- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
greike #144393 üzenetére
Ha van rá nagyobb szobád, termed esetleg és már eleve a plafonon van a 4 hangszóró, és sok atmosos anyagod van akkor miért ne, X7200-ben van "anyag" és minőség is, nem fogsz csalódni benne szerintem. Az én igényeimet jelenlegi helyzetemben és adottságokkal, az 5.1 bőven elég, bár így is majd 4308-at erre az X7200-re tervezem cserélni.
-
szepi0808
senior tag
válasz
greike #129187 üzenetére
Értem.
Most már fórumos szinten keveset találkozok azzal a baromsággal, hogy egy nagyobb rendszer, nem futja ki magát dumával. Épp egy pár napja kerültem vitába egy kereskedő kollégával, ahol egybefutottunk egy érdeklődővel. Előzményként annyi, hogy volt nálam demón, mert a klipsch érdekelte és tetszett is neki. Ezután ajánlottam neki egy 20m2-es szobába legalább egy R-28-as szettet egy Yamaha 681-es erősítővel, amit a minimumnak gondoltam, hogy ezzel azért minőségben és dinamikában elégedett lenne és később egy nagyobb kategóriás erősítőt is kiszolgálna. Erre a másik kereskedő azt mondta neki, hogy "túl nagy nem tudja magát kiszólni, beszorul a hang" erre erősködött, hogy egy R-26 is bőven elég, egy sokkal kisebb erősítővel.
Nem tudtam megállni és felhívtam, de magyarázta volna a baromságát, hogy én beszélek hülyeséget, nem érdekelte az, hogy nagyobb hangerőn megdöglik a kisebb cucc, de kisebb hangerőn is tud szépen, dinamikusan szólni a nagyobb szett. Mikor el kezdett bunkózni rá is nyomtam a telefont. Na ez van, ha tapasztalat nélkül okoskodik egy kereskedő.
Mindegy ez már nem tartozik ide.Jó mozizást kívánok neked!
-
tal-garius
aktív tag
válasz
greike #121401 üzenetére
Például milyet? Vagy ez miben gyenge? Laikusként kérdem nem kötözködésből.
Magnat, Jbl, Jamo hangfalak közül melyik ajánlott? Aztán még ott van jó pár márka Wharfedale, Boston Acoustics, HarmanKardon stb. Vagy priviben jelentkezzen aki szívesen válaszolna pár kérdésre, vagy lenne ötlete, ajánlása ezekre. Köszönöm.
-
audiofül
csendes tag
válasz
greike #114035 üzenetére
Nem kell a feszkó, ne feszülj már így be
...tök mindegy mennyi volt...majdnem 10 éves gép...jó a hangja, nem rosszabb vagy jobb mint a mostani ilyen kaliber...ennyi. a denon X1100-as készülékhez képest nyilván sokkal jobb! Itt a cikk a megjelenéséről: A Yamaha később marha nagyot emelt, mint sok más cég, így idő közben drágább lett...ennyi...irreleváns a kérdező szempontjából!
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=1146
-
Tamoo
nagyúr
válasz
greike #114035 üzenetére
Ha már oktatsz, akkor válaszolok. Amikor az általad említett 3900 futott, akkor már a 4310 volt forgalomban 550e-s áron és a 3808 kifutott. Szóval kb. felemelte az árat a Yamaha a Denon szintjére.
Az üldözési mániádat kezeltesd! Kihangsúlyoztam az előzőben, hogy az árakkal nem utalok semmire (csak meglepett, hogy mennyivel olcsóbban adták). Nem kell védened a Yamaha-t, nem bántotta senki. Két napja azt a vasat ajánlgatom mindenkinek...
Azt meg, hogy mivel van egy szinten nem tudom, mert sose AB-ztem őket. Csak feltételezem, hogy a 3808-al.
Gazsi!! Olvasgasd már a használatit... meg próbálgasd! Veled van tele a topik.
Még azt is itt kérdezted, hogy a Tescoban van-e szatyor nálatok!!!
-
Mankó
veterán
válasz
greike #113539 üzenetére
Eddig a minél olcsóbb kivitel volt a lényeg, most már hajlandó elmenni 80 ezresig és használt is szóba jöhet. Találtam is neki egy ilyen Pio LX-et 80 környékén. Szerintem ez lesz a befutó neki, ha megtudnak egyezni az eladóval. A gond mostantól az 5.1 beszerzése lesz, mivel kis dobozokat szeretne a kevés hely miatt. Neki is bejönne egy ilyen Boston hangfal rendszer, ami nekem van, csak hát az ár. 60 ezrekből meg nem lesz értelmes komplett rendszer. Ha valami csoda folytán találnánk neki egy JBL SCS 178-at, az még talán el is férne és az ára is rendben lenne, de nagyobb dobozok sajnos szóba se jöhetnek.
Dorian: Én most kíváncsiságból bekapcsoltam az Dynamic EQ-t, (a mérőmikrofonos kalibrálás is úgy mért) most kicsit jobbnak érzem a hangot. Light beállítással használom, de csak addig amíg a Van Damme kábelek meg nem lesznek. Azzal úgyis újra mérek.
A fenti Boston hangrendszerhez a kis szatelit hangfalak miatt 2.5 mm-es kábelek a javasoltak? A sub-hoz pedig az ezüstös kivitelű sub kábelt gondoltam. (Van Damme kábelekről van szó) Ellenjavaslat , vagy egyetértetek?
-
kabar
senior tag
válasz
greike #109377 üzenetére
Leszólni én sem merném egyiket sem, a már említett segédmotoros kategóriám miatt sem. Csak annyira akartam felhívni a figyelmet, hogy még az én fingilingi AVR-m is szólhat jobban mint egy proci, hogy másrészt ízlések és pofonok, harmadrészt meg a hangfalakkal még én is karcsú vagyok, nemhogy a 3007-hez azok a JBL-ek. (Bár a teszthez nálam voltak kölcsön hangfalak is.)
-
z123456789
addikt
válasz
greike #108364 üzenetére
(#108364) greike
Aha, aha, közeledünk.
Szép.(#108366) Norbi 72
Amit az imént linkeltél 7005-öst, annak a hozzászólásai között volt egy olyan megjegyzés a 7005-ös tulajától hogy a 7005-ös azért drágább/jobb mert Made In Japan.
Na most ezt nem tudom hova tenni. Nagyon tetszik, ennyiért még szerintem bele is férne.
Ez milyen szinten van a mostani LX 72-höz képest amúgy? Hangzásvilágban esetleg észrevennék valamit?
A 4K passtrough az a felskálázás nem?Ja, meg a srác 7.2-t ír, de ez 9.2 ha jól látom nem?Semmi...azt sem tudom mit beszélek.
-
föccer
nagyúr
válasz
greike #100228 üzenetére
Itt leírtam a nagyjáboli paramétereket.
Nézegetem ugyan annak az oldalnak az ehhez a szetthez tartozó subjait és ezt találtam. Ugyan azok a hangfalak, termékcsaládba tartozó subbal. Szemre esztétikus, árban vállalható, pláne a 20% akcióval.
A kérdés, hogy az általad linkkelnt erősítő megfelel-e a rendszer meghajtásához? Az adatlapját végig nézve tudása nekem bőven elegendő.
Igaz ezzel bőven meghaladom az előre megálmodott keretet, de ez most tetszik.
üdv, föccer
-
gabenn4241
tag
válasz
greike #100137 üzenetére
Nos az LX széria szerintem is túlzás... Szeretem a pio hangzásvilágát, szerintem ez a 422is az újkori árához (55k) képest kimagasló teljesítményt nyújt. Volt denon 1311(70k) és denon 1611-em(100k) is és SZVSZ! mindkettőt megveri direkt módban, csak ezen semmi értelmes hangzásbeállítási lehetőség nincs, mint a komolyabb testvéreiben, vagy a denon 1611-ben volt az audessey multiEQ. Régebben volt egy marantz sr 7300am is na abban volt erő rendesen!!! (Csak az a fránya HDMI-láz ne lett volna)
Úgyhogy a 922 ha még tényleg 2év gari van rajta az marad. Tudása bőven elég nekem, még sok is. Szerintem már teljesítmény is lesz mögötte, a mélyeket pedig ha kell 60Hz-nél 1-2dB-el megemelem. Igazából van most is mélye a két frontnak (direct üzemmódról van szó) csak a 30as subhoz képest egy picit szegényes. De ha basszust adok rá, akkor 100Hz-nél már bőven emel, ami meg nem szép, mert 60-70hzig nagyon is jók ezek a hangfalak
Tehát nekem csak annyi kell hogy egy kicsit testesebb legyen a hangja, meg ha kell 60hznél tudjak belepiszkálni, semmi több
Mert mélynyomóval zenét hallgatni hosszú távon nekem valahogy nem pihentető, sőt inkább fárasztó... Nem tudom miért, jobb szeretek zenét csak tényleg sztereóban hallgatni... És nincs sok hiányérzetem a számomra ideálishoz
-
gabenn4241
tag
válasz
greike #100097 üzenetére
Heco vitas 5.1es szettem van. 2x vitas 500, 1xcenter2, 2x vitas 200 és egy vitas sub30a. A 3d nem fontos kipróbáltam, nem jött be. Ellenben a hdmi-n a hd hangok ismerete már inkább érdekes számomra, bár még többet nézek sima dts/dd hanggal filmet mint dtshd/dolbytruhd-val de kezd fordulni lassan a kocka. A film zene nálam kb 50/50% és a lényeg hogy legyen egy erősítőm amihez nem kell a mélynyomót bekapcsoljam hogy igazi mélyeket halljak zenéléskor. Mert a hangfalak képesek rá bizonyították öcsém denon sztereo erősítőjével...
-
Cseneles
őstag
válasz
greike #98631 üzenetére
Tudom nem a legjobb minőségibb
viszont wharfedale vardus szettemen is hallottam a különbséget ezt kár is feszegetni.....szépen szól a Marantz zenére igen részletgazdag a magas tartomány, csilingelő és telt mélyek jellemzik de mozin igaz a tere tág viszont lapos, dinamikátlan mozi élmény tényleges hiányát éreztem ez mellé párosul még a TrueHD, HD Master audio hangok megszólaltatása során csak direct vagy pure audio beállítások lehetősége...értem itt az Audyssey teljes használhatatlanságát
Onkyoban tény az alsóbb kategória nem ajánlható zenére, tapasztaltam is
viszont a mostani TX-NR1007 bekötése után hasonlóan részletező zenei képet kaptam, de karakterisztikája eltér a Marantzétól! Mozin ég és föld a különbség, itt előjön a mozis élmény, nem csak szólogatnak a hangszórók érezni az erőt elkezd élni a háttér tartomány is nagyon jól pozicionálja a hangok, események helyét térben
Ezzel nem azt akarom kifejezni ,hogy Onkyon kívül nincs mozira más AVR alternatíva...nekem ez bejön és teccetős
-
Cseneles
őstag
válasz
greike #98620 üzenetére
Figyelj! Én tapasztalatból beszélek nem szóbeszédekből! Higgy amit akarsz, az elmúlt évben volt 6db 100000Ft illetve felette lévő értékű erősítőm....lehet a 626 nem veri de a volt TX-SR707 verte mozi élményben, zenére jobb volt a Marantz! most is Onkyom van mivel mozira hasonlót nem találtam a TX-NR1007 árszegmensében
Mindenki füle más, viszony az h részletező egy idő után semmi pluszt nem nyújt mozizás terén! Rengetek negatívumot tudnék felsorolni a mozizás esetén a Marantz mellett, a legjobban bosszantó pl.: Nem lehet a mikrofonos szoba akusztikai mérést engedélyeztetni HD hangformátumú forrás mellett
-
törölt tag
válasz
greike #96551 üzenetére
lehet az erősitő is a hibás, pl kondi..
És természetesen lehet!!! van az erősitőben un koppanásgátló és egy védelmi áramkör is, megy érzékeli ha a hangfalat tul nagy terhelés éri és igy pl- egyenáramot terhel vissza igy lekapcsol az erősitő. Denon 3806 régebbi konstrukció de kkor lkapcsolt mikor egy hangfalon roszul érintkezett a vezeték,el volt oxidálva, letisztitva heylreállt.. -
BBéci
legenda
válasz
greike #92604 üzenetére
Azért hoztam fel példának azt a Yamahát, mert itthon teszteltem hetekig és közben összehasonlítottam a Denonommal és tudom, hogy ismered.
Jelen esetben teljesen mindegy, mennyibe került a 3800, nem értem, miért hoztad fel, de ne magyarázd meg, mert nem érdekel. Hagyjuk a fenébe ezt a teljesen értelmetlen vitát!(#92609) kruplishal
A 603 S3-nál nem nehéz jobbat találni. Engem vallatni lehetne a hangjával. -
kabar
senior tag
válasz
greike #92604 üzenetére
Nem jól értelmezed szerintem. Az van, hogy a Yamahát ajánlották (RX-V2600-at) alternatívaként. Így jött be a Yamaha mint márka. Erre jött a válasz, hogy a 3802 nem lehet annál rosszabb, hanem biztos, hogy jobb. Az Rx-v3800 meg feljebb van a 2600-nál, és még az is rosszabbul szól, mint a 3802 vagyis a 2600 biztosan. Ha ezt valaki másképpen hallja, az vagy nem ért hozzá, vagy nem jó a hallása, vagy nem kifinomult eléggé az ízlése. Érted ugye. Nem az van, hogy különböző ízlésekhez különböző erősítő hangzás tartozhat ergo másik típus, hanem ha nem Denon, akkor az sz... Még ha a megjelölt összegnél jóval magasabb is volt az új ára.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
greike #92591 üzenetére
Azt írta részletezőbbnek tűnt. Szóval nem biztos benne.
"Csodálom" azokat az embereket amúgy akik ilyen megállapításokra képesek különböző rendszerek különböző időbeni meghallgatása után. És mi van ha a doboz volt részletezőbb nem az erősítő?vagy bármi. (Ha az volt egyáltalán.)
-
Dorian
félisten
válasz
greike #92591 üzenetére
Tapasztalatlan fül simán "több részletként" hallja egy erősítő magas torzításait (persze nem irdatlan mértékű torzításról beszélek, ami hibajelenség) Az ilyen erősítők elsőre nagyon impresszívek tapasztalatlanabbaknak és ezek azok később -ha fejlődik az illető ízlése, hang-igénye- amiket hosszú távon zavaró hallgatni.
-
BBéci
legenda
válasz
greike #92566 üzenetére
Akkor lenne elfogadható a véleménye, ha pontosan ugyanolyan körülmények között (akusztika, lejátszó, zene, film, kábelek, hangdobozok) hasonlította volna össze az erősítőket, mint ahogyan én tettem, sok éven keresztül. Ugyanis 2002 óta, az összes erősítő tesztelése során viszonyítási alapnak használtam a 3802-t.
Tehát a legkevésbé sem releváns, hogy mit, milyennek hallott. A Denon AVR-3802 csakis a mai 340000 forintnál drágább erősítőkkel mérhető össze. Egy kivételesen jól sikerült darab, ami például nem mondható el a 3803-ról és a 3805-ről. Természetesen akadhatnak kivételek, én sem hallottam az összeset, ami kapható. -
eastone1
senior tag
válasz
greike #88537 üzenetére
Hú de izgi. Még sosem csináltam olyat. Most már csak az a kérdés melyikkel járnék jobban.
A back surround nak nem lenne meg a kellő távolság mert a kanapé rá van tolva a falra. 45'-60' ban megdöntött hangfal megoldás lehet?
Bár mind ez attól is függ, hogy a front high surround csatornát lehet- e hátúl is használni.
Vagy hagyni a francba és rámenni jobban a zeneiségre a biamp al.
Nagy a különbség egy 5.1 és egy 7.1 között? 20nm a szoba. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
greike #84400 üzenetére
"Azért azt jó tudni,hogy a Denon avr-x2000 ilyen jól sikerült készülék,hogy a duplájába kerülő erősítőknél sokkal jobb a hangja!"
Ekkora böszmeséget légy szíves ne írj. Még ha azt mondanád, hogy a hasonló árkategóriájú társai között, azt talán el tudnám fogadni.
Én vagyok az, akinek volt X2000-es és egyáltalán nem voltam elájulva tőle, sőt......30k pluszért vettem egy Bemutató darab Nad T748-at. Na az úgy alázza a Denont, hogy az már szégyen és "csak" 30 ezerrel volt nála több. Egyáltalán nem lehet egy lapon említeni a két erősítőt.
Sanci38: A Yamaha RX V775-ről annyit, hogy én ugyan nem hallottam még a hangját, de pl. az Area DVD felső közép osztályba sorolta, úgy hogy a kiemelkedően jó digit / analóg akár Pure Direct módú sztereó hangja miatt külön megdicséri, míg a Denon X2000-et simán középosztályba sorolja és pont.
De olvastam elég sok tesztet és általában magasabb osztályú erősítőkkel vetik össze aYamaha RX-V775 hangját, nem pedig lefelé hasonlítgatják. Nem is beszélve a mostani akciós áráról, ami szerintem messze a mezőny fölé emeli. De ez természetesen az én véleményem megint csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xbox Series X|S
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TV antenna és jelerősítés
- Bluetooth hangszórók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nyaralás topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged