Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aldebaran
addikt
Á, a tévé szerintem marad, ahol van. Túl nehéz és így is kicsit felfele kell nézni, szóval fel nem teszem.

(#108496) n3m3r3

(#108497) Ragadozó
Igen, tudom, a tévébe mikor dugdostam a hdmi-t azóta megtanultam...
-
Norbi 72
veterán
Filmajánló:
Exodus grandiózus film,nagyon jó képpel és hanggal.
Komolyabb vassal nagyon durván üt...

Taken 3,egyszer mindenképp látni kell.

Ja.nálam a Yami épphogy csak langyi volt 6 óra után...

-
n3m3r3
tag
válasz
aldebaran
üzenetére
A Sanci által javasolt módszer is rendben van, sokat javít. A hő ugyebár felfelé távozik viszont az asztalosod nem gondolt ilyen felhasználásra. Hatékonyabb, üzembiztosabb az erősítőd hűtése ha több helyen távozik a hő és nem reked benn a polcban. Önmagát fűti magyarán. Remélem eléggé érthető
Iparosan Te is meg tudod csinálni kis odafigyeléssel. Fűrészlap + reszelő -
n3m3r3
tag
-
Csabroncka
addikt
Aki még nem látta volna esetleg
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#108441) Dorian A hozzászólás első részével remélem nem muszáj egyetértenem

Ami a második részét illeti az szubjektív dolog, nekem két azonos kategóriájú (közép) AVR közül a Denon tetszett sztereón, a Pio meg mozin....
-
törölt tag
válasz
aldebaran
üzenetére
HA emellett van elég hütése akkor minimálsi. Valamint a x2x-x3x modellek már ugy vannak kialakitva hogy ha véletlen bekapcsolva marad és ugy kap tuláramot, akkor csak az adott bemenet megy tönkre az inaktiv/ más forású bemenetek használhatók továbra is. Ez Denonra és Cambridge audio V2-re is érvényes!!
És ne felejtsd: Onkyo majdnem anyit ad el az alsóbb szegmensekben mint Denon kivételével az összes többi.. -
-
Agyzuzo
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Én mozizásra használom főleg a Yamaha-t meg játékokhoz és nagyon elégedett vagyok vele, kellemes hangja van. Pont megfelelő átmenet a Denon meleg és az Onkyo nyers hangképe között. Viszont az 577-et kicsit kevésnek érzem, inkább a 677 ha belefér. Bár nem tudom mit akarsz vele meghajtani és hány nm-es szobába kell, de ha 20-nál több akkor inkább a 677.
Szerk: 9 centi felette az bőven jó, nekem kb. 7 centi van és a yamaha még csak nem is langyos.
User-error amúgy biztos mindig sok van, de azért ha szignifikánsan több a rossz visszajelzés az elgondolkodtató. Én inkább nem kockáztattam, nem akartam ezzel szívni, a gariztatás mindig több hét kiesés és addig is ott vagyok erősítő nélkül. -
aldebaran
addikt
-
ithomas
őstag
Nem kell ehhez Amazon.. Írd be googliba "onkyo hdmi issue". Lesz több 100 ezer találat. Azért az csak jelent valamit. Az enyém is megdoglott, azért olvasgattam erről sokat.. pedig újkori ára 300 k lett volna...

-
n3m3r3
tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Az Amazon-nal ne foglalkozz, "sokféle" ember megfordul ott. A ventilátor ellenére hagyd hogy rendesen szellőzzön, és a hdmi panelnek semmi baja sem lesz. Kapsz 2014-es fullos szolgáltatást, árának megfelelő hanggal. .... és mindkét oldalon kikapcsolt állapotban dugdosd a hdmi kábelt

-
Agyzuzo
addikt
-
-
Agyzuzo
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Én is pont ilyen Onkyo-t akartam venni, de végül egy Yamaha 577-es lett belőle. Egyrészt jobb áron volt, másrészt visszajelzések alapján megbízhatóbb is (az Onkyo-ra lehetett olvasni panaszokat, több meghibásodásba futottam bele mint a Yamahánál). Mondjuk teljesen már a karaktere a kettőnek, ha az erős, nyers hangzást szereted akkor Onkyo-t vegyél, ha muzikálisabb, lágyabb hangzást akkor a Yamahát. Engem egyébként nagyon emlékeztet a Denon hangzásvilágára (az volt korábban), bár az kicsit melegebb ennél.
-
reggi
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok valami megoldást, hogy a denon erositombol valami jobb minőségű hangot nyerjek ki egy fejhallgató számára? Ez a fejhallgató kimenet szánalmas minőségű...
-
aldebaran
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Ezt a magyar tesztet el is felejtettem. Ez viszont szintén egész jókat ír róla... Csak próbálom a döntésem megalapozni.

-
z123456789
addikt
válasz
robi-k
üzenetére
Ha a te megoldásodat követném, szerintem ott tartanék árban mint ezzel az AVR cserével. Igazából a 3D miatt indult el a vezérhangya, viszont elképzelhető hogy más élménnyel is gazdagabb leszek. De a biztonság kedvéért még marad a Pio is egy kicsit, amíg meg nem szokom a másikat. Ha nem barátkozunk össze egyéb okok miatt akár, akkor elengedem a 3D-t.

-
robi-k
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Amiatt, mert (már régen) megjelent a 3D, felesleges és nem indokolt erősítőt cserélni, amennyiben az erősítő ismeri és támogatja a legelterjettebb hangformátumokat és jó hangminőséget produkál (Athmos-ról most még felesleges beszélni, ahhoz amúgy is teljesen új akusztika kell).
Az én erősítőm sem támogatja a 3D-t, de hangminőségben csak nagyon drága korszerű AVR tudná felülmúlni. A 3D-t én úgy oldottam meg, hogy 2 db HDMI kimenettel rendelkező 3D-s lejátszót használok. -
z123456789
addikt
válasz
Csabroncka
üzenetére
(#108440) Csabroncka
(#108441) Dorian
Lehet hogy 10 évig nem cseréltem volna erősítőt ha nem jön ez a 3D-s téma. Így lehet hogy majd a hangfalakon is elkezdek agyalni, mert eddig is pont az ajánlottal ellentétes volt az összeállításom, de most ezek szerint még inkább lehúzzák a rendszeremet a kis Acoustic Research S30-asok. Ez van. remélem ezzel a vetítős oldalon már rendben leszek (magammal szemben), és utána jöhetnek a kiigazítások, próbálgatások. Frontok cseréje (hely keresése a surround hangfalaknak), kábelek, tüskék, polc (mert az erősítő projekt és a kocsi szerviz miatt most az is stagnál sajnos)...egyszóval mindent nem lehet egyszerre. Azt sajna nem tehetem meg, ezért a fejlesztés nálam mindig az adott igényeknek megfelelően történik, ami hoz magával járulékos cseréket, újításokat.
Elég sokat hallgatok zenét. Szerintem van az 40%-a is az összes tevékenységemnek. Ergo a szavaidból leszűrve úgy gondolom ez a középút jó lesz nekem (meg már úgy is elhitettem magammal
).(#108442) robi-k
Ahogy írtam ezzel most nem tudok mit kezdeni.
-
Dorian
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
Nem, pont ellenkezőleg, a használt piacon a Denonok éppen alul árazottak.
Sosem értettem, miért olyan egyértelmű, hogy egy bizonyos hangzásvilág jobb mozira. Van akinek jobb, másoknak -akik zenei irányból lépnek mozi felé is- pedig nem.
-
Csabroncka
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Nem, pont ellenkezőleg általában a Denon-ra jellemző a túlárazottság. A felső közép kategóriában azért nagyon jó mozi vasnak számít a pio. A denon zenei (lágyabb) a kettő között félúton lehet a marantz. Ha sok zenét is hallgatsz akkor én a Denont javasolnám. Ha nagyon keveset akkor maradj valamelyik Pio nagyvasnál.
De... milyen hangfalakhoz veszed .... az ami még tavaly? mert azok igen karcsúak ám (ahogy emlékszem)!
-
z123456789
addikt
válasz
Csabroncka
üzenetére
A távolság miatt csak vasárnap tudom szemrevételezni, de úgy néz ki ha minden klappol a Marantz SR7007 váltja a Pio-t.

Viszont nem tudom jól érzékelem, hogy a Pio drágábbnak számít még a használt piacon is?
Az hogy nehezen válok meg tőle - mert nagyon megszerettem - meg a fent említett tény kicsit elbizonytalanít. Végül is nem baj, mert ott lesznek egymás mellett, ha más nem lemondok a 3D-ről.
-
Csabroncka
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Mi lett a kiszemelt, ne titkolózz!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
carpediem007
üzenetére
igen, megbirkóznak, Én Dalit Boston acousticsot quadralt vagy Monitor audiót vennék de természetesen választhatsz mást is.
Alternatíva. -
carpediem007
tag
Pc és téve hangját szeretném élvezhetővé varázsolni. Két eszközt néztem ki:
- Denon DRAN-4
- Marantz M-CR510Egyenlőre hangfalat még nem kerestem, de azt találok használtan is. Ezekről a termékekről mi a véleményetek?
Álló hangfalakal is megbirkoznak? Sacra egy árban lennének 100e koruk újonnan.
Vagy más alternatíva? Fontos az optikai bemenet. -
anyucika
tag
Hali
Kiírtam két filmet egy dvd-re, egy .avi-t és egy .mkv-t. Tegnap meg szerettem volna nézni őket de csak az .avi filmet látta a dvd lejátszó. Ma kiírtam ugyanezeket a filmeket mind2-t .avi-ba és ma egyiket se látja a lejátszó. Másik dvd lejátszóba is próbáltam másik tv-n de ott se történik semmi, számítógépbe viszont hibátlan. Mi lehet a baj? Bocsi ha off

-
musicproo
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Milyen távolságra tegyem a faltól?
-
musicproo
tag
Sziasztok.
Yamaha RX-797-es szteró erősítőm van, a problémám az lenne, hogy amikor az erősítőre rá van már dugva az rca, de nincs rajta jel akkor a hangerőt feltekerve a megszokott brumm-on kívül pattogó hangot hallok a hangfalakból, ugyan így füllhallgatónál is.Ha bekapcsolom a pc-t és van a kábelen jel akkor ez a hang nagyon kis mértékben hallható csak maximum hangerő mellett. A hang nem a gépből jön, ugyan is ha a kábel jack része nincs csatlakoztatva a pc-hez, akkor is jelen van a dolog.
Mi lehet ez? Hibának minősül?
Annyit megjegyeznék, hogy légvonalban nagyjából 2km-re van innen a Tokaji tv torony, ha ez számít esetleg valamit.
-
sakal83
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Bögreszett, nagy bögrével

-
válasz
z123456789
üzenetére
Akár "Blájen" is mondhatta volna.

-
válasz
z123456789
üzenetére
Érdekes jószág. Még akár jó is lehet, de én nagy zenei teret nem várnék tőle, bár lehet azt is megoldották a mérnökök.
A formatervről ez jutott eszembe. B&O-nak válaszolnia kellett valami hasonlóan extravagáns termékkel.
"A zenetálból kettőt kérnék" by sarki sejk...

-
Z0mbi
senior tag
válasz
BBéci
üzenetére
ROFL. Najo csak en tehetek errol

Belso kabel vs az en hangsugarzom podort madzagja
-
Dorian
félisten
válasz
Z0mbi
üzenetére
Nem teljesen értem.
"ugy lattam hogy ezek a belso osszekoto kabelek OCC tomor rez kabelek szoktak lenni"
vs.
"A mostani hangsugarzoimban 'sodrott' OFC van."Most akkor mi van?
Amelyik hangfalnál a hangfalkábelek csereberéje hoz változást, annál a belső kábelezésé is hoz, gondolom egyértelmű.
Ha örömödet leled az ilyesmivel való barkácsolásban, akkor cserélgesd, stb, ha csak a jobb hang a cél, akkor vidd el valakihez, aki ért is hozzá, hogy mit-milyenre-miért.
-
Z0mbi
senior tag
Hoi,
Hangsugarzo tema: belso osszekoto kabel csereje milyen ligaban hoz hallhato valtozast?
Valamint ugy lattam hogy ezek a belso osszekoto kabelek OCC tomor rez kabelek szoktak lenni. (ellentetben a kabellel a terminal es a AVR kozott)
Nem ertem miert kell dobozon belul tomoret hasznalni addig meg 'barmi mast csak azt ne'.A mostani hangsugarzoimban 'sodrott' OFC van. (terminal-keresztvalto, keresztvalto-mid/base es keresztvalto-tweeter kozott)
Ezeket szokas mind cserelni? (ugyan arra?) A tweeter hez alltalaban nem megy melyebb mint xKHz (ha jol emlekszem esetemben 3.5)
Koszi -
-
Norbi 72
veterán
válasz
csbeci
üzenetére
Magyar teszt róla.
-
csbeci
tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni. Túl vagyok egy kisebb lakásfelújításon és az új Tv állványba nem fér be a régi Onkyo SR608-as erősítő. Ezért szeretnék venni egy új erősítőt keskeny kivitelben, amit kinéztem az a Marantz Nr1605 3D, Kef C7-es hangfalszettem van, és csak házimozizásra és konzolozásra használom. Zenét csak olyankor hallgatunk rajta, amikor a gyerek születésnapja van
. Van esetleg más alternatíva a Marantz helyett vagy nyugodtan megvehetem. Olyan 30m2 a nappali. Segítségeket előre is köszönöm! Üdv -
z123456789
addikt
válasz
Csabroncka
üzenetére
(#108397) Csabroncka
Majd meglátjuk. Szerencsére ahogy tájékozódom ez a vas nem csak a 3D-ben fog (talán) újat nyújtani.
(#108399) Ragadozó
Az első 2db 3D mozi után én is azt mondtam hogy soha többet. Amikor megvettem a TV-met, akkor is ugyan ezt mondtam. Aztán megkérdeztem Norbitól hogy milyen vásznon nézni a 3D-t, és azt mondta király, rendeltem én is szemüveget. Kipróbáltam, és így sokkal jobban tetszik. A mozisnál nekem is zavarja nagyon a szememet. Mintha egész végig kancsalítanék. Itt nem éreztem ugyan ezt. Mondjuk azt hozzá teszem hogy már moziba se járok nem hogy 3D-sre.
(#108400) Sanci38
Azért azt nem mondom hogy sokat vesztesz vele, mert a 2D még mindig jobban bejön, szóval ne bánkódj!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, filózni meg lesz időd kevéske ha jól teljesítesz