- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
-
törölt tag
válasz MasterMark #111695 üzenetére
Általános vélemény, hogy abszolút referencia az LFE sáv. Az egyetlen dolog amibe bele lehet kötni, a párbeszédek és zene kapcsolata, ami valóban szubjektív, Nolani irányba ment, erősen fogva a hangmérnökök kezét. A mély valóban agresszív, vad és brutális, de csak annyira, amennyire pl egy vihar stb a valóságban is megmozgatja alattad a talajt. Szimplán mozis értelemben valósághű akar lenni. Sosem tolakodó, nem kell halkítani és hasonló furcsaságok. Szvsz hasonló esetben mindig a láncban vagy annak rossz beállításában kell keresni a hibát.
Ha tényleg kukacoskodni kéne hanggal ill mélyekkel kapcsolatban, felrónám, hogy szélsőségesen másképp szól a BD kiadvány belépő, közép és felső kategóriás rendszereken. Mondhatnám nem vették figyelembe, hogy a keverés milyensége és minősége nagyon nem egyformán szólal meg az említetteken. Ezzel ellentétben, ha megkérdeznénk bárkit a T4 hangjával kapcsolatban, mindenki bólogatna, annak ellenére, hogy ez is totál másképp hallatja hangját haladva felfelé.
(#111694) Vikthor
Ha zavaróan rossz, szvsz nálad nem stimmel valami, vagy eleve a többi filmhez mérten vagy túlvezérelve, s azzal a setuppal mér épp túlcsorogsz. De ez is csak tipp, alapesetben minden lehet csak zavaró nem, objektíve sem.
-
Lite
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket/tanácsotokat szeretném kérni: mielőtt hallgatózásba kezdek, szűkíteni szeretném a hangfalak körét.
Van egy NAD T757-es házimozi erősítőm. Milyen hangfal(szett) szükségeltetik hozzá, hogy valóban ki tudjon teljesedni, illetve mi az a típus/márka, amit kerüljek el, mert nagyon nem passzolnak?
Paraméterek:
A szoba 18 nm, ebből a tényleges hallgatási zóna 3.5 x 3.5 m.
A zenei stílus: elektronikus, főleg a 90-es évek dancefloor, rap, hip-hop, nagyon kevés rock zenéi, és 2000 után trance, prog, vokál trance, funkhouse. Klasszikusokat és jazz-t nem hallgatok.Fontos, hogy a bútorzat miatt maximum pontosan 1m magas frontok férnek csak be!
Jelenleg egy Proton AM-3 erősítő hajt egy pár JBL TLX 700-as hangfalat, QED XT40-es hangfalkábelekkel.
A jelforrás: Philips CD koax kimenettel, Cambridge Audio DacMagic 100 DAC, HiDiamond koax kábel, QED Reference Audio 1m interkonnektekkel, illete Pro-Ject X-Pression II lemezjátszó, Ortofon X5-MC hangszedővel.Ezt a kellemes hangot el tudom érni (szeretném, hogy ne egy elektronikai hegy tornyosuljon a nappaliban!) ezzel az erősítővel és egy új hangfalrendszerrel, vagy inkább maradjon két külön rendszer?
Szükség esetén 2 rendszer lesz, de - a lemezjátszós részt kivéve- szeretném ha csak 1 rendszer szolgálna ki mindent.Milyen hangfalakat javasoltok?
Elnézést kérek, ha nem jó topic-ban tettem fel a kérdésemet!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz adamssss #111692 üzenetére
Ezeknek az igényeknek egy HDMI-s házimozi erősítő felel meg az említett szolgáltatásokkal. Kábeleket Kácsában találsz. Hangfalat használtan érdemesebb.
Így egyszerűen, egyben meglenne minden. A komoly zene miatt viszont nem tudom mennyire lesz elfogadható hangú.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
nagyúr
válasz MasterMark #111693 üzenetére
hát a mélyek zavaróan hangosak, képileg meg rendben van igen.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
MasterMark
titán
Fuuh ez az Interstellar.
Hangilag, képileg elképesztő és filmileg is óriási.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Sziasztok!
18nm-re tervezek stereo szettet (esetleg 2.1-et.)
Amire kell: Mindenféle zene hallgatása, de főleg klasszikus zene érdekel. Lenne filmnézés is, de itt a lényeg kb annyi, hogy jobban szóljon mint a TV hangkeltői, térhangzás nyilván ennyitől nem lesz, és nem is szükséges.
Szeretném, ha tudna air-play-t a rendszer, vagy valami wifis, vagy bt-s csatlakozást, hogy az iPhone-omról tudjak zenét lejátszani. A filmek főleg laptopról, HDMI kábelen mennének. Lehet, hogy a későbbiekben vennék egy BD lejátszót, amin ugye zenei CD-ket is tudok majd hallgatni.Szóval amik kellenek:
1 erősítő, amin van HDMI bemenet, és BT, vagy airplay
1 álló hangafalpár (itt a fő cél a komolyzene, de be lesz fogva mindenre)
2 x 2 m hangfalkábel
2 db 1,5 m HDMI kábelAz egészre a keret nettó 200.000 Ft. (ha esetleg van valami bestbuy, akkor pár tízessel emelhető az összeg)
Használt termék is szóba jöhet, de figyelembe kell venni, hogy nettóban tudom venni az új alkatrészeket.Mit ajánlotok?
Köszönöm előre is
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
BBéci
legenda
válasz DEJVID #111690 üzenetére
A Logic 7 a Harman/Kardon által kifejlesztett és alkalmazott módszer, amivel a sztereó hangzásból sokcsatornás térhangzást állítanak elő. Olyan, mint a Pro Logic és a DTS Neo6.
Tehát azt nem a TV adja ki,[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DEJVID
őstag
válasz xxlongikaxx #111689 üzenetére
Az mit jelent? Sztereó PCM nem megy? Vagy ez a logic 7 valami más?
-
betyarr
veterán
létezik olyan sztereó erősítő,amin van spdif és optikai bemenet (lehetőleg nem csak 1-1 db) és nem kerül sokba?akár használtan is (illetve elsősorban használtan).meg azért tudja is meghajtani a tannoy falaimat is.jelenleg egy 11 éves yamaha 440-ről váltanék,mert sokkal kevesebb már a mozizás,mint a zene.illetve a mozi sztereóban is (lehet) nagyon jó.
-
Csabroncka
addikt
Na emberek az Új Terminátor feladta a leckét!
10/10 a Terminátor filmek között
kiváló zene
kiváló történet (tökéletesen kapcsolódva az első és második részhez, megcsavarva)
kiváló poénok
kiváló színészi alakításokEredeti nyelven néztük a MOM parkban sima 2D-ben.
Rég éreztem ilyen jól magam egy filmen, nálam kötelező BD lesz!!!
"in medias res"
-
DEJVID
őstag
Sony 40ex720. A felállás az lenne, hogy PC->hdmi->TV->optika->DAC. Természetesen elég a sztereó.
-
mivamma
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz Mikisys #111672 üzenetére
Az nem lesz jó! Mi a csudának állítaná nagyra? Attól még nem lesz sztereóban több mélyhangja. Máshol kell keresni a hibát és a megoldást.
(#111673) Mikisys
Mivel HDMI-ről volt szó, magától értetődő, hogy a jel digitális. De attól még nem biztos, sőt, minimális az esélye annak, hogy 5.1-ben menjen ki a hang SPDIF-en, vagy bármi egyéb módon.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz killbeer #111647 üzenetére
Nem tudok róla.
(#111661) DEJVID
Igen, de 90 %, hogy csak sztereóban. Némelyik LG adja úgy ki 5.1-ben, bár amiket próbáltam, azok szintén csak sztereóban adták ki a HDMI-n érkező 5.1-et.[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Az Onkyo TX-SR504E erősítőm ~ havonta 1x elfelejti a beállításokat. Zivatarszezonban elég gyakran áramtalanítok, de még nem vettem észre összefüggést, hogy van-e valamilyen végső időkorlát, ami után ez megtörténik. Az erősítőkben milyen alkatrészek tárolják a beállításokat, lehet cserélni őket?
[ Szerkesztve ]
-
XenHai
senior tag
Üdv !
Ha egy tx -sr 606 rá szeretnék kötni egy monitorra amin nincsen hdmi (dvi-d ,dp) akkor meg felel a célnak egy hdmi -dvi kábel ? Meg oldható átalakítóval (dvi to hdmi) is a dolog ? Menni fog az osd?
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz xtremetuning #111656 üzenetére
Valóban.
Arra az egyre nem nyomtam rá.Köszönöm
Neked is azért Gabesz.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Norbi 72
veterán
Új Yamaha Aventage vasak július-augusztusi megjelenéssel.
(#111661) DEJVID Miért kell az optikai,ha van hdmi?
[ Szerkesztve ]
-
DEJVID
őstag
Egy modernebb (4 éves talán) LCD TV ami hangot megkap HDMI-n, azt kitolja az optikán ugye?
-
dota1
aktív tag
Ill. Jó áron hozzá tudnék most jutni vadonatúj definitive technology bpl-8 és 10 párokhoz. Van valakinek tapasztalata ezekkel a hangfalakkal? (bocsi a sok kérdésért )
-
xtremetuning
addikt
válasz spiky03 #111654 üzenetére
Bal oldalon kattintassz az audio-markt fekete-piros feliratára. Fentről a negyedik.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
dota1
aktív tag
Sziasztok! Todtok ajánlani nekem elsősorban a használt piacról jó cd lejátszót olyan 30e körül-ig sztereozni? Rotel 840bx3-am van és egy pár b&w 603s3. Miket érdemes nézegetnem? Pio? Philips 304? Pio s504-et találtam 15k-ert az szépen szól? Jazz, chris rea, madonna, phil collins halgatok pl
[ Szerkesztve ]
-
tPedro_
őstag
válasz szricsi_0917 #111641 üzenetére
Szia,
Nem tudom mennyire ter el a 606-os szettol, de nekem a 606 teljesen megfelelo mozizni (elso szettem).
Itt pl. ajanlott ertekelest kapott. -
spiky03
veterán
Tudtok ajánlani olyan német oldalt ahol érdemes nézelődni használt erősítő meg hangfal ügyben?
Természetesen csak megbízható érdekelne.
Az ebay.de-n nem volt sok minden.Köszönöm.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
szrxx
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni otthoni házi mozi összeállításában. Zenei szokásomat tekintve leginkább elektronikus zene hallgatása a jellemző, illetve időnként filmezés. Egyelőre amivel szemezgetek hangfal téren két típus, melyekhez próbálok karakterisztikában hozzá illő erősítőt választani.
Hangfalak:
JBL ES90
Yamaha NS-777Erősítő:
Pioneer VSX-924
Yamaha RX-V577A Harman/Kardon erősítőket(ebben a szegmensben) a mediás eladó nem ajánlotta, mivel le vannak maradva véleménye szerint. Mit javasolnátok?
Köszönöm!
RHol alszanak az álmos bitek????? - A Hálókártyán
-
BBéci
legenda
válasz eldom #111640 üzenetére
Honnan vetted a 3.1-et?
A tévén állítsd be, hogy az optikai kimenetre Dolby Digital vagy DTS jelet küldjön, ne sztereó PCM-et!(#111645) greike
A linkelt quadral szett nagyon jó, de 50 m2 körüli terembe kevés, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. A másik megmozgatja a levegőt rendesen, de hangminőségben eléggé elmarad a quadraltól, ezért inkább valami mást kellene keresnie.
A korábban ajánlott nagy Klipsch nem rossz ötlet.[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
Én messziről elkerülném a Jamo szettet! Igaz csak az Jamo s606 szettet hallottam de az borzasztó volt! Ebben az ársávban streamaudionál Dynavoice magic f-6 szettet vagy ezt [link] próbálnám ki Denonhoz.
sakal83: Írtad,hogy 70%zene és 30%mozi ,lehet jó választás lenne ez [link] kicsit módosulna az arány a mozi javára akkor ezt is meghallgatnám [link]
-
Ragadozó
Ármester
Szia!
pl. innen válogass, vagy más boltokba menj el hallgatózni, de azt a jamot hagyjad inkább...Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok
olyan kérdésem lenne hogy mi a véleményetek a Jamo s 626-os szettről?
Esetleg ilyen árkategóriában van ami jobb nála? Denon erősítőhöz lenne majd a szett. -
eldom
újonc
Szép jó napot mindenkinek!
Szeretnem a segítségeteket kérni!
Van egy Sony str-de445 erősítőm és egy Samsung PS51E550 TV-m!
A probléma az hogy idáig a TV-ről néztem Pendrive-ról filmet,és a tv fülhallgató kimenetén keresztül ment jackon a jel az erősítőbe!
De minap vettem egy optikai audio kábelt és azzal szeretném megoldani a jel átvitelt! A probléma maga az hogy az erősítő csak "ál" 5.1-ad le!
Nem a valós 5.1-et adja nekem hanem csak ProLogic-ban csal,és 3.1-et szed szétt 5 hangfalra!
Az erősítőn van egy széles kék led ami akkor világít amikor digitális 5.1 hangot dolgoz fel!
De ez a led nem akar bekapcsolni,és a valós hangzás sem jön elő!
Hol,és mit rontottam el!
Kérem segítsetek![ Szerkesztve ]
Ne tervezgess! Olyan rövid az élet. Ne álmodozz örökké, menj és cselekedj!
-
tutaj01
aktív tag
Köszönöm szépen a segítségeket! Szombaton rendezkedem. Próbálgatom melyik verzió lesz a befutó.
LG G3 32GB/3GB > LG G4 Brown > LG G5 Titan+Cam Plus > Huawei Mate 9 + Mate 10 Pro > Huawei P30 Pro
-
BBéci
legenda
válasz tutaj01 #111635 üzenetére
Átlós szubláda elhelyezést javaslok, ha nem lehet mindkettő a hallgatókkal szemben. A nagyobbik legyen a képmegjelenítő közelében.
-
Patice
nagyúr
válasz tutaj01 #111635 üzenetére
Problem 1.
A szoba sajnos négyzet alapú, ez a mély hangok szempontjából nagyon nem kedvező. (Álló hullámok alakulnak ki + igen nagy mértékű kioltás a visszaverődő hangok miatt, ami pont a szoba közepén alakul ki.)Problem 2.
Az elhelyezés.
Az első pont miatt csak annyit tudsz tenni, hogy átrakod máshova a ládákat. Esetleg megpróbálhatod egyel is.Philipset kivenném a sarokból és a két oldalsó ajtó egyik-vagy másik oldalára, a falhoz raknám. Próbáld ki, hogy szimmetrikusan előrébb, vagy hátrébb jók a hallgatási pozícióban. Vagy akár asszimetrikusan is rakhatod a két ajtó két felére. Hallgasd meg.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
tutaj01
aktív tag
Üdv Uraim!
Az alábbi problémára szeretnék kérni megoldást.
Adva van 2 mélyláda. Egy 1000-es JBL, és egy 300-as Philips.
Külön erősítő hajtja mind a kettőt, viszont szerintem az elhelyezésük nem hiszem hogy tökéletes.
Igazából majdnem minden pontban egyenletes a mélytartomány, de a szoba nagyjából közepén gyakorlatilag 0!
A talpad alatt érződik az említett pontban, de amúgy mintha nem is szólna... Nem egy mestermű, de csináltam egy egyszerű rajzot, ami konstatálja hogy merre szólnak, és hol oké a hangzás. Megköszönöm ha valakinek lenne ötlete.LG G3 32GB/3GB > LG G4 Brown > LG G5 Titan+Cam Plus > Huawei Mate 9 + Mate 10 Pro > Huawei P30 Pro
-
ToxicOs
csendes tag
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt az erősítőt?
7.1, 5.1 dekódernek keresek megfizethető árú készüléket de a Marantz-ot nem ismerem, és nem is találtam róla sok mindent.
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
Új design középkategóriában az Onkyo-nál.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz Norbi 72 #111626 üzenetére
Az R24F-et meghallgattuk, meglepően gyenge sajnos.
Egy Bose 501/601 sztereóban mennyire lenne megfelelő szerinted?
(#111629) Tamoo
Én is meglepődtem, hogy mennyire elvész a hang ekkora térben. Sajnos rossz érzésem van az árral kapcsolatban. Nagyon laikus vagyok, de 700k feletti rendszer lenne érzésem szerint megfelelő, de tapasztalatom 0 benne.
Azért is gondoltam egy sztereó hangfalra (halottam élőben egy 30-40 nm..en a Bose 501 et, és kimondottan tetszetős volt).
Vagy egy Bose Lifestyle-ra, mert hangerőben bika tud lenni, illetve jól "terjeszti a hangot".
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz BBéci #111606 üzenetére
Olyat nem is írtam, hogy 'csúcsszuper' volt.
Pusztán megemlítettem, hogy azért szólt jól az mp3, mert előtte volt 40000 eurónyi front-end......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
sakal83
addikt
Egy kérdésem lenne hozzátok.
Adott egy 56 nm-es nappali, amelyben kipróbálásra került egy taga 606-os 5.1-es rendszer, ami eddig 14 nm-re tökéletesen megfelelt. Próbaképp lekerült a nappaliba. Hát gyakorlatilag használhatatlan ekkora térben.
A nappaliban 70% zene, 30% filmnézés lenne, nem komoly szintem.Mit tudnátok javasolni? Az anyagi lehetőségek korlátozottak.
Gondoltam egy Bose 501/601-es sztereó hangfalra. Kitöltené vmennyire a helyet?
Mennyibe kerülne egy 5.1.-es szett és persze melyik lenne az ár érték arányban elviselhető? (csak a mihez tartás végett kérdezem, hogy egyáltalán gondolkozzak-e benne) ?
Erősítő lenne egy Pio 2022-es.
Itt már azért felmerült bennem a kérdés, hogy lehet, hogy lenne létjogosultsága egy BOSE Lifestylenak használtan 250-300 között, mert ha jól tudom kitöltené a helyet hanggal, persze nem házimozi szinten, de nem is az a cél.
-
Kenderice
senior tag
Hali mindenkinek!
Vettem egy 5.1 házimozi erősítőt.
A és B speaker kimenetei vannak.
Rátettem két 80W-os reflex hangfalat.
Az a gondom, hogy ha 2.0 sztereó módban akarom hallgatni, akkor szinte csak a magasak szólnak, nincs basszus. Egy másik, sima sztereó erősítővel nagyon dinamikusan szólnak.
Mi lehet a gond?
Az erősítő beállításait átnéztem, nem találtam benne semmi különleges állítási lehetőséget.
Az erősítő onkyo tx-sr307.
Próbáltam az A kimenetre kötni, utána a B-re.
A B kimeneten hangosabban szól, de hiányzik a basszus. -
Norbi 72
veterán
válasz Csabroncka #111613 üzenetére
Tőlem bármikor.
Nekem majd csak vasárnap lesz időm mozizni..
-
Norbi 72
veterán
válasz MasterMark #111605 üzenetére
Uff,ezt benéztem,erősítő csere?
-
havri1
félisten
válasz MasterMark #111605 üzenetére
Így van, de ezt írtam is, csak egy kivezetése van, 2 ér, +- :/
havri
-
Bobolit
aktív tag
válasz MasterMark #111587 üzenetére
Ezt most hogy?
"1 x 0.5m fiber Optical cable(96cm length)" -
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #111603 üzenetére
Azért annak a láncnak pár hibáját feltártad, megemlítetted, szóval messze nem volt csúcsszuper.
Jó, egyértelmű, hogy a hátsó felemet a földhöz verdesném, ha olyanom lenne, csak éppen nem volt elegendő a Grande Utopiához.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xtremetuning
addikt
-
BBéci
legenda
válasz Remekelek28 #111599 üzenetére
Még a 320 kbps-es MP3-hoz sem jó akármilyen szutyok hangrendszer. Hallottam én Focal Grande Utopia hangdobozokon MP3-at, jobban szólt mint bármelyikünknél (1-2 kivételtől eltekintve) az SACD.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...