Új hozzászólás Aktív témák
-
stanley_
tag
2 magos és nem megy 4 magosként csak 3 maggal stabil (x2 545)
eddig asrock a785gxh lapja volt elvitte a vihar kapott kölcsön tőlem egy biostar ta790gx-t abban például nem tudtam egyesével tiltani a magokat vagy ment mind a négy vagy csak az alap 2 mag.
Ezért fontos neki igazából nem akarunk f..zra futni
-
xain
csendes tag
BIOS-ban tuningoltam. Legelőször minden alapon volt teljesen, aztán mindössze a procit feszeltem alul 1,136V-ra és úgy is jó volt. Az 1. tuningom 15*220 volt 1,216V-os proci feszültséggel és akkor is még működött, visszavett mindent amit kellett. Majd később 14*250 et próbáltam meg alap feszültséggel ami stabil is volt, ekkor már nem működött a CnQ. Visszatettem mindent alapra és úgy sem működött, már egy Defaultot is csináltam de semmi. Megnéztem BIOS-ban, hogy a CnQ be van-e kapcsolva és AUTO-n volt, a másik lehetőség a DISABLED.
-
Atesz91
csendes tag
Azért jó az informatika, mert mindig érik az embert meglepetések
Mivel nem tudtam használni a gépet a fentebb említett probléma miatt, ezért a monitort a laptoppal használtam. Mikor ki akartam próbálni az általatok tanácsolt dolgokat (amikért köszönet), visszadugtam a monitort a helyére, és gond nélkül indult minden...
Szóval csak a képet nem akarta valamiért megjeleníteni, de a monitor lecsatlakoztatása majd újra csatlakoztatása rendbe hozta a dolgot. Az eszem megállMost már 3,2 GHz-en pörög a cucc
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek! -
-
Falcon001
csendes tag
Hát éppen ez az, sajnos az ud4p nem kezeli normálisan a ramokat, azért kérdezem melyek azok ami tuti jók, hogy nehogy még egyszer ennyit kelljen szenvedni a beállításokkal.
Az nem számít tuti jónak, ami valakinél ment valakinél nem, mert más mem chipekkel szerelhetik.Tehát ezek alapján 2-3 darabot fel tudna valaki sorolni, amik tuti jók lennének, és tuninghoz is működnének (ergo 2400 de legalább 2200 mhz-es NB nem probléma nekik)?
Köszi
-
Tomi7887
aktív tag
-
BalaNce87
addikt
Hát ez bajos, mert sajnos ennyit nem akarok rááldozni
Amúgy szerinted érdemes 1600as ramokat venni? Mert azért árban eléggé el vannak szállva a 1333as moduloktól.
Ezzel kapcsolatban az a kérdésem merül fel, hogyha húzni akarom a procit, akkor egy black edition modellel simán feljebb tudom tornászni az órajelet csupán a szorzó emelésével, ami ugye nem befolyásolja a RAM-ok sebességét. Viszont ha fsbt változtatok, akkor már a RAM-ok órajele is kúszik felfelé ugyebár. Melyikre érzékenyebb a feszültség és kb mekkora órajelet tudok elérni egy mai C3 steppinges Phenommal (ésszerű keretek között)? -
Tomi7887
aktív tag
Csak kérdésként merült fel, hogy az Athlonok mennyivel mozognak gyengébben, mint a Phenomok és mennyivel gyengébbek is náluk? Azok is engedélyezhetők?
Egyébként néztem a 880gpa-ud3h-t is.. elég meggyőzőnek tűnik amiket irogatnak róla, és árba is elég jól van belőve, főleg usb3-mal meg sata3-mal
-
Tomi7887
aktív tag
Hát nagyjából belőttem magamnak azt amit mondtál (ud4), kétségtelen több nem kell, tuningolni viszont szeretném. A vétellel viszont kicsit várni fogok, mert a lapot boltba szeretném és azért jó lenne ha lejönne 30 alá..
Mag engedélyezést még nem csináltam. Milyen találati aránnyal megy egyébként és mennyire stabil? X3-mal vagy X2-vel érdemes inkább próbálkozni?
-
Tomi7887
aktív tag
Ok, köszi a sok segítséget!
Semmiképpen sem Cf rendszert akarom, de a tuning (léghűtéses) számítana. Szerinted milyen biztonsággal lehet egy ilyen lapban tuningolni? Mennyire birja egy ilyen a 140 tdp-s procikat?
A chipestnél amúgy a g, X, gx jelölések mit takarnak? Az sb850 chipset mennyivel tud többet?
Bocs a sok kérdésért, de nem igazán találtam ezekről infot.
-
Tomi7887
aktív tag
Értem, és ezen túl mit gondolsz, melyiket válasszam? Pénztárca okán is könnyen meggyőztél!
Nekem korábban a gigabyte feküdt eddig, de elsősorban Intel tapasztalataim vannak.
Itt is jó lapokat ad a giga? Vagy inkább asus?
A 785-k és a 770-k egyébként sokkal gyengébbek? Vagy nem annyira tuningképesek?
Köszi a választ és a segítséget!
-
proximus
senior tag
"Lower power consumption and heat dissipation are not the only improvements AMD engineers introduced in the new Deneb C3 processor stepping. They have also done some work on the memory controller integrated into the CPU, as it now has improved electrical stability when working with four modules. In reality it means that if there is proper support in the mainboard BIOS then the processors with the new stepping can work perfectly fine with four DDR3-1333 SDRAM modules. As for CPUs with C2 processor stepping, then could only work stably with four DDR3-1067 SDRAM modules, while faster memory could only be used in dual-module configurations."
-
hege01
tag
Most hogy átgondoltam jobban a dolgot, a Facebook bizonyos alkalmazásainál szokott lefagyni, tehát inkább valami szoftveres gond lehet. A Bios frissítést egyébként is időszerű lenne szerintem, bár valószínűleg tényleg nem oldja meg ezt a problémát.
Köszi a tippeket.
(#3750) Motaba78
A Ram-ok 1333-on mennek, mert 1600-on fagyi volt, sajnos amikor vettem csak ezek voltak elérhetők számomra és gyárilag 2 V-on ketyegnek ennél följebb már nem hiszem hogy érdemes vagy lehet e emelni.
Köszi neked is.Azért az F7-es Bios-t felrakom.
Üdv.
-
szki
őstag
Előzmény:
"Valaki tesztelte azt, hogy a Gigabyte SATA vezérlője a gyorsabb-e vagy a déli hídban található natív vezérlő?"
Én teszteltem korábban SSD-vel. Elég gagyi a JMicron JMB322 vezérlő. Talán 100 MBps volt a max sebessége.Mai állapot:
FXT-UD5P lapon van 6 db natív SATA2 + 4 db JMicron vezérlős Sata2 port. HAF-932 házon 1 db eSata kivezetés van, aminek a kábelvégét bármely alaplapi Sata2 csatira tehetem.
Van egy 1 GB tárterületű WD Green külső HDD-m is, mely usb2.0-vál és eSatával is csatlakoztatható. Hosszú idő után kaptam elő, és azt vettem észre, hogy az AMD natív Sata2 portokkal nem találja meg az összhangot (W7x64 MS ahci driver). Elkezdi a másolást 100 MBps-mal, de hamar kiakad, és lecsökken a sebesség 1MBps-ra! Ezt nem tudom mire vélni, mert az Asrock lapnál nincs ilyen gond. Végül muszáj volt beüzemelnem a JMicron portokat (Giga holnapról kell a GSata driver). Ezzel nincs is semmi gond sebességileg, és megy szépen a hotplug is (ahci ezért kellett).Szóval találkozott már valaki hasonlóval, hogy a AMD chipset és Sata2 HDD nem igazán szerette egymást?
-
szki
őstag
Ahci mód Win XP op. rsz. alatt csak a hotplug és ncq-val nyújt többet, mint az ide. Illetve energiagazdálkodásnál tényleg lekapcsolja a nem rendszer hdd-t, ha az van beállítva (és nincs épp használatban). Esetleg az ide és ahci driver miatt lehet még minimális sebességbeli különbség tesztekben, de valós életben nem hiszem, hogy bárki észrevenné.
Win7-nél SSD-s gép esetén trim miatt célszerű az ahci.
-
szki
őstag
Már csaknem 1 éve buheráltam Win XP-t utoljára. Így nem emlékszem pontosan.
Más megoldásra gugli, vagy az XP-s topicban keress rá keresővel.
Bocs. Nálam alap, hogy több sata hdd van kéznél egy háztartásban. Lehet sata dvd író is jó sata/ahci-s portra, míg az XP op. rendszer hdd sata/ide-ről bootol. Akkor is szerintem az asztal betöltésekor bekéri az ahci drivert.De amúgy Win XP-nél tökéletesen jó a Nativ Ide mód. Minek Neked AHCI?
-
Allien
veterán
Bakker, TÉÉÉNYLEG!
Ez aztán ganajság! Itt van a kezemben, és a 7. oldalon OTT van pont (kb) középen, az AMD770 felirattól (pontosabban északi híd) balra. A 11. oldalon pedig szerepel az "Internal Connectors"-ban:
* 2 x system fan headers
* 1 x North Bridge fan header
* 1 x power fan header
A 21. oldalon is kiszedték! Nálam még 21 tétel van, a pdf-ben már CSAK 20! (6-s tétel: NB_FAN) Utána 23. oldalról IS kiszedték, és előrébb hozták az FDD került a helyére, és innen csúszik az egész PDF is.
Ez van! -
Allien
veterán
A kézi könyv "hibás"! :-) NB_FAN néven ugyan jelöl egy ilyen csatit, de a valóságban NINCS ott! Valszeg, nagyon eltervezték a híd hűtését, vagy talán inkább passzív hűtést akartak rá mégis, az ugye olcsóbb.
Minden esetre, aki nem cserélte le, működés közben óvatosan érjen hozzá, de úgy, hogy készüljön fel rá, hogy qva meleg.
Én szinte azzal kezdtem, hogy lecseréltem egy aktív hűtésüre, még, ha igaziból nem is kellene. -
jozsef m.
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GSM / 4G / 5G hálózat erősítő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kutya topik
- Hálózati / IP kamera
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged