- Azonnali mobilos kérdések órája
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iPhone topik
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
- Hová lett 1000 mAh?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
K82
őstag
válasz
t72killer #6941 üzenetére
Kivételesen a Google most nem a SoC gyártástechnológiáján spórolt az "a" modellek kárára, mint tette azt a 7a/8a párosnál. Hanem a modemen, meghagyták benne az előző szériák Exynos 5300-asát.
vacs: pont a fentiek miatt amit korábban írtam és linkeltél, csak és kizárólag a sima szériára vonatkozik a dícséret, az "a" megint kivétel.
-
nutfile
aktív tag
válasz
t72killer #6088 üzenetére
DevCheck-kel megnéztem, 241 user app van telepítve nálam. (Na ezt nem nagyon tartom karban.) De elbírja a 128 GB ezt is.
4-5 évig meg még sosem tartottam meg 1 telót sem és ki tudja mi lesz akkor.szóval szerintem ésszel használva mindenre elég a 128 GB (amiből kb. 110 GB használható), de ha valakinek tökmindegy az a kb. +40k, akkor nyilván vegye a nagyobbat.
-
válasz
t72killer #5953 üzenetére
Belefutottam a schmidtisblog.de oldalon egy érdekes tapasztalat olvasható.
Kizárólag a 9 pro XL telefonokra állítás. Ezen telefonok 18V, 2A (36W) töltéssel töltődnek a leggyorsabban. Ez a notebook töltőkre jellemző feszültség. (Az enyém nem tudja csak 16V vagy 20V áll rendelkezésre a gyors töltéshez.)Rájöttem az eredeti Pixel töltő alapján.
Azok a töltők, amiken PPS jelölés is van, alkalmasak a notik és telefonok töltésére.
A PD más feszültségeket használ, mint a PPS.Például az Anker USB (Nano II 65W) Pod 3-Port PPS alkalmas eszköz a Pixel telefonok is gond mentes töltésére. (Nem sok hasonló töltő van forgalomban.)
-
-
K82
őstag
válasz
t72killer #5835 üzenetére
Lejár, Kanadában... Európában full bukta, hozzá sem nyúlnak az eltérő hardver miatt. De még ha azonos hw lenne sem nyúlnának hozzá az eltérő régió miatt.
Pont tegnap jelentettem be a Bose QC Ultra fülesemet garanciában, a BaSys-nél kicsit furán néztek amikor adtam a 269$-os blokkot. Ja hogy USA-vásárlás, az más mert nem ők intézik. Itt azért kicsit megállt bennem az ütő ahogy ezt meghallottam, de szerencsére csak annyi hogy a Bose fogja cserélni közvetlenül.
-
K82
őstag
válasz
t72killer #5799 üzenetére
A 9-es szériánál már nincs, én legalábbis nem tapasztalok észrevehető változást. Nem úgy mint a P7-nél, ott szemmel láthatóan beleharapott az üzemidőbe.
Mindegy hogy határvidék, 5G-t a használt frekvenciától függően simán leárnyékolja egy épület is. Tetőtérben van az irodám, itt váltogatja a 4G-t és az 5G-t, alsóbb szinteken ahol vastagabb a fal csak 4G. -
válasz
t72killer #5795 üzenetére
Öreg töltő megvan, de mivel ezt a dupla USB-C portos Ugreen husit akciózzák, berendeltem a modernizáció jegyében. A jumpstarteres bankom szivargyújtó csatijába ezt is bele tudom passzítani, így a tábori töltés megoldva. Az öreg "20Ah"-s xiaomi bankom (ez a modell) se dobom ki, az max marad lassú töltögetésre.
-
K82
őstag
válasz
t72killer #5793 üzenetére
Amit használok autóban, nem tud se QC-t se PD-t (Roidmi alias Xiaomi 1C, Baseus Power Column); van egy öreg 20e-es Anker power bankom, ami szintén nem mai darab (se ki se be nincs gyorstöltés). Ezekkel mind megvan az USB 5V/2-2.4A (10-12W) sebesség az esetek nagy részében. Van egy Blitzwolf power bankom ami már PD-s, azzal a 18W is megvan.
Ha hazamegyek muterékhoz, az ott lévő Huawei töltőkkel és kábelekkel nem áll szóba csak a Samsunggal.
Válogatós a Pixel (ugyanez volt a 4XL-lel és a 7-tel is), de annyira azért nem. -
válasz
t72killer #5791 üzenetére
Mielőtt bármit kukáznál.
Nem teljesen egyértelmű melyik töltővel, mennyit teljesít a Pixel telefon. Ehhez jön még a melyik kábellel mennyit teljesít a telefon.A töltés sebességét a telefon indirekt jelzi. Az akku menüben megmondja, kb. mikorra lesz kész a töltés. Kocsiban amúgy sem előny a gyorsabb töltés. Nyáron biztosan nem tesz jót a telefonnak.
-
válasz
t72killer #5779 üzenetére
Re töltés: ezek nóóórmálisak? A 15W-os samu QC töltőmnek majdnem 5 órába tellett, míg telenyomta árammal a gépezetet, úgy néz ki, hogy a faék 5V/2A-t se szereti
.
Aztán találtam egy ilyet mindenféle kiakasztó kijelentésekkel, hogy ennek csak a PD a jó, ÉS az USB-A aljat felejtsem is el
. Namostakkor, ez azt jelenti, hogy a nagyvilágban karnyújtásnyira elérhető max QC3, USB-A csatlakozású töltőket el is lehet felejteni??
Most hirtelenjében: mindegyik autós töltőm és mindkét power bankom cserére szorul, ha ezekből is csak 5V/1A szintet tud a teló kiszipkázni. És ez csak a gond egyik fele, ha bárhol "kölcsöntöltőzök" úgy olyan 2 és 5% az esélye, hogy egy modern PD/PPS töltőfejjel dobják meg az embert.
-
mrszitya
senior tag
válasz
t72killer #5775 üzenetére
Értelemszerűen labortesztek alapján készült elemzés, utalnak is rá, írják, hogy a valóságban azért más lehet a helyzet, hiszen előfordul, valaki Szibériában használja a telót, valaki más az Egyenlítő környékén, egy harmadik meg az állandó 20 fokos irodában. Valaki sokat játszik, fényképez, videóz, más szinte csak telefonál, stb. Tehát nem pont ennyit fog degradálódni mindenkinél. Az arányokat viszont jól szemlélteti.
Nekem volt több teló, tablet is a családban a közelmúltban is, amelyek már produkáltak random újraindulásokat több év használat után. A teló pedig még limitálva is volt töltési maximum tekintetében. Egy másik, pont annyi idős, pont ugyanolyan teló meg jóval tovább bírta gond nélkül. Teszem hozzá, ezek olcsó, alsó kategóriás eszközök voltak, így az elektronika valszeg' kevéssé tudta a random, pillanatnyi feszültségeséseket tolerálni. Plusz/mínusz a véletlen faktor...
-
válasz
t72killer #5771 üzenetére
A ciklusokat ma már nem így számítják.
Több mindentől függ. A töltési idő hosszától, hőmérséklettől, , a betolt energia mennyiségtől.
Van akku app amelyik mutatja a töltési ciklusok számát és az utolsó töltés ciklus növelő értékét. Mennyivel van 1 alatt vagy fölött.Valamelyik pixel témában mutatták néhány napja.
-
K82
őstag
válasz
t72killer #5686 üzenetére
Settings - battery - battery diagnostics - phone is very warm menü alatt mér egy akku hőmérsékletet. De ott a DevCheck, kicsit részletesebb.
15W-os wireless töltővel a 9XL simán belenyal a 40°C környéki tartományba 22°C-os szobában, 27W-on tyúkbéllel pár fokkal hűvösebb.
-
-
K82
őstag
válasz
t72killer #5658 üzenetére
Ezzel meg nem tudod ferdén/rosszul felrakni. Lehet hogy eggyel több szemét, de ha kétszer kell dolgoznom azt jobban utálom.
Mindegy mekkora a töltőpad, a tekercs nem lesz nagyobb benne. Maximum kényelmesebben rá tudod rakni (kevésbé lóg túl). Megsülni akkor nem fog ha nem lesz tokban. Van két 15W-os wireless töltőm, tok nélkül is jobban melegszik velük mint a 27W-os vezetékessel tokban.
-
-
válasz
t72killer #5611 üzenetére
a kameralencsét véditek? Az ilyesmi nem zavar be a képminőségbe?
A telefonon kameravédő lencse sziget van. Egyszerűen, eszközök nélkül cserélhető.
Lepattintáshoz talán nem elegendő a kézzel elérhető erő. Ha van rajta hőmérő, bonyolultabb lehet a csere. (és drágább)
De legalább nem okoz aberrációt a védőlencsét védő, védőlencse.
Ha tok rásimul a kamera sziget felső szélére, az bőven elegendő.Van Samu telefonom, aminek a legkülső lencséje része volt az optikának.
UFO fotózni még lehet vele. Éles képet még véletlenül sem csinál. -
válasz
t72killer #5597 üzenetére
...én szigorúan becsukós bőrtokokra esküszöm.
Azt felejtsd ennél a telefonnál.
A töltés és az extra funkciók terhelik a processzort. Hőtermeléssel jár.
Még a 7 próval volt olyan eset, hogy tokban 10 perc 4K színpadi felvétel felvételt után beszólt a telefon. Túl van melegedve.Nekem bevált a pitaka Magsafe extra vékony tok. A legvastagabb pontján is kevesebb mint 1mm vastag. A tok rugalmas, de nagyon kemény. Az aramid szövett felületébe sütött gumi nem csúszik. Az ujjlenyomat sem gyűlik rajta.
Egyetlen baja van. Nagyon - nagyon drága. Csak akcióban érdemes vásárolni.
A kijelző védelmére fólia használata megosztja az ebereket. Lágy, önjavító vagy kemény, ami erősebb védelmet nyújt. Egy réteg csak a lükék adójának tekinti. -
Picco
addikt
válasz
t72killer #5594 üzenetére
jo cucc a P9/P9P, remelem bevalik neked.
ha meg UKben vagy, akkor tudok kuldeni ingyen (acquired taste) turkiz/bugyirozsaszin extremeskins-t P9P-hez, mivel nekem annyiszor kuldtek rosszat hogy van mar vagy 8 full garnituram.
-
mrszitya
senior tag
válasz
t72killer #5559 üzenetére
Nyilván azért nem mindenki tapasztalja, (mert például tokban nem érzi, vagy tényleg szerencsés), de az erőforrás-igényes játékok futtatása mellett kamera használata során, de random alkalmazásoknál is előfordulhat, meg persze tűző napfény alatt, dögmelegben feltűnő melegedés vagy figyelmeztetéssel járó túlmelegedés. 5G kiiktatása többeknél állítólag segített reddites kommentek szerint, de valakinél egyáltalán nem. Más pedig soha nem tapasztal melegedést.
Ilyen téren a 9-es sorozat lépett előre egyértelműen legtöbbet, változtattak a hőelvezetésén; hőkamrás (vapor chamber) megoldással javítottak a hűtési helyzeten, valamint a Tensort is úgy módosították, hogy összességében hatékonyabb legyen hűtési szempontból is, és a korábbihoz képest eggyel kevesebb maggal is javult a teljesítménye, bár radikálisan nem újult meg a chip az új ARM-magokkal együtt nézve sem. Az új Tensorral viszont új Samsung/Exynos-modem is érkezett, ami az Android Authority szerint a leginkább felelős volt a melegedési problémákért az elődöknél. Így végül üzemidőben is jelentős a fejlődés.
Nekem az ugyancsak Exynos-alapú S21 Ultra volt a legjobb telefonom idáig teljesítmény és optimalizáltság terén, (de a kamera katasztrofálisan gyenge volt gyenge vagy beltéri rosszabb fények mellett - kivéve rawban -, ugyanígy videóban is). Ma is kiválóan, kiemelkedően funkcionálna, ha nem adtam volna el, bár azt is divat volt szidni az Exynos miatt.
A testreszabási lehetőségek, okosságok hiányoznak, de a Pixel (9-em) alaprendszere sem egy puritán valami már. A dolgok pikk-pakk végrehajtásában pedig legalább ugyanolyan fürge, mint az S21 Ultrám, és észrevehetően számottevően optimalizáltabb, gyorsabb, mint a még meglévő S20 FE az egykori csúcs Snapdragonnal. -
tom570
aktív tag
válasz
t72killer #5550 üzenetére
Lehet megköveznek, de leírom.
Én nemrégen váltottam Huawei P30-ról
Pixel 8a-ra. Gyors telefon, bár a saját Chrome böngészőjébe képes belelaggolni. A videók abszolút jobbak. A képek...hát fogjuk rá, de nem esküszöm meg, hogy mindig jobbak.
Viszont rengeteg dolog hiányzik, amire azt gondolnád hogy ma már alap, és valóban rengeteg...nem sorolom.
Ha szereted testre szabni a készüléket, akkor nem a Pixel lesz a kedvenced. Viszont egy stabil, támogatást sokáig élvező telcsi. A fotós és videós képességei valóban mesteriek, bár itt se keress semmi extra kép és videó bolondító truvájt. -
mrszitya
senior tag
válasz
t72killer #5550 üzenetére
Proci / SoC kérdés erősen eltúlzott, gyakorlatilag játékon kívül nincs gyakorlati jelentősége e dolognak, de ott is csak akkor ha állandóan grafika vagy CPU-igényes játékkal tolja valaki. (Készült olyan, kifejezetten a teljesítményt összehasonlító teszt egyébként már iPhone 15, S24 Ultra és P9 Pro XL között, ahol a Snapdragonos Samsung szerepelt a leggyengébben végül).
Maga a rendszer optimalizáltsága terén nagyszerű a Pixel, de a Samsung után elképzelhető hogy hiányozni fognak a széleskörű testreszabási lehetőségek, ill. a Samsung egyes appjai. Kamera terén a Samsungot jellemzően a hirtelen, gyors mozgások megörökítésében (pl. gyerek, kutya mozdulatai) éri kritika rendszerint, ebben feltétlen jobb a Pixel.
Magam részéről a 9-es verziót választanám, itt már nem kell tartani melegedési problémáktól, jobb az ujjlenyomat-olvasó, jobb a modem, jobb az üzemidő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- OLED TV topic
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Konteó topic
- Elektromos autók - motorok
- Samsung LCD és LED TV-k
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest