- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerisz
addikt
Ha emelem a feszt akkor megint nem megy az energiagazdálkodás.
Ez már elszomorító amit művelnek. -
Gerisz
addikt
Az eddigi Biosokkal nekem is csak így ment, pedig nekem 1600-ra mérte minden program. De valamit elbasznak Gigáék. Hiába van az én ramom a támogatottak között az első Bios-al nem is ment csak 1333 CL9 bármekkora fesszel.
A másodikkal ment 1600 CL9 1,45V-on majd tuninggal 1600 CL7 1,45V-on most 8x200 CL7 1,35V-on. -
Gerisz
addikt
Na az F3-ról eddig.
Mennek a ramok szorzó állítással gyári értékeken (1600, CL7, 1,35V) eddig ez nem ment csak tuninggal. A procinak ugyan ahhoz az értékhez kell +0,025V, hogy prime stabil legyen. 3600Mhz-et eddig stabilan tudta 1,3V-on, most kell 1,325V. De csak a prime-hoz, mert játékban röhögve elment tegnap egész délután (az asszony mennyit rinyált b*ssza meg)
A bootlogo ugyan olyan szar, egyszer csíkokba jön be egyszer normálisan. Az ACHI-t nem tudom beizzítani, hiába kapcsolom be mindenhol nem adja fel a lehetőségét a win a leválasztásnak (ez havernál is így van) -
Gerisz
addikt
Olvasd el a Processzorok mélylélektana című cikket, ha sietsz akkor csak az összes táblázatot, vagy amelyikre szükséged van.
Nincs baj a sok kommenttel, azért van a fórum. -
Gerisz
addikt
-
Gerisz
addikt
Az sincs odaírva a Bios-hoz, hogy működik az energiagazdálkodás a fesz változtatása és szorzó változtatás esetén is, pedig az F2-vel nem megy. A Beta-t tedd, nekem is rég az van.
Nem fogják odaírni, sőt én az elsőről rögtön a Boot képernyő miatt váltottam, mert az elsőben nem is a 333-as képernyő volt, hanem a "sima" -
Gerisz
addikt
Szia!
Elvileg bírja a lap az 1600-as ramokat. Nem szabad beletörődni, emelni kell a feszeket, állítgatni a rendszert, felfrissíteni a Bios-t a legújabbra, ezzel javul valamennyit a dolog.
De tényleg sajnos a giga szarok a vevőre hozzáállása miatt van az egész.
Milyen hűtő van a procin? Amikor tuninggal érték el a ram sebességét akkor milyen hibával lépett ki? A hibakódot írd le.
Időzítéseket is érdemes megnézni, meg a sebességeket és feszeket.
Az 1.hsz-ben van Oliverda tuning és architektúra leírásának a linkje, K10 és 10,5 túlhajtási útmutató, azt érdemes elolvasni. Le lesz benne az is írva, hogy a proci memvezérlője 1333Mhz-es ramokat kezel, az hogy itt van lehetőség szorzó emeléssel nagyobb sebességre csak egy fogás. -
Gerisz
addikt
válasz
harddeejay #3449 üzenetére
Tuti lesz
-
Gerisz
addikt
-
Gerisz
addikt
A ramnak nem lesz baja.
Nem tudom hol van 0.012v, NB voltage controll 1,2V legyen az érték.
A ramnak nem lesz baja még 1,6V-tól sem.
Itt olvasd el az Advanced Host Controller Interface részt.Kaptunk Zoli-206-tól F3C biost, nekem ez valamennyit segített a ramoknál, a szorzó és fesz állításnál még nem megy a C&Q de remélem a következővel amit jó lenne ha kiadna megoldódik.
-
Gerisz
addikt
válasz
kola1234 #3287 üzenetére
Még azt is megnéztem mikor van a billen power gomb (enyémen van) azzal sem jó.
De néztem a rumblepad vevőjét is kikapcsolja egy rövid idő után, vagyis az sem kap áramot.
De lehet megint valami jóféle elfelejtettem a biosba beletenni giga opcióról lehet szó.
Remélem ehhez a szar laphoz is kiadja mihamarabb a megfelelően megírt bios-t, ha nem és felqrja az agyam veszek MSI-t szomorodjon meg! -
Gerisz
addikt
válasz
leslieke #3281 üzenetére
Nem ezzel lesz a probléma.
A "régebbi" giga lapokból úgy emlékszem, kikapcsolás után nem ad áramot az USB portoknak a lapon. A 790GP-DS4H lapomon nem sikerült soha bekapcsolni bill-ről, GA570SLI-S4-et sem, Öcsém EP45-UD3R lapján szintén nem. Most megnéztem az enyémet ezen sem. -
Gerisz
addikt
DRAM voltage, a gyártó által megadottra.
De nekem az F3B Bios-sal sem ment a 8-as ramszorzó, csak amit Zoli-206 tett közkinccsé.
[link]
Ezzel valamivel jobb.
Remélem hamarosan megjelenik a végleges ami nagyon jó lesz.
De bassza meg a Giga mert nem dolgozik csak az újításokon és mi meg szenvedünk, de felidegesít és veszek MSI-t. -
-
Gerisz
addikt
válasz
Motaba78 #3167 üzenetére
Az elég érdekes ha ezeknek a vége 3.8
Az enyém megy két maggal 4Ghz-et 1.425V-al prime stabilan fél napig (elmentem dolgozni, gondoltam lesz ami lesz)
+ 2 magot bekapcsolva 3.9Ghz 1,425-el.
De nem én vagyok az egyetlen, láttam már jó párat amik ettől többre is képesek.
Ez olyan mint mikor a 6000+-ra azt mondták örüljek ha 3.2-t megy én 3.45-en hajtottam 24/7-ben,Ezekkel pont az a jó, hogy már jól bírják a tuningot.
-
Gerisz
addikt
válasz
szepit177 #2956 üzenetére
Nem gyanúsan olcsó az, ennyi az ára "normális körülmények között".
Nekem a G.Skill is 28 volt, 1 hét múlva meg 38.
Vegyél Dominator GT-t az nem lesz gyanús -
Gerisz
addikt
Nekem is ezt csinálta eddig. 1600 fölött egy Mhz-el sem ment már, bármit próbáltam.
Feltettem az "újabb" csak tesztelés alatt álló Bios-t amit Zoli-206 tett közkinccsé és azzal javult valamennyire. Majd a végső remélhetőleg még jobb lesz. -
Gerisz
addikt
Nekem G.Skill van , mégsem szereti. Nem lehet csak tuninggal a ram gyári értékeit belőni. 1600 CL7. Arról nem is beszélve, hogy a megadott gyári fesszel 1.35V el sem indul.
Remélem majd megoldódik.Jim74: Viszont a fesz változtatás esetén már nem megy sajnos, de remélem megoldják.
iceshark18: A Mushkin-nek vannak "AMD"-s ramjai, lehet meg kellene nézned.
mpierre: ennek örülök, remélem most már jobban meg vagy elégedve az AMD-vel
-
Gerisz
addikt
válasz
mpierre #2890 üzenetére
Tegnap vettem észre a "hibát" mikor kicseréltem a 720-at egy B55-re és elkezdtem tesztelgetni. Sok restart meg szórakozás. Eddig nem is foglalkoztam vele meg legtöbbet altatom a gépet így pár mp mire működőképes.
De tegnap nagyon felkent mikor rendesen sokat vártam mire betöltött a rendszer.
A lapnál lévő sata driver fel és jobb is lett. -
Gerisz
addikt
válasz
mpierre #2880 üzenetére
Hiába megy alapon vagy nem, sok köze nincs. Egy ilyen műveletet meg kell ennie.
pl sata vezérlő fel van telepítve? mert az ha nincs még lassíthat
Az enyém is lassú mióta tele van minden szarral, most mértem 1perc 8mp mire betölt minden az asztali alkalmazásokat is mérve. -
Gerisz
addikt
-
Gerisz
addikt
Erre a kompatibilitási listában benne van vagy nincs témára már csak annyi tudok mondani, hogy az enyém benne van.audi100td-nek benne benne van, mégsem jó.
Akkor?
Megy az ugatás a Gigával most azért, hogy legalább a listából vegyék ki a baromságaikat, mert tele van 3 Kit-es ramokkal. (ezt hogy mondják magyarul?)
Azt mondták ara, hogy nem megy a ramom a gyári adatain, hogy vegyek másikat és próbáljam azzal. Mire én, hogy ha beírták a támogatott ramok közé akkor legalább Bios-t írnának rendeset vagy küldjenek ramot ami jó ezt meg elküldöm nekik.
Erre a válasz, hogy nehogy gondoljam, hogy ilyen probléma miatt majd Bios-t fognak írni.
A mai válaszom pedig, hogy lószart ér az egész gigabyte tech support meg a támogatott cuccok lista! Kíváncsi leszek mit mondanak erre.
Mert már rohadtul elegem lett, hogy csak azt tudták írni, hogy állítsam be az 1600Mhz-et és 7-8-7-24-cr2-es időzítést 1,35V mellett, ha nem megy keressem meg a szervizet. Ezt leírták eddig 3x. Mindegy mit írtam nekik. -
Gerisz
addikt
Normal az nem manual
Bassza meg a Gigabyte! Rohadtul unalmas ezekkel a levelezés is. De akkor is magyarázok. A következőben megemlítem, hogy visszaadhatnák a lapom árát ha ilyen szart csinálnak és nem képesek ellátni. Mi a picsának teszik bele a support list-be a ramot ha nem is jó. Arra meg, hogy 3 utas ramok mit keresnek ott még szép, hogy nem válaszoltak. Jah és a kérdésemre is utóljára az volt a válasz, hogy a lapom nem is támogatja azt a ramot, sajnálják de valamit tuti elnéztem és belinkelték a 790XT-UD4P listáját. Nagy idióták ezek! De ráérek nem hagyom magam!
-
Gerisz
addikt
válasz
Zoli-206 #2475 üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyet.
audi100td: Válaszolt a Giga, azt írták, hogy a DDR3 alapfeszültsége 1.5V de lehet ilyen értékhez ezek a ramok nagyobb feszt igényelnek.
Visszaírtam nekik belinkeltem a ramot is (G.SKILL honlapon) és még azt is megkérdeztem, hogy mostmár az AMD 3 utas memóriakezeléssel rendelkezi, hogy a listában zömmel Tri kit-ek vannak! Kiváncsi vagyok mit válaszolnak -
Gerisz
addikt
válasz
elfelejtette #2443 üzenetére
Havernak csak kis ramsünik vannak rátéve.
-
Gerisz
addikt
válasz
audi100td #2424 üzenetére
1,2 valamennyi a minimum asszem. Próbálgattam most, és ha ettől 1-el is fentebb emelem a ref colckot már nem indul be bármekkora feszt is adok. Pedig DDR2-vel a proci simán vitte.
Érdekes lesz ez. Amikor lesz időm eljátszogatok vele. Jah és a késleltetést bármennyire tágítom akkor sem. Már 11-nél is jártam. elbukik a boot screen-nél. -
Gerisz
addikt
Jelenleg húzva.
De zsír! Így se illesztettem még be képet.
Máshogy nem megy sajnos. Alapfeszen meghalt 1500 környékén. 1.425-el meg nem megy 7-7-7-24-ben. De mindjárt tornászok még rajta. Egyébként érdekes, mert amilyen beállításokkal nem fagy rögtön szénné a win azzal stabil is (eddig).
Most tettem fel valami Beta bios-t. Semmivel nem jobb ez a funkció. -
Gerisz
addikt
válasz
audi100td #2335 üzenetére
Hogy b*ssza meg.
Nem baj, tegnap írt a bolt, hogy legyek türelemmel
A jövő hét végén számíthatok rá!Addig akkor el sem adom ezt a ratyi samut míg tuti nem lesz jó az ECO.
De akkor minek teszi bele. Én még azon néztem nagyokat, hogy Tri-kitek vannak a listában!
Ennyire nem lehetnek ratyik!
Akkor mondjam le?
De mit vegyek mást?
Úgy mennek az árak fölfelé, hogy határ a csillagos ég -
Gerisz
addikt
válasz
audi100td #2311 üzenetére
Nekem full referencia a 4850, első szériás.
Azt néztem, hogy olyan a ramod mint amit én rendeltem, de arra irányult volna a kérdés, hogy mit bír tuningban
Én sokkal számolok (álmodozok) az alacsony fesz miatt.JIM74: De meg kellene nézni, hogy másban is van-e teljesítménycsökkenés. Tedd át a 8x-os slotba, nem fogja meg egyébként, simán megeszi azt a kártyát reggelire. Nézd meg ott mit produkál. Én is próbálgattam a 8800GT-t és hibahatáron belül volt a különbség.
-
Gerisz
addikt
Én még ott nem jártam, de most megnéztem.
Nagyon zsír.
Vissza lehet lépni a Bios-ban az F10-el
Node, miután visszaléptem, nem tudtam megint bemenni a GRAID vezérlőbe, csak felvillant és visszadobott a Bios-ba. Ezután elkezdtek eltünni sorok a Bios-ból
Node reset után most belement simán 5x egymás után és minden más is megmaradt.Nem hiszem, hogy ez lenne a hibád sajnos. Ez egy Gigabyte "betegség", olyan mint az AMD összefossuk a szoftvereket oszt jóvan az a parasztnak.
-
Gerisz
addikt
válasz
eszgé100 #2289 üzenetére
Mi van akkor ha neki elég annyi!
Ezért aztán annyira fölösleges írni, meg szítani a feszt!meleg hal!
milomi:
A viszlátot úgy írják, hogy Bye
Meg a szerkesztésgombot is keresd meg!
Meg a választ is!
Ne hagyd magad, mit b*szatnak itt!
Annyira semmi köze hozzá senkinek ki miből mit vesz!
Csak jobb dolguk nincs meg eszük is ennyi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest