- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
válasz
MikeWazowski #6999 üzenetére
Azt írták itt feljebb a topicban hogy felesleges az FR ,de majd telepítés után kiderül, eddig én is úgy tudtam hogy főverzió váltás után érdemes.
-
juve600
nagyúr
válasz
macilacipaci #6996 üzenetére
persze ,
a felhasználói felület változásai pedig az A16 QRP1 verzióját érintik majd , amely várhatóan augusztusban jelenik meg. -
MikeWazowski
veterán
válasz
macilacipaci #6996 üzenetére
Minden további nélkül.
-
juve600
nagyúr
A hírek szerint az A16 stabil verzió kedden (június 3-án) jelenik meg
-
Pano
addikt
válasz
Hieronymus #6988 üzenetére
Köszönöm a tippet. Ebbe belemélyedek.
#6989 grizlisandor : Nem a banki app töltődött újra vagy jelentkezett ki, hanem hol a jegyzeteim, hol a gmail vagy a Messenger.
De most amit feljebb ajánlottak megpróbálom, lehet megoldja ezt a gondot. -
Meg volt nyitva a banki app, aztán megnyitottam a jegyzeteimet hogy kikeressem a bankszámla számot. Aztán közben küldtek még számlaszámokat messengeren és e-mailben is. Ahogy váltogattam mindig valamelyik újra töltődött.
Engedélyezni kell az appok háttérben futását. A gyakran használt appok esetében. Egyrészt a rosszindulatú appok nem dolgozhatnak a háttérben akkor se ha még nem derült ki a rosszindulat. Másrészt kényelmes használat is fontos.
A banki appok esetében a bank is megkövetelheti a rövid tétlenségi időt. Nem lehet sokáig időben nyújtani egy átutalást. -
Pano
addikt
válasz
grizlisandor #6984 üzenetére
Persze, tudom, hogy "lockolni" lehet appot a memóriába, csak ez azért elég sokszor nem életszerű.
Pl csütörtökön voltam ügyvédnél és több felé kellett utalnom ott helyben. Meg volt nyitva a banki app, aztán megnyitottam a jegyzeteimet hogy kikeressem a bankszámla számot. Aztán közben küldtek még számlaszámokat messengeren és e-mailben is. Ahogy váltogattam mindig valamelyik újra töltődött. Ilyenkor szerintem nem túl reális elvárás, hogy még külön lockoljam az appot, mert hátha kellhet 5 másodperc múlva.Elhiszem, úgy tűnhet, hogy apróságokon lovagolok és lehet így is van. Mindenkinek mások az elvárásai ha minőségről/használhatóságról van szó. A felhasználási szokások széles körét nem is említve.
Szerencsére maga az android rendszer nagy százalékban tényleg jó így, google elgondolásban.
Sajnos nem mindenre van alternatíva. Ott van pl a rollerem appja, amivel iOS-en semmi bajom nem volt egyszer sem, itt meg hol tud csatlakozni a rollerhez, hol nem találja. Van amikor akár fél percig is keresi vagy megnyitom az alkalmazást és egyből bezárja magát.
Ez tipikusan megint olyan példa, hogy appfejlesztői hanyagság. Fel kellett tennem a céges iPhone-omra és arról használom.
Na, de amikor fejlesztői hanyagságokra utalok akkor elsősorban ilyesmikre gondolok.Elcsúcsznak dolgok és nem működnek gombok/hivatkozások:
Nem töltődik be valamelyik UI elem, csak ha bezárom az appot és újra megnyitom.
stb.#6985 t72killer: Na, azzal aztán nagyon sok mindent érek el, hogy rakok egy lehúzó értékelést.
Az semmit nem fog változtatni rajta. Azon kívül, hogy élhetek egy placebóval ami a pillanatnyi frusztrációt levezeti.
Facebook appok is mindig le vannak húzva az értékelésben és mi változott? Ugyan olyan foshalmaz az összes, mindegyik platformon évek óta.
Én max annyit tehetek, hogy csinálok egy bug reportot. De hidd el, hogy ha az appfejlesztők úgy döntenek, hogy ez szerintük low-prio (vagy jóvanazúgy), akkor várhatsz a javításra ameddig akarsz.A google és az apple is támaszt a fejlesztők felé elvárásokat ha optimalizálásról és appműködésről van szó. Ha azok nem teljesülnek, akkor nincs helyük a rendszeren. Ez ilyen egyszerű. Ebből a szempontból a Google mindig megengedőbb volt, legfőképp az opensource szemlélet miatt és hogy az appkínálata jobb legyen és szélesebb körben terjedjen a rendszer (régen volt appszám háború is a két rendszer között).
Ezen már lehetne kicsit változtatni. De ez csak saját véleményem. -
-
grizlisandor
veterán
-
Pano
addikt
Hali!
Bocsi előre is, de egy picit "hisztizni" fogok nektek.
8 évig használtam iPhone-t. Néha ki-ki tértem az android felé (jellemzően inkább galaxy széria), de mindig megállapítottam, hogy nem az igazi. Huawei egy időben kezdte egész jól elkapni a ritmust, tetszett, de aztán kigolyózták.
Igazából mindig is szerettem volna Pixel-t, de az itthoni hivatalos támogatás hiánya miatt nem vettem.
Na, de hogy ne legyek túl hosszú, most hogy bepróbáltam a Pixelt van egy nagy szívfájdalmam: Miért nem követel többet a google az app fejlesztőktől?Annyire összehasonlíthatatlanul rosszabb az appok minősége iOS-hez képest, hogy néha sírva tudnék fakadni.
Itt olyanokra gondolok, hogy süt a hanyagság, a "jóvanazúgy" fejlesztés a külső fejlesztőktől.
A poén, hogy iOS-en ugyan ez lenne, ha az Apple nem támasztana szigorú feltételeket a fejlesztők felé ha meg akarnak jelenni az Apple store-ban.Számomra érthetetlen, hogy adott egy app és teljesen más a stabilitása/megjelenési minősége a két rendszeren.
A rendszerrel önmagában nekem személy szerint nem sok gondom akad. Igazából csak egy: itt a temérdek 16GB ram, mégis állandóan újra töltődnek az appok multitasking során.De ezek a 3rd party appok egyre többször borzolják fel a hajamat, vagy raknak idegbe, hogy pl elvannak csúszva az UI elemek, akad a görgetés és a többi "finomság".
Szerintem már tart ott a Google, hogy többet követeljen a rendszerére fejlesztőktől.
-
PACSA75
őstag
válasz
bbendre #6970 üzenetére
Annyiszor ajánlottad már a Bétát, hogy meghoztad a kedvem és felraktam. Nagyon tetszik. Éppen olyan dolgokat vettek át iOS-ből, amelyeket imádtam.
Ami még érdemes lenne átvenni, hogy a kihangosítás egy gombnyomás legyen (ne kettő). Habár még nem telefonáltam, mióta felraktam a Bétát, hátha ez is megvalósult😁.
-
Tortug@
csendes tag
válasz
leslien #6954 üzenetére
Igaz nem Tcom kártyával használom, de se akku se melegedési rendellenességet nem tapasztaltam amiről mások írtak 8a-val kapcsolatban. Az üzemidő nagyszerű az én felhasználási igényemnek. Vezeték nélküli Android Auto közben csak akkor tapasztalatok némi melegedést, ha közben kábelről töltö (Mazda6). Előző telefonomnál is így volt, feltételezem ez másoknál is más is előfordul, így ez nálam nem rendellenesség.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Hieronymus #6974 üzenetére
Miért ilyen kopár ott a táj a nyár kezdetén?
-
-
Pano
addikt
válasz
grizlisandor #6965 üzenetére
Ilyen beállítás nincs neked?
-
embe
nagyúr
válasz
grizlisandor #6965 üzenetére
Ez érdekes...Vajon mitől lehet?
Madoc: Ja ezt nem néztem.
-
bbendre
őstag
válasz
Brave_86 #6967 üzenetére
(Talán) értem mire gondolhatsz. Telepítsd fel neki az Android 16 QPR1Beta-t az új UI jobban fog neki tetszeni a OneUI után.
https://www.google.com/android/beta#devices -
Brave_86
aktív tag
Sziasztok!
9A első kézbevétel -samsung - után, a kijelző színétől rosszul vagyunk. Lehet ezzel valamit kezdeni? Tiszta ilyen barnás, fos színű, sötét.
Van valami ajánlott beállítás? (Miért kell ezzel küzdeni, miért ez az alap?) Illetve van ebben is ilyen kékfény szűrés, szemkímélő mód?
Ez miatt elállás lesz úgy tűnik, mert nem jön be a feleségemnek. -
grizlisandor
veterán
Nem tudom.
Tegnap egyszer újraindítottam, mert nem érzékelt bizonyos pontokon, előtte app-al néztem, hogy hol érzékel a kijelző, de hát vette mindenhol az érzékelést.
Ma is volt, hogy újraindítom, de utána nem kellett, mert jó volt.Spigen üvegfóliával tök más tapintási érzete van és biztos nem úgy érzékel, mint az ali-s fóliánál, így lehet én nem nyomom oda annyira az újam, hogy érzékelje, mert az új fóliával változott az érzékelés és ez okozhatja a problémát vagy nem tudom.
-
embe
nagyúr
válasz
grizlisandor #6921 üzenetére
Megoldódott a probléma? nekem is Spigen üveg van rajta, de nem jelentkezett eddig ilyen hiba.
-
Pano
addikt
Mivel sokáig voltam iPhone-on felmerült bennem a kérdés: mennyire él még az a szitu, hogy időnként(kb heti 1-2x) újra kell indítani a telefont? Vagy ez már rég múlt dolga?
Ja és ez mi?
Óra, mint a legnagyobb fogyasztó -
leslien
nagyúr
Pixel 8a
Tcom kártyával lenne használva.. tapasztalatokat kérném..
-
Sofian
őstag
válasz
MikeWazowski #6949 üzenetére
Ez teljesen általános Play Store működés, pixel független
-
Galahed
senior tag
válasz
sasa134 #6945 üzenetére
Én is hasonló cipőben jártam. Sok sok éve mindig az adott márka csúcsát vettem meg. Most a 9a lett a választásom. (Xiaomi, Huawei, régebben Iphone stb) kiadva százezrekkel többet a top telefonokra. Most elgondolkodtam rajta, hogy miért adjak ki megint százezerrel többet a P9 Pro XL-re amikor:
1. nem játszom rajta
2. A fényképező része Dxomark pontszámban ugyan többet kap, de vesszek meg azt a néhány pont különbséget a tesztfotókon az én szemem nem is látja...
3. A képernyőjét szépen látom nappal is,
4. Akku remekül bírja.
5. a spigen tokban a "hibaként" felrótt vastag keret elveszti jelentőségét...(nem zavar - mondjuk amúgy sem tünt fel míg valami nagyokos itt a topikban- vagy másikban sztk keretnek kezdte emlegetniés jobban megnéztem)
6. minden benne van ami nekem kell (2SIM, vezeték nélküli töltés, kompatibilis autóm fejegységével vezeték nélkül is( Toyota), szerintem remek fotókat készít.Igy bár vehettem volna flottában P9 pro a telekomnál jó áron, maradtam a jóval olcsóbb P9a-nál mert nem kellenek a benne lévő plusszok. Csak azért, hogy elmondhassam hogy milyen csúcs telefonom van, abból már kinőttem. Inkább maradok pár nappal tovább a tengerparton az árkülönbségből...
-
Bilux
veterán
válasz
dominating #6948 üzenetére
gretzky77 elmondta a választ
-
gretzky77
veterán
válasz
dominating #6948 üzenetére
Sztem nem kell, miért kéne osztrák sim? Telekom Multi sim amit keresel, aminek van havi díja azt hiszem!
-
MikeWazowski
veterán
Miért fordulhat elő olyan hogy egy appnál nem mutatja a play store h van hozzá frissítés? Ellenőrzöm, írja h nincs új frissítés de ha rákeresek az appra és megnyitom írja hogy eltávolítás meg h frissítés..... Onedrive esetében meg még vmelyik appnál csinálja.
-
Sziasztok!
Pixel7-esem van.
Tapasztalt mostanában valaki olyat, hogy valamelyik frissítés után halkabb lett a telefon kihangosítva és BT headset-el is? -
sasa134
addikt
Köszi mindenkinek, hát ebből is látszik, hogy mi a dilemma a dologban
A kijelző fényereje fontos lenne, sokszor nem látok semmit a P6on ha süt a ☀️, ebből a szempontból a P9A jobb papíron, de más a kijelző technológia, szóval nem tudom, a végeredmény is egyértelműen egy jobban olvasható/látható kijelző... Amúgy 200ert találtam bontott csomagolású, de új, garis P9et, az nincs is olyan távol árban a másik kettőtől, hogy ne lenne érdemes elgondolkodni rajta.. -
Bilux
veterán
Meg lett az óra pixel watch 3 LTE és szuperül megy itthon is Telekom hálózaton
-
K82
őstag
válasz
t72killer #6941 üzenetére
Kivételesen a Google most nem a SoC gyártástechnológiáján spórolt az "a" modellek kárára, mint tette azt a 7a/8a párosnál. Hanem a modemen, meghagyták benne az előző szériák Exynos 5300-asát.
vacs: pont a fentiek miatt amit korábban írtam és linkeltél, csak és kizárólag a sima szériára vonatkozik a dícséret, az "a" megint kivétel.
-
-
grizlisandor
veterán
válasz
sasa134 #6933 üzenetére
Megvizsgálva a két telefon specifikációt, ha üveg hátlapot, erősebb videófelvételi képességeket, ha fontos az aptX HD audio, meg a kicsit gyorsabb töltés és a vékonyabb kávák, akkor Pixel 8; amúgy Pixel 9a, nyerő minden másban.
-
sasa134
addikt
sziasztok, day1 vásárolt P6-ról váltanék új készülékre, szerintetek a P8 vagy a P9A a jobb választás?
-
Pano
addikt
Biztos.
Minden 80% korlát így működik, néha feltölt 1x-1x teljesen kalibráció miatt. Csak sok gyártó ilyenkor szoftveresen nem jelzi ki a 80% feletti töltöttséget.
Én rolleremnél is be van állítva a 80% korlát, néha azt veszem észre, hogy egy feltöltés után megyek kb 10km-t, aztán mikor hazaérek 78%-os a töltés.De aztán a fene tudja, lehet van aki abszolút nem tölt fel 100-ra.
-
Kikapcsolt állapotban működnie kéne a 80% akksivédő ügyességnek? Most fogta és kérés nélkül telibe nyomta...
(Lehet ez még amelyik frissítés öröksége, manuál meg szoktam szakítani a töltést 90%-on, eddig be se vt állítva az akksivédelem ) -
-
grizlisandor
veterán
Glas.tR AlignMaster ment fel, profi a cucc, ilyen könnyen nem raktam fel még fóliát, az a keret nagyon megkönnyíti a meg ez a levegőbuborék kitessékelő is profi.
-
Pano
addikt
válasz
grizlisandor #6923 üzenetére
Fura, mert én is spigen Glas.tR fóliát használok és semmi gondom nincs vele.
Nem merem azért kijelenteni, hogy kijelző probléma lenne, de valóban elég érdekes.Igaz, én 9 Pro-t használok.
-
grizlisandor
veterán
Gombos navigációt használok meg használtam mindig is.
Rendelni talán a Pepitáról tudnék egész jó fóliát lőni, nem drága a posta sem.
Spacecase termékek vajon minőséget képviselnek? Techsuit sem drága. -
Pano
addikt
válasz
grizlisandor #6921 üzenetére
Gombos vagy gesztusos navigációt használsz?
A gesztus navigációt használva én találkoztam ilyen bugokkal. Mióta gombra váltottam nem szembesültem vele. -
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #6872 üzenetére
Spigen üvegfóliával ~fél nap után nem érzékel a kijelző felső részén, de újraindítás után meg jó megint egy ~fél napra.
Vagy a fólia gatya, vagy a kijelzője a telefonnak?
Utóbbit kétlem, mert eddig semmilyen problémám nem volt vele... -
K82
őstag
Eddig így volt, talán párszor fordult elő hogy az aktuálisan támogatott Pixelek közül valamelyik késve kapta meg az új főverziót. De az is lehet rosszul emlékszem és csak az aktuális patch csúszott? Az biztos h az itthon lévő P7 és P9XL egyszerre kapta meg az A15-öt és 16 betában sem volt időbeli eltérés.
-
embe
nagyúr
És egyébként a Pixelekre hogyan szoktak jönni a frissítések? Ha valami főverzió, vagy akármi jön ki akkor egyszerre jön ki minden támogatott modellre mint az IOÍS-re?
Mindig droidos voltam azt szoktam meg hogy össze-visszajöttek. De az elmúlt 1 évben kipróbáltam az IOS-t, és az elkényeztetett azzal hogy gyakorlatilag azonnal kijött mindre. -
BossBoss
őstag
Inkább azt oldanák már meg, hogy az értesítés jelzése lehessen szám is pötty mellett. Illetve amíg nem olvasom el ne tűnjön el. Ha lehúzott értesítésekből törlöm, akkor alkalmazás ikonon is eltűnik a pötty. Sokszor napokkal később veszem észre, hogy vannak még olvasatban üzeneteim.
Ez nagyon hiányzik iOS-ről. Ezt leszámítva nekem majdnem tökéletes a rendszer.
-
Kikike
tag
válasz
mediumgecso #6902 üzenetére
Bárcsak az én 8a-m is "merülne mint a nyeletlen balta". De én akkor erre mit mondjak?
Ma nem voltam kocsival sehol, de fél óra android autó szerintem önmagában fogyasztana 20%ot nálam. Hiába vezeték nélküli, szinte mindig bedugom töltőre mert mire valahova érek majdnem lemerül....
-
mediumgecso
őstag
válasz
Most már tényleg csatolom a képet
-
gretzky77
veterán
válasz
Nálam nincs ilyen merülés probléma!
-
Essien
aktív tag
válasz
mediumgecso #6903 üzenetére
Nekem jobb az üzemidő mint 15 alatt ,nem tudom nálad mi lehet
-
mediumgecso
őstag
Android 16 béta 1, merül mint a nyeletlen balta.
Használok Android autót wireless, azt tudom hogy durván merül, de enélkül is merül...
Ki hogy szabadult meg a gyors merüléstől?Köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- PlayStation 3
- Fujifilm X
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED monitor topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest