Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
greike
tag
Sziasztok!
Írnék egy pár sort a hangfal cserémről.
Eddig Jbl stúdió 590 szettet használtam egy 27 nm-es nappali konyhában ,ahol a mozi kb 14 nm van. JBL szett ment és jött helyette egy vegyesfelvágott ,ami Canton reference 9 frontokból Vento 856.2 center és Chrono 520.2-ből tevődik össze. A keretből ezt sikerült összehozni. Először amit soha többet nem csinálnék az ,hogy akkora hangfalakat mint a JBL studio 590 ilyen kicsi szobába rakjak! Nagyon sok benne maradhatott a hangfalakban! Egyszerűen nem tudta magát kifutni a JBL! A Cantonok sziporkáznak a Jbl-hez képest! Egyszerűen mindenben jobb a Canton ekkora szobában! A legnagyobb meglepetés a mélyhangok voltak! Primare avr-em van és szerintem a Cantonnal nagyon jó párost alkotnak! Időközben a front szekció audioquest rocket 33 hangfalkábelei le lettek cserélve Inakustik referenze ls 1202 kábelekre. Ez a csere is megérte A Canton ref 9 hangfalakat volt szerencsém összevetni kb ugyanennyibe kerülő heco revolution 3-al. Számomra nem volt kérdés ,hogy melyik tetszik jobban! Magasabb kategóriás hangot kaptam a Cantontól! Ez annyira nem is meglepő hiszen mikor megjelent 2350€ került! Szerencsémre 800€-ért sikerült beszerezni a vadiúj reference 9 hangfalakat. Annyit hozzátennék a revolution tulajnak a heco magasa jobban tetszett. Szóval aki kisebb szobában mozizik nagy frontokkal. Azoknak azt ajánlanám ha van lehetősége, próbáljon ki egy ugyanannyiba kerülő polchangfalat mint amibe került a front! Lesz meglepetés! -
greike
tag
válasz Mankó #148410 üzenetére
Ha Lcd akkor csak is full-array- Ledtv legyen! A Sony xe9005 ilyen de egy ismerősöm aki eléggé otthon van a témában azt mondta az xf9005 új képfeldolgozót vagy mit kapott és emiatt jobb lett mint az xe széria!
Full array Led-et használok és meg vagyok vele elégedve! Persze vannak zavaró dolgok de per pillanat nem nagyon kapható olyan technológiával ellátott Tv aminek ne lenne valami hibája.
-
greike
tag
Sziasztok!
Csak a Dolby Atmos és DTS X miatt lenne értelme lecserélni egy Primare spa22hdvb-t egy ilyen formátumokat kezelő Denon x7200 vagy Pioneer lx89/901 erősítőre? Előre is köszi a válaszokat! -
greike
tag
Sziasztok! Cambridge Audio 651r erősítőhöz milyen hangsugarzó márkákat ajánlotok? Előre is köszi a segítséget!
-
greike
tag
Sziasztok! Jbl Studio 590 szetthez melyik erősítőt választanátok? Arcam avr400 vagy Harman Kardon 760 esetleg más? Most egy Yamaha rx-v3800 használom. Előre is köszi a segítséget!
-
greike
tag
válasz clyvejhamma #129237 üzenetére
-
greike
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis beszámolót írni! Hangfalcsere történt nálam . Yamaha rx-v 3800-as erősítőm kapott egy Jbl Studio 590 5.1 szettet! Nem hiába szerepelt a Jbl szett olyan jól az olvasott magyar teszteken! Úgy érzem elértem oda ahova szerettem volna hangzásilag! Nagyon tiszta magas hangok megfogott mélyek szóval nagyon szuper az egész előadás! Eddig csak reflexes mélynyomóim voltak! Most már azt is értem aki minőségibb zárttal kezdte a "szakmát" ,miért is nem rajong a reflexes subwooferért! Jbl még így sem tartozik a magasabb zárt szubb kategóriába de nagyon tetszik amit mutat! Nem is értem miért nem lehet nálunk kapni a Jbl studio 5 szériát! Használt piacon ha talál valaki és cserélni szeretne akkor hajrá nyugodtan belevághat csalódás egyenlő a nullával ennél a szettnél! Persze ez csak az Én véleményem!
További jó mozizást mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz clyvejhamma #128556 üzenetére
Nekem volt Rx-v440-em amit először egy Marantz nr1501 utána egy Marantz sr5004 váltott és végül most egy Yamaha Rx-v3800-at használok! Marantzok mindenben jobbak voltak a 440-nél de az Rx-v3800 az már nagyon más ligában van mint itt bármelyik felsorolt erősítő! Szerintem amik közül választanál magasan Rx-v 2067 lenne a legjobb választás!
-
greike
tag
válasz dgyuri0123 #126647 üzenetére
Nekem is úgy tűnik, hogy amíg nem éri el az alaphőmérsékletet addig nem lehet visszakapcsolni! Sajnos ezt a hideg levegős dolgot nem tudom kivitelezni!
-
greike
tag
válasz dgyuri0123 #126644 üzenetére
Már szerintem mindent próbáltam amit otthon szétszedés nélkül lehet! A hozzá csatlakoztatott összes kábelt is kihúztam ! Ugyanúgy fennáll a probléma ! Ez a fél óra van ,hogy inkább 1 óra is volt! Avxről vittem az egyik tuninggal és szervizzel foglalkozó taghoz. Attól tartok elviszem máshova és ott sem találnak semmit!
PrinceHerceg: Na igen lehet megint feleslegesen fizetnék!
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
Sziasztok! Lenne egy problémám! Van egy Marantz sr5004 ami olyat csinál,hogy használat után kb fél óráig nem lehet újra visszakapcsolni! Minden sötét, semelyik jelzőfény sem működik ilyenkor! Már elvittem egy szakihoz aki mindent átnézett rajta és nem talált semmi hibát ami ezt csinálhatná! Szerintetek mi csinálhat ilyet? Melyik szervizbe vigyem? A szaki azt mondta Informatéka ,mert ők a hazai forgalmazók. Vagy vigyem a Totelbe ,mert már többen dicsérték? Előre is köszi a segítséget!
-
greike
tag
válasz tal-garius #121400 üzenetére
Ennyi pénzért használtan egy jó kis rendszert lehetne összerakni!
-
greike
tag
válasz rayoliviero #121361 üzenetére
Nekem nagyon nem tetszett mikor hallottam! Volt olyan amikor ugyanúgy puffogott mint a régi alap jamo mélyládám! Egy kis türelemmel annyi pénzért amennyiért adják a clarust bőven jobbat fogsz találni!
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz Tarlóbetyár #114058 üzenetére
Használtban Dali Concept 6 szettet keresnék a Denonhoz. Az avxenen most össze is lehetne hozni egy szettet de szerintem az eladó drágán adja! A szettért kb 150.000ft lenne a reális ár! Így maradna 100.000ft mélynyomóra!
-
greike
tag
válasz Tamoo #114037 üzenetére
Az áras megjegyzésedet félreértettem ha így írtad volna le akkor nem ilyet válaszolok!Elnézést! Akkor Te is megérthetnéd amit Én kérdezek! Miként lehetséges ,hogy az összes külföldi oldalon 1699$ vagy 1600€ van írva a Yamaha rx-v 3800-hoz! Nálunk meg 340eft-ért lehetett kapni? Még annyi az rx-v3900-at 100€ adták drágábban! A 100€ az nem egyenlő majdnem 200eft-tal. Nekem egy örök rejtély marad nálunk miért volt olcsóbb a Yamaha rx-v3800!
-
-
greike
tag
válasz audiofül #114019 üzenetére
Azt nem tudom,hogy lehetett nálunk ilyen olcsó!
Németbe 1600 euró volt! Denon avr3808 kategória társa volt a Yamaha! Denon avr3808 az meg kb most a Denon x5200-nak felelne meg.
Ősszeveszni ilyenen? Csak azért írtam ,mert láttam valaki 2 kategória difit is írt.[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz Krisztian101 #113616 üzenetére
Denon avr 1306 szerintem egy elég jól sikerült beugró modell! A magnatokról ezt nem mondanám!
-
greike
tag
válasz Krisztian101 #113613 üzenetére
Elvileg "large" beállításnál a teljes frekvenciát megkapja a hangfal. Még egy valamit próbálj meg a subwoofer mode beállításnál Lfe+Mainra rakjad.Beugró Denon alap magnattal van itt képességhiány rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz MasterMark #111730 üzenetére
Lenne egy kérdésem azoktól akiknek tetszik az Interstellaron a hang!A hangfalak milyen beállításon vannak large vagy smallon?
-
greike
tag
válasz szricsi_0917 #111641 üzenetére
Én messziről elkerülném a Jamo szettet! Igaz csak az Jamo s606 szettet hallottam de az borzasztó volt! Ebben az ársávban streamaudionál Dynavoice magic f-6 szettet vagy ezt [link] próbálnám ki Denonhoz.
sakal83: Írtad,hogy 70%zene és 30%mozi ,lehet jó választás lenne ez [link] kicsit módosulna az arány a mozi javára akkor ezt is meghallgatnám [link]
-
greike
tag
válasz Dagidög #110164 üzenetére
A Yamaha rx-v3800-as már az Onkyo tx-sr905-el van egy szinten! Szerintem bőven jobb lesz zenén is és mozin is! Én Marantz sr 5004-et cseréltem Yamaha rx-v3800-ra és sima Dts hanggal is jobb dinamikát ,teret ,részletességet kaptam a Yamahától mint a Marantz veszteségmentes hangjától! Annyit még,hogy két szakboltban is azt mondták nekem,hogy a Yamaha +Jamo nem a legjobb párosítás! Ezért ha van lehetőséged probáld ki neked ,hogy tetszik ez a párosítás!
-
greike
tag
Aki most keres használt erősítőt annak itt egy "Best Buy" [link]
-
greike
tag
Sziasztok!
Edigitalos 0%thm kicsit elgondolkoztatott és mélynyomót kezdtem el nézegetni! Sajnos nincs az a márka amivel teljes lenne a rendszerem (Dynavoice t12) ! Zártat szeretnék már nagyon kipróbálni!Találtam ezt a zártak között [link] Vajon milyen lehet?Valamelyikőtöknek van tapasztalata ezzel a mélynyomóval kapcsolatban ? Egy Mordaunt Short sw309-et váltana! A mostanival elégedett vagyok! -
greike
tag
válasz kabar #109376 üzenetére
Onkyo tx-nr906-ot nem szeretném leszólni,mert egy bitang jó erősítőnek tartom! Csak a proci+végfok egy teljesen más világ!Azon nem csodálkozok,hogy a Yamahád végfokkal összekötve nagyon jó volt! Több fórumon is olvastam,hogy a nagy Yamahákban jó processzor dolgozik!Ezért a következő fejlesztésem egy végfok lesz a Yamaha rx-v3800-hoz!
-
greike
tag
válasz Heffi #109371 üzenetére
Az elején hiányozni fog az Onkyo hangzásvilága ,de utána azon veszed észre magad,hogy mennyire jó az Emotiva! Természetesebb,részletezőbb,realisztikusabb hangzás az Onkyohoz képest! Én azt mondom az Onkyohoz viszonyítva nincs olyan amiben rosszabb lenne az Emotiva!
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz Heffi #109361 üzenetére
Alacsony hangerőn akarsz több dinamikát akkor szerintem végfok+proci párosítás lenne jó neked!Barátom Onkyo tx-nr 906-ot cserélt Emotiva párosra! Amiben jobbnak éreztem az Emotivát, alacsony hangerőn sokkal jobb volt mozizni! Zenén egyértelmü volt az Emotiva fölénye az Onkyoval szemben! Bi amp nekem nem nyerte el a tetszésemet a közép-felső kategóriás erősítőknél(onkyo 875-906,Pioneer lx82,Yamaha rxv 3800)!
-
greike
tag
-
greike
tag
Marantz is szóba jöhet akkor ez szerintem nagyon jó árban van [link]
-
greike
tag
Valamelyikőtök hallotta már a Taga Harmony Platinum f120 v2-es hangfalat? Milyen minőség lehet?Ismerősöm van rágerjedve csak nincs lehetősége meghallgatni! Tesztek alapján nem lehet rossz csak hát tudjuk a tesztek se ,mindig írják le az igazat.
Előre is köszi a segítséget! -
greike
tag
válasz whatnot #102081 üzenetére
A filmeket szinkronosan nézed akkor valamelyik Yamahával jobban járnál mint a Pioneer vsx 924-el!Szinkronos filmeknél a HD hang eléggé ritka!Eredeti nyelven HD-hanggal moziznál akkor már egy kicsit nehezebb a döntés!Saját tapasztalatom az,hogy észrevehető a különbség még a belépő kategóriánál is egy dts és a dts hd formátum között! De még így sem tud olyan dinamikus,részletes hangzást nyújtani mint egy régebbi nem HD audios közép-felső kategóriás készülék! Persze először várd meg mi lesz a Pioneered sorsa!
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz mettek #101792 üzenetére
Itt van egy Pioneer [link]. biztos lehet belőle alkudni!Régen sokat keresgéltem a Pioneer vsx-lx70-et!Külföldi fórumokon "Fekete Szörny" a beceneve!Mozin fergetegesnek írják!
Norbi72 : miért írtad kivève 876,906? Az Onkyo tx-nr 906 szerintem egy bitang jó erősítő! Upsz! Bocsi! Vágom! Neki futottam még egyszer!
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz robi222 #101346 üzenetére
Mordaunt Short Avant szettem volt!Nagyon elégedett voltam a régi hangfalaimmal csak történt egy erősítő csere és a Mordauntok nem nagyon bírták a terhelést!Nem ismerem azt a szettet amit használsz!Én az egész 5.0 cserélném az egységes hangzás miatt!Mozira szerintem nagyon jó választás a Dynavoice ebben az ársávban!A Challengert választanád ne lepődj meg,hogy az elején nem lesz olyan mint az üzletben!Kell neki legalább 200 óra bejáratás!
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz Tamoo #100229 üzenetére
Nem most volt mikor hallottam, legalàbb 2 éve!Akkor itthon egy Marantz nr1501-em volt Mordaunt Short Avant szettel!Ahoz tudtam viszonyítani a hangjàt és szerintem az àràért korrekt hangot produkàlt.Persze lehet most màr nem ezt mondanàm ,mert itthon sok minden vàltozott!
-
greike
tag
BBéci lenne egy kérdésem!A Digitàlis HàzimoziMagazinba ami megjelent készülékekről teszt az te vagy a kollégàid ténylegesen teszteltétek?Vagy külföldön megjelent cikkeket is magyarosítottatok?Lehet fura a kérdés de a baràtommal ezen vitàzunk!
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz Sefter #100122 üzenetére
Azért írtam az LX-et ,mert a hozzászólásodba azt írtad ütősebb és ebből azt gondoltam,hogy a Pioneer vsx922 nem "ütős".Pioneer vsx-1018-as volt nàlam egy ideig ha a vsx-922 hangilag közel van hozzá akkor jó vàlasztàs lehet a Pioneer vsx922 a Heco szetthez!Azt nem merném biztosan mondani,hogy megoldódik gaben4241 mélyhang problémája ezzel az erősítővel.
-
greike
tag
válasz gabenn4241 #100100 üzenetére
Szerintem mindegy melyik erősítőt vàlasztod ezek közül,mert ugyanaz a kategória! Szerintem Sefter ütősebb Pioneer alattl az LX-es szériàra gondolt!Yamahàból rx-v1800-1900-at ajànlanàm ha lenne eladó! RX-V1800-ból ki lehet fogni 80-90-eft körűl!
-
greike
tag
válasz gabenn4241 #100093 üzenetére
Milyen màrkàjú hangfalakhoz hasznàlnàd az"új" erősítőt?
-
-
greike
tag
válasz #09634560 #96552 üzenetére
Ok értem! A legjobb megoldás az lenne ha valahogy kitudná próbálni másik Marantz sr7007-el a Yamahákat!Azon se nagyon csodálkoznék ha ez a hiba akkor is előjönne mikor már lecserélte 8 ohmos hangfalakra a Yamahákat!Akkor mit mondanának a szervizbe , jaj bocs mégis a Marantz a hibás és feleslegesen cseréltél hangfalakat?!Én csak abból indulok ki,hogy ugyanilyen hiba volt az ismerősömnek és egy erősítő csere meg is oldotta a gondját!
-
greike
tag
válasz #09634560 #96549 üzenetére
Akkor most azt mondod nem azért kapcsol le az erősítő,mert túl van terhelve hanem azért ,mert a hangfalak nem bírjàk? Centerre 100/250 watt a hàtsókra 60/150 watt maximum van írva.Yamaha dsp a2 -vel rendesen működött a hangfalszett pedig az is 110 wattot ad le a hangfalakra.
-
greike
tag
válasz Steady74 #96544 üzenetére
Én nem tudom elhinni ,hogy nem bírja a Marantz a 6ohmos Yamaha szettet!Nekem volt Marantz sr5004-es erősítőm 4-8ohmos hangfalakat hajtott és semmi baj nem volt!Egyik ismerősömnek erősitője csinàlt ilyet neki kicserélték az erősítőjét és minden rendben működött utàna! Van rà lehetőséged probàld ki egy màsik Marantz sr7007-el Is a Yamahàkat! Szinte biztos vagyok benne,hogy a Marantzoddal lesz a gond!
-
greike
tag
Írtam Én valahol,hogy nem értesz hozzá és nem jó a Denon?Te bezzeg egyből istenítve a Denon avr 3802 még a Yamaha rx-v3800-nál is jobb!Csak azt tudnám ,hogy jött ide a Yamaha?Azt lehetetlenek tartom,hogy a Yamaha rx-v3800-on megy egy veszteség mentes anyag az rosszabbul szólna mint a Denonon avr3802 egy sima Dolby Digital! !Tegnap amit írtál 340000ft-ot átjavítanám,mert a Yamaha rx-v 3800-as új ára 1800euro volt . Szeretett erősítő márkádra még rosszat sem írtam és már egyből jön a megmagyarázás,ez nyert és kész!
-
greike
tag
Nem kell meggyőzni ,hogy milyen jó a Denon avr3802! Nincs kétségem afelől,hogy jó erősítő lehet! Csak az a fura ,hogy egy Sony dn850 ami talán súrolja a közép kategóriát részletesebbnek hallott Gadjoe66.(Persze nem voltak ugyan olyanok a körülmények) Nem nagyon tudom elképzelni ,hogy lehetséges ez csak akkor ha maga az előadás módjával nem vagyok kibékülve. Nálam fordulna ez elő akkor másik márkát keresnénk, lehet ott megtalálnám amit hiányolok.
Adodaniel: Ott van a hozzászólásba ,hogy hallotta a Sonykat.
-
greike
tag
-
greike
tag
-
greike
tag
válasz dgyuri0123 #84438 üzenetére
Azt a mondatot nem úgy értettem ahogy értelmezted!Pont az ellenkezőjét akartam sugalni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest