csuka.
-
kabar
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz
cekkk #104833 üzenetére
3808 van.
De így a HTA30-at front pre-outra kötve igazából nincs vele semmi bajom filmen. Zenén továbbra is dugdosok, a Denon digit része és DAC-ja nekem nem kielégítő.Arcam elég más karakter, egyszerre nagyon tetszetős és kicsit furcsa. Talán a inkább a változatosság kedvéért lenne csere.
De most jóval fontosabb surrondok beszerzése és a tartókonzolok cseréje, helyváltoztatása.(#104834) dio001:
Bemérés után még mindig ki tudod kapcsolni a szobaakusztikai eq-t. és akkor távolságok, dB szintek meglesznek.
Nekem, nálam filmeknél tetszik az eq. -
robi-k
őstag
válasz
cekkk #104758 üzenetére
Te jelen voltál a méréseknél, hogy ott publikáltátok? Vagy csak azt írod amit mondanak a kintiek? - mint írtam, nem voltam jelen személyesen (ez enyhén szólva is kivitelezhetetlen lenne, lévén a távolság kb 2000 km), de a mérést a barátom végezte, akivel a témát privátban hosszan kielemeztük.
AZONBAN: már hozzám is megérkezett a speciális ReClock áramkör, már csak be kell építenem a saját 103-mba:
Ezután majd én is végzek méréseket scóppal
-
robi-k
őstag
válasz
cekkk #104743 üzenetére
Mivel minőségi forrás és DAC volt, ezért gyakorlatilag nem volt hallható különbség.
De most jön az érdekesebb: próbáljuk ki egy olcsó DAC és olcsó kábel párosítással (a forrás ugyan úgy az OPPO 105D):
Na itt már nagyon hallható volt a torzítás.
U.a.az olcsó DAC + kábel, de jelhelyreállító áramkört is beiktatva a láncba:
Az eredmény nagyon jól hallható javulás volt (nem billent már be tévesen a DAC 1-be 0 szintnél a zavar hatására).
P.S.: a méréseket nem én, hanem egy barátom csinálta.
-
robi-k
őstag
A gyári honlapról idézve:
Supplied Accessories:
CR102 Eight page backlit learning remote
Setup microphone
Owners manual
Power cord
DAB/FM/AM Radio antennasTehát jár hozzá a mikrofon.
-
BBéci
legenda
Ott a manual linkje.
Fogalmam sincs, miért nem kaptál hozzá mikrofont. Az 100 %, hogy az erősítő tartozéka.(#97421) vypera
Konkrétan semmit, a többiek már ajánlottak. De a helyedben nem zárkóznék el sem a zárt konstrukciótól, sem a használtaktól. Például a Stream Audio kínálatában is szoktak lenni bemutató darabok. -
BBéci
legenda
Felhívhatod, ugyanazt fogja mondani, amit mi: jár(t) hozzá mérőmikrofon. Teszteltem, benne volt a dobozában.
"Your AVR400 package is supplied with a calibration
microphone, which should be inserted into the AUX jack
socket on the front panel and positioned at the main
listening position. This microphone picks up the special
calibration tones generated by the speakers when Auto
Speaker Setup is run. The AVR400 then analyses the
signal and computes:
[link] -
"Ennyi volt a piaci értéke, amit adtak érte."
Így van, ennyi a történet. 10 hónap után adtam el az Electrát, nagy vívódások között.
Seven Sleeper 2 esetről beszél, a másik az az, hogy muzsikpetitől vettem egy Focal Cobalt SW800 szubot 110-ért, felmentem érte Pestre, tehát 122-be van, és pár hónap múlva váltottam, eladtam a barátjának 120-ért úgy, hogy ingyen felvitettem egy kollégámmal neki Pestre, és nagyon szépen megköszönte az adásvételt és a szívességemet a vevő, a fórumban is! Ez a másik "nyerészkedéses" eset, amiről beszél!
"Még ha két nap múlva adtad volna tovább, akkor megérteném, de így nem."
És ha 2 nap után adja el valaki, akkor mi van? Ha valaki ebből él, akkor mi van? Ha valaki direkt azért vesz dolgokat, hogy aztán kis vagy nagy haszonnal továbbadja, akkor mi van? Nézzetek már körül a hirdetésekben! Jelentős számú eladó nem a saját, évek óta használt cuccát árulja, hanem olcsóbban megveszi, és megpróbál rajta keresni, vagy sikerül, vagy nem. Az AVX, a hifipiac, meg az összes hirdetési oldal ilyenektől hemzseg. És akinek ez nem tetszik, az vegyen újat. Az én Denon AVC-m szerintem az általam fizetett összegnek töredékéért került az eladóhoz, most kezdjek el moralizálni, hogy hádemiért ennyi? Nekem így is bőven megérte, még többet is ért volna. Vegyük már tudomásul, hogy nem kötelező a vétel, ha annyiért megéri, akkor meg kell venni, lényegtelen, hogy az eladónak mennyibe van. Ilyen alapon adjam ingyen a fényképezőgépemet, mert nekem nem került pénzembe, hiszen ajándékba kaptam? (Csak fikció, semmi nagy értéket nem kaptam eddig ingyen az életben.
)
(#95065) regger "Legnagyobb tisztelettel és baráti üdvözlettel írom, és a témához sincs köze, de oly sokszor egymásnak akartok megfelelni, nem pedig magatoknak, az ízléseteknek, amit néhányan erőszakosan, bohócként formálni próbálnak. Írhatnám, hogy ki a faxt érdekel mit mondanak, de akkor nem lennék úriember."
Teljesen jogos és igazad van!
Na ne félj, már én is leszarom nagyjából a bohócokat, de bevallom, tényleg nem volt kedvem a csámcsogást olvasni, nem akartam, hogy elbizonytalanítsanak a döntésemben, még akkor sem, ha lett volna benne igazság. Féltem is elárulni és megosztani egy jó ideig, és amint a mellékelt ábra mutatja, egyáltalán nem kellett volna.
-
Tamoo
nagyúr
Szerintem nincs ezzel semmi baj. Volt nekem is, hogy tudtam mennyiért vette a cuccot a tulaj és mégis ráígértem vagy 40-50e-t hogy az enyém legyen.... mert nekem annyit megért hogy hozzájussak ha úgy láttam még így is reális ár érte...
Egyébként lehet kövezni, volt hogy én is nyertem 1-2e Ft-ot kábeleken. -
hétalvó
addikt
nekem csak az MA-val van bajom. van élet a focal után is.
érdekes módon a kiállításon egy értelmes hangot se hallottam, más focal-os se. vajon miért.
de ha jól tudom neked is az van. valamiért SR900 kellett minden áron. biztos, mert nekem hulladék a rendszerem.egyébként még mindig nem hiszel a kábelekben?
ezt a csati dolgot már pár barátomnak megmutattam és mindenki elismerte amire gondolok.
az hogy Te nem költesz rá vagy éppen bemagyározod magadnak, hogy ez nem létezik a saját egyéni problémád.a térbeállító ember létezik és nagyon jó hallása van, sokat tud segíteni az elhelyezésben, ráment pár éve az otthona sokszori átrendezésével. ráadásul a szakmában dolgozik és az én barátom. már nem kell, hogy segítsen itthon, mert sokat faragtam az akkusztikán és az akkori problémák nagy része megszűnt.
térhallásom még mindig egy forintot se ér sajnos, azért elvagyok velebajnokp: ez egy mozikiszolgálás nálam...
lemmy: liszit olvasni szörnyű, de majd ha megunja robim besegít csak, hogy értsetek mindent...
-
devil-k
nagyúr
-
tPedro_
őstag
Koszi, kozben a bolt oldalan is lattam az 1 evet. Ha itthon veszem akkor viszont 2 ev van ra. Jobban tartok mondjuk egy szallitas kozbeni serulestol mint a garis javitastol. Viszont postakoltseggel egyutt is meg jo 35e-rel olcsobb lenne. Na meg atgondolom.
Azt jol latom, hogy a Mo-i forgalmazo az AIDA Audio Kft?
-
-
Toobee
veterán
Nem keves, szepen meghajtja. De a helyen kell kezelni, ezt le is irtam. Olyan erzesem van, hogy mindenki csodat var tole, aztan meg nagy a csalodas. Ennyiert nem valtja meg a vilagot, egyszeruen egy jo oszver, akinek kb minden elemet azonos szintre epitettek meg, kulonosebb, ordito hiba nelkul es megsporolhatsz vele egy par analog osszekotot. Vasarlas elott meg kell hallgatni es akkor nincs gond.
-
"Ha jobb a CC900 akkor természetesen azt venném."
És hol? Mert én már keresek egy idő óta, de sehol nem találok. (Bolond lennél elmondani mi?
) Bár a nagy álmom a CC901, azért CC900 is érdekel. Fogalmam sincs, hogy jobb lenne-e, mint a mostani JMLab Centris K2, de kíváncsi vagyok rá.
-
hétalvó
addikt
helyesbitsunk nem szoltam le az arcam erositok csak nem hittem el, hogy az analog bejarata jobb hangot produkalna, mint mondjuk a coax. azota is vakargatom a fejem, de ez van. valami ott nem gombolyu, de igy mukodik.
hasznaltuk csak procinak jol szolt,rakotottuk az oppot analogon jol szolt. de ha mindent O csinalt nem. a belso osszekotese lenne a bibi, de ez megint hihetetlen, dehat arcam -
Patice
nagyúr
Bemutató darab lehet hogy van, csak azt szerintem folyton méregetik, szerelik, változtatgatnak rajta, kísérleteznek vele. Aztán ha valaki meg akarja hallgatni, akkor addig összerakják.
De azért figyelj oda: bármilyen anodizált színben megcsinálják neked + az árban benne van, hogy elviszik hozzád és installálják, bekötik, stb. bárhol is laksz a világon.
Azért ha bele gondolok, tényleg durva lehet két tonnás jószágot valahova bevinni, berakni, beállítani. Ezek alá lehet nem raknék tüskéket.
-
Tamoo
nagyúr
Némileg egyetértek... Kábel ügyben nagyon "megtévesztő" a topik és sok olyan embernek ültet bogarat a fülébe, akinek semmi szüksége nem lenne rá. Ezért írtam be most is az én tapasztalataimat, hogy legyen már valami kontraszt...
De szerintem többször nem fogom, nem sok értelme van. -
hétalvó
addikt
neha kicsit elborul a topic, de azert a beleposzinten is megy a kommunikacio.
viszont van egy szint amit meg itt se latsz ok mar szerintem inkabb csak kulfoldon forumoznak.jobb lenne, ha a szomszed utcaban es ugy egyebkent a kornyeken sok hasonlo ember elne akivel lehetne komunikalni, de sajnos nincs igy marad ez a forum. sok sztereos tagunk is van ok is elfernek itt.
kellene valahol audiophile forum kulon, de akkor kellene egy high end is. de lehet akkor sehol se lenne elet.
jo ez igy legalabb van mit olvasni es el a topic.
indul a bucsubuli a rotelemtol
-
spiky03
veterán
Én ezen gondolkodom, hogy nekem is valamit majd gyártanom kell, mert amit terveztem az sajnos nem jött be.
Nagyon magasan lett így a tv, úgyhogy elvetettem.
Én valami olyanban gondolkodom, hogy az alsó polcon az erősítő legyen felette a BD lejátszó, affelett meg a center, kicsit magasabban, mint most van és ne legyen két polc között, hanem valami nyitott részt gondoltam neki és a felett/mögött meg majd a tv.
Csak azt nem tudom, hogy ezt, hogy tudom kivitelezni, mert így hirtelen elsőre egy L-alakú megoldásra gondolnék. -
devil-k
nagyúr
Nem jó, én is néztem ma. Rá akartam keresni a HUB Audio-ra, azt hittem, hogy valaki likvidálta.
Eléggé frusztrálna ha a feliratokat mondjuk a szoba 2/3-nál kellene olvasnom, a TV sem a plafonon csüng.
Dorian
Az üvegasztal hogy reagál a rezonanciára?Nálam az oldalsó CD, bakelit tároló szekrénynek az ajtaja üvegből van és roppantul idegesítő, amikor olykor a T12 miatt (is) elkezdi... Erre akarok valami megoldást kitalálni. Talán valami olyan kis "szivacsot" kellene rárakni a nyitógombra, ami nem engedi "mozogni" az üvegajtókat? Tipp?
Egyébként mekkora a TV-d? Szép szoba! Úgy látom a telefon a földön megoldás máshol is hódít, nem csak nálam.
-
devil-k
nagyúr
Nálam is most van kialakulóban a vetítős mizéria.
Elsőnek hangáteresztő vásznat akartam, (mivel az a méret -137 x 220 cm- amit eredetileg kinéztem az a frontokat eltakarta volna), de lebeszéltek róla. Azt tanácsolták, inkább legyen eggyel kisebb, vagyis "csak" 125 x 200 cm vászon, ami befér a két front közé és nem takarja őket és centert sem kell a vászon mögé elrejteni... Ilyen szempontból nem kell kompromisszumot kötnöm. De én sem szeretnék nagyon felbámulni a plafon irányába, mivel nem hiszem, hogy élvezetes lenne úgy a mozi...
-
devil-k
nagyúr
Enyém is 45 cm mély lett.
A vászon alja kb. 60-70 cm-re "szokott" lenni.
Pontosabban a legtöbb ember, akivel eddig beszéltem erről, mint ezt a megoldást részesíti előnyben, mivel senki sem szeret "nyakkitekeredve" felfelé nézni.De biztos van erre valami jó kis THX ajánlás is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged