- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli-206
senior tag
Elérhető az új F4A BIOS a GA-790XTA-UD4 laphoz ITT
-
Zoli-206
senior tag
Nincs véletlenül valamilyen toolbar-od vagy bővítmény ami miatt kifagyhat? Átnézném a helyedben a böngésző beálltásait, ill. kipróbálnék egy másik böngészőt. Ha azzal nem fog kifagyni, akkor valszeg valamelyik bővítmény lehet a ludas. Esetleg kipróbálhatsz egy Java update-et is.
-
Zoli-206
senior tag
Hello,
A 790XTA-UD4 lap alkalmas a magok egyenkénti engedélyezésére/tiltására. (nekem is ilyen lapom van)
Ha engedélyezni szeretnél magokat, akkor az EC Firmware-t állítsd normal-ról hybrid-re, acc-t pedig autóra. Az EC-firmware ezt követően frissülni fog és a gép újraindul. Amíg ez nem történik meg, addig ne kapcsold ki a számítógépet.
Én nem próbáltam még, mert 4 magos a proci, a tiltásnak meg nem sok haszna (kiv. fogyasztás csökkentés)
, de amíg frissül, majd pirossal villog egy szöveg.... ne kapcsold ki addig!
-
Zoli-206
senior tag
Lenne egy buta "kérdésem"
, az AMD South Bridge Driver-t érdemes letölteni a catalyst "mellé"? A catalyst telepítő szerint a külön telepített South Bridge Driver hiába az azonos veriószám a Catalyst-al (pl. 10.5) mégis újabb. Jelent ez valamilyen különbséget, ha upgrade-elem a legfrissebb catalyst-ot a legfrissebb South Bridge Driver-el?
-
Zoli-206
senior tag
-
Zoli-206
senior tag
Feltettem az előbb az új BIOS-t, nekem tökéletes (eddig)
-
Zoli-206
senior tag
Hivatalos, végleges F3 BIOS GA-790XTA-UD4 laphoz elérhető ITT
-
-
Zoli-206
senior tag
válasz
Zoli-206 #3479 üzenetére
Bocsánat, de kicsúsztam a szerkesztési időből.
Aki esetleg nem tudná: a fent említett On/Off Charge funkció az iPad-et tudja tölteni USB porton keresztül, amikor az be van kapcsolva. Ezzel a funkcióval jelenleg tudomásom szerint csak az újabb (333 szériás) Gigabyte alaplapok rendelkeznek a megnövelt (>500mA) USB áramellátás jóvoltából. Eddig csak a jelenleg megjelenés alatt álló 800-as chipkészlet tudta ezt, azonban az említett BIOS frissítést követően a 790-es (333-as) lapok is képesek lesznek rá.
Mivel nekem nincs iPad-em és más valószínűleg nem is változik az új BIOS-al, így valószínűleg kihagyom ezt a mostani update-et
-
Zoli-206
senior tag
GA-790XTA-UD4 laphoz megjelent a legújabb F3G BIOS, így a 6 magos CPU támogatás mellett a GIGABYTE On/Off Charge funkcióval is rendelkezik a továbbiakban a lap.
szerk: Europe szerverről jelenleg még nem megy a letöltés (gondolom még replikálódik, mivel pár perce tehették fel), az America-ról letölti
-
Zoli-206
senior tag
Akinek nem ismeri fel az alaplapot vagy szenzort az Everest vagy fake értékeket ad, akkor egyből töltsétek le a legfrisebb Everest Beta-t, 95%-ban sikerrel fogtok járni
-
Zoli-206
senior tag
válasz
mpierre #3460 üzenetére
Nálam az AOD nem indult el amíg nem tettem fel az ET6-ot. Failed to start hibával elszállt indításkor. Ahogy láttam a log-ban: a registry-ben az ET6-hoz írta be az AODDriver.sys elérését és e miatt bukott szét az AOD, most minden rendben van. Az ÚJ ET6-al pedig minden funkció működik végre fagyásmentesen
-
Zoli-206
senior tag
790XTA laphoz kijött az új LAN driver a Gigabyte oldalán
-
Zoli-206
senior tag
Tölthető az új Gigabyte Easy Tune 6, ez már müxik rendesen, nem fagy ki és hasonlók...
, egyébként amíg nem telepítettem addig az AMD Overdrive failed to start hibával elszállt indításkor. (egyébként ez egy registry módosítással is orvosolható)
-
Zoli-206
senior tag
Új Audio driver érhető el 790XTA-UD4 laphoz a Gigabyte weboldalán.
-
Zoli-206
senior tag
Ajánlom ezt a cikket figyelmedbe: [link]
Ilyen Kingston ramokat teszteltek, tuningoltak. Alap kiindulásnak nagyon jó, nézd meg a táblázatot.
A RAM-okhoz én nem piszkáltam, gyári értéken futnak és teljesen stabil. Nem érzem szükségét semmilyen tuningnak. Az, hogy egy teszt 35 ezer pont helyett csak 34,99 ezret-ad az annyira nem érdekel. Stabilitás az elsődleges szempont, ami megvan, ráadásul sehol nem vettem eddig észre, hogy a memória nem lenne megfelelően gyors.
-
Zoli-206
senior tag
Kipróbáltam tuning és c'n'q szempontból az új E1 Bios-t. Nálam teljesen hibátlanul megy..
-
Zoli-206
senior tag
-
Zoli-206
senior tag
Nem kell semmilyen driver win7 alá. lementettem a bios-t, ha gyorsan elküldöd privibe a mail címed, akkor elküldöm
szerk: adatlapodon megtaláltam, bocsi, máris megy. Teljesen kitapasztalva még nincs az új bios, későn értem haza. Holnap átnézem alaposabban, ha addig nem boldogulnál.
-
-
Zoli-206
senior tag
Most került ki!
GA-790XTA-UD4 alaplaphoz megjelent pár órával ezelőtt az F3F BIOS, amely támogatja a 6 magos CPU-kat. Hivatalos Gigabyte oldalról tölthető.
Remélem egyéb újítások is vannak benne
-
Zoli-206
senior tag
Nekem megvan az F3c Bios ehhez a laphoz, a Gigabyte küldte el, sehonnan nem tudod megszerezni. Sok minden működik vele ami F3A-val sem megy. Kb. 1,5 hónapja használom és eddig semmilyen hiba nem fordult elő. Ha gondolod keress meg privátban és elküldöm neked mail-ben.
Üdv.
-
Zoli-206
senior tag
válasz
elfelejtette #3190 üzenetére
Kartács "kolléga" is ilyet használ, tesztet is készített, talán kérdezd meg őt, nekem azt mondta, hogy nagyon meg van a hűtővel elégedve
-
-
Zoli-206
senior tag
Na ez szép. Feltettem a gigabyte weblapjáról a legújabb Audio és LAN drivert (2010.03.05) és az AMD overdrive ismét Failed to Start hibával elszáll indításkor.
-
Zoli-206
senior tag
Találkoztam rengeteg hasonló problémával már és sok esetben maga a lap a rossz. Én csak DELL PC-kkel foglalkozok és ott nem ritka jelenség az ilyen sajnos (persze több ezer közzül), bár hozzáteszem, hogy új dell esetén ilyen még nem fordult elő.(1-2 éves korában).
A helyedben ahogy írtad is kikötnék minden perifériát és kipróbálnám egy másik táppal. Előtte a procit ellenőrízd le, hogy tuti jól a helyére ment (bár ez láma dolog tudom, de biztos ami biztos)
Ha így sem megy, akkor a cserélheted a lapot, bár a hibás proci esélye még mindig fent marad...
Sok sikert hozzá
szerk: ja most látom, hogy a táp magában sem megy, bocsi de sörözésből jövök
-
Zoli-206
senior tag
Indítsd el a GTA IV-et maxon, majd az megkínálja a procid
Szerk: Nekem windowsban 4x200 (800Mhz) 0.992V, általában windowsban ezt az értéket látom, (amikor figyelem
, de ez természetes, így kell működnie.
Ha megy a játék, akkor nyugodt lehetsz, hogy megy az neked 2600-on, csak nyomsz egy alt-tabot, hogy megnézd az everestet és addigra visszanyomhatja 800-ra. Sokan használják a prime95-öt, töltsd le, indítsd el, 100%-on elkezdi pörgetni a procit. Olyankor a max értékekeket kell látnod everestben. Amennyiben jól működik megnyugodhatsz, jól fog játékok közben is, neki mindegy, hogy prime vagy wow fut
-
Zoli-206
senior tag
Megjelent a @BIOS v2.08, itt letölthető: [link]
-
Zoli-206
senior tag
válasz
szepit177 #2971 üzenetére
Nincs mit, szívesen. A RAM-ba inkább nem szólok bele, nekem nem Kingmax van, de mint láthatod itt van több fórumozónak is, inkább őket kérdezd. Nekem a Kingston Value ramokkal nincs bajom, de biztos jó a Kingmax is.
szerk: egy elfogulatlan márkafüggetlen tanács: ne az legyen az elsődleges szempont, hogy mennyire 'trendi" a hűtőborda, hanem mennyire jó az amit takar. Bordát bármin tudsz cserélni, vagy esetleg tenni rá.
+ amit előttem is írtak: érdemesebb KIT-ben venni
-
Zoli-206
senior tag
válasz
szepit177 #2964 üzenetére
Egy NEC USB 3.0 vezérlő van integrálva a lapra. A SATA3 pedig egy integrált Marvell vezérlő chip, tehát nincs semmilyen külön PCI kártya... ez nem ASUS
A lappal eddig csak jó tapasztalatom van, főleg a legújabb F3c Bios-al (C&Q megy fesz és szorzó állítás mellett is). Stabil, soha nem fagyott még a gép, jól szerelhető, egyértelmű jelölések. A dualbios pedig "bolondbiztos"
A Mugen 2 és a magas RAM bordák?.. hm ez egy izgalmas téma
, ha a ventit nem a ramok fölé szereled és ha szerencséd van, akkor talán elférnek egymás mellett. A hagyományos egyszerű "csatos" ram bordák elférnek a venti alatt is
-
Zoli-206
senior tag
Hello, jó ez az avatar, olyan mint Rupert a Family Guy-ban
Szóval, segíteni nem tudok érdemileg. Az biztos, hogy elég sok kompatibilitási probléma van az AM3 lapok és a DDR3 memóriák között, még akkor sem 100% a siker ha betűre pontosan megegyeznek a számok a táblázatban.
Alaplapból talán érdemesebb a TA-t választani, ha szükséged lesz USB3.0/SATA3/E-sata-ra, ha nem, akkor a másik is tökéletes.
-
-
Zoli-206
senior tag
Ti használjátok a Gigabyte download centeres online frissítőt?
-
Zoli-206
senior tag
Én nem az alaplapon spórolnám el azt a 8k-t. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy az Asrock nem jó, mert valószínűleg nem lenne korrekt állítás, de a giga több szolgáltatással és fejlettebb gyártási technológiával rendelkezik. (pl. egy a sok közzül: Ultra Durable 3)
Természetesen neked kell eldöntened, hogy a plusz szolgáltatásokra szükséged van-e egyáltalán, mert ha nincs, akkor átlagos felhasználásra az Asrock is biztosan meg fog felelni.
-
Zoli-206
senior tag
válasz
mpierre #2883 üzenetére
Lehet nálad nem ez lesz a megoldás, de azért én szétnéznék a helyedben az msconfig-ban és letiltanám az automatikusan induló programok között azokat amire abszolút semmi szükség. Valószínűnek tartom, hogy a feketeség talán adobe vagy egyéb feleslegesen a háttérben futó alkalmazások miatt van. lehetséges , hogy frissítést keresnek és ez "tartja" fel egy picit az asztal megjelenését. Találkoztam már ilyennel nem egyszer
-
Zoli-206
senior tag
válasz
mpierre #2880 üzenetére
Nekem 1333Mhz-es ramokkal bejön pikk-pakk a winfos. Annyi volt, hogy sötét képernyővel indult rajta egy egérrel
, majd üdvözlőképernyő, aztán feketeség és végül "bevillant" a rendszer. A megoldás az volt, hogy futtatás--->msconfig, automatikus indításból kivettem az adobe cuccokat és a Nokia M Platform-ot, valószínűleg ez utóbbi kavart be valamit. Azóta gép bekapcs, 15 sec és már bent is van W7-ben
Szerk: unganged módban vannak a ramjaid?
-
Zoli-206
senior tag
Gigabyte-ék küldték mailben. Írtam a supportnak, hogy nem megy az EasyTune6, erre visszaírtak, hogy tegyek fel új VGA Drivert. Jeleztem, hogy szintén supportos vagyok egy multinál, szóval hülyének ne nézzen, ekkor küldött egy vatta új bios-t amit még most tesztelnek. Felraktam, AOD elindult. Az easytune6 továbbra is could not load the device driver hibával indul, azonban már nem áll le, ha rákattintok a memória fülre. Lassan csak összejön nekik
-
Zoli-206
senior tag
Pár oldallal visszább írtam, hogy a Gigabyte EasyTune6 could not load the device driver hibával indul. Írtam a Gigabyte-nak és elküldték a 790XTA-UD4 laphoz a legfrisebb beta bios-t ami még a weblapon sincs fent: F3C
Még nem próbáltam, most kaptam meg a levelet.
Akit esetleg érdekel írjon
-
Zoli-206
senior tag
Nem beszéllek le róla, mert király a cucc. Az új BIOS azért kell, mert a C@Q nem müxik ha a feszültség és a szoró kézi beállításon van. Ez több alaplapon sem működik, azonban 2-3 hete sok laphoz jött ki új Bios ami ezt a "hibát" orvosolja.
u.i: vedd meg nyugodtan, ha kinézted, stabil a lap és sokat tud
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Home server / házi szerver építése
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest