- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
Nekem sokkal jobban bejött mint a 770TA-UD3, minden működik ahogy kell és a RAM-okkal sincs probléma. Amúgy az Asus a mostani szériával a 20-30e Ft-os kategóriában is elég jó lapokat épített, bár az MSI nekem szimpatikusabb. Gigabyte meg talán Intel vonalon még mindig jó, de az AMD-s userekre nagyívben sz@rik, felháborító az AM2+/AM3 terméktámogatásuk.
-
audi100td
nagyúr
válasz
elfelejtette #3359 üzenetére
Ha Kingmax van akkor inkább MSI-t ne, úgy tudom nem szereti. Asus M4A785TD-V EVO-t tudom ajánlani de azért kérdezz rá a topikjában, hogy hogy áll a Kingmax ramokkal.
-
audi100td
nagyúr
válasz
elfelejtette #3355 üzenetére
Üdv,
helyedben inkább MSI-re vagy Asus-ra cserélném, sokkal jobbak...
-
audi100td
nagyúr
válasz
elfelejtette #3193 üzenetére
A semminél szerintem jobb, esetleg ezzel az Enzo-val próbálkoznék, egyedileg fel lehet őket rakosgatni az egyes FET-ekre, feltéve ha itthon be lehet szerezni...
-
audi100td
nagyúr
válasz
DoMeS001 #3129 üzenetére
Van szórás a procik közt, azt hogy egy tesztben mennyit ment egy adott példány nem kell készpénznek venni, alapfeszen vagy kisebb emeléssel olyan 3,7 körül azért általában stabilak szoktak lenni, NB-t meg először rakd csak 2GHz-re, ha megtaláltad a proci végét természetesen tuningolhatod azt is. HT-t ugye visszaosztottad? 2GHz fölé ne igen menjen és a RAM-okra is figyelj.
-
audi100td
nagyúr
Nekem ugyanezt volt a problémám, csak az MSI lapommal, (vélhetőleg) AOD kinyírta a procimat. AOD-ban a ventiszabályzást állítgattam majd betöltöttem a "default" beállításokat, pár másodpercre rá leállt a gép. Ezután sehogy nem tudtam bekapcsolni, fél másodperce (se) felpörögtek a ventik majd leállt a gép, csak áramtalanítással lehetett újra bekapcsolni, de nem indult azután sem. Mint később kiderült az Enermax védelme kapcsolta le a gépet, eleinte gondoltam esetleg a táp halt meg, rádugtam egy Tagan-t azzal elindult a lap, de valami fura kattogó hangot adott és össze-vissza villogtak a fázisokat jelző ledek (normális esetben folyamatosan világítanak), rögtön áramtalanítottam a gépet (ez ismét bebizonyította, hogy Tagan tápot jobb messziről kerülni). Először azt hittem hogy meghalt a lap, de próbaképp kivettem a procit, ekkor elindult rendesen, bepattintottam öcsém 550-esét szintén működött. Szóval szerintem először próbáld meg proci nélkül elindítani.
-
audi100td
nagyúr
Nekem 2 különböző X2 240-el ugyanúgy 1,5V-on 1600 8-8-8-24 CR1-en mennek a 2x1GB 1333/CL9 Corsair XMS3 memóriáim egy MSI 785G lapban.
Gigabyte-ban sajnos nem tudtam tesztelni, mert akkor már nem volt meg a régi lapom. A második proci 2 hónappal később lett vásárolva és a CPU VID is különbözik, a CPU-NB viszont mindkettő esetben gyári BIOS érték (1,175V).
-
audi100td
nagyúr
MSI-t kell venni azzal nincs gond, Giga-val már nekem is tele van a..., kész röhej amit művelnek. Az is érdekes, hogy csak ezekkel az elavult Kingmax modulokkal akarnak rendesen menni (vagy még azokkal sem), gondolom anno azzal tesztelték a lapokat, azóta meg nagy ívben szarnak az egészre...
-
-
audi100td
nagyúr
Lehetséges, hogy nem szereti annyira a lap ezeket a RAM-okat (nem lepne meg, alig van néhány modul amivel nem akad gondja). Szerintem adj nekik esetleg egy kis + feszültséget, ha nem segít vedd lazábbra az időzítéseket. Mindenesetre legelőször CPU-NB VID-et belőném 1,75-1,2V-ra, ha esetleg ennél kisebb érték lenne beállítva BIOS-ban, lehet, hogy csak ez volt a probléma.
Egyébként CMOS resetet csináltál? Az is rendbehozhatja...
-
audi100td
nagyúr
Végül nem raktam rá fel mivel közben lecseréltem a lapot, de 770TA esetén kicsit le kell reszelni az oldalából (kb. 1 mm-t), a 8 pines CPU csati mellett útban van egy tekercs.
Egyébként a Gigabyte tanulhatna az MSI-től, BIOS-t írni.
...legolcsóbb 1333/CL9-es Corsair XMS3 kit szépen szaladgál benne 1600/CL8-on 1,5V mellett.
-
audi100td
nagyúr
válasz
direkt-x #2931 üzenetére
Melyik BIOS van fent? Vagy tényleg hibás a LAN vagy valami BIOS bug lehet. Próbáld meg mondjuk az F5-ös verziót, frissítés után töltsd be az alapértelmezett beállításokat. Talán utána felmegy a driver, ha ez sem oldja meg akkor szerintem gari...
Még egy tipp, túl hosszú az aláírásod, az alapelvek értelmében max. 3 soros lehet...
-
audi100td
nagyúr
Ha BE procid van, akkor szorzóval is tudod növelni a CPU-NB-t, szorzós CPU tuningnál előfordulhat hogy le kell mondanod a CnQ-ról, ebben az esetben inkább "FSB"-vel tuningolnék. A HT-t ne növeld nem hoz teljesítményt viszont gátolhatja a tuningot, 2000 fölé ne nagyon menjen. A RAM-ok a jelenlegi stabil értékek között mozogjanak...
-
audi100td
nagyúr
2133MHz-et soha nem fogsz elérni Phenom II procival, hivatalosan csak 1333-at támogat, jó esetben el lehet menni kb. 1750-ig, aztán vége a mókának, bár RAM tuningnak úgy sincs sok értelme (kivéve ha spéci alkalmazásokat használsz amik igénylik de játékoknál nem fogod megérezni), elég visszavenni az időzítéseket amennyire lehet. Inkább a procit tuningold, közben meg oszd vissza a RAM-okat, akkor nem kavar be...
-
audi100td
nagyúr
Eddig ha jól emlékszem egyedül az 1600-as Kingmax ment csak 1600/CL7-et stabilan, abból is az alu bordás/zöld címkés változat, de az sem mindenkinek.
Illetve nekem Corsair Dominator 1600/CL8 (CMD4GX3M2B1600C8) szintén ment CL7-et, amikor 160ms-re raktam a Trfc-t BIOS-ban, de ez egy elég drága kit, egyébként szerintem 1333/CL7 tökéletesen elég mindenre, nem érteztem semmiféle sebbesség különbséget 1600/CL7-hez képest, kivéve Everest benchmark.
Esetleg G.Skill Ripjaws-t próbálnám meg, de RAM-ok terén ezeknél a lapoknál semmi sem biztos.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
LordDarkness #2674 üzenetére
Igen, arra is jó a 770, SB710 úgy tudom csak Raid támogatásban nyújt kevesebbet.
-
audi100td
nagyúr
válasz
LordDarkness #2670 üzenetére
UD5P-nek lényegében csak annyi az előnye, hogy 2db PCIe x16 slot van rajta, tuningra még a 770T-UD3P vagy 770TA-UD3 is elég.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Gorneck #2634 üzenetére
Nem véletlenül Kingston pendriveokról van szó? 16GB-os DT100 nem ment nekem 770-UD3-ban és Asus M4A79T Deluxe-ben sem, lecseréltem egy 8GB-os Verbatim-ra, azzal semmi gond. Többen is panaszkodtak már emiatt, mintha az AMD chipsetek (vagy esetleg a hozzá tartozó driverek) nem jönnének ki egyes pendriveokkal...
szutyis: kicsit hosszú az aláírásod, 3 sor lehet max (alapelvek)...
-
audi100td
nagyúr
válasz
szepit177 #2550 üzenetére
Szia,
jó lap a 770TA, tuningra is tökéletes, Kingmax vagy Kingston RAM-ot érdemes hozzá választani, BIOS-ból ajánlott feltenni az F2-es verziót (ha nem azzal érkezne), mivel az F1-el elég lassan boot-ol.
Prociból a 945 is bőven elég, kis tuninggal könnyen viszi a 965 órajelét.
-
audi100td
nagyúr
Röhej a Giga cust. support, ne is számíts megoldásra vagy értelmes válaszra.
Nekem anno 710-es X3 nem ment 770-UD3-ban, írtam nekik, hogy nem lehetséges-e, hogy BIOS hibáról van szó, erre azt válaszolták, hogy nem tudnak ilyen problémáról és küldjem gariztatni a lapot, amennyiben a proci nem hibás. Persze 1 hétre rá jött egy új BIOS ami megoldotta a problémát... csakhogy közben a lapot meg elküldtem feleslegesen gariba...
-
audi100td
nagyúr
válasz
FRENK1988 #2469 üzenetére
Intel procikat annyira nem ismerem, 45nm óta nem követem a kínálatot, de tesztekből úgy emlékszem kb. a 940-essel volt egy szinten. Ha AMD-re szeretnél váltani, akkor C3 stepping-es cpu-t érdemes választani, az apróban volt (talán még van is) ilyen bazár, ahol tuti olyat kapsz, ezek már 3,8-4GHz-en stabilizálhatóak értelmes feszültség mellett 24/7-re.
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
elfelejtette #2448 üzenetére
-
audi100td
nagyúr
válasz
elfelejtette #2443 üzenetére
Ha rögzíteni lehet erre a lapra, minden bizonnyal elég lesz, én EnzoTech MTS-88-at rendeltem hozzá itt az egyik bazárban, az ári is viszonylag kedvező (~3e Ft) és kifejezetten erre a lapra való.
-
audi100td
nagyúr
válasz
elfelejtette #2441 üzenetére
Üdv,
valamennyit biztosan segít, de B50 tuning esetén nem ártana rá egy borda.
-
audi100td
nagyúr
válasz
vizirider #2439 üzenetére
Miért lennék tévedésben? CPU-NB-ről volt szó, nem sima NB-ről...
CPU-NB meg a prociban van, köze nincs az alaplapon található északi hídhoz. Egyedül az okozott bizonyos esetekben gondot első generációs Giga lapoknál, hogy túl alacsonyra lőtték be az alapfeszét (1,1V)...
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
eszgé100 #2434 üzenetére
Nem tudom mennyi a max fesz amit a gyártó engedélyez, de ezeknek a második vagy talán harmadik generációs DDR3 moduloknak nem igen kell 1,75V felett, szerintem hosszabb távon 1,8-on megsülne.
F2-es BIOS van fent, CPU-NB VID jelenleg 1,45V-on van, szóval az nem szabhat gátat, illetve ennél a lapnál már 1,175V-ra emelték az alapfeszt.
-
audi100td
nagyúr
válasz
elfelejtette #2391 üzenetére
Úgy tudom eddig senki nem használt itt ilyen ramokat, így nem tudom, én vennék bele 1600-as (zöld címkés, alu bordás) Kingmax-ot, azzal eddig nem volt gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest