Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagytalpu
csendes tag
válasz
macilacipaci #6839 üzenetére
Nem igazán látom értelmét a simcserének, technikailag semmi nem indokolja.
Térerő-próba ma lesz, elutazok vidéken élő apámhoz ahol elég gyenge a térerő.
A biztonság kedvéért viszek magammal egy már bevált telefont is. -
Bilux
veterán
Pixel telefonnál hagyjátok a kisebb felbontást vagy a magasabbra kapcsoltok?
-
macilacipaci
csendes tag
válasz
nagytalpu #6837 üzenetére
Sim kártya csere? Azt hiszem a Pixel 8-as szériánál ajánlott, de nekem jól megy a régi Telekomossal is a Pixel 8 Pro. Igaz nekem csak 4G csomagom van. Amúgyis vidéken használom, meg igaz még külföldön nem jártam vele. A térerő azért picit gyengébb, mint az előző kínai telefonjaimon, bár ugyanazon a helyeken esik le 2g-re ez is.
-
TaylorPro
addikt
Az új béta parádésan jó és szép lett az új UI. Le a kalappal.
-
nagytalpu
csendes tag
válasz
domper2015 #6834 üzenetére
Családi okok és a munkám miatt nem engedhetem meg magamnak hogy ne legyek elérhető.
Ez a sim tökéletesen működött OnePlus és Sony telefonban.
Másképp is tud kínos lenni ha nincs mobilnet. Egyszer elfelejtettem bekapcsolni a roamingot és a waze előretöltése pont egy nagyon durva útelágazás előtt fogyott el, sokórás kerülő lett belőle.
Párkány azért is érdekes ebben az esetben mert oda jártunk át mobilnetes cuccokat tesztelni - közel van, jó a kaja és már szlovák szolgáltatók vannak -, inkább az volt a gond hogy manuálisan kellett beállítani melyik hálózatra másszon fel a teló mert automatikusan magyar hálózatra csatlakozott. -
domper2015
senior tag
válasz
nagytalpu #6833 üzenetére
Szerintem az inkább szolgáltató probléma, nálam a céges Telekom SIM szokott érdekes dolgokat művelni. Varsóba menet az első nem fogadott hívásértesítések Krakkóban érkeztek meg. Következő kalandja Romániában volt, Kolozsváron vette észre, hogy már másik országba érkezett. Engem nem zavart, legalább nem zaklattak.
Ma Ausztriában jártam, de ott nem tapasztaltam ilyen problémát.
Samsung, Sony, Huawei telefonban is produkálta. -
nagytalpu
csendes tag
válasz
Hieronymus #6832 üzenetére
Akkor az a kérdés miért nem talált olyan hálózatot amire fel tudott volna csattanni. Mert amúgy szépen listázta őket.
-
-
nagytalpu
csendes tag
Elmentem Párkányba. Ahog átértem a határon se hang, se net. Próbáltam az összes létező beállítást, semmi. Aztán kb három óra múlva jött a bonjour sms, lett net és tudtam telefonálni. Mázli hogy öcsém telfonja jól működött, megosztotta a netet így valamennyire tudtam működni.
-
nagytalpu
csendes tag
Nem igazán vagyok boldog.
-
Bilux
veterán
Pixel 9 pro-ra van ajánlott üvegfólia amitől az ujjlenyomat olvasó nem hülyül meg!?
-
Bilux
veterán
Németországból lett az óra végül, illetve a telefonon sajnos csak a factory reset segített. Nem tudom mit hozott át samsungról
-
Bferibörs
addikt
"Korlátlan beszéd és adat, letiltott emelt díjas hívások/sms/vásárlás mellett sok kárt nem tudna tenni nálam."
Na de ezeket a funciókat nagyon sok ember használja.
Aki lopni akar,annak nem gond egy eszköz hozzá,szerintem.
Természetesen,hozzá állás kérdése,hogy ki,hogy használja a telót,sim karit.
-
K82
őstag
válasz
Bferibörs #6817 üzenetére
Amikor még egy telefon akkuja könnyen cserélhető volt (hátlap lepattint, régi akku ki, új be) a SIM-et is sokkal könnyebben kiszedhetted. Most sem macerás kiszedni, de eszköz kell hozzá (legyen az egy SIM-tű vagy akár egy gombostű), régen meg csak egy pattintás volt.
Korlátlan beszéd és adat, letiltott emelt díjas hívások/sms/vásárlás mellett sok kárt nem tudna tenni nálam. -
Pano
addikt
Ha adatokat átmásoltad a másik telóról vagy biztonsági mentésből állítottad vissza, akkor az lehet gond.
Én ha nem feltétlen muszáj abszolút nem szoktam ezt javasolni. Sokszor érthetetlen bugok jönnek elő miatta.
Ha így történt, állítsd vissza teljesen gyári beállításokra a telefont és állítsd be teljesen újként mindenféle mentés nélkül és kezd a nulláról. Tudom macera, de csak így lehet kiütni a várható problémák jelentős zömét. -
K82
őstag
Ott a kis szerkesztés ikon jobb lent, ott lehet nyomni egy reset-et. Ránéznék még a sötét/világos témára ill. magára a színbeállításokra, ha hozta magával a Samsungról lehet belekeveredett.
Németországból rendeld az LTE verziót, az a legközelebbi emlékeim szerint ahol árulnak eSIM-es órát. Az aktiválás kicsit trükkös ha jól emlékszem, először egy olyan ország SIM-je kell ahol elérhető az LTE-s óra és csak utána jöhet bármi más.
-
Bilux
veterán
Köszönöm mindenkinek!
Más
Átköltöztem Samsung telefonról nem túl bizalom gerjesztő
Eltűntek a gombjaim volt már telefon újraindítás.
Mit tegyek azon kívül hogy csináljak gyári visszaállítást -
K82
őstag
nagytalpu:
Elképzeltem, de amióta van ujjlenyomat-olvasó (vagy bármiféle védelem) a telefonokon azóta nincs SIM PIN nálam. Nem látom értelmét a SIM külön védelmének; most már nem tudod csak úgy kikapni a telóból mint régen, eSIM-et meg főleg nem. Itthon emelt díjas számok/SMS letiltva, külföldön meg vagy helyi SIM vagy global eSIM van benne.kiraly.andra:
Akkor még nem is volt offline megkereshetőség, azért linkeltem mert már akkor is jelezték h ez így annyira nem oké. Vagy ne legyen zárképernyőről lehúzható gyorskapcsoló vagy ha van akkor legalább a kényes/lényeges dolgok legyenek védelem mögött. Wifi, net, BT mind kapcsolható feloldás nélkül, bezzeg ha ébresztőt akarsz kapcsolni, akkor már ott virít az ujjlenyomat...
Szerintem meg reális az összefüggés a kt dolog között, nem lenne nagy kunszt azt az egy opciót beemelni a beállítások közé. Custom ROM-ok nagy részénél is ott van a no lockscreen QS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (156)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (142)
- iPhone 13 Pro / Graphite / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (143)
- iPhone 12 / Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (147)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (152)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest