- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerlac
őstag
válasz BBéci #109395 üzenetére
Tuuudom, olvastam, onnét is indultam, de lebutultam, azaz egyszerű felé mentem...
Többiek: igen, megnézem amiket javasoltatok ill azért nem veszne kárba, mert ha lecserélem profibbra, másikra, akkor ez mehet PC alá, vagy szekunder, háló TV alá, mert oda aztán pont elég. szerintem.
sakal83:
Igazándiból, nem a nincs, hanem a nem szánnék rá sokkal többet esete forog fenn.[ Szerkesztve ]
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz kerlac #109391 üzenetére
Az itt jelen lévő házimozi-szakértők biztos lehurrogják a Z906-ot, és annak ellenére, hogy már én sem nagyon rajongok az ilyen szettekért mégis azt mondom, hogy ha csak egyszerűen mozizgatni kell, akkor 67k-t simán megér az a rendszer!
Ha meg nem tetszik, akkor elég ha megnézed, hogy használtan mennyiért árulják mások és azok alapján könnyen el is tudod adni minimális veszteséggel. (ugye nem olyan régen még 90-100k volt ez a szett)[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
-
qpakcovboy
őstag
válasz Oldfighter #109388 üzenetére
Köszönöm, meg fogom nézni.
Hozzátartozik, hogy ez elég erősen belépő szint. Illetve az is, hogy egy 18 nm szobában használom (panel 10. emelet...).
Nem értek egyáltalán a házimozihoz, de az utóbbi időben egyre többet foglalkozom vele. Ismerősömnél volt lehetőségem megnézni egy filmet. Itt egy Denon erősítőre volt kötve egy Wharfedale Obsidian 600 hangfal szett (5.0) és feltűnően jobban szólt.
Ezen felbuzdulva tegnap elővettem az erősítő kiskönyvét és átnyálaztam a beállításokat (eddig úgy használtam, hogy bekötöttem a hangfalakat, bekapcsoltam auto módban és jóvanazúgy...)
Most hogy állítottam a hangfalak "méretén" és elhelyezkedésén, jelentős volt a javulás.Ezért is kérdeztem, hogy még mire érdemes odafigyelni - főleg kezdőként.
90 % részben filmeket nézek nem túl nagy hangerőn, ezért nekem is inkább a dinamika (bármit is jelentsen ) fontosabb, mint a hangerő.
-
Oldfighter
senior tag
válasz qpakcovboy #109374 üzenetére
A mélysugárzót állítsd Auto állásba. Már ha van neki ilyen. Ha nincs, akkor használaton kívül Off.
Sajnos elég szerény képességű az a mélynyomó, így nem csodálom, ha Small állásnál a többi hangsugárzó nem teljesít jobban. Pedig kéne. Az LFE és az egyéb mélyfrekvenciás jelek terhét a subládának kéne cipelnie.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
őstag
válasz #75912448 #109378 üzenetére
Ajajaj...
A hangsugárzókkal most nem igazán akartam foglalkozni, mert ha abba is bele kell nyúlni, akkor kevés lesz a keretem.(vagy valamit jóval későbbre kell halasztanom).
Az 5.2 nekem is szimpatikus lenne, de ezek szerint szegény JBL-em helyett kettőt kellene beszerezni. Van valami ajánlott eszköz a használt piacon, ami megfelel mozizáshoz?
Amúgy nem ragaszkodom a JBL-hez mint márkához, de amikor megvettem erre volt pénzem és jó áron jutottam hozzá a trióhoz (frontok és center). (még megemlíteném, hogy járt nálam Dali lektor 6, de nem volt meg a 3805-s denonommal hajtva az áll leesés, ezért is maradtam a JBL márka mellett).
Úgy érzem tudatanságból és tapasztalatlanságból adódóan rossz irányba költekezem, ezért feltenném konkrétabban a kérdést: Az alábbi meglévő eszközök értékesítéséből összejövő pénz + fél milla keretből mit lenne érdemes vásárolni a használt piacon (vagy valami üzletben leértékelt terméket, készletet)?
JBL E150P: 45 eFt
Studio 290+ 235C 190 eFt
Es10 2db 25 eFt
Onkyo 3007 170 eFt
Popcorn A400 -60 eFtKb a két összeg így 1 milla mindenestől.
Azt hiszem reálisnak mondható árakon számoltam.
-
gabo01
őstag
válasz z123456789 #109381 üzenetére
Én csak a hangszórókat meg a pénzt biztosítottam hozzá!
-
kabar
senior tag
válasz greike #109377 üzenetére
Leszólni én sem merném egyiket sem, a már említett segédmotoros kategóriám miatt sem. Csak annyira akartam felhívni a figyelmet, hogy még az én fingilingi AVR-m is szólhat jobban mint egy proci, hogy másrészt ízlések és pofonok, harmadrészt meg a hangfalakkal még én is karcsú vagyok, nemhogy a 3007-hez azok a JBL-ek. (Bár a teszthez nálam voltak kölcsön hangfalak is.)
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
törölt tag
válasz Heffi #109361 üzenetére
Mozin szeretnék előrébb lépni....
Dobozokkal kezdeném, hiába hozzájuk a jobb vas... márkán belül LS60/80 (sub LS120), mert AVR fellépéskor már az 590 is kevés lenne, nemhogy a 2x.
...az e150p-t duplázzam meg, vagy vegyek egy nagyobb/jobb subwofert?...)
A helyiséged engedi, kötelező a 2 sub, de nem az e150, azt nem dupláznám semmiképp. Sokkal inkább 5.2, mint pl 7.1. Megfelelő körülmények mellett elengedhetetlen a 2 sub, szokták említeni, hogy sub nélkül nincs mozi, szvsz kettő sub nélkül nincs mozi.
-
greike
tag
válasz kabar #109376 üzenetére
Onkyo tx-nr906-ot nem szeretném leszólni,mert egy bitang jó erősítőnek tartom! Csak a proci+végfok egy teljesen más világ!Azon nem csodálkozok,hogy a Yamahád végfokkal összekötve nagyon jó volt! Több fórumon is olvastam,hogy a nagy Yamahákban jó processzor dolgozik!Ezért a következő fejlesztésem egy végfok lesz a Yamaha rx-v3800-hoz!
-
kabar
senior tag
válasz Heffi #109371 üzenetére
Bár én csak kismotoros vagyok ebben a világban, én nem törnék pálcát z Onkyo felett a Emotiva irányában ilyen könnyen. Amikor nálam volt az UMC-1, bár egyszerre a 906-tal nem hallottam, de a 2010-hez képest semmiben nem tudott jobbat nyújtani a végfokkal. Amit viszont elfogadtam volna az az AM9080 lett volna. Na az viszont nagyon király volt ha a 2010 volt belekötve prociként (tudom szentségtörés ilyet csinálni egy AVR-el). Ott sem volt kérdéses, hogy prociként a 2010 vagy a UMC-1 a jobb. Mozin a 2010 meg nem volt annyira lehengerlő mint a 906. De ez is csak egy vélemény. (Illetve három, mert két haverom is ott volt, és elég egyöntetű szavazás volt.) És ráadásul az UMC-1 nem is 1,4-es, ahogyan azt az elején írtad, hogy kellene. Én is, ahogyan BBéci mondta, a hangfalakkal lépnék feljebb. A 3007-es már elég nagy cumó. A 3D meg nem akkora király, hogy amiatt válts. Meg fogod unni. Mi is azt tettük. Ha a hangzáson akarsz változtatni, akkor az már más.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
qpakcovboy
őstag
Sziasztok!
Korábban tanácsotokra vettem egy belépő házimozi szettet (Pioneer VSX-322 erősítő, hozzá egy Eltax Idaho 5.0 hangfalszettet, és egy Eltax SW 8 aktív mély sugárzót.
A kérdésem az, hogy az aktív sugárzót illik kikapcsolni időnként, vagy nem árt neki, ha megy folyton?
Átraktam a TV mellől a kanapé mellé és nagyon halk dobogást lehet hallani belőle. Ezen kívül az erősítőből mono RCA kábellel van összekötve, sajna nincs más lehetőség.A második kérdésem az lenne, hogy a napokban átállítottam az erősítő menüjében small-ról large-ra a center és sorrund hangszórókat. Elvileg ilyenkor több mély hangot küldd a hangszórókra és kevesebbet az aktív sugárzóra. Az eredmény pedig, hogy jelentősen javult a hangzás. A kérdés pedig, hogy van még szerintetek olyan beállítás, amin érdemes lenne változtatni a jobb hanghatásért?
Köszi előre is!
-
greike
tag
válasz Heffi #109371 üzenetére
Az elején hiányozni fog az Onkyo hangzásvilága ,de utána azon veszed észre magad,hogy mennyire jó az Emotiva! Természetesebb,részletezőbb,realisztikusabb hangzás az Onkyohoz képest! Én azt mondom az Onkyohoz viszonyítva nincs olyan amiben rosszabb lenne az Emotiva!
[ Szerkesztve ]
-
nokia5201978
tag
Sziasztok!Le szeretném cserélni a régi jamo aktiv nyomot E4 sub 1 .Ezt néztem ki jamo 200. (200w) A kérdés lenne javulás ?a régivel csak az a bajom hogy zenéhez kevés 70w. Vagy tudnátok esetleg jobbat ajánlani kb 30E ig
-
greike
tag
Alacsony hangerőn akarsz több dinamikát akkor szerintem végfok+proci párosítás lenne jó neked!Barátom Onkyo tx-nr 906-ot cserélt Emotiva párosra! Amiben jobbnak éreztem az Emotivát, alacsony hangerőn sokkal jobb volt mozizni! Zenén egyértelmü volt az Emotiva fölénye az Onkyoval szemben! Bi amp nekem nem nyerte el a tetszésemet a közép-felső kategóriás erősítőknél(onkyo 875-906,Pioneer lx82,Yamaha rxv 3800)!
-
BBéci
legenda
válasz Heffi #109357 üzenetére
Hangdobozaidhoz a mostani erősítő tudása, hangminősége is sok, ha feljebb lépsz, nem fogod tudni kihasználni az új vas képességeit. Amennyiben hamarosan hangdobozokat is cserélni fogsz, akkor hajrá, de inkább maradj a kombájnnál. Jó választásnak tűnik az AVR-4520 és az RX-A3030.
Az E150P nem annyira jó, hogy érdemes legyen még egyet venni belőle.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
escape
aktív tag
válasz sza.sa #109364 üzenetére
Igen, nekem is ilyen van, a 4mm-es Vandamme gond nélkül belement.
Szerk.: Kicsit félreolvastam. Azt nem tudom, hogy a hangfalnak és az erősítőnek mekkora a dugasza. Denon X1000.
[ Szerkesztve ]
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
őstag
válasz Gabesz26 #109362 üzenetére
Sajnos olyan helyen lakom, hogy nem nagyon van módomban ilyeneket meghallgatni. Legutóbb, amikor vettem az Onkyo-t, vittem magammal a frontsugárzóimat is. Kb 450 km volt az út oda-vissza.
A Sherbourn PT7030-n elgondolkodtam, bár nem árta, ha tudná a bemérő mikrofon használatának lehetőségét. (A másik páros már elkelt).
-
Gabesz26
senior tag
Ha van rá lehetőség, akkor hallgass meg a keretbe beleférő proci + végfok párost, az után már okosabb lennél.
Proci+végfokot még keveset hallottam csak, így nem tudok konkrét tapasztalatot írni, de amiket én a te elvárásaid mellett a jelenlegi felhozatalból meghallgatnék az ez a páros, vagy ez a proci (vagy az UPA700-al, vagy valamelyik Rotel végfokkal).
-
őstag
válasz Gabesz26 #109360 üzenetére
Mozin szeretnék előrébb lépni. Alacsony hangerőn várnék több dinamikát. A két HDMI-s lejátszóval nem is mondasz hülyeséget, mert amúgy is elgondolkodtam, hogy a Popcorn A400-at lecserélném egy Oppo103D-re, így ebben az esetben valóban felesleges a 3D képes processzor, mert úgyis direktbe menne a VT60-ra a video jel.
A keret mondjuk 370 körüli, de ebbe beleszámoltam, hogy eladom a 3007-t kb 170-t. Amúgy úgy tudom, hogy az UMC1-el a bi-amp dolgot nem lehet megoldani.
90%-ban inkább filmet nézünk, tehát ha az Onkyo-m Pure audio szintjét hozná sztereóban a proci/végfok, már elégedett lennék.
-
Gabesz26
senior tag
válasz Heffi #109357 üzenetére
Milyen jellemzőt kevesellsz a 3007-ben (miben szeretnél előre lépni)? Mozin vagy sztereón szeretnél jobb hangot? Mennyi lenne a rászánt keret?
Általánosságban: az AVR400, és az RX-A3030 (bár csak 3010-et hallottam, de az tetszett) is egy jó AVR . Ha megvan a keret az SPA22-re, akkor érdemes lehet azt is meghallgatni (nekem AVR400 van, ami pont nem az extra szolgáltatásairól híres, ellenben a hangját sokan dicsérik, ugyanez igaz a Primare-ra is, de az azért természetesen komolyabb erősítő...). Viszont a dobozaidhoz válaszd majd ki az elektronikát, mert nem minden fog hozzá passzolni (nincs tapasztalatom JBL Studio 2xx-el, így ezért írtam általánosságban)
Én is gondolkodtam egyébként proci+végfokban. Amire én jutottam: 300-350 körüli kerettel, 1.4-es HDMI igényével marad az UMC-1 + 150-200 ezer körüli végfok (+ az összekötő kábelek, ami lehet Van Damme is 20-25 körül, de lehet akár mondjuk egy UMC-1 ára is), ami mozin lehet tetszene, de sztereó zenén szerintem a fenti AVR-eket nem érné el. Itt vagy kompromisszumot kell kötni (1.4 HDMI elhagyása, vagy 2 HDMI kimenetes lejátszó stb.), vagy mélyebben zsebbe kell nyúlni.
[ Szerkesztve ]
-
sza.sa
tag
Tudnátok ajánlani olcsó banándugót hangfalhoz? Megszakadt a menet a csavaros beszorítón
Tényleg olcsó, de a használható kategória érdekelne, sima kábelekhez (1,5-2,5mm2). Meg ha már így jártam, feldugóznám mindegyik kábelt (20db kell így, ezért se a 2000-es kategóriát nézem...)sza.sa
-
őstag
Sziasztok!
A sors úgy hozta, hogy májusban tudnék fejleszteni egy kicsit a házimozi rendszeremen, csak nem teljesen vagyok benne biztos, hogy merre lépjek, ezért kérnék némi segítséget.
Onkyo 3007-t cserélnék valami HDMI1.4-et tudó rendszerrre. Nézegetem a használt piacot, mert újat nem szoktam vásárolni. Szóval még bizonytalan vagyok, hogy valami felsőbb kategóriás AVR-t vegyek (pl. Denon 4520, Arcam AVR400, Yamaha RX-A3030), aminek az extra szolgáltatásaiból nem igazán használnék ki sokmindent, mert szeretek az eredeti kép és hangminőség közelében maradni, vagy proci-végfok páros felé mozduljak el?
A maximum hangsugárzó konfigurációt nem igazán tervezem 5.2 fölé emelni, ha egyáltalán érdemes 2 mélynyomót tartalmazó rendszert építeni. A frontokat továbbra is szeretném bi-amp módban használni, így csak 7 csatornás végfogban és a bi-amp meghajtás lehetőségét biztosító prociban gondolkodom, ha ez lenne a jobb megoldás a fejlesztésre.
A hangfalamim JBL Studio 2 széria legnagyomm 5-ös rendszere (290;235c;230), és egy E150p régi sub-om van mellettük.(ennél is felmerült bennem a kérdés, hogy az e150p-t duplázzam meg, vagy vegyek egy nagyobb/jobb subwofert?)
Válaszotok előre is köszönöm!
-
Ragadozó
Ármester
válasz Csabroncka #109347 üzenetére
Hallgattam metált-rockot MA dobozokon, nincs vele gondja jól gondoltad...
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Norbi 72
veterán
Megjelent a Sunfire sub teszt.Elgondolkodtató...
-
Digital
addikt
válasz Alx.Mercer #109345 üzenetére
Szia!
Bár nem nekem címezted a kérdést, de én meghallgatnék egy Polk RTi A7-et metálra!
Talán valami Pioneer erősítővel?"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Csabroncka
addikt
válasz Patentcsávó #109350 üzenetére
Azt, hogy valami 3 pontot kapott nem azt jelenti, hogy nem jön át! Igazából minél több a mély annál rosszabbul teljesít a Zensor, a közép és magas tartománya viszont kategóriájában a legjobbak között van.
"in medias res"
-
Patentcsávó
tag
válasz Csabroncka #109340 üzenetére
Hűűű, nagyon köszi a részletezést.
A metál az nagyon nem az én műfajom, de a többi pontszáma szimpatikus...
A disco/rock 3 kicsit lelomboz, tényleg ennyire nem jön át?
Mediaban nyomtak nekem egy scootert, hát az nagyon baba volt...
Sajnos nem tudtam sokat tesztelni idő és alapanyag hiányában, de ahogy hallgattam kis hangerőn is szépen szólt.
22nm-re szerinted nem sok, nem lesz dürmögő nagyon?
Inkább most veszem a nagyobbat, mert ha kell a power akkor csak tekerni kelljen egyet a potin és nem még mélynyomó után rohangálni...Majd én tudom...
-
lemmy9
őstag
Marshall-t.
Viccet félretéve, én Elac-Denonnal metálozok. Élvezhető. A JBL ES-nek jobban állt, de az ES-t a többi stílusra nem igazán ajánlanám. Metál-mozi az otthona.
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
index31
tag
Köszönöm az értékes tippet.
-
Csabroncka
addikt
Elsősorban olyan hangszórókat, amik feszes kemény basszust diktálnak, és jó a középtartományuk (engem mivel nem vagyok érintett ebben a stílusban, nem érdekelt - talán monitor audio dobozok).
erősítő - hangfal párosítás elsősorban ízlés dolga ezt azért érdemes tudni....
"in medias res"
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz Csabroncka #109340 üzenetére
Akkor metálra te mit ajánlanál, ha szabad érdeklődnöm? Ugyanis érintett vagyok a témában. (erősítő+hangfal)
-
index31
tag
válasz Oldfighter #109343 üzenetére
Értem. Köszi
-
Oldfighter
senior tag
válasz index31 #109338 üzenetére
Nincs olyan érv, mely mellett bármelyiket is választanám.
De miért nem gyűjtesz inkább még hozzá? A használt piacot is meg lehet célozni. Elsőre veszel egy jó középkategóriás erősítőt meg két frontsugárzót, majd ahogy az anyagiak engedik megvásárlod a többi összetevőt. Csak itt arra figyelj, hogy a hangfalszett ne legyen túl régi, ergó a használt piacon ki tud majd egészíteni a társaival.
Mindemellett ott van(nak) pl a streamaudio akciós csomagajánlatai.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
gyurczy
őstag
válasz Patentcsávó #109322 üzenetére
Argentum 470-et füleld meg. Ugyan 10-el felette van a büdzsének, de áráért szerintem igen jó cucc.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
Önmagában a Pio - zensor párosítás nem rossz.
Műfaj szerint értékelve a Zensor-7-et, 5-ös skálán (szubjektív vélemény):
Jazz, akusztikus: 5
pop, poprock: 4,5
klasszikus (orgona, fúvós, ütős): 4,5
klasszikus (vonós): 4
Rock: 3
Disco: 3
Metál: 1,5Meg kell hallgatni, kinek mi tetszik. Volt aki botrányosnak írta a Zensort, mivel a társihoz képest kicsit magasba húzó. Füle, lánca és AVR-je válogatja, nekem eddig bejött...
"in medias res"
-
scorpion777
újonc
0
-
index31
tag
Köszönöm a választ ! Az építő jellegű kritika az jól jöhet. Azzal tisztában vagyok, hogy nem egy High-End minőség de a Tv 2.1-es hangzásától jobb lehet.
Más dolog. Most láttam, hogy a LOGITECH Z906 5.1 THX®-minősítésű hangfalszett 67.999 Ft.
Melyik lenne a jobb választás, illetve ti ha választanatok kellene akkor melyiket választanátok. Ha azt is megírjátok, hogy miért az nagyon jó lenne.
1. Pioneer VSX 329 5.1 + Harman Kardon HKTS 5 5.1 99.999 Ft
2. LOGITECH Z906 5.1 THX 67.999 Ft
3 . Tudom, vagy egyiket se de jelenleg a keretem ennyi lenne
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz index31 #109336 üzenetére
Itt mindenki lefog savazni ezert a rendszerert foleg a hangszorok miatt. Nekem egy HKTS 9 es van, az 5 os tul gagyinak talaltam. Nem vartam csodat a tole, kaptam terhangzast, de vannak gyengesegei. Beleponek elmegy, utanna az ember beleszeret es ugyis tovabb akar lepni, mint en is
A bajai ennek a HKTS 5 nek, hogy zene elvezhetetlen, moziban meg elmegy, de en pl keptelen vagyok ugy beloni hogy a szoveg ertheto legyen mindig, viszont akcional ne legyen tul hangos.
-
index31
tag
Sziasztok ! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott lenne egy Pioneer VSX 329 5.1 + Harman Kardon HKTS 5 5.1 Hangfalszett 99.999. Ft -ért.
Tudom, hogy lenne ennél sokkal jobb de az lenne a kérdésem, hogy egy viszonylag jó hangminőséget el lehetne érni ezzel a szettel , illetve megérné az árát ?
Ha tudnátok mondani mellette és ellene egy pár érvet azt megköszönném.
Köszönöm.
-
kerlac
őstag
válasz Patice #109332 üzenetére
Tápellátás elvileg minden sarokban megoldható, van konektor bőven, de úgy látom ez így egy baromi drága megoldás lenne, szóval más lehetőség nem volna? Bluetooth-os megoldás nem járható? Nem vagyok vájtfülü, szóbval nem cél a legtökéletesebb és legjobban hangzó szett, eddig is egy alsó kategóriás Pana DVD 5.1-es volt rákötve, az sem tudott csúcshangzást adni, de bőven megfelelt. Csak msot más a helység, ami nagyobb és cél a kábelezés elkerülése....
-
Patice
nagyúr
válasz kerlac #109331 üzenetére
Ha a hangszórókat kábel nélkül akarod "bekötni" akkor az erősítőnek a hangdobozokban kell lenniük, minden csatornának a sajátja és csak a jel utazna vezeték nélkül. Azaz aktív dobozokat használnál a szoba 4 sarkában, amiknek kell az áramellátás, azaz legalább 1 tápkábel lesz mindegyik dobozhoz. Ha a tápcsatlakozás a szoba 4 sarkában megoldott, akkor akár még működőképes is lehet a dolog.
Erre létezik már gyári megoldás, de szerintem az ára nem fog tetszeni.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdést, ha mégsem, mondjátok meg hova írhatom, szóval:
adott egy Smart TV, amin nézek TV-t, hallgatok sok zenét, xbox játék, usb-n keresztül film nézés:
Ehhez szeretnék egy 5.1-es hangrendszert csatlakoztatni, ami gyakorlatilag hangforrásként működne ha TV-t nézek (IPTV bxon keresztül), ha usb-vel összekötött merevlemezről HD filmet nézek, ha xbox játszok. Lejátszó nem kell, nincs DVD és Bluray lejátászási igényem, a régi dvd lejtászómat sem használom idétlen idők óta, arra ott az usb-s merevlemez.
DE, és itt fogtok megkövezni: elsősorban kábelek nélkül szeretném megoldani, mert a szoba 4 sarkába szeretném aplikálni a hangszórókat (25 nm szoba), kábelezés nehezen oldható meg és nejem kivág vele...
Miylen rendszert ajánlanátok? Esetleg lehetne több hangszóra, amik másik szobában lehetnének? Ha már kellene eszköz, rádiósat tudnék rákötni?
ha hülyeségdt is írtam, bocs, de ilyet még nem csináltam, eddig DVD lejtászó 5.1-el volt rákötve, aminek a zsinórjait gallyra vágta a család...
köszönöm!
-
Smiley
addikt
válasz scorpion777 #109329 üzenetére
Nem ismerem ezt a progit, de a legtobb lejatszo eseteben van egy ilyesmi opcio, ezt mindenkepp be kell kapcsolni hozza:
S/PDIF passthough/bitstreamingÉn mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
scorpion777
újonc
Sziasztok!
A problémám a következő: rendelkezem egy ASROCK FM2A88M Extreme4+ típusú alaplappal, amelyen egy integrált 7.1 CH HD hangkártya található. Ezt összekötöttem optikai kábelen keresztül egy Yamaha RX V363-as 5.1-es házimozi erősítővel. A médialejátszó, amelyet használok a MPC-HC (64). Audio szűrő AC3 filter. Minden beállítás ellenére CSAK SZTEREÓBAN viszi át az 5.1-et és a DTS-t is. Ennek a megoldásában kérném a segítségeteket. -
Dorian
félisten
válasz Alx.Mercer #109325 üzenetére
Erősítőn is sok múlik. Pl. HTA előtt én sem hallgattam rock-metalt Dalival, azzal pedig teljesen jó hang lett zúzósabb műfajon is. ettől függetlenül Dali nem tipikus "metal-műfajos" jellegű.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Sefter
veterán
Nekem rockra nagy csalódás volt a dali ezen kategóriája.. Én is a quadralt mondanám mindenesnek.
Psn ID: sefter_hun
-
Patice
nagyúr
JBL ES80? Mostanában jó áron adják...
De lehet meghallgatnám még a Quadral álló dobozait ebben a kategóriában.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Patentcsávó
tag
Sziasztok,
PIO VSX-924-hez vennék Dali Zensor 7 vagy Zensor 5-t.
Egyelőre 2.0-ként szólna és inkább zenével(disco, rock, jazz) lenne hajtva, mint film...
Mennyire lenne jó a kettő együtt valakinek van tapasztalata?
Mindkét hangfalat meghallgattam MeidaM-ban Marantz sztereóval, a 7-es a több mély miatt jobban bejött, bár nekem a szoba 22 nm kérdés ott milyen lenne...
Véleményetek, esetleg más alternatíva akár "polcos" is?
A JBL Studio 270 nem jött be...
Ár nagyon max. 200e.(a zensor 7-t ennyiért tudnám megvenni) és használt nem érdekel.
Köszi a válaszokat.Majd én tudom...
-
Isti0221
tag
MüPa online közvetítéseket szokta valaki hallgatni?
-
BBéci
legenda
válasz csbeci #109318 üzenetére
Panasonic plazmám van, a képminőséget illetően semmi értelmét nem látom a gyári tápkábel cseréjének.
Mivel a Mira TV-hez, vetítőhöz való, ne vegyél még egyet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz csbeci #109315 üzenetére
A Mini Mira elsősorban képmegjelenítőkhöz ajánlott és nagyon fontos, hogy elé és mögé is jó kábelt csatlakoztass. A Premier illik hozzá.
Sosem adtam ugyanarról a kismegszakítóról áramot a tévének, amelyik a hangcuccokra vigyáz. Ebből következik, hogy ugyanabból az elosztóba pláne nem csatlakozhatnak. Lehet, hogy túlzás, de ezt is fontosnak tartom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
csbeci
tag
Sziasztok!
Van egy IsoTek EVO3 Mini Miram, ami egy IsoTek EVO3-as Premier tápkábellel csatlakozik a fali konnektorba. Az egyik kimeneten a TV, a másikon az erősítő van rákötve. Az erősítőhöz (Azur551) még nem vettem másik hálózati kábelt, esetleg tudtok ajánlani valamit, vagy jó lesz hozzá egy másik IsoTek EVO3 Premierl. A Blu-ray lejátszót már nem lehet a Mini Mirához csatlakoztatni (csak ha egy mezei elosztót dugok a másik kimenetre és abba az erősítőt, meg a lejátszót. Ez lehet egy jó megoldás?) Vagy feljebb kell lépni és venni egy IsoTek Evo3 Solust? Köszönöm a tanácsokat! Üdv
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz sza.sa #109312 üzenetére
Azt gondolom, hogy annál a Jamo-nál mindenképpen sokkal jobb lesz, de feltétlenül hallgasd meg, mert az a biztos. Mélyben nem túl ütős a Q-Acoustic, de azért nem kell attól félned, hogy szegényes, vagy túl lapos a hangja. Kellemes, nagyon jó ár/érték arányú hangfal. Főként ennyiért nincs vetélytársa. Szvsz.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Isti0221
tag
Milyen háttérsugárzót ajánlotok 50-60e ft-ig?
Amivel használnám:
CA Azur 351r erősítő, Canton chrono 508.2 front és chrono 505.2 center -
sza.sa
tag
válasz dgyuri0123 #109300 üzenetére
Köszi, tényleg, most már látom pár ár... ennyiért tényleg jó, a mostaniaknál szerintem 1000x jobban szól. Ennyiért meg tényleg csak polchangszórókat találtam.
(átraktam frontnak a Studio 120-akat, az is sokkal jobb mint a 180-as...)[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #09634560 #109308 üzenetére
"zenei de messze nem a jó kategóriából.."
Mutass nekem 49e-ért ennél "muzikálisabb" új, nem "polc" méretű hangfalat. Nem azt mondtam, hogy audiophile, de ennyiért kihagyhatatlan szerintem. Viszont, ahogyan írtam, inkább ez 100x, mint egy JBL ES80, mert annak a hangjától kiráz a hideg, sajnálom.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
-
törölt tag
válasz tibbike01 #109305 üzenetére
próbáld meg a hangbeállitásoknál, megjelenik-e mint hangeszköz, ha igen válts rá és lesz hang is
Dgyuri: én nem nevezném muzikálisnak, zenei de messze nem a jó kategóriából.. tény hogy más mint a jbl de a jbl-t se reklámozza senki zenei hangfalként. mozira jó. Meg kell halgatni.. ebben egyetértek. és lehetőleg ugyanolyan tipusú erősitővel, amivel üzemelve lesz, mert pl marantz sztereóra kötve persze hogy a q-acustic lesz jobb.[ Szerkesztve ]
-
Bobolit
aktív tag
válasz dgyuri0123 #109300 üzenetére
Ezek minőségi dobozok? Bocs a lámaságomért, de nem vagyok audiofil és nem hallottam még róla
-
tibbike01
őstag
Sziasztok.
Létezik olyan, hogy a laptopom hdmi kimenetén csak képet küld ki? Akárhogy próbálom csak képet ad a házimozinak. A házmozi típusa LG HX906. -
-
Janaboy
veterán
válasz z123456789 #109295 üzenetére
Lejatszokban is van night mod, esetleg azon is korbe nezhetnel!
Janaboy
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...