- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
jav: 1600/Cl7 volt.
Amúgy jó az 1066 MHz is a stabilitás érdekében, ha nem mersz tartósan feszt emelni a ramoknak. Nálam sokat számít a gyors ram, mert nincs diszkrét video kártyám, és az alaplapi 785G igp a rendszer memóriából csíp le 256 MB-ot, és használja a VGA-hoz.mod: 1333/999-24 helyett próbáld 999-31-el kb!
-
fanti
addikt
Igen, én is azt néztem, hogy még ilyen szintetikus teszteknél is pici a különbség az 1333Mhz javára az 1066-al szemben.
És ugyebár ez egy tesztprogi ami direkt ezt méricskéli, és ha már ez is ilyen kevéske eltérést mutat, akkor egy valós alkalmazásnál lehet hogy észre sem venném......? És akkor meg minek feszeljem szénné a memókat?
Lehet az lesz, hogy 1.7-en még megnézem, de ha ott sem megy stabilan, akkor nem kínzom tovább a memóriákat hanem hagyom így 1066-on alapfeszen.
-
fanti
addikt
Köszönöm válaszodat!
De amiatt aggódom, hogy az alap 1.5 volthoz képest az 1.8volt nem lesz nagyon sok?
Mármint nem tehetek kárt a memóriákban?Amúgy ezt mértem az everest progival 1066-os beállítás mellett :
És ezt meg 1333-on :
Szóval akkor szerinted elmehetek 1.8 voltig is memófeszben? Nem sütöm meg őket?
-
jozsef m.
tag
Szia
Köszi a választ,a CL-7-el próbálkoztam,de ami nem megy azt kár erőltetni a jelek szerint.A csere már uton van elméletileg,megoldódik a kérdés ,és mostanában elég sok a határidős beadás is ezért inkább a stabil de biztos beállitásokon maradok,mert nem hiányzanak az előzőekben linkelt "áldás" követketkezményei.
Lehet átállsz a konkurenciához..?
-
fanti
addikt
Mire nem elég a konfigod?
Miért nem várod meg a bulldózert?
Már csak azért kérdem, mert bukni lehet jó nagyokat a használt cuccokon, és a Te cuccod az nagyon spéci, de érteni is kell hozzá hogy valaki ezt föl tudja mérni hogy milyen tuti cuccról van szó, és ilyen értő emberekböl kevés van......
-
jozsef m.
tag
Szia szki!
Természetesen másodjára is ugyonott és ugyanazt.A NAYA-k SPD fülön megjelenő "Part number" azonositóra hivatkozva.Azok igy mentek:A Biossal elboldogulok,ha leirod pontosan, vagy fotókkal illusztrálod mit tegyek. Most CL-9-ben
stabil a gép.Ha tul hosszu,jöhet PÜ-ben vagy adok egy e.mail cimet.Előre is köszi.
-
jozsef m.
tag
Szia!
A memóriáim miatt most elég komoly vitában állok a kereskedéssel.Egyfornákak rendeltem
és kaptam őket bár két három hónap időközzel ehez képestigy néznek ki.!
És igy futnak.
A huzavona végétől függetlenül van valami használható ötleted addig is?
Egyébként stabilan megy de a NAYA-kal simán jól ment CL-7-be. -
szki
őstag
Nem volt sok időm, de próbáltam friss biossal FXT-UD5P lapban 1600 MHz fölé húzni a ramokat. 1666 MHz-zel kezdtem, de már ez se ment, így már le is mondtam a tesztelgetésről. Sípolgatás és újraboot fogadott alapértelmezett bios beállításokkal. Persze a korábban elmentett stabil bios profilt F12-vel betöltöttem, és nem okozott gondot.
Gondolom X2@X4 PII proci helyett egy Thuban kellene igazán tesztelni, melynek az IMC jobban tuningolható.
Marad 1600/CL7. De gondolom egy inteles lapban a ramom jobban tuningolható...fanti: Én is pont erre gondoltam! Állati meleg van (28-29 C fok a huzatos szobában). A Haf-932 ház összes ventijét be kellett üzemelnem! Pedig a felső 23 cm-st eddig nem is járattam
-
fanti
addikt
Nekem 2 db 1.5 terás és egy 1 terás samsung sata vinyóm van IDE módban, nincsen gond velük.
AHCI módban is használtam őket, de a Win7 leállása előtt 2-3 szor felprörögtek majd leálltak a hdd-k. Ekkor az AMD saját AHCI driverét használtam és ez picit zavart. Nem értettem hogy miért csinálja.
Ezért váltottam vissza IDE módra, ott tökéletes. Win7 és XP alatt is gyors.
Ez az AHCI driver írás ez még nemigazán megy az AMD-nek, vagy csak én voltam az ostoba.....
-
Lui76
őstag
Ő és milyen ramok dolgoznak nálad ill. mennyi a fesz nekik?
- úgy néz ki menne tovább is csak nincs időm tökölni vele .
A HT-t auto-n hagytam- az vett is vissza belöle , de korábban figyeltem 2GHz fölé nem menjen , ezek szerint annyire nem érzékeny( itt is 2150 körül van)
arról nem beszélve hogy ha már a ramot állítgatom ott meg annyi érték van amit
csökkenteni kéne de melyiket mennyivel... -
M@Db0Y
senior tag
Nah feltettem az F8K biost gyorsan de a legújabb AOD-ban ezzel a biossal sem tudom kezeli a ventiket :S Más különbséget nem vettem észre mert nálam az F8H-val sem volt a ventiken kívül semmilyen probléma.
Nálad működik a ventik vezérlése? Manuálisan akárhova állitom nem reagál semmit , pedig néha jól jönne a max fordulat de nem akarja -
jozsef m.
tag
Szia szki
Köszönöm a választ!
Az SSD viszonylag kis tárolókapacitása miatt kell a RAID kötet mert azon menne a nagyobb menyiségü adattárolás és azt is gyorsitani akarom.
Az alaplap leirásában a gyártói oldal téves, közben én is átnéztem a kézikönyvet abban semmi ilyesmi nincs. Az EVEREST egyébként nálam se hiányol semmit! Csak a CPUID , ennyit ezekről a progikról sokszor csak összezavarják az embert.
Akkor párhuzamositom a PWM dugaljról és ugy jó lesz mert az vezérelt a manual szerint. -
szki
őstag
Sok probléma van a Gigabyte AM3-as alaplapok, és a DDR3 ramok együttműködésével. Ezért RAM beállítások miatt beteszek pár bios és cpu-z képet.
Alaplap: MA790FXT-UD5P (F8G bios)
RAM: 4GB DDR3 1600MHz/CL7: OCZ Platinum AMD Edition LV (OCZ3P1600LVAM4GK). Ezek 1,65 V-os ramok, de nálam AM3-ban 1,7 Volt kellett a stabil működéshez.
Az 1600 MHz-et nem 8x200MHz, hanem 6,66x240MHz szorzással értem el. Állítólag a végleges F8 biosnál nem kell ez bűvészkedés már, mert stabil lesz 8x200-zal is.
Persze ezek feszített időzítéseket bíró ramok. Más ramokat picit másképp kell belőni. Ezért Evererestben kell megnézni az időzítéseket, és aszerint eljárni a biosban. Vagy még lazább időzítéseket használni (RAS, RC, RFC-nél stb). -
fanti
addikt
Köszi, megoldódott!
A memtest86+ 3.5-nek utánaolvastam és sokan panaszkodnak rá, hogy fals hibákkal resetel.
Úgyhogy letöltöttem a memtest86 4.10 verziót, megírtam a bootcd-t és azzal másfél óra alatt teljes tesztet csináltam, hibátlanúl lefutott!Azután ujrahúztam a windowst és mostmár azalatt sem hibázik a blendtszt prime95 alatt!
Úgyhogy örömmel jelentem, minden SZUPER ÉS NAGYON ÖRÜLÖK!
-
Gerisz
addikt
Az eddigi Biosokkal nekem is csak így ment, pedig nekem 1600-ra mérte minden program. De valamit elbasznak Gigáék. Hiába van az én ramom a támogatottak között az első Bios-al nem is ment csak 1333 CL9 bármekkora fesszel.
A másodikkal ment 1600 CL9 1,45V-on majd tuninggal 1600 CL7 1,45V-on most 8x200 CL7 1,35V-on. -
M@Db0Y
senior tag
Közben már én is frissítettem F8H-ra ! Nálam nem volt ilyen probléma , ez is tökéletesen működik!
F8G-nél volt egy olyan probléma ,hogy akármire állítottam a CNQ-t mindig be volt kapcsolva, ráadásul vmi agresszív beállításon mert néha olyankor is levette amikor nem kellett volna! -
polgcsabi
aktív tag
Igen telepítve van!
De azt a winyót ami az 1-es és a 3-as csatiba van dugva az alaplap bootolásánál se látja csak ha raid tömbe van állítva!
Ja és a jmikron vezérlő működik tökéletesen
A gigabyte saját vezérlője nem megy normálisan
A hd sentinel a gsata vezérlőre dugot vinyókra csak 50% teljesítményt ír ki mert a winyó PIO modba van!
-
Zoli-206
senior tag
Én is azt próbáltam, elindulni elindul mondhatni nálam is működget, de amikor a ramra kattintok, akkor kilép és a winfos keresi a probléma megoldását
, de már az elején jön a hiba amit fent írtam. Őszintén szólva nem áll szándékomban használni, ha tuningot akarok akkor ott a bios, attól jobb nem kell, de ha a giga weblapján be van harangozva, hogy Easy Tune 6 stb..., akkor legalább induljon már el normálisan, hogy lássam milyen
-
Zoli-206
senior tag
Vizirider nem váltani akar, hanem eleve azt vásárolni, de szerintem nem érdemes várni rá, mert lényegében ugyan az mint a mostani. A Sata3 a jövőben egyre jobban előtérbe kerül, mégha most nem is. Végülis ezért vettem én is SATA3-as lapot, még 1x jól jöhet
A 6 magos proci valószínűleg a mostani 790/750 (770) chipset-es lapokban is menni fog (remélem)
-
Birkesz
csendes tag
Igen, valóban, kicsit már késő volt tenap, mikor írtam a kommentet
Proci: Phenom II x4 455 Black edition, nincsen húzva.
Alaplap: GA_MA770T-UD3P
BIOS: f5 (tegnap frissitettem a legutolso stabil verzióra)
RAM: 1 darab Kingmax DDR3-1333 2GB, sima hűtés nélküli, zöld nyákos lapkaRAM beállítások minden auto módban:
9/9/9/24,
TwTR Command delay: 5T
Trfc: 110msDRAM voltage: 1,6V
A legfőbb bajom még mindig az, hogy a gép random, de elég gyakori időközönként lefagy vagy újraindul. Ha lefagyott és resetelek, akkor pedig nem is bootol be többet, hanem négy hosszú csippanást hallat (alaplap szerint nincs rendesen betéve a videókártya), majd megint újraindul. Újraindulás után persze megint csipog.
Ilyenkor kikapcsolom, várok pár percet és megint hajlandó bebootolni.A CPU NB VID feszültség 1.2 V, legalábbis, ha manuálisan változtatni akarom, akkor ehhez adja hozzá a plusz feszültséget.
-
Gerisz
addikt
Nincs sajnos
Még kb 2 hét mire lesz!
De amiket olvastam azokból simán megéri várni.
Vettem a legolcsóbb nem tudom milyen gyártmányú (gondolom samu, mert olyan chipek vannak rajta) 1333-as ramot addig "elnyögök" azzal.Nem hiszem, hogy lesz nekem CF-em, mert Tesó gépét is én szoktam fejleszteni.
-
Gerisz
addikt
Most találtam olyat, hogy amit i5-höz ajánlanak alacsony feszültségű ramokat azok jók az AMD rendszerekhez. Azokkal nem szokott gond lenni.
Dehát ez is csak egy hozzászólásból az OCZ fórumról.Meg ott van érdekes módon a Giga memory support list-ben amit linkeltél egy OCZ ram "csomag" (vagyis mind 3 csatornás az OCZ közül), de ami érdekes X1600LV6GK
-
gszebe
csendes tag
Köszi a választ!
C2 steppinges a proci...
A memóriákat már minden létező kombinációban rakosgattam, nem látom az összefüggést a helyük és a BIOS időnkénti elindulása között... most regggel egyszer megint bejött, aztán megint se kép, se hang...
Közben ránéztem a Gigabyte-honlapon a támogatott memóriák oldalra, és ott egyetlen Geil mem van említve GV32GB1600C8DC kóddal... Na, most az enyémek gv34...-esek, ez lehet a bibi a oka?
-
audi100td
nagyúr
"Lehet a Trfc-t is állítani kell 110 ns-ról 160 ns-ra."
Kösz a tippet, így sikerült belőni 1666 7-6-6-18-CR1-re a Dominator-okat
, eddig csak 1333/CL6-on mentek ebben a lapban, már Kingmax-ra akartam cserélni.
-
Gorneck
legenda
Elhiszem...bár ez engem annyira nem érint...AHCI nyújtotta fícsörökre szükségem nincs...olyan hú de nagy gyorsulás meg nincs az NCQtól...vmi gyorsabb vmi lassabb lesz...legalábbis pár éve még mikor érdekelt a dolog nem volt.
De ha jelents változások vannak, akkor gyorsan be is állítom... -
polarx
tag
az összes hsz-t elolvastam, csak utóbbi pár hétben nem írt senki semmit ez ügyben és gondoltam, hátha azóta van vmit tuti. de köszönöm szépen!
próbáltam cpu nb vid-nek adni feszt (+0.15) és nb-t felhúzni 2200 MHz-re de mikor ezek is be voltak állítva akkor sem történt semmi másképpen.
-
HULK89
csendes tag
Ja és ehhez még annyi lenne a kérdésem, hogy ha az 1333-as Memóriák lennének a legbiztosabb választások, akkor azokból melyik jöhet szóba konkrétan, ami passzolna a konfighoz ?
A gépen semmi extra tuning nem tervezett ahogy már leírtam/esetleg a procit felhúzni ha szükséges/, csak az a lényeg hogy gyors legyen, szóval azért a minőség számítana, mert az egész konfig az játékokra épül, mondjuk ennek nem sok köze van hozzá... -
HULK89
csendes tag
Hello!
Köszi a gyors választ, és a segítséget.
Ha jól látom, és már mondták mások is, elvileg a lap támogatja a KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1800Mhz CL8 KIT Memóriának a 2GB-os verzióját, szóval elvileg akkor ez is bele mehet ugye, vagy rosszul tudom ?
Esetleg ha arról a zöld címkés Kingmax1600Mhz-es RAM-ról(ami 100%-k, hogy passzol az alaplaphoz) tudnál egy webshop-os linket adni azt megköszönném.U.I.: Az Aqua-nál találtam egy 2GB 1600MHz DDR3 RAM Kingmax Memóriát, ilyenből gondoltál 2db-ot ?
-
Tino
csendes tag
Kösz a segítséget, q-flash-el tényleg megoldódott, F6 van fent már.
Volt-ot is emeltem, így kipróbáltam a ramot 1600-on, de fagyott a win7 töltésnél. NB freket nem kell növelni? ha növelem, mi lesz jobb?Most 1333-on mennek a ramok cl9-en, emelt feszekkel.
Míg nem fagyott, 1600-on cl 11-et produkált.A hivatalos honlapon 1600-on cl8-nak kéne lennie. Ez elméleti határ? Hogy lehet ezt elérni? (Ha már megvettem
)
Köszi
-
-
Adrian Mole
senior tag
Köszi a reakciót.
- ez a fő kérdés: ha a lap gyártója azt állítja, hogy "140W ready" a lap, akkor elvileg bírnia kell; a 8+2 fázisos lapokról azt olvasom, hogy leginkább csak marketingről van szó, mert gyakorlatilag ugyanúgy 4+1-esek a gyakorlatban, csak dupla annyi kondenzátorral (nem vagyok szakember, bocs, ha hülyeséget írok)
- mivel kevesebb a kondi, talán nem is melegszik annyira, a NB pedig állítólag keveset fogyaszt, légmozgás pedig van a házban
- nem "kell" az integrált VGA, de nincs szükségem diszkrétre sem. Kell egy VGA megoldás, szinte mindegy, hogy milyen, legyen képes hw-es videogyorsításra. Nagyon keveset játszom, és főleg régi játékkal, nem a VGA a fő szempont. 790GX NB pont elég lenne, anyagilag pedig jobban jövök ki, és ha mégis kellene a power, tudok fejleszteni egy diszkrét kártyával. -
szki
őstag
Na most látom, hogy sideportos Giga lap nem kapható kis hazánkban. Akkor "P" nélküli Giga: GA-MA785GMT-UD2H. DDR3 ramot itt a PH apróban is tudsz olcsón venni akár használtan is.
Mod: most olvasom, hogy a GA-MA78GM-DS2H alaplap már megvan.
Nagyon jó kis lap. Én ennek a sideportos verzióját is nyúzom (GA-MA78GPM-DS2H).
Kérdezz rá a HTPC-s fórumban, hogy melyik proci lenne legjobb bele!
Az alaplapod fóruma: Gigabyte GA-MA78GM-S2H (AMD 780G). Ott segítünk majd -
Ayg0
senior tag
nincs fogyasztásmérőm sajnos, pedig én is kiváncsi lettem volna rá. volt egy logoutos teszt - már nem emlékszem, h ki csinálta - ott 10-15w energia megtakarítást jelentett a c1e, ami nem elhanyagolható szempont. igaz, hogy az újabb biosokkal már aktív opció és elvileg működik is, de az nem megoldás, hogy cserébe a hivatalosan 1600mhz-re is képes lapban nem használhatok egy erre a sebességre datált memóriát, mert egyszerűen nem megy a gyári órajelén.
-
SimonYana
addikt
Hogyan is kell beállítani,hogy látszódjon az NB?
Egyébként IGEN !
Passívan van rajta,de ha stabilizálom,lehet ráteszek egyet,de nem hiszem hogy szükségvan rá,mert csak az FSB-vel tuningolok és vissza veszi ,ha nincs kihasználva.
Most is 43-45 fokos.
A Ramokat ha emelem 1600 felé akkor nem indúl el,de majd próbálkozom,mert Intelben mennek ezek a ramok CL7-ben 1800-on.Szerinted ebben a lapban fel lehet tolni 1800-ra??? -
SimonYana
addikt
Meg próbálom máris,de azt hiszem 1,2 az alap,de lehet rosszul emlékszem.
Egész jó a HAF-ban passívan is jól lehűti a cpu-t.
Most így nézki belülről! -
törölt tag
Mondasz valamit. Mindent visszatettem auto beállításra, csak a 4. mag megnyitását kapcsoltam be, így 100% terhelés mellett a max hőmérséklet 45C, a cpu vcore 1.35V. Úgy tűnik, hogy tényleg fölöslegesen feszítettem túl a rendszert a magas cpu vcore feszültséggel.
Annyit szeretnék még kérdezni, hogy amikor a cpu nbvid feszültséget növelem, akkor a processzor lesz melegebb vagy a chipset?
-
Mlnr To'm
tag
Nem tudom hogy sikerült de ennyit elértem:
cpu nb: +0,10V
mem: +0,05V
2200-as nb sebességgelHálásan köszönöm a segítséget.
Egy kérdésem maradt, ha tudom inkább cseréltessem be egy ilyenre:[link] (Ez elvileg kompatibilis a lappal.), vagy jobban járok ha megtartom ezt?
Melyik nyújtana többet? -
Mlnr To'm
tag
Fekete.
Ha jól emlékszem a tied is ilyen volt. (Visszaolvastam, hogy ne tűnnyek teljesen hülyének.)
megpróbálom.
Neked egyébként működött? Látom már nem azt használod.Ja és köszi a tippet.
Megpróbáltam. cpu nb vid control kapott 1.25-öt, ram 1.70-et
A win7 rc 64 meg fogta magát és lehalt boot közben... -
Ayg0
senior tag
lehet megbuggyan az imc ha aktiválod a +2 magot és azért ír hülyeségeket. pl 1 modulnál is ddr2-t mutat...
az pedig vicc kategória, hogy mindenkinek 800 vége-9000 eleje körül van a read, nekem meg éppen csak 8k... kajak nem értem a miértjét.#676
flexet kapott? képet tudnál mutatni róla, hogy milyen lett?
-
Ayg0
senior tag
nem is volt rossz vétel 27k-ért, itthon kb ugyanennyibe fáj egy 2*2gb ddr3-1600 kingston kit...
oprendszernek miért nem valamelyik ms termék 64 bites változatát használod? így mi értelme a 6gb ramnak, mert max 3gb-ot (vagy 4-et?) képes megcímezni belőle?
az everest membenched alapján viszont tényleg dualban kezeli őket, ez nagyon érdekes. ez a ph II imc-jének köszönhető vagy a gigabyte boszorkánykonyháján kutyultak valami "varázsitalt"?#670
jobb, de nem annyival amennyivel drágább, sőt ha játékra kell, akkor mégannyi különbséget sem fogsz érezni. volt erről ph-s teszt is, keress rá ha érdekel a difi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged