- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi7887
aktív tag
válasz
jozsef m. #3845 üzenetére
Huu nem semmi azért a gép.
Hasonló zajos-ventis problémám nekem is volt. Sajnos ez nem egyedi
Azóta a vga hűtőkből csak azt nézem, hogy melyik mennyire hangos.
Magunk között szólva a sapphire-t inkább kerülöm, nálam egy gainward tett jó szolgálatot
Házhűtőt pedig nem is akarok, csak akkor ha futja valami komolyabbra. Nem gondoltál valami igazi toronyra?
A memókat mennyire volt nehéz állítgatni? Nagyon érzékeny volt?
-
-
szki
őstag
válasz
jozsef m. #3721 üzenetére
Nem tudom már, akkor most a vegyes felvágott rampárosnál mit is állítottál be? 1333/CL7-et talán? Próbálkozz CL8-cal.
Vagy csere a gyengébbik rampárnál hasonlóra, mint a másik...Más: 1,8V-os Samsung 533 MHz/CL4-es DDR2 ramot simán járattam 1,9V 860/CL5-ön AM2+ lapban. Tehát van tuning lehetőség a ramoknál bőven.
DDR3 esetében is a gyártók gyártanak egy rakat 1066-os v. 1333-as memóriát, és válogatás után nevezik át őket 1600 MHz-esre... -
szki
őstag
válasz
jozsef m. #3703 üzenetére
#3605-ben leírtam a saját bios beállításaimat. Ritkán támogatom a ram tuningot, de nálad lehet előnye. Állítgatások előtt F11-el mentsed azért el a stabil biost... Ha nincs még tapasztalatod ram és stabilitás kitesztelésben, akkor csak CPU NB Vid-et emeld (1,1+0,1V=1,2V), és az NB frekit (pl 11x200=2200 MHz)
Elképzelhető, hogy 4 db ram modul nehezebben tuningolható.phq: ki kell próbálni. nem gyakori a 4x1 GB. Sokat javítottak a Giga biosokban a ramkezelésen. Talán nem lesz gond.
kesz_: Hát kapcsold ki a boot memória tesztet. Biosban van ilyen funkció emlékeim szerint
-
fanti
addikt
válasz
jozsef m. #3703 üzenetére
Szerintem úgy lesz az jó, ha mind a négy modult CL9-en járatod.
Nem lesz a programok alatt észrevehető különbség a CL7 és CL9 között úgysem, és ahogy elnézem azt, hogy miket használsz a gépeden, úgy legfontosabb a stabilitás!
Az everest bencsmárkja meg ne tévesszen meg!
Az Intel i5 750-re pl. jóval nagyobb értékeket dob mint a Phenomokra de a progik alatt ez semmit sem számít...... -
szki
őstag
válasz
jozsef m. #3701 üzenetére
Látom, hogy 1 pár Kingmax és 1 pár Nanya. Ezek nem 2x2GB KIT-ek, mert a Kingmax olyat nem gyárt, bár nem szokott baj lenni az egyszerre vásárolt moduloknál a duallal. Míg a Nanya gyártási hét különbözik a két modulnál (tehát az se KIT). Ettől függetlenül megy a dual channel 2x 2x2GB rammal..
Te tudod mit rendeltél, és mit kaptál. 1333/CL7 jó a Nanyatól. Kingmax csak 1333/CL9 stabil?Bioshoz értesz? Ott kellene elmenteni F11-el a jelenlegi stabil beállításokat (később F12-vel előhívható), és mehet egy kis ram tuning próbálkozás.
-
szki
őstag
válasz
jozsef m. #3699 üzenetére
Nem ismerem mindet, de erőforrás-igényes alkalmazásnevek
Megkívánhatnak lapozófájlt. Tedd automatikusra a méretét! Majd a Win7 oszt nekik annyit, amennyi kell.
Pici memória tuning még jól jöhet nálad. CPU NB feszt emelheted 1,1-ről 1,2V-ra, és NB is mehet 2000 MHz helyett 2200 MHz-en. Talán a Kingmax ramok is bírnak picit szűkebb időzítést CL9 helyett...
-
szki
őstag
válasz
jozsef m. #3615 üzenetére
Raid-hez nem értek. SSD-m van, és azt jól kezeli a lap. (IDE mód, és Win7x64 gyári driver van)
Mondjuk nem értem minek raid, ha sdd van... Nekem nem mai gyerek az ssd, de mint a villám pattog minden alkalmazás.
SSD-nek van külön topikja. Keress rá!Látom NB fan nincs, de van 4 db venticsatlakozó! Ha nem elég, akkor párhuzamosíts, vagy molex átalakítóval tedd fix 12V-ra.
790FXT lapon nálam 5 csati van, és így néz ki:
CPU-ra egy Mugen2 12 cm venti
1. burkolat elől egy 23 cm venti (HAX-932 ugyebár a ház)
2. burkolat oldal egy 23 cm venti (HD4830-on lévő AC S1 passzívra fúj)
tápegység csak visszajelző
4. venti hátul 14 cm venti
Kis trimmer ellenállás potméterekkel lőttem be a burkolat ventik fordulatszámát. Totál csendes konstrukció.(#3616) atom87: friss biosnál fix fesz és szorzó esetén már a Giga AM3 lapoknál is megy a CNQ.
-
Cadal
őstag
válasz
jozsef m. #3586 üzenetére
Ez az új szokás, való igaz hogy nem hülyeség, mert jobb az áram eloszlása is (több vezetéken) de ha 4 vezetéken kapja a kraftot a proci, abból sincs semmi hátrányod. Nekem is csak 4 vezetékes van, és simán tuningolok ha kell. Pedig akkor már tuti 140W felett jár a proci fogyasztása.
#3587 andras888: 1333Mhz-en tuti működnie kell stabilan.
-
Cadal
őstag
válasz
jozsef m. #3584 üzenetére
Még ha 140w-os tdp-vel rendelkezik a procid, akkor is elég a 4 tűs tápcsati. Nem kell emiatt parázni. Itt a fórumon sokan túlmisztifikálják ezt a dolgot. Az EVEREST-ből pedig töltsd le a legfrissebb verziót (akár a beta-t is) és azzal nézd meg, hogy mit ír ki!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged