- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Google Pixel topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
válasz
xxlongikaxx #187607 üzenetére
Hangfaltervezés során nem arányokról beszélünk, hanem a doboz űrtartalmáról. Kiválasztod a hangszórót, aminek a elektromechanikai paraméterei megadják, hogy mekkora doboz kell hozzá, majd építesz egy megfelelő méretű dobozt. Atmos/surround esetén lehetőleg ilyen formájut:
Ezzel rögtön megoldod, hogy a hallgatók fele legyen fordítva.
-
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #187607 üzenetére
Akkor lett volna brutál nagy a doboz, ha azt akarod, hogy mélyre menjen. De az atmost úgyis vágod minimum 80hz-en, bár igazából vághatod feljebb is szvsz.
-
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #187603 üzenetére
Elnézve az előlapot bőven elfért volna nagyobb méretű hangsugárzó is, mert bőven van hely függőlegesen és vízszintesen is. Nekem "csak" két bajom van a kis méretű hangsugárzókkal. Eleve kisebb az érzékenysége, mint egy nagyobbnak, tehát ugyanakkora hangerő eléréséhez nagyobb erősítőteljesítmény kell. De ennek tetejére még terhelhetőségben is kevesebbet tudnak, mint a nagyobb társaik. Ha pedig megnézel egy 7.x.4-es atmos felállást, mind a két hátsó/ill. első atmos is nagyobb távolságra van mint a legtöbb surround sugárzó, tehát még emiatt is több kakaó kell nekik, mint a surroundoknak. De őszintén remélem, hogy beválnak majd és a célnak megfelelnek majd nálad.
-
python1
veterán
válasz
xxlongikaxx #187600 üzenetére
Gratulálok, ügyes vagy!
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gyönyörűek
-
-KP-
addikt
válasz
Miért ilyen pici hangszórókból?
-
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #187553 üzenetére
Személy szerint nekem meg pont az SB, Seas, Scanspeak vonal pont az, amiből én biztosan nem építenék szubot magamnak (talán, nagyon talán 1-2 típus kivételével). Eléggé túlhypeolt mindegyik, hatalmas árcédulákkal. Főleg a SS/Seas. Sokkal jobb ár/érték arányt lehet találni más márkákból.
Erre gondoltál amúgy?
https://www.soundimports.eu/en/dayton-audio-dcs385-4.html
Szvsz csak 50-100 euróval többért ettől sokkal jobb hangszórókat lehet venni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #187554 üzenetére
Most nézem, hogy a 16 mm-es MDF 35k lett, mi a franc? 10-ért is vettem már...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #187542 üzenetére
Akkor csak nem voltam képben az árakkal. Azok a számok járnak a fejemben, hogy driver 70k, erősítő 40k, asztalosmunka 20k.
-
python1
veterán
válasz
Mondjuk 2-3-4 db- nál jelentős a difi
PA szórókat kell nèzni, vègfokok is vannak elèggè jó arazásban, használtan meg felèből megvagy.
Bár mennyire tetszetősej a gyári dobozok, már nem sikk otthon mutogatni, az új igènyes otthonokban már beèpítès a menő, ès arejtett technika. -
-KP-
addikt
válasz
Na jó de milyen az a sub driver? Én kötve hiszem, hogy 100 ezer alatt van normális 15-ös hangszóró.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #187534 üzenetére
Megéri, viszont hogy melyik jobban, azt én fordítva látom. Jó subot már nem kapni olcsón, véget értek a 200k-s R-115SW idők, most 2.5x annyi ez a szint (pedig csak egy év telt el...). Hasonló subot kis szerencsével 100k körül csinálsz. Ugyanennyi egy main, persze, csak abból már kapni egész jókat olcsón is.
-
python1
veterán
válasz
xxlongikaxx #187534 üzenetére
Szubnál főleg èrdemes DIY, már ha tènyleg ügyes az ember.
A DIY nem arról szól minig, hogy olcsóbban, termèszetesen arról is, de ki tud nyílni a világ előtted, nem kell alkalmazkodnod, adott mèretekhez, formákhoz, főleg szubok, de lehetne ide sorolni az áteresztő vásznakat nappaliba, èn azt 25 cm- ben meg tudtam oldani, tehát a nappaliban azt sem lehetett èszrevenni, hogy vannak hangsugárzók, ès az èrtèkes helyet nem foglalja, nem uralja a nappalit a sok kacat.
Èrdemes inkább a szobához èpíteni, az egyik legigènyesebb, megoldás így èpítkezni, èn már nem is èpítenèk máskènt. -
mimic1979
aktív tag
válasz
xxlongikaxx #187421 üzenetére
A Dirac megéri? Szerintem igen. Én úgy voltam vele ha már készülék tudja akkor legyen, ezért meg vettem a full-range + dlbc-t is. A mély előtte sem volt rossz, mivel az erősítő és a láda között van egy MiniDSP is. Aki szereti a túl színezett a hangokat amire szerintem Audessey hajlamos, annak nem biztos hogy tetszik elsőre a hangja. Nekem egy NAD görbe van betöltve, ami füllre tetszetős, viszont a görbébe nem nyúltam. Jó lenne egy átfogó magyar videó róla.
-
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #187421 üzenetére
Rear top-ot írt. Annak elvileg nem fej fölött kellene lennie. De ha mégis ott van, akkor ahogy írod, kötelező elvinni onnan.
-
válasz
xxlongikaxx #187324 üzenetére
Gyorsan beszereztem a művet, valóban fincsi ami 3:25 után van
Szomszédok sem szóltak, hogy nem jó
/ 18nm panel nappali, front oldalon 2db XTZ 12.17 edge
-
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #187307 üzenetére
Te most tényleg azt várod egy darab 30 centis szubtól, hogy az élő koncert feelingjét visszaadja? Bakker...
-
python1
veterán
válasz
xxlongikaxx #187307 üzenetére
Még beteszel 3-at, azt meglesz.
-
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #187299 üzenetére
Ez az rp1200-as?
-
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #187271 üzenetére
Nagyon mellényúlni egyikkel se tudsz. De az hogy zenére milyen lesz, az továbbra is leginkább a szobaakusztikán és a bemérő rendszeren fog múlni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #187271 üzenetére
Mozira egyértelműen az kell, hogy oda tudjon csapni. Fontos tudni, hogy a crossoverrel együtt már 125 dB-ről beszélünk hallgatási pozícióban, ami azt jelenti, hogy egy subnál garantált, hogy bármelyik darabot limit közelében hallgatjuk (nagyjából akármilyen halkan is mozizol, -20 dB-n is), ezért ezek a 2-3 dB különbségek is jelentősek. Ez továbbra is a Klipsch felé billenti a mérleget.
-
Gino20
őstag
válasz
xxlongikaxx #187249 üzenetére
RP-1200-ról (nem KP) nincs, szóval fenntartásokkal kezeld a fentebb leírt dolgokat.
RP-1600-ről van korrekt review [link] .
RP-1200 amúgy az SPL-120-nak az utódja. Ha nem zavar, hogy mocskosul mély [link], akkor jó választás lehet és talán nincs tele olyan szemét alkatrészekkel, mint a korábbi sorozatok, mondjuk az 5 év gari azért bíztató. -
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #187242 üzenetére
Én nem mondom, hogy rossz az SVS de az árazásuk eléggé elszállt már. Az RP1200SW majdnem 200 ezerrel olcsóbb, mint a PB2000 Pro,ráadásul full 5 év garral. Az SVS csak a hangszóróra ad 5 évet, az erősítőpanelra csak 2 év. A telefonos app nálam nem szempont. Klipschből vannak nagyon olcsó gyengébb szubok is, a negatív véleményeket főleg azokról olvastad. Vagy pedig ha fel tudsz menni a PB2000 Pro árára, akkor annyiért már RP1400-ast is vehetsz, vagy picivel többért a vadállat RP1600-ast, ha a mérete nem akadály. Mert ezek a szubok azért már eléggé nagyok.
-
I'am Dony
őstag
válasz
xxlongikaxx #187237 üzenetére
Arendal 1961 1V-t.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Szintén KP ajánlatát támogatom, de ba már eldöntötted, hogy SVS lesz, akkor csak és kizárólag a Pro modell használható, a többi subjuk katasztrófa. A valóságban a Klipsch és a Pro 30 Hz-es ládák referencia szinten, viszont a nem Pro SVS-ekből még a 4000-es is csak 50 Hz-en egy icipici sávra tudja csak ezt a szintet, a 2000 egyáltalán nem.
-
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #187239 üzenetére
Klipsch RP1200SW pl. Elég jó áron van, 5 év garral.
-
-KP-
addikt
válasz
Egyiket sem
-
VGYke
addikt
válasz
xxlongikaxx #187218 üzenetére
Kimeneti csatornánként van relé, azaz sok relé van, vagy csak egy? Mert ennek a hibája választ adna arra, hogy hol jó, hol nem jó! Nem úgy mint pl egy kondenzátor, ami ha bekakil, az már nem javul meg...
-
krx21
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #187016 üzenetére
És Vhiktor
Köszi, még én is kísérletezek vele..
Ha van még másnak is tapasztalata az jól jönne… -
Gino20
őstag
válasz
xxlongikaxx #186586 üzenetére
Nagyon titokzatos a honléted........400-ba szállítási költség meg ez esetben gondolom vám/áfa?
Helyben SVS PB vagy Klipsch RP-ből az, ami belefér a keretbe. -
Quetz
őstag
válasz
xxlongikaxx #186583 üzenetére
Szerintem mondj egy konkrét összeget, hogy ennyi Forint/Euro amiből ki kell jönnie egy ládának.
-
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #186583 üzenetére
Neten szinte bármit megrendelhetsz és kiszállítják.
Arendal, XTZ... -
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #186580 üzenetére
Eléggé túlárazottak lettek. A szobád egyáltalán nem pici. Egyrészt nézz körül más márkáknál is, másrészt főleg mozis felhasználásra én inkább refist vennék, és abból se a kisebbeket.
-
I'am Dony
őstag
válasz
xxlongikaxx #186580 üzenetére
A helység mérete miatt az 1000 es széria nem igazán jöhet szóba, így a PB2000 pro-nak lenne értelme, amihez a későbbiekben egy másodikat is célszerű lenne beszerezni.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
xxlongikaxx #186572 üzenetére
Na ma kertem es szerkesztettem pontosan hogy hol kellene legyen az 5.1.4. A frontok es sorroundok most jo helyen vannak, (csak lentebb kell raknom) ami a sorround eseteben szerencse mert nem nagyon tudnam mashova tenni.
Atmosnal viszont meglepo hogy mivel magas a belmagassag ezert sajna csak 50 fokra tudom tenni, igy viszont pont a plafon es a fal sarkaba esik. 45 ot sehogy nem tudom beallitani rendesen. Viszont igy a kabelezes sokkal egyszerubb lesz.
-
Quetz
őstag
válasz
xxlongikaxx #186570 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy van hangfal aminek akkor jobb a hangja ha be van fordítva feléd, van aminek meg akkor, ha nincs. Első esetben az on-axis átvitele jobb, a másodikban pedig az off-axis átvitel a nyerő:
- How to Aim Your Speakers
- Off-Axis vs On-Axis Response -
VoidXs
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #186574 üzenetére
Az nem a front dolga, a front dolga a kép két széle közt úszni. 45 fokra ott a wide, azon kívül úgy keverik az 5.1 mixeket, hogy legyen mit hallanod 45 fok felől helyesen kiépített olyan felállással is.
-
Dorian
félisten
válasz
xxlongikaxx #186572 üzenetére
Igen, ha nem 7.x, hanem 5.x van, akkor a fejtől kicsit hátrébb.
Node akkor meg is válaszoltad magadnak, a 45 sehogy sem jön ki. -
Dorian
félisten
válasz
xxlongikaxx #186570 üzenetére
A frontokat oda ahol már nem takarja el a képet. Az oldalsó háttereket pedig a fejeddel kb. egyvonalban, a hátsókat meg "ahová lehet"
-
Quetz
őstag
válasz
xxlongikaxx #186565 üzenetére
Ez a hangszórótól függ. Nézd meg a gyártó által publikált on/off axis mérést és az alapján eltudod dönteni.
-
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #186565 üzenetére
Érdemes. A frontjaid se úgy hallgatod hogy a két oldalfal felé irányítod.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #186504 üzenetére
Melyik külföld? A németek és talán az osztrákok kaptak engedélyt lehalkítani.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
xxlongikaxx #186412 üzenetére
Sziasztok,
Tovabbi kerdes az atmoshoz. Mivel ti sem javaoltatok, es utanna is olvastam a felfele sugarzok nem egeszen jo megiteleserol atmos sugarzoknak, ezert a masik lehetoseg az lenne hogy a plafon lepcsozetes elrendezese miatt ket lefele sugarzot helyeznek el az alabbi modon, kozvetlenul az kanape helyzete folott. Sajnos plafon bepeites nalam nem jatszik mert beton, de az oldalo lepcsokbe kepes lennek behuzni a kabelt mivel gipszkarton. Kerdes hogy ez jobban megfelelne?
Atmosoknak hasznal valaki szelessavu sugarzokat? Vagy kell egy ket utas sugarzo?
TOvabba, megneztem a DIRAC upgrade arat az X3800h hoz, azert eleg huzos ha figyelembe veszem mennyi az alap ara az AVRnek? Tud a DIRAC annyival tobbet mint egy Audiossey?
Koszi
-
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #186412 üzenetére
Rengeteg hozzászólásban fogalkoztunk a frontsugárzók tetejére helyezett, pattintósnak csúfolt megoldásról. Összefoglalva: a semminél alig valamivel ér többet. 10 forintot nem adnék érte.
Mondom ezt úgy, hogy jelen pillanatban is van a rendszeremben egy 300000 forintos pár, de nem adok nekik jelet. -
basznév
csendes tag
válasz
xxlongikaxx #179733 üzenetére
Most nem vennék ilyen sub ot 500 e Ft ért !
A sub az nagyon jó. Pontos megfogott mélyei vannak.
Csak sajnos nálam egyenlőre nem igazán azt csinálja amit szeretnék. -
skippper
senior tag
válasz
xxlongikaxx #179734 üzenetére
Denon (vagy Arcam ha fentebb szeretnél lépni). Annak idején ugyanezt a kérdést feszegettem és szinte minden review, illetve személyes tapasztalat a Denon felé hajlott. Esetleg ha ráérős, várd meg a Denon 3800-at és lesz Diracod is
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
xxlongikaxx #179683 üzenetére
Meg egy kerdes avr topichoz. Denon X3700 vs Marantz SR6015?
Marantzom meg sosem volt csak Denon es HK. Hangban mi a kulonbseg Denon es Marantz kozott? Leirtak alapjan a ket erosito ugyanazt tudja. -
skippper
senior tag
válasz
Szerintem is megéri.
-
Quetz
őstag
válasz
Megéri.
-
Quetz
őstag
válasz
xxlongikaxx #177986 üzenetére
Van különbség, a 8015 elötti Marantzok frekvencia átmenete nem volt vízszintes:
-
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #177986 üzenetére
Hasonló a hangjuk, nekem mindkettő tetszik. Ízlés dolga.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
xxlongikaxx #177983 üzenetére
Egyebkent hangban van kulonbseg a ketto kozott? csatornankenti 5W azert nem annyira jelentos. Szeretem a Denon hangjat, de Marantzot meg soha nem hallottam.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
"70% film - 30% mozi lenne"
Zenét nem is fogsz rajta hallgatni😉 -
-KP-
addikt
válasz
Én tutira az 5015-t venném. Az X2700H-nak nincsenek preoutjai, soha nem tudhatod mikor fog a jövőben jól jönni.
-
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #171944 üzenetére
Hadititok, hogy melyik országban élsz?
-
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #171932 üzenetére
Na még egyszer. Atmos is attól függ, milyen műsorforrást nézel. Még mindig ott tartunk egyrészt, hogy rengeteg film alig használja ki. A másik, hogy eredeti nyelven van atmos, a szinkronizált atmos nagyon ritka. Nem tudom miből áll a rendszered, de szerintem vagy építsd ki normálisan, vagy sehogy. Illetve ha atmost akarsz, akkor rá kell szokni az eredeti nyelvű hangsávokra. Bose felejtős. Nem is értem hogy juthat valakinek az eszébe.
-
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #171935 üzenetére
Mit jelent a nálunk? Szerintem meg amíg nincs szubod, addig irreleváns. A jó házizmozi a (jó) szubnál kezdődik.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #171935 üzenetére
Az árak aránya szinte mindenhol azonos, viszont külföldön, főleg Németországban már nem annyira éri meg a DIY, mint nálunk, mert fair ára van a boltinak is. Nyilván kivéve az SVS-t, az árban mindenhol kiemelkedő, minőségben pedig egyenesen szánalmas. Klipsch-ből a legolcsóbbakat nem érdemes venni, ha egy slotos darab túl drága, akkor érdemes inkább olyan márkát nézni, akinek az olcsó példányai is elfogadhatók, pl. JBL.
-
-KP-
addikt
válasz
Szubládát vegyél.
-
BBéci
legenda
válasz
5.0? Mindenekelőtt szubládát vegyél, utána gondolkozz Atmosról!
-
-KP-
addikt
válasz
xxlongikaxx #171924 üzenetére
Én az X3700H-t venném. Nem csak annyi, hogy extra két csatorna, de processzálásban is 11.x-et támogat, a 2700 pedig max 7.x-et. Ezen kívül az X3700H esetén már elérhető a sokat emlegett preamp mód is.
-
törölt tag
válasz
xxlongikaxx #160330 üzenetére
Marantz avr 5012 vagy bármelyik 50xx- típus.
-
törölt tag
válasz
xxlongikaxx #160325 üzenetére
Denon X2500/2600.
-
Tonyo
őstag
válasz
xxlongikaxx #160107 üzenetére
Én egy ilyennel oldottam meg.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
HDMI1.4 van benne, szóval igen, nem kezeli a 4k-t. Egy kivétel lehet, ha 30Hz alá állítod a képfrissítést.
-
mpo
veterán
válasz
A Denon oldalán 1080p amit tud.
A tévé beállításra itt keress megoldást:
[link] -
mpo
veterán
válasz
xxlongikaxx #149807 üzenetére
Nálam a téglalap alakú nappaliban a hosszú falon van a kanapé és szemben a tv és a frontok, mélynyomó.
A javaslatok (ábrák) pont az ellenkezőjét ajánlják. A hátsó 2 vagy 4 jobban el is férne.
Ha nem rendezed át ilyenre, akkor én tennék alá keményfából megfelelő alapterületűt és magasságút, ha kell, alá gumit is tennék.
A szakértők meg megmondják, ez miért lenne rossz. -
migabi24
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #149807 üzenetére
Kép is kellene ha segítséget akarsz, mert így nehéz bármit is mondani
-
fehér_ember
addikt
válasz
xxlongikaxx #143451 üzenetére
Ott van a forgalmazói oldalon a név, mail, telefon.
Ha email-be megkérdezed azoknak a kábeleknek az árait amire szükséged lenne, megírja.
Bár azt fel nem foghatom, hogy miért nem lehet egy árlistát feltenni valahová az épp raktáron lévő valamikről, de biztos nagyon szeret állandóan ugyanazokra a simán megkerülhető, tehát igazából felesleges kérdésekre is minduntalan válaszolgatni. Rólunk meg azt feltételezi hogy nagyon szeretünk kérdezősködni. -
Tonyka 2
tag
válasz
xxlongikaxx #143418 üzenetére
Erősen meglepődnél, h mekkora a valós különbség egy csúcsmodell, és egy belépő ára közt. Sztem sokan a kardjukba dőlnének ha eléjük tolnák azt a papírt. Mindig meglep amikor nem látnak emberek reálisan. Egy Oppo nincs 100e.-be a gyárnak, az árcédulán viszont ötszáz feletti ár fityeg. A különbözetben rengeteg dolog benne van, és egyiknek sincs köze a cucc gyártásához, vagy minőségéhez.
Milliós tételeken eleve kövér haszon van, kereskedői, és egyéb szinteken. Beszélhettek itt alkatrész válogatásról, meg hasonló nyalánkságokról. Mind mind filléres tétel. Ha nagy név, ha nem. Ahogy a legelején elmondtam, hangot veszünk, ennek semmi de semmi köze az előállítási árhoz. Ha szuper a hang 10x árat is kérhetnek, ennyi nem több. A gyártó is vastag filccel írhat, és a kereskedő is. egyáltalán nem bonyolult ez. Csak többen jóval többet akarnak ebbe belelátni. Senki ne értse félre, nem bánt, ha annyi akkor annyi, de azért a földön maradnék ha lehet. Attól függetlenül, h én is fizetek, mint a katonatiszt.
-
törölt tag
válasz
xxlongikaxx #143418 üzenetére
Szerintem ebben a hobbiban új árban nincs is igazán ár/érték vétel. Ha összeszámolnám, hogy lista áron mennyi lett volna az én rendszerem..... Annyit nem biztos, hogy ér...
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
xxlongikaxx #143408 üzenetére
Itt most nagy álltalánosságba beszélünk, az előállítási költség ( ebbe minden beletartozik),és a végfelhasználói ár közt levő hatalmas eltérésre.
Ez az ami sokakat hánt.
Azt te sem gondolod ugye,hogy egy közepes avr 200huf és egy primare között az előállításban 1 milla a difi.
Audiocentrumba az spa23 poton 500ezerrel van akciózva, feltételezve hogy így is haszon van rajta nekik, plussz mindenkinek mire a gyártótól a szobádba jut, belegondolhatsz mennyi az előállítási költsége. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #125692 üzenetére
Pedig a "Fásy Mulató" milyen jól tud szólni...
-
Smiley
addikt
válasz
xxlongikaxx #125667 üzenetére
Szuper
A masik ilyen elb@szott dolog a samsung tv-ben meg az Entertain mode (ez kikapcsolja az osszes ilyen eco biszbaszt) elohozasa HDMI alatt...
(#125665) Norbi 72: Hat januar korulre terveztem, de akkor lehet, hogy meg tolni kell rajta egy kicsit. Amugy kivancsi vagyok mi az amit meg bele lehet pakolni, mert a 3050 a kavefozesen kivul kb mindent tud mar.
-
Smiley
addikt
válasz
xxlongikaxx #125634 üzenetére
Marpedig az ES szeria tudja, nekem volt egy 40ES5500-os ahol plex-en es usb-n keresztul is atment a DD es a DTS optikan keresztul.
Keress egy DD es egy DTS filmet amit elinditasz a Plex/sajat lejatszoval.
Elinditod a DD filmet akkor alapbol PCM-en fogja kitolni 2 channel-en, bemaszol a menuben es a sound alatt lesz egy digital out, ez ilyenkor PCM-en van, de ha mar megy a film at tudod rakni DD-re, innentol megjegyzi ha van DD hangsav akkor azt fogja kivalasztani. Ugyanezt vegigjatszod egy DTS-es filmmel is es kesz is van, tobbet nem kell eloszedned ezt a menut. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
xxlongikaxx #125634 üzenetére
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
xxlongikaxx #125629 üzenetére
Ha nem tudja, hát nem tudja. Elvégre a Te TV-d, én még a típusát sem ismerem, de nem találkoztam az elmúlt években olyannal, ami ne tudta volna, a sok.nullát optikain.
(csak azért jegyeztem meg, mert ellenben már sok esetben találkoztam olyannal, hogy a hangbeállítások között nem a "megfelelő opció" volt kiválasztva ezért nem az vagy úgy jött ki, ahogy kellett volna ..... de nekem teljesen mindegy, hogy Te hogyan használod, a korábban kérdező részére volt mindez releváns)
-
Dorian
félisten
válasz
xxlongikaxx #125629 üzenetére
Nem, nem így van.
Mondtam: a 2010-es Samsung TV-m a belső lejátszójával lejátszott filmek DD és DTS hangját is kiküldte diszkrét sokcsatornán optikán keresztül. -
Smiley
addikt
válasz
xxlongikaxx #125625 üzenetére
Samsung P2770HD ami azert nem egy mai darab, az meg csak a dolby digital-t tudja, van egy D5000-em (talan 2010-es) ami szinten eleg regi model, azon mar van DD es DTS.
-
Dorian
félisten
válasz
A korábbi tévém 2010-es Samsung volt, már az is tudott nem csak DD-t, hanem DTS-t is.
User error lesz ez. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Akkor keresd a “hibát” a hangbeállítás menüben.
(esetleg a DTS-t nem tud(hat)ják a régebbi modellek)
Vagy nagyon egyedi TV-d van. -
MasterMark
titán
válasz
xxlongikaxx #125621 üzenetére
Pontosabban a bemenő HDMI-ről érkező DD és DTS-t nem adja ki. Attól még tudja, hiszen a TV adásokról, és a belső lejátszóról kiadja.
-
Aurig@
őstag
válasz
xxlongikaxx #125619 üzenetére
Az optikai jeltovábbítás mióta analóg? Simán megy a Dolby 5.1 és a DTS 5.1 is.
(#125617) rootmin
Csak próbaképpen rákötöttem a TV-re (direktbe a Blu-ray és Médialejátszót) és bizony az optikai kimeneten szépen kijön a Dolby és DTS 5.1. Tehát nem sztereo lesz. Tovább az 5.1-ben sugárzott csatornák is 5.1-ben szólalnak meg, sajnos elég kevés van belőle.
-
devil-k
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #124914 üzenetére
Ezen a nádszövet dolgon jót mosolyogtam.
-
törölt tag
válasz
xxlongikaxx #124294 üzenetére
Dipólok: egy hangfal ugye egy..
és oldalra a surroundok pozíciójára kell tenni, lényeg: szórt teret alkotnak igy jobb a térképző hatásuk..
-
robi-k
őstag
válasz
xxlongikaxx #124294 üzenetére
Ezt bipolnak hívják, de vannak dipolok is. Ugyan úgy kell bekötni, mint bármely más hangsugárzót.
Itt egy német nyelvű videó, ami elmaggyarázzza a bipol, dipol vs. klasszikus hangsugárzó közti eltérést. -
Badb0y
addikt
válasz
xxlongikaxx #124137 üzenetére
Kapsz egy 1000-est ha kiszeded a zold dugobol ok? Ne a sarut nezd, hanem a zold reszet. Ha nem tudod kiszedni te adsz egy 1000-est. Na?
-
MasterMark
titán
válasz
xxlongikaxx #124137 üzenetére
Nem IEC?
-
devil-k
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #124031 üzenetére
Milyen atmos rendszered van egész pontosan? Vikthor hozzászólásával egyetértek. (ezért kérdezem)
A Mad Max miatt biztos nem fejlesztenék. Siralmas film számomra.
-
devil-k
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #124022 üzenetére
Inkább legyen több, mint kevesebb. A többől lehet keveset csinálni, de fordítva nem. Tekerd fel, vagy rejtsd el, de ne törd nagyon a kábelt ha nem muszáj.
-
Dagidög
senior tag
válasz
xxlongikaxx #123860 üzenetére
A SUB-ot ki kéne venni a kanapé mögül. Egy próbát megérne a kanapé és a TV felőli oszlop közötti üres falrész előtt, ha nem fér be a frontokhoz.
A rajz szerinti alsó surroundot felrakhatnád a kanapé alsó sarkához egy falikonzollal és akkor meglesz a szimmetriád.(#123879) Peak: Én a SUB 650-t ismerem (ami elvileg nagyon hasonló a 660-hoz), az a használtpiaci árán - 75-85 - eléggé rendben van. Azért hallgasd meg saját füllel is.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
xxlongikaxx #123860 üzenetére
..... röviden: nagyon .....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
xxlongikaxx #123588 üzenetére
.... kérlek amit írtam,próbáld úgy értelmezni “ahogy írtam”,annak szövegkörnyezetében..... köszönöm.....!
(.... mert ilyen “kiragadott félmondatokat” kormányzati sajtótájékoztatókon hallani .... többnyire ....ez pedig nem egy “pártfórum” .....
)
-
válasz
xxlongikaxx #123582 üzenetére
Szerintem is teljesen egyértelmű, hogy helytelen zártnak nevezni a passzív membrános szubládát. Nyilván nem is reflexes a szó hagyományos értelmében, de ebben már rég megegyeztünk.
Idézet különböző cikkekből :
"A működési elv azonos a reflex hangsugárzókéval, csak a reflex csövet (és a benne mozgó levegőtömeget) a passzív membrán helyettesíti."
"A passzív membrán (passzív radiátor) lényegében egy motor nélküli hangszóró, eredetileg a reflexcső káros hatásainak kiküszöbölésére, annak alternatívájának találták ki."
"Bass-reflex doboz passzív membránnal : ...... lényegében ezt nevezik passzív membrános hangdoboznak, a reflexcső helyett passzív membránt alkalmazunk."
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
xxlongikaxx #123578 üzenetére
..... igaz,hogy BBéci-vel a legritkàbb esetben értünk egyet,de most pontosan azt írta neked,a mit én is akartam ..... és ha màr elnevezések, akkor: ahol nincs szabad levegõàramlàs az zàrt,ahol van az pedig nyitott kivitelezésû,ezeken belül lehet a “mûködésie elve” zárt rendszerű,passzív membrános/radiátoros, bass-reflex,transmission-line,bandpass és stb ..... de szerintem a működési elvnél fontosabb,hogy milyen a hangjuk,kinek melyik tetszik,mert nincs egyértelműen ajánlható megoldás minden célra/helyzetre/térbe/fülhöz/stb ..... természetesen az én egyéni vsz .....
xxlongikaxx:
....a hsz hátsó részén létrejövő energia mindegyik tipusnál “hasznosításra” kerül csak vagy csillapításra vagy plusz emergia kinyerésére “hasznosul” .... -
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #123578 üzenetére
De bizony a lyuk, rés, cső, vagyis a nyílás miatt nevezzük annak. Az elv csak úgy működik a gyakorlatban.
A transmission line a reflexesek egyik fajtája, annak továbbfejlesztett változata.
A passzívmembrános pedig zárt, mert nincs rajta nyílás és a benne lévő levegő mennyisége állandó. -
lemmy9
őstag
válasz
xxlongikaxx #123470 üzenetére
Ha így nézzük akkor egy irányba mozdulnak. Feltételezve, hogy egymással szemben vannak.
-
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #123468 üzenetére
Nem kedvelem a reflexes szubládák hangját, bár együtt tudok élni velük, most éppen három olyan van a lakásban, kettő a processzor/előfokhoz csatlakoztatva.
Tapasztalatom szerint a passzívmembránosok hangja sokkal közelebb áll a zártakéhoz, kifejezetten gyorsak, pontosak tudnak lenni, jó példa erre a Sunfire XTEQ 12 és a REL S/5. De még az SDS-12 is egészen remek darab. -
lemmy9
őstag
válasz
xxlongikaxx #123468 üzenetére
Nem ugyanabba az irányba mozdul a passzív membrán? Csak kis késéssel. Ezért lágyabb nem?
-
Sefter
veterán
válasz
xxlongikaxx #123459 üzenetére
Működési elvre lehet, de hangra..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Temu
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest