-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scofield657
csendes tag
válasz
sakal83 #113065 üzenetére
Hangtechnikából nem szeretnék használtat venni, mert negatív tapasztalataim vannak ilyen téren sajnos. A tér ahol használnám egy max 20négyzetméteres szoba (kisszoba), és igazából a laptop beépítettjét szeretném lecserélni, de van egy 50 négyzetméteres szoba is ahol szolgálna néha szerintem.
-
scofield657
csendes tag
válasz
sakal83 #113061 üzenetére
PC-s hangfal topikba javasolják a monitor stúdió hangfalakat (például Presonus Eris E5), illetve mondják a külön erősítő és hangfal cuccot.
Companion 5 árhoz hasonlóan nézegettem e d i g i n cuccokat és ezeket találtam:
Yamaha YHT-1810 (HTR-2067+NS-PA20)
Pioneer HTP-072 Házimozi szett VSX-324 erősítő,S-21P mélysugárzó.S-11 hangfalszettHarman/Kardon HKTS 5 5.1 hangfalszett 59.900Ft + ehhez keresnék erősítőt!?
Vélemények?
Lehetőségem nincs meghallgatni ezeket ahol lakom.
Köszi előre
-
betyarr
veterán
válasz
sakal83 #111740 üzenetére
igen,közben rájöttem,hogy olyan sztereót nem fogok találni ami tele van zsúfolva optikai bemenetekkel.így a tiedhez hasonló megoldással fogom megoldani.tehát,melyik az az analóg erősítő (használt) amelyik a fenti falhoz és zenéhez ajánlanál/ajánlanátok 50k-ig?
anno úgy hallottam,hogy a marantzok "illenek" leginkább a tannoy falakhoz.ez nem tudom,hogy mennyire állja meg a helyét. -
Lizsó
csendes tag
válasz
sakal83 #109121 üzenetére
Nem vagyok vájt fülű, nekem eddig megfelelt a hangfal szett...
Nyilván van sokkal szebben szóló, sokkal jobb, de nem akarok csillió pénzte beleölni abba a havi 2-3 filmnézős alkalomba.Igazából onnan indult az egész, hogy a TV-hez nem tudok anélkül fülest csatlakoztatni, hogy a hátulján!!!! a TV közepén lévő jack dugóba ne csatlakoznék. Ekkor a TV hangszórók viszont lekapcsolnak. Nem lehet menüből állítani, hogy fülhallgató (jack) vagy TV hangszóró. Azt már igen, hogy audio kimenet vagy TV hangszóró.
Tehát ha a párom nem ezt hallgatná, hanem pl. olvasna, akkor felkelés, csatlakozó keresés a lehetetlen helyen egy falon lévő tévén. A film végén ismét felkelés és kihúzás.
BT-on csatlakoztathatható egér, billentyűzet, de füles nem.... 2015 gratulálok Samsung!Az erősítőm pedig már nem az igazi, ezért gondolkodtam ebbe az irányba.
- a fejhallgató kimenete zavaróan zúg (mert ide kötöttem volna a TV helyett a fülest)
- de a hangszóró kimenetek is, magas hangerőn, ha pl. a filmben csend van, zúgnak
- és a távvezérlő is kezdi megadni magát -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
sakal83 #108339 üzenetére
A magyar szinkron minőségétől már nekem is feláll a szőr a hátamon... Pedig régen nagyon színvonalasak voltak ezek a munkák.
Számomra a Gyűrűk Ura trilógián kívül nem sok olyan magyar szinkron van, amire azt mondanám, hogy méltó az eredeti hangokhoz (legalábbis a DVD kiadás). -
Fang
aktív tag
válasz
sakal83 #101569 üzenetére
Sziasztok, úgy látom tegnap óta megnyugodtak a kedélyek, így ismét megpróbálkozom a segítségeteket kérni. Számotokra probléma valószínűleg pofon egyszerű, én sajnos nem értek hozzá:
"Sziasztok!
A hozzá nemértésem miatt előre is elnézést kérek, illetve hansúlyoznám, hogy egy átmeneti és olcsó megoldást keresek a problémámra.
Adott egy LG tv és egy MED600 médialejátszó optikai kimenetekkel, illetve egy régi (2002) de jól működő [Teufel Concept E] hangfalszett.
Azt a tippet kaptam, hogy ezeket az eszközöket egy DAC segítségével össze lehetne kötni. Konkrétan például ezzel: [nBase N-Coder DASD-6C 5.1 D/A dekóder]Árban látjátok nem egy nagy összeg (15k), viszont hasonló alternatívát nem nagyon találtam. Az volna a kérésem, hogy nagyjából ebben az árkategóriában (max 20-25k) ajánljatok nekem egy-két típust, ami ugyan ezt a funkciót ellátja mint a fenti készülik, tehát a tv és/vagy a médialejátszó térhatásu hangját továbbítja a fenti hangfal szetthez.
Előre is köszönöm!"
-
mivamma
senior tag
válasz
sakal83 #74620 üzenetére
Szia!
Én sokáig hallgattam sztereóban egy Technics SU 8080-as erősítőt. Nekem nagyon tetszett a hangja (oké, én elfogult vagyok a márka iránt), de egy próbát megér szvsz. A dual monoblock felépítés azért nem egy rossz dolog. És erő az van benne bőven!
-
Sefter
veterán
válasz
sakal83 #74621 üzenetére
Ezt találtam róla:
Description: Two-way, reflex-loaded, stand-mounted loudspeaker. Drive-units: 1" aluminum-dome tweeter, 6.5" woofer with injection-molded, aluminum/polypropylene cone. Crossover frequency: 1.8kHz. Frequency response: 40Hz–25kHz ±3dB. Sensitivity: 88dB/W/m, anechoic. Nominal impedance: 8 ohms (4.5 ohms, minimum). Recommended amplifier power: 30–130Wpc.
Dimensions: 17.75" H by 9.7" W by 9.75" D. Weight: 38 lbs/pair.Eszerint 30-130W -os erősítővel érzi jól magát...de nyilván nem ez az elsődleges adat ami alapján választanod kell, hanem a Neked megfelelő hangzásvilág
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
sakal83 #71700 üzenetére
Egyébként sokan vannak ezzel így, és a legtöbben ezért vesznek drágább HM erősítőt, még akkor is ha hangfalszetteben egy kicsit gyengébb a szett. Kompromisszum az elfogadható sztereó és házimozi hallgatásra. Más kérdés, hogy valaki megáll, valakit meg nem bír a vérével
Az egybe szettek arra jók, hogy szóljanak ezen kívül (valaki még kóbor kutyákat dobálna vele...stb.) nagyon másra nem jók volt nekem belőle anno, ég és föld a különbség...
-
nuke7
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
sakal83 #71684 üzenetére
Mit jelent az, hogy vállalható? Nem inkább (kín)vallatót akartál írni?
Orbitális baromság, hogy lakásba bögreszett való. Ugyanis azok semmire nem jók.
Természetesen kivételek a Bose szettjei, de azokat sem nevezném házimozinak. És amennyiben azt szomszédzavaró módon hallgattad, akkor valami nagyon nem volt rendben. Egy olcsó bögreszettel is meg lehet őrjíteni a szomszédokat, de még jobban azokat, akik direktben hallgatják.
Arra a megjegyzésedre, hogy zenéhez nem rosszak, inkább nem válaszolok semmit, mert felérne egy anyázással és az nem az én stílusom. -
törölt tag
válasz
sakal83 #71684 üzenetére
Elnézést ha lekezelőnek érezted: távol áll tőlem nem volt szándékos.
Valamint IGENIS elolvastam és figyelembe vettem az általad leirt igényeket.. bizony ezek az általam leirt minőségű szettektől nem nagy elvárás az"éjszaka is halkan is élvezhető dinamikus, párbeszéd is rendben hallható" jelző mely épp az általad emlitett szettekre nem jelemző Klipschet leszámitva, mivel a tipusa ismeretlen számomra, nem is véleményezem. valamint jelemző rájuk (bögreszettekre) a loudnesses hangzás amit ép te írtál le jól ugysmint "fél hangerőn fáj a fejem, szomszédokra figyelni kell" jelzőkkel mely hangzás jellemzője épp a sok mély-sok magas dübörögjön, dörögjön had higyje mindenki hogy "lehet kis testből nagy élvezet" megspékelik enyi és enyi watt felirattal melyből talán százvalamennyi igaz az öszteljesitményre a mélyhangfalat is belevéve, valamint kompresszálják (öszenyomják) a dinamikatartományt, azáltal "jobban fog szólni" tehát 5-8 centis hangszóróból is megfelelő dübörgés és visitás - ai a tulvezérelt magashangok jelemzője- hallatszik.
Hogy miért ilyen drágák? Mert inkább dizájnt a csillogást, kis helyigényt, kompakt kiszerelést,és bizonyos feature-ket netes.-megosztásos szolgáltatások meglétét stb és hasonló elvárásokat teljesit és ezt fizettetik meg az erre vevő vásárlókkal. -
törölt tag
válasz
sakal83 #71681 üzenetére
Tehát nincs tapasztalatod egy valódi 5.1 kombóval.. ezért sem értheted meg..
Hát akkor vegyél példának egy denon-dali vagy monitor audio párost (behelyettesitheted bármely általunk irt-ajánlott márkával) vagy hasonlót olyan denon 3-as sorozattól felfelé és hozávaló hangfalszettel és képzeld el: nem csak a közép jön/van meg hanem egyenletes frekimenettel tényleg élvezhető a zene, nem fájdul meg a fej nagy hangerőn sem, ott is torzitásmentesen jön a hang, nem üvölt mégis elég hangos, éjszaka pedig lehalkitva is dinamikus, élvezhető halkan is és a párbeszédek rendben hallhatóak .
Nem ez nem menyország, hanem létező szett középkategóriás vagy jobb minőségben jól öszeválogatva, helyesen beállitva és túlzás nélkül leirva -
Cseneles
őstag
-
BBéci
legenda
válasz
sakal83 #54315 üzenetére
Az a 309-es nem csak abszolút belépő kategóriás, de IC-s a végfoka, ami miatt nem ajánlom senkinek.
Gyorsan add el a Technics hangdobozokat, ha tudsz hozzátenni némi pénzt és jobbat venni! De csak akkor van értelme, ha Klipsch-re cseréled, vagy add el a centert is. A Geniusokról inkább nem mondok semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest