-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
gabo01 #188878 üzenetére
Sosem volt processzor-végfok párosom, de amikor belevágtam a házimoziba otthon, akkor előtte szétnéztem a lehetőségek között, és azt találtam, hogy még prémium kategóriás AV erősítőkkel sem voltak a tulajdonosaik elégedettek, és az ezt következő lépcső volt a végfokolás, megszabadulni a problémás erősítés/hangsugárzó párosítástól.
Gondoltam megspórolom magamnak ezt, és 7 éve olyan hangsugárzó-erősítő párost vettem, amit eleve egymáshoz terveztek, és így lettek aktív hangfalaim AV-processzorral, zaj védett kábelezéssel. ( JBL LSR 305-310; DENON DN700AV; Neutrik XLR kábelek )
-
Gaming
csendes tag
válasz
gabo01 #188840 üzenetére
Akkor még az megér egy próbát. Nekem anno vagy 20éve a földet aljzatok okoztak megmagyarázhatatlan alapzajt és sorra jártam az ismerősöket... Ott is megvolt a hiba. Mégnem egyszer véletlen egy földeletlen hosszabbítóba nem került. Egyből megszűnt.
Na azóta nekem az összes elektronikám,subom, földeletlen aljzatokkal van használva. -
python1
veterán
válasz
gabo01 #188830 üzenetére
Érdemes lenne valami szakival megnézetni, hogy mi lehet, lehet mechanikai problémája van csak, kilazult a rögzítő csavar, vagy nincs alatta gumibak.
Nálam szerencsére még ilyen probléma nem volt toroiddal, most meg már kizárólag DIY D osztállyal mozizok, abban meg kapcsi tápok vannak.
Legközelebbi fejlesztéskor vedd számításba a D osztályt. -
python1
veterán
válasz
gabo01 #188821 üzenetére
Tedd már meg légyszi, hogy a coaxot is kihúzod a egy teszt erejéig, mivel tovább viszi a zajt mindenhová a fémes érintkezés, lehet az HDMI vagy akármi.
Azt megnézheted még, hogy ha a kezed ráteszed a készülékházra halkabb lesz-e, lehet a trafó lefogató csavarja lazább. -
Gino20
őstag
válasz
gabo01 #188806 üzenetére
"hozzáértő megírja"
Ez nem vagyok, de Dirac-al a teljes sávot méred, EQ-zod a célgörbét..... Az, hogy ezt miként alkalmazod, vagyis small vagy large, az szerintem teljesen mindegy, mert maga a mérés tartalmaz mindent is. AV/AVR beállítás kérdése, hogy meddig "engeded, hogy belenyúljon" a kalibráció. -
python1
veterán
válasz
gabo01 #188803 üzenetére
Kezdésnek jó a 80Hz, nálam pl: 100-110Hz ami tökéletes a szoba miatt, most ne gondolj a hangsugárzó fizikai méretére, mert nálam 2db 12"-os hangszóró van a frontokban, igaz OB falak, de a rendes dobozaimban is 12"-osak voltak, akkor is a 100Hz-s vágás volt a jó.
Ezzel csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy próbálkozni kell, hogy melyik vágás a jó.
Hagyd ki egyelőre az automatikus kalibrálást, és csinálj egy manuálist, minden small állásban 80Hz-s crossoverrel, hallgasd meg úgy is. -
Khaosz55
addikt
válasz
gabo01 #188794 üzenetére
Ráadásul ha AVR-ed van akkor és a frontokat smal-ra rakod akkor az erősítőben felszabadul némi teljesítmény nem kell totál feleslegesen 80-20hz közötti hangot még kipumpálnia a frontnak. Ha jól látom 9 hangsugárzód van ha azt egy AVR viszi, akkor oda minden felszabadult teljesítményre szükség van.
-
python1
veterán
válasz
gabo01 #188794 üzenetére
Te vennél szubot 20cm-es hangszóróval szerelve?
Hiába adja ki a frontsugárzó, látszólag a 120Hz alatt normálisan a hangot, akkor is érdemes SMALL-ra állítani az összes hangsugárzót, ha van külön szub.
Szerinted miért van mondjuk csak példának, 4-6-8db 18"-os szub egy 25-30 nm-es helyiségben?
Szerintem. -
-
-KP-
addikt
válasz
gabo01 #188612 üzenetére
Én hallottam Quetznél Denont prociként és a legkevésbé sem győzött meg. Ez van. Ellenben pl. az Anthem AVM60-at eddig 4-5 különböző rendszerben hallottam és mindenhol abszolút meggyőző volt. Csak azért mondom, mert használtan 550 ezer körül megcsíphető. Nyilván több szubot nem kezel, tehát kell még egy dsp mellé, úgyhogy az még plusz 100 ezer. Ha ettől jobb kell, akkor ott a Lexikon MC10, mondjuk az se kezel elvileg több szubot. Ha pedig szükséges minden új feature akkor jöhet az Arcam AV41/Anthem AVM70 ezek már dsp nélkül is kezelnek több szubot.
-
Formaster
addikt
válasz
gabo01 #188612 üzenetére
Szerintem felesleges pénzkidobás és kérdés, hogy annak az esetleges nyűgjeivel együtt akarsz-e élni, vagy mi is az a szint, ahol már profitálsz az extra hangminőségből. A legnagyobb változást egy komoly végfok hozza majd és ez esetben a processzorként működő Denon is sokkal tisztább jelet fog szórni.
Nekem no-go, hogy a prociknál még csillagászati árak esetében is luxus egy Tidal-Connect, vagy egyéb olyan feature-ök, amik egy jobb AVR-nél elérhetőek. Én például imádom a Denon Dynamic Volume-ot is (kövezzenek meg érte), amikor pl késő este mégsem a TV pocsék hangszóróin nézném a contentet, hanem tisztán, térhangzásban.
Nekem RX van és egy álom amit tud. Brutális rendszer esetén tudom csak elképzelni, hogy kevés lenne az a 250W a 8 ólmon, amit ilyen (semmilyen) torzítás mellett produkálni tud.
-
krx21
nagyúr
válasz
gabo01 #186832 üzenetére
Én nagyon vártam már…
Pláne, hogy a magyar hivatalos szerviz, semmit nem tudott a hibáról.
“Még nem jött vissza X4800H…” mondták. Hiába idéztem több külföldi fórumot is a hibáról. Addig számukra nem létezik a hiba. Ráadásul ez nehezen is tesztelhető, mert nem mindegyik tv-nél jelentkezik… -
-
válasz
gabo01 #186761 üzenetére
Még december végén rendeltem egy 4800-at én is, de még mindig nem kaptam meg (elektrowelt24)... A fórumokat olvasva néha nem is tudom eldönteni, hogy várjam e még vagy inkább engedjem el a dolgot
(bár még akciós árat fizettem, így kár lenne érte). Hihetetlen, hogy ennyire nem tudják kikalapálni firmware vagy csak program szinten. Terveznek egy eszköz verziót és sántít a program, de így is piacra dobják.. botrány.
-
python1
veterán
válasz
gabo01 #186688 üzenetére
Nekem elèggè beszèdes volt a videó amit láttam az Ascendo tulajától, hogy mai gyártók többsège, mennyire hazudik a Hz-k irányába, azt is elmondta, hogy "egèszsèges" 12-15"- os szóróval szerelt szubok 40-50Hz- tudnak egèszsègesen lesugározni.
Ők nappaliba 12-15"- ban nem is gyártanak csak 40Hz- s szubokat talán, az igazi szubjai 18"- tól indulnak, de inkább felette, de oda már doboz ill mèret is kell.
Egyszerűen nem jön ki a matek, fizika a mèretek miatt, de ezt már èn is megtapasztaltam ès egyet is èrtek vele.
Tehát így kell kezelni az adatokat. -
Gino20
őstag
válasz
gabo01 #186634 üzenetére
Én is nézegetem az outlet-et
, de valójában engem most nem fenyeget ennek a megvásárlása
.
RP-1400-ról szerintem még nincs rendes teszt, de ha közel hozza az RP-1600-at, akkor az bitang jó eredmény, igaz nekem az a méret és főleg mélység nem opció. Tudom még nincs erről valid tapasztalat és lehet tanultak a múltból, de korábbi sorozataira kimondottan magas hibaarány volt jellemző. Nekem mondjuk ez sem szimpatikus, főleg ha kiszúrják a szemem 2 vagy mondjuk az ársáv miatt 3 év garival. Van jó pár olyan sub, ami baromi jó lehet (HSU, Paradigm, Rythmik, ...), de ezek az Európai piacon nem elérhetőek. Sajnos ez van.#186635VoidXs: Köszi
közben megtaláltam én is. Komoly masinának tűnik
.
Ennek a manuális EQ-nak mi értelme van, ha közben ott a Dirac? Ez adhat még hozzá valami extrát, amitől jobb lesz a kapott eredmény és azt a dirac önmagában nem hozza? vagy ez már olyan "hegyezgetés" amit emberi fül kb képtelen meghallani? -
-KP-
addikt
válasz
gabo01 #186625 üzenetére
Biztos, hogy reális elvárások ezek? Bolti új szub esetén a 4-500 ezer lassan a belépő kategória egyes márkáknál. A 20hz kergetése mindenáron meg nem biztos, hogy a legjobb irány. Azt azért ne felejtsd el, hogy ezek a cea2010 adatok 2 méterről vannak megadva, nem 1 méterről. 2m-en a 110dB-n 20hz-et csak 7 szub tud a 72-ből a táblázat szerint.
-
gabo01
őstag
válasz
gabo01 #185742 üzenetére
Majd elfelejtettem, hogy történt egy nagyon érdekes dolog a hdmi és hdcp bolygatása közben az erősítőből eltűnt mindhárom feltöltött dirac file. Ezt mi okozhatta fogalmam sincs? Azt vettem észre a próbálgatások közben, hogy nagyon gyenge a hang. Visszatöltöttem mindhármat most helyreállt a rend.
-
Khaosz55
addikt
válasz
gabo01 #185728 üzenetére
Nem tudom, nem volt még radeonom. Én felraktam vagy 10 drivert mire megtaláltam a váltópontot ahonnan bugos vagyok, de mondom nálam a procinak nem tetszik valami az újabb drivereknél. Igaz kb neked is hasonló a gond. Direktbe kötve PC-re a TV vagy a Projektor gondolom megy. Próbáltam Displayport-HDMI kábelt, de elrontotta a képminőséget. Pixelesedett gyors mozgásoknál, nem jó más szabvány...
-
Khaosz55
addikt
-
Borisz76
nagyúr
válasz
gabo01 #185715 üzenetére
Nem úgy lenne normális, hogy a forrás eszközöket ( PC , asztali média player , PS , XBox stb...) a házimozi erősítőre kötöd és onnan mész tovább a kijelzőbe....TV-be, projektorba.
Persze megfelelő erősítő kell hozzá.
Nálam is így van.
Annyi különbséggel, hogy a VGA-ból egy DP kábellel egy monitor is rá van kötve a gépre. -
Khaosz55
addikt
válasz
gabo01 #185711 üzenetére
Én sosem tudtam hogy kéne elvben ennek működnie. Azt gondolnám hogy azért van az avr-en két HDMI kimenet, hogy két megjelenítőt lehet csatlakoztatni.
Nekem lexikon mc-10 procim van. Egyik bemeneten a PC HDMI. Egyik kimenet a HDMI splitter ami ketté osztja a jelet és egyik megy a projektorba a másik meg a TV-be. Ha kiveszem a splitter és úgy kötöm be, hogy az egyik HDMI kimenet a projektorba a másik meg a TV-be megy akkor nem működik. Kikapcsol bekapcsol a kép és a pc sem ismeri fel rendesen. Olyan mintha nem tudná a PC, hogy a projektor vagy a tv jelét kell-e kiválasztania.
Ráadásul nekem a tv és projektor is ugyan azon a felbontáson működik 4k 24Hz vagy 4K 60hz.Marantz-on hogy volt ez neked?
-
Dorian
félisten
-
I'am Dony
őstag
válasz
gabo01 #185182 üzenetére
Ha mellé lesz akkor ezt [link]
Ha bevállalsz kicsit nagyobb méretet és refist és eladod a T12 akkor ezt [link]
Volt nálam mindegyik párban is és jelenleg is 2 db. 1V üzemel. Ár/érték/minőség/garancia is figyelembe véve nem nagyon van jobb választás jelenleg.
Ha most is egy db. van és elégedett vagy vele gondolom nincs nagy baj a hallgatási helyen. Másrészt maximálisan egyetértek ctrlaltdel13 2 db-ra vonatkozó hozzászólásával. -
ada19
senior tag
válasz
gabo01 #185185 üzenetére
Én ajánlok új Arendal 1961 1V-t , 1199 EUR ingyenes szállítás 5 év gari.
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz
gabo01 #185156 üzenetére
Hol árulnak egy subos verziót? Attól még, hogy működik akkor is, ha nincs több sub csatlakoztatva, nem jelenti azt, hogy ahhoz is készült. Ez olyan, mintha Blu-ray lejátszót DVD-vel használnál és panaszkodnál a minőségre. Az ár szerintem is sok érte, főleg, hogy PC-n ugyanez ingyen van. Tőlünk nyugatra viszont ez olyan kevés pénz, hogy gyorsabban megkeresik, mint amennyi alatt elolvasnak hozzá mindent, próbálgatják, beállítják. Külföldön egy mezei kalibrációért majdnem milliós árat kell fizetni egy szakembernek, ahhoz képest semmi.
skippper: Ez nem bullshit, ez pont a lényege. Majdnem felér az MSO-val.
-
Quetz
őstag
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
gabo01 #185166 üzenetére
Egyébként ez a Denon - Marantz Dirac licensz hogy értendő, ha egyszer megveszed egy konkrét típusra-márkára akkor ha egyszer el akarod adni az erősítőt és másik Dirac képest veszel, ahhoz már nem tudod használni? Meg kell vetesd az új tulajjal azt is , ha nem akarod hogy elvesszen az értéke, vagy egy másik Dirac-os erősítődre is használható?
-
mimic1979
aktív tag
válasz
gabo01 #185160 üzenetére
Én viszont kihagyom... Szerintem egy subnál nem éri meg, nem hozna annyit a konyhára... Majd talán egyszer ha két ládám lesz , de erre az esély szint zéró, a helyiség kialakítása végett. Visszamérve a I'am Dony útmutatásával teljesen elégedett vagyok az átmenetekkel.
Hajnalban frissitett az X-3800H. Valószínűleg csak a DLBC végett.
-
I'am Dony
őstag
válasz
gabo01 #185156 üzenetére
skippper
Egy szubnál is van értelme, mert amíg a sima DL-el az AVR intézi a váltást/vágást, ahol kötve vagy és 60/70/80 stb. Hz adható meg, ennél (DLBC) Te állíthatod be oda, ahol a legjobb átvitelt kapod az adott hangsugárzó-szub párosnál pl. 72 Hz. Az, hogy van-e rá igazán szükséged egy mérés után mondható meg. Ha jelenlegi váltási pontokkal nincs jó eredményed akkor nagyon jól jöhet. -
Squirrel
őstag
válasz
gabo01 #185046 üzenetére
Én nem találtam az én panám menüjében olyan beállításokat, mint Bbéci írta. Bedugtam a Cambridge 6-os hdmi bemenetébe a sticket, menüjeben beállítottam ezt passthrough-ra, így megy kikapcsolt erősítővel is. Bekapcsolttal meg van a disney+ nak és skyshowtime-nak is 5.1 hangja. Neten fórumon olvastam, más is így járt, tv hdmi 1,3 bemenetére kötött eszköz csak 2.0 pcm hangot produkált. Csak a hdmi 2-őn küld 5.1 jelet át. Nem baj, így működik minden. Azért a streaming 5.1 hangsáv nagyságrendileg szarabbul szól, mint akár az mkv-s (oke, 20 gb-os) film. Pedig nem vagyok audiophil.
-
NFLfan
kezdő
válasz
gabo01 #124551 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy Denon X1500, Dali spektor 6 5.0 és egy Klipsch ksw 12.
Szeretném a legtokeletesebben osszeloni a rendszert a hangfalakkal együtt. Esetleg tudnatok konkrét dolgokat írni? Crossovernel hol vágja a hangfalakat, lfe vagy lfe+main (lpf for lfe most 120Hz en van) front : small center : small subwoofer : yes surround : small front height : small
Crossover : Individual
Front : 60Hz center : 80Hz surround : 100Hz front height : 80Hz
Nem kinevetni, a Dali spektor 1eseket használom front heightkent, a hátsó surroundok pedig egy LG egybedobozos szettbol a rear ek. Egyelőre megteszi. Ezeknek sajnos nem tudom az alsó frekijet. Segitenetek mit állítottam rosszul?
Subon 0 a fázis, hangerő 60-65%, automata bekapcsolas auto. -
Tamoo
nagyúr
válasz
gabo01 #144729 üzenetére
Barnás-cappuccinos valami. Ha minden igaz Trilak S 4040-Y30R N1487
Bár élőben sötétebbnek néz ki mint a netes színkocka. Le kell venni a monitoron a fényerőt.(#144731) ELACielvtárs: Heti egy-két filmre van idő, szóval nem sokat van bekapcsolva. Zenét nem hallgatok rajta. Így utólag már lehet azt mondom, hogy mozijegyekre kellett volna költeni az árát.
Persze szeretem, nem bántam meg.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
gabo01 #144638 üzenetére
Értem, szoval nem célszerű a kettőt osszehasonlitani.
Tény hogy imádom az oled kepminoseget, olyannyira hogy a mobilom is oled kijelzős lett...
Lehet nekem nem is kellene projiban gondolkodni.
Bár azért megfogadom a tanacsaitok, el fogok menni forumtarsaimhoz megnezni hogy milyen is a projektor feeling -
Quetz
őstag
válasz
gabo01 #140586 üzenetére
12m már feszegeti a határokat sajnos: All AudioQuest HDMI cables up to 10 meters are rated High Speed with Ethernet. From 12 meters to 20 meters AudioQuest HDMI cables are Standard Speed with Ethernet. Nem hiszem, hogy a supra jobb lenne ebből a szempontból, azaz 1080i amit valószínüleg kapni fogsz:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged