- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kigyossy
csendes tag
válasz
MaTTeS #60317 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat/javaslatokat. Elég jól körvonalazódott számomra az irány.
Mede8er MED600X3D
Denon AVR-X1000
Dynavoice Challenger M65 V3
Dynavoice Challenger S5EX V3
Dynavoice Challenger C5EX V3
hangfalak innen - teljes szett ára 353e Ftvagy
Mede8er MED600X3D
Denon AVR-X2000
Dali Lektor 6
Dali Lektor 1
Dali Lektor center
ennél kreatívabb beszerzési forrást igyekszem találni, mert itthon a teljes szett ára 453e Ft lenneJelenleg nem veszem meg még a mélynyomót. Bár a gyerekek felé jól hangszigetelt a nappali, de elsőre kipróbálom nélküle.
Mivel nincs polc vagy szekrény amire a háttér sugárzókat tehetném, javasoljatok kérlek ezekhez valami stabil, gyerekálló lábat.
Jelenleg egy 6522CX jelzésű 2x1mm2-es vannak a védőcsőben. Tudom, nem kérdés, hogy cserére szorul. Milyen hangfal kábelt ajánlotok? 76fm-re lesz szükségem és nem akarok egy vagyont rákölteni.
A projektor EH-TW3200, nem tud 3D-t és nem is igény a 3D. Tudom, ismét naiv kérdés: a projektort HDMI-n keresztül most már a Denon-ba kell kötni vagy a médialejátszóból megy a kép a projektor felé és a hang a Denon felé? A média lejátszó és az erősítő közé milyen kábelt ajánlotok?
Köszönöm!
-
Patice
nagyúr
válasz
MaTTeS #60317 üzenetére
Esetleg egy Mission MX-4-es pack?
-
MaTTeS
senior tag
válasz
MaTTeS #59765 üzenetére
Hangfalválasztásos kérdésem lenne megint. Édesapám rádobott még egy nagyobb összeget, így ugrottunk egy kategóriát. A végösszeg 260e Ft lenne.
Jelenleg ő lenne a választottja: Dynavoice Definition DF 6 szett.Vajon egy DALI Lektor 6 5.0 szetthez (ami most 300 ezer Ft) képest milyen lenne? Ő már kiesik a keretből, csak kíváncsiság képen kérdezem, hátha hallotta már valaki.
Eredetileg ő lett volna a kiválasztott: Dynavoice Challenger M65 EX 5.0 200e Ft-ért.Vagy 260 ezerért inkább másfele nézelődjünk újonnan?
#60318 Toobee:
Streamék be vannak táblázva a délután 4-5órás időszakokra karácsonyig. Én is, meg édesapám is dolgozunk, de karácsony közeledtével együnknek sem megoldható, hogy előbb eljöjjünk meghallgatni náluk.
Mindenesetre holnap édesapám konzultál velük, hogy van-e egyáltalán kiállított darab a DF-6-ból, illetve mi a véleményük a kettőről. Pénzmag megvan, infó szerzés a cél egyelőre, utána mérlegelünk, csak édesapám eléggé be van "sózva". -
xerobyte
aktív tag
válasz
MaTTeS #57389 üzenetére
THX ajánlás 80-on volt az x over, levettem 50-re.
De valahogy ez az egész nem az igazi.
Nem tudom, hogy a pio 922 a kevés. Ennyire nem szabadna neki, mégsem belépő vacak...Valami más van itt, de nem jövök rá, ami idegesít.A jumper a helyén van, mivel nem biwireltem, nem mozdítottam. A honlapjuk azt írta a felsőbe kössem a single wiret, oda kötöttem, aztán kipróbáltam az alsóval is, semmi változás,
Valami default erősítőbeállításra gyanakszom, hogy át kellene állítani, de nem találom.
A másik fele a filmezés meg tragédia, a PC-m nem igazán szuperál normális forrásként. Vagy csak stereot érzékel az erősítő, vagy ha kiadom a dts ma-t, akkor laggol a kép nagyon.
-
Sefter
veterán
válasz
MaTTeS #56512 üzenetére
Bandázás jó volt, jbl-es móka is.
Nekem mindkét stream szoba bejött, a klárusz szobában legalább olyan hang volt mint amikor az ezeröcsibe befaragtuk az első sal-os hangszórókat...a képről, meg az jutott eszembe, hogy le kéne venni a projiról a heggesztő üveget pfff...
SVS szobát nem értettem, lehetett volna a subokat demózni...
Mission-Malac kellemes csalódás volt.
Végül, de nem utolsó sorban, köszönöm Robinak a Focal fülelést, Nekem bejött mindenesnek a 816V.Ed Parker:
Kérdezted pár hete: kéne a 826 -
Dorian
félisten
válasz
MaTTeS #55931 üzenetére
Vannak jó hentelős filmek is, persze, van ez a kategória, semmi baj nincs ezzel. Én úgy értettem, hogy a Tűzgyűrű még a saját kategóriáján belül is szar. Pl. Brad Pitt zombis filmje példa, hogy lehet hentelős műfajban is nagyon jó filmet csinálni.
regger:
Zero Dark-kal szemben hasonló műfajban az Argó akció nagyon tetszett. -
Dorian
félisten
válasz
MaTTeS #55925 üzenetére
7/10?
Basszus, egy átlagos film -ami nem különösebben jó, de nem is rossz- az elvileg 4-5-6/10.
Ez 1-et érdemel. De lehet, velem van most baj, mert délután az Oszama-nyomozós-lelövős filmet néztem, azon konkrétan elaludtam olyan unalmas volt.Ha egy film rossz, akkor semmilyen kép-hang orgia nem javít a megítélésén. Szar zene is lehet akármilyen minőségben felvett, akkor is szar.
-
törölt tag
válasz
MaTTeS #52776 üzenetére
Ki kell próbálni, de én azt gondolom, hogy ebből nem szabad, hogy probléma legyen, mert akkor kikerülne a kézikönyvből. Ezek már bőven felsőkategóriás dobozok, a Dali nem engedhet meg magának egy ilyen pesztizsveszteséget. De ki kell(ene) próbálni.
(#52777) Tamoo:
Nekem az tűnt fel, hogy a sarokba került a szett és jó zsúfolt is, kis megjelenítővel. A szoba is szerénynek látszik. Lehet, mégsem olyan gazdag az emberünk, csak a házimozira költ sokat. Az is lehet, átmeneti az elrendezés, nem tudom. Összességében nekem sem tetszik, máshogyan csinálnám.
-
törölt tag
válasz
MaTTeS #52731 üzenetére
Az a ládát direkt úgy tervezték, hogy így is össze lehessen állítani. Idézet a kézikönyvből, kiemelés tőlem:
"Used in a surround setup, the HELICON S600/S600MK2 can be used as a stand for the DALI HELICON C200, because the top of the subwoofer has the same curvature as the cabinet of the HELICON C200. In surround setups, this makes it possible to position the subwoofer and center speaker midway between the two main front loudspeakers.
A piece of rubber foam is supplied with the subwoofer to be inserted between the subwoofer and the HELICON C200 center channel."
De biztos ők sem értenek hozzá.
Egyébként bennetek ez egyáltalán nem merült fel, hogy lehet, ti vagytok tájékozatlanok és nem a tulajdonos tökhülye?
-
Oldfighter
senior tag
válasz
MaTTeS #41979 üzenetére
Én nem tudom eldönteni, hogy melyik film csalt szélesebb mosolyt az arcomra. A Star Trek 2 vagy a Halálos Iramban 6.
És még hátravan jó pár hasonló körű film az évből. Erős egy évad ez a mostani a az ilyen stílusú filmek terén. Nálam most úgy tűnik, hogy a Tűzgyűrű lesz a következő nézős mozi.
-
BBéci
legenda
válasz
MaTTeS #32459 üzenetére
Írtam cikket egy házimoziról, amelyben Meridian 7.0 szett (plusz 2 db Velodyne mélyláda) szólt. Hátul 4 db DSP5500 [link] helyezkedett el, 1 m magas, homokkal töltött emelvényeken. Ha valaki nem ismerné, elárulom, 80 kilós, 110 centis aktív dobozok, 4 db 75 wattos végfokkal, 2 db 20 centis mélysugárzóval. A legjobb háromban van, amit valaha hallottam. Ennek legalább 4 éve, de beleborzongok, ha eszembe jut. Vasárnap kerültek elő a fényképek, amiket ott készítettem.
-
T-Tboy
tag
válasz
MaTTeS #26823 üzenetére
Mondom, lehet (sőt) hogy a 5.0-ás szedett-vedett szettemmel van a baj.
Csak érdekes, hogy sok filmnél eredeti hangon nem vmi fényes a center produkciója a magyar szinkronnál meg elégedett vagyok vele. Eredeti nyelvnél meg jobbak a effektek a frontokból és a surround-okból.
Mondjuk, a centerem fénykorában drágább volt mint a 2front és a 2surround hangfalam újonnan.
Amíg rá nem szánom magam, hogy legyen egy rendes 5.0-ás szettem addig kénytelen leszek ezzel együtt élni. -
Dorian
félisten
-
spiky03
veterán
válasz
MaTTeS #22850 üzenetére
Én is ezért furcsálltam, hogy az eredeti angol hang gyengébben muzsikál, mint a magyar.
Igaz egyik rendszer sem volt egy hihg-end amin belehallgattunk.
Se az enyém, ami még a HD hangokat sem tudja, se haveré, ami már tudja, de az is csak egy alap erősítő alap hangfalakkal. -
cekkk
veterán
válasz
MaTTeS #22617 üzenetére
Igen, de a gyártósorokba fektetett pénz ezek szerint nem hozott annyit, hogy megérje az oledet kiadni. Gondolom a befektetők kiakarnak hozni mindent ezekből, már mint anyagilag
Patice
Kedves barátom, várlak szívesen kólával, sörrel, vagy amit kívánsz, hozhatod a tévét és itt is hagyhatod
Majd biztos 11 000 dodós tévét veszek -
Toobee
veterán
válasz
MaTTeS #20786 üzenetére
Volt veszprémi kollégám, de most volt tulajdonos váltás, már nem használhatják az autókat
Szerintem DPD, GTR, vagy Posta futár lesz a legolcsóbb. Most csinálom a kalkulálást, 20 db 120*60*5 panelre. Posta futár, 50e ft-ig értékbiztosított, sima feladás: 2418 ft, ami Postától Postáig szól, de nekem nem gáz elmenni érte, teherautóval vagyok. Ha törékenyként kérjük, akkor 2976 Ft. A maximális magasság 200 cm, eddig ugyanennyi a szállítási költség, ami 40 panelt jelent. Tehát 40 panel esetén, ~75 Ft/panel a fizetendő költség, amit részarányosan szét lehetne osztani. Lehetne csinálni egy közös rendelést, ki mit szól hozzá? Én annyiban tudok segíteni, hogy Raktározom, aktuális gázolaj költségen Bp-en belül házhoz fuvarozom, M5-ösön Bp-Szeged között bármelyik parkolóban át tudom adni, illetve Szegeden, az esti órákban be tudom dobni, ahova kell, szintén gázolaj árban, vagy ingyé' a műjégpályánál. Kiskunhalas és környéke is megoldható.
Nebulo5: most jut eszembe, nem is szóltam neked. Mostanság hozzátok viszem az újságot, bár éjszaka megyek, így nem tudunk összefutni.
-
TCr
veterán
válasz
MaTTeS #20781 üzenetére
Benéztem, Kazincbarcika.
Mivan' gyerekek, lavinát indítottam?
-
-
Peak
addikt
válasz
MaTTeS #19187 üzenetére
Ezekkel az a gond, hogy belül üregesek. Keményitett karton merevitések vannak benne, amely átveszi a hangfal rezgését és módositja a hangot. Ha kúpokra állitod rajta a hangfalat, jelentősen csökkenteni lehet, de eleve a membrán közelében a levegő is "megbúgatja" ezt a polcot.
Inkább ajánlott a tömör, merev polc. -
törölt tag
válasz
MaTTeS #18223 üzenetére
Hja, én a családi házat Angliában bérelem, ami egy kicsit átértékeli a képet, figyelembe véve az itteni építkezési szokásokat, no és a szakemberek tudását, természetesen
Amúgy van műanyag nyílászáró, van is itt egy haver, aki otthon ezzel foglalkozik, azt mondta, csak így egyszerűen, szar!
szerk2: A telek pizzaszelet alakú, aminek a húsosabb részében van a bungi, 2 kicsi szobával, egy kicsi konyhával, és egy bazi nagy nappalival, amiben elférne a két kicsi szoba és a pici konyha
(na ebből lesz a moziszoba)
na most a szomszéd a saját pizzaszeletjének abba a részébe építkezett, ahová a mi tulajunk, ergó majdnem falszomszédok vagyunk, illetve hátulról nem, de előölröl úgy látszik, mintha lenne egy közös falrész (ami hátul nincs meg)
Ezért lehet, hogy elöl sincs, csak fel van rakva egy sor tégla, bevakolva, hogy mutatósabb legyen.
Szóval vagy falszomszédok vagyunk, vagy nem, nem tudom, de még nem szólt, hogy hangos lennék, és én sem hallottam soha semmit átszűrődni. -
KisTücsök
addikt
válasz
MaTTeS #17638 üzenetére
Szerintem játékokban magasan Ő a legjobb. A TeS-eknél is mit művelt (pl itt egy Morrowind szám, direkt még csak nem is a fő téma). Vagy a mostani GW2-nél (Ennek az alapja is jó, nem rég énekelték fel rá).
Filmeknél meg nálam Morricone verhetetlen. Aztán Zimmer is jó. Vagy Howard Shore (LotR), James Horner is. Vagy Ramin Djawadi.
-
spiky03
veterán
válasz
MaTTeS #17629 üzenetére
Az Eredet zené is nagyon jók, meg van BD-n és van rajta DTD-HD-ban zene, nah az valami nagyon kemény. A Karib zenéi is jók, a Jurassic is, a Gyűrűk urát nem szeretem, viszont a Sweeney Todd az tetszett, a film is. Úgy néztem meg, hogy volt felesleges 2 órám és mit nézzek, hát azt, és utána meg is szereztem a zenéit. Johnny Depp jól nyomta benne.
A Tron zenéiről nem is beszélve, az a legjobb az albumon, amit linkeltél szerintem. Jól megcsinálta a Duft Punk. A filmben a "discos jelenetben hallható zene is jó" -
törölt tag
válasz
MaTTeS #17455 üzenetére
Nincs bántódás, talán az egyetlen, ami tetszett a szubbok között, de az aláírásom erre az esetre is szól, távolról sem hallottam mindent
A JBL-ről hallottam már jót, de én még nem hallgattam, a többiről meg még ennyit sem tudok...pusztán a tapasztalatomat mondtam el.
A KEF-et csak hallottam, mint írtam, de nem volt megfelelő a körülmény, hogy valóban megítélhessem a tudását. -
Jim-X
őstag
válasz
MaTTeS #16280 üzenetére
És akkor dugdosás?
Más:
Emlékeztek még a tápkábelekkel kapcsolatban kialakult parázs vitára?
Na, mikor hazamegyek akarok egy két tesztet a tápkábelekkel kapcsolatban... De a 1912-höz milyet nézzek kipróbálásra?
Szerk.: Szerintem jól tudnék kiszállni belőle és "veszteségmentesen" cserélni a 2809-re, csak ne lenne fakin ezüst...
-
BBéci
legenda
válasz
MaTTeS #15881 üzenetére
Azt is el kell fogadni, hogy a maradi felfogású emberek számára hátszőrborzoló a telefonok kismillió funkciója. Rövidesen le kell cserélnem a K750i-t, mert lefagyogat és egyéb bajai is vannak. Eszembe nem jut érintőképernyős okostelefont venni, csakis hagyományos gombos, klasszikus fazon jöhet szóba.
Ugyanakkor hifiben és házimoziban, képet és hangot illetően egyaránt fogékony vagyok a legújabb csúcstechnológiára, ha azok valóban többet nyújtanak. -
gorbep
senior tag
válasz
MaTTeS #15439 üzenetére
Ez ahhoz nagyon számításigényes, és az Avisynthben futó script, a normál dekódolás és renderelés felett. Full HD-ban még az én gépem sem boldogul vele, de megéri, nem véletlenül nevezik sokan " SuperFluid" - nak (a frame doubler mellett). Én még nem láttam erre GPU-n futó alkalmazást, de nagyon érdekelne. Nálam az ffdshow felett fut ez a script:
SetMemoryMax(4096)
SetMTMode(5,8)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
LanczosResize(1228,int(1228*height/width/2)*2)
super=MSuper(pel=1, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=60, den=1, mode=0)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last4 giga Ram-ra rátenyerel és a négymagos proci 80-90%-ára.......
Akinek van kedve próbálja ki. De vigyázat olyan mint a hifi, belekóstolsz, és utána már nem tudsz létezni nélküle!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- OLED65C43LA 3 ÉV GYÁRI GARANCIA !!!
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest