- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
atom87
aktív tag
És Windows alatt mennyire forró? Mert ugye Windows telepítés alatt nincs teljesítmény korlátozás, minden maxon megy. Win alatt már lecsökken a CPU, GPU órajel, fesz-> nem melegszik annyira a berendezés.
Vagy:
Rossz/elégtelen hűtőpasztázása van vagy nem jól fekszik fel a borda a GPU-ra. -
atom87
aktív tag
válasz
Alpachino #4197 üzenetére
Az utolsó F8G-s béta BIOS-szal nekem visszaveszi már, abban megoldották a kézileg állított FSB és szorzó mellett a CnQ-t.
xain: energia gazdálkodási sémának mi van beállítva?? Teljesítmény centrikuson nem megy a CnQ!
pr1mzejEE: szerintem mindegy merre felé áll, nekem felfelé van a leszorító. Minimálisan nekem is mozog, ha mozgatom. De nem kell mozgatni és kész.
-
atom87
aktív tag
válasz
werszomjas #4186 üzenetére
Így van, csakis hardveresen lehet kihozni belőle, hiszen nincsen az alaplapon olyan alkatrész, ami az USB 3.0-át megvalósítaná. (Fekete-fehér TV-n sem tudsz színesen filmet nézni, hisz a TV nem tudja a színes képet
)
BIOS-t frissíteni csak akkor érdemes, ha most a géped nem működik megfelelően(hardver szinten).
-
atom87
aktív tag
válasz
werszomjas #4184 üzenetére
Bővítő kártyával lehetséges. Például egy ilyennel
Atesz91:Én sem értem mi a probléma F7-el. A béta BIOS is jó szokott lenni.... A másik: 800MHz-ről pedig terhelés esetén biztosan emelte a szorzót a rendszer, így kijött a 3,2GHz.
Az hogy egy BIOS revision-nél nem említenek Phenomot, Athlont, az nem jelenti azt, hogy nem való hozzá! A főbb újdonságokat írják ki, az újabb rev. tartalmazza a régieket.Első körben ajánlok egy CMOS resetet.
-
atom87
aktív tag
válasz
Balázs0916 #4111 üzenetére
Most mivel 6 magos procid lesz, nincs mag, amit feloldj.
Úgyhogy az ACC-t ki is lehet kapcsolni akár, így ha minden igaz az EC firmware módja tárgytalanná válik.
Ha pedig rosszul emlékszem, akkor Normal-ra tedd. -
-
atom87
aktív tag
válasz
szatyor1972 #4043 üzenetére
Nem változtatna a gép sebességén semmit.
Az amúgy is használaton kívüli eszközöktől nem változik a gép sebessége. -
atom87
aktív tag
válasz
szatyor1972 #4041 üzenetére
Üdv!
Szerintem nem kell semmit állítanod.
Processzor már négy magosítva van, memória 1333MHz-en van. Ha 1600-asak a RAM-ok, akkor megpróbálhatod őket 1600-on járatni.
Más különleges beállítás nincs szerintem. (Ha csak nem tuningra gondolsz a "tuti" jelző alatt...) -
atom87
aktív tag
válasz
iceshark18 #4035 üzenetére
Nem. Kivéve, ha vállalkozó szellemű vagy.
-
atom87
aktív tag
Eddig nem nagyon foglalkoztam vele, de most én is ki akartam próbálni a RAM-jaimat 1600MHz-en, de nem igen akarnak működni...
Igaz, csak Kingmax-jaim vannak.
Pedig adtam plusz feszt is nekik: DDR3 VC 1,7V ; NB VC 1,2V ; CPU NB VID 1,2V
Időzítéseket is lazábbra vettem, mint az SPD szerinti, de így is IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL kék halállal elszáll a rendszer. Merjek még plusz feszt adni? Vagy törődjek bele, hogy nem megy az 1600MHz? -
atom87
aktív tag
válasz
Dieseldr #3897 üzenetére
Öhh... És a CPU ventilátor fordulat számát jelzi?? Ha elér másik venti csatlakozóig a CPU hűtő venti vezetéke, akkor dugd rá próbaképp, hogy azon a csatlakozón visszajelzi-e a fordulatszámot.
Eseteleg előfordulhat, hogy az AC ventik nem tudják az említett funkciót.
Csak halkan kérdem meg: ugye nem közvetlen a tápra dugtad rá a ventiket?
Csak mert onnan nem fog jönni fordulatszám érték....
-
atom87
aktív tag
válasz
Falcon001 #3891 üzenetére
Nekem nincs semmi probléma az F7-es BIOS-szal.
"Szeretnék 2*2 GB memóriát venni az ma790xt UD4P-s alaplapomba, de még mindig nem tudom melyik az, ami tutira menne mondjuk 1333-n cl7-ben vagy 1600on cl7,8,9-ben."
Olyan paraméterű RAM-okat kell venni, amik megfelelnek a követelményeidnek. Nagy valószínűséggel normálisan kezelné őket a lap.
-
atom87
aktív tag
Haver lapja csinált egyszer olyat, hogy kikapcsolta, majd másnap mikor akarta volna használni: se kép se hang szintén., nem is csipogott.
Lehúztam minden felesleges eszközt a lapról, majd próba: semmi. CMOS reset, újra próba: semmi. Kivettem egy memória modult: indult a gép.Na mondom arany kezem van, egyből a hibás memóriát vettem ki. Biztonság kedvéért visszatettem, megnézni mit reagál a gép rá: azt reagálta amit kellett, felismerte és azóta is úgy megy.
El nem tudom képzelni mi lehetett, mi okozhatta ezt a hibajelenséget. -
atom87
aktív tag
Akkor GIGABYTE GA-770TA-UD3 lap talán még megfelelne.
8+2 fázis, bírja a 140 wattos procikat is. USB3, SATA3 támogatás.
-
atom87
aktív tag
válasz
BalaNce87 #3823 üzenetére
Tuning területén nem vagyok otthon annyira, nem szokásom tuningolni.
A Phenom II-k DDR3 vezérlője 1333MHz-es, az 1600MHz csak tuning által támogatott.Ha van pénzed beinvesztálni 1600as RAM-okra, akkor tedd meg. Ha tuningolni fogod a konfigot (ref. clock) és alapból 1333 MHz-en járatod a memóriákat, akkor a túlhajtás hatására növekedni fog az órajelük.
De így valószínű bírni fogja a memória, mert 1600MHz-ig hitelesített.Egy C3as CPU is 3,7 - 3,8 GHz körül biztos elmozog. Az én C2-es 720BE-m 3,8GHz-en Prime95 stabil.
-
atom87
aktív tag
válasz
BalaNce87 #3821 üzenetére
Szerintem azért van 30 körül egy-két 790-es lap, mert már nem gyártják őket és befagyott az áruk, úgy mint pl az Intel C2D E8400 processzornak.
A GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P meg valószínű egy utolsó típus lehet a 790es között, ezért barátibb az ára. (Ez csak tipp részemről, nem tudom pontosan miért van így az árazás).
Az ASUS lapokat személyesen nem ismerem, de teszteket olvasva vannak olyan jók, mint a Gigabyte-ok.
-
atom87
aktív tag
válasz
Tomi7887 #3815 üzenetére
Igen, a fejlettségi szintre utalnak.
Hogy átmenet-e? Lényegében minden régebbi termék átmenet az új felé
Itt is ez van, 7xx a korábbi széria, 8xx az új, nemrég jöttek be.Tuning szempontjából a 7xx szériát ismerem. Az egyik legfontosabb, hogy ACC-t tud, tehát letiltott magokat fel lehet vele oldani. (8xx is tudja, bár az másféle képpen működik, nem déli híd végzi a munkát)
-
atom87
aktív tag
válasz
Tomi7887 #3809 üzenetére
AMD vonalon is nagyon jó alaplapokat készít az Gigabyte. Nekem is fekszenek a lapjaik, jó pár AMD-s konfigurációt raktam össze Giga lappal és semmi baj velük.
770 és 785-ös lapok SB710-es déli híddal jönnek, a 790-esek SB750-el.
SB710es annyival gyengébb, hogy nem tudja a RAID5-öt, leginkább ennyi.Valamint a 770 és 785-ös lapok nem rendelkeznek CrossFire képességgel(egy két lap kivételével).
Ha CrossFire rendszert építenél, akkor Gigabyte GA-MA790FXTA-UD5P vagy GA-MA790FXTA-UD5 lapot ajánlanám.
Ha pedig nem lényeg a CF, akkor GA-790XTA-UD4. Ezen már USB3 és SATA3 is van! -
atom87
aktív tag
válasz
Tomi7887 #3806 üzenetére
Én személy szerint nem fektetnék 8xx-es lapba, ha azt vesszük figyelembe, hogy a Bulldozer architektúra nem lesz visszafelé kompatibilis az AM3-al, így lőttek a későbbi processzor bővíthetőségnek. Vennék egy erős 790es lapot aztán csókolom.
Lényegében egy 8xx-es lap natív SATA 3-on, erősebb integrált VGA-n /7xx-es képest/ és az ACC hiányán kívül nem sokkal jobb mint egy 7xx-es lap..Én ezen az állásponton vagyok.
Aztán ugye kinek a pap, kinek a paplan...
-
atom87
aktív tag
válasz
Skeleton01 #3778 üzenetére
Mióta jelentkezik a probléma? Emlékezz vissza, hogy nem-e csináltál BIOS/driver frissítést? Nem telepítettél-e egy komolyabb programot, ami bezavarhatott a Windowsnak?
Aztán azért én megnézném a BIOS beállításokat, hőmérsékleteket, stb...
-
atom87
aktív tag
Üdv!
Nekem F7-es BIOS-szal tökéletesen stabil a gép.
De ha korábban jó volt ezzel a BIOS-szal a géped, akkor valószínűleg nem a BIOS-szal lesz a probléma, nem szokott csak úgy meghibásodni az.
Teszteld le a memóriákat első lépésben, hogy nem-e azok hibásodtak meg. Ha jók, akkor én megpróbálnék egy oprendszer újratelepítést. -
atom87
aktív tag
válasz
northmahri #3739 üzenetére
Biztos, hogy ilyen típusú alaplapot néztél ki? Csak mert én nem találok ilyen típusút.
790FXTA-ból UD5 van csak.
A harmadik PCI-Express (proci foglalattól a legtávolabbi x16 méretű) foglalat csak x8 módban fog menni, mivel fizikailag is csak x8-hoz megfelelő számú láb van a foglalatban. Tehát az mindenképp x8 ként fog üzemelni, a maradék kettő foglalat képes csak valódi x16 módot biztosítani.Mod: Véleményem szerint tökéletes választás a Gigabyte lap.Szétsülés ellen meg jól szellőző rendszert kell építeni, egy-két plusz ventilátor segíthet.
-
atom87
aktív tag
válasz
hungabo #3736 üzenetére
Esetleg megtört a kábel, vagy a hálózati eszközöd halt le.
Bár ha folyamatosan világít az aktivitást jelző LED, akkor a hálózati vezérlőnek lesz baja: ugyanis az aktivitást jelző LED-nek vagy villognia kell, vagy nem szabad világítania. Kézikönyv szerint olyan eset nincs, amikor folyamat világít ez a visszajelző. -
atom87
aktív tag
válasz
Game Hunter #3660 üzenetére
Jó lenne tudni a géped többi alkatrészét is, töltsd ki az adatlapodat!
A második kérdésedre: ha RAID-et akarsz építeni és ez a beállítás él, akkor a RAID vezérlő saját BIOS-ában tudod konfigurálni a rendszert.
-
atom87
aktív tag
-
atom87
aktív tag
Valaki tesztelte azt, hogy a Gigabyte SATA vezérlője a gyorsabb-e vagy a déli hídban található natív vezérlő?
-
atom87
aktív tag
Üdv!
GA-MA790XT-UD4P tulajoktól kérdezném, hogy ha kézzel állítom be a szorzót BIOS-ban, akkor ugrik a C'nQ?
Valahol olvastam, hogy működik a dolog, de kipróbálni még nem tudom ,mert nincs még DDR3-as memóriám a lapba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged