- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
reset
senior tag
Az a biztos, ha leméred a lapodon a MOSFET-ek körüli lyukak távolságát és azt is, milyen széles talpú hűtő fér el a rendelkezésre álló helyen, mert sokszor a fetek körüli tekercsek, kondik is belóghatnak az "űrszelvénybe"...Én a PH-Aprón találtam a Giga 770TA-UD3 lapomhoz egy maszek gyártásút, ami tökéletes.
-
reset
senior tag
válasz
hungabo #3736 üzenetére
Hali!
Ha vonalszakadás lenne, akkor azt írná ki: a hálózati kábel nincs bedugva...
Nyisd meg az eszközkezelőt, és a hálókari driverét távolítsd el, majd újraindít, driver újratelepít. Gondolom, az alapi driverek újratelepítésénél a laphoz adott lemezről raktad föl a hálókártya vezérlőjét...Próbálkozz esetleg másik, driverrel. -
reset
senior tag
Sziasztok!
Hova tűnt a GA-770TA-UD3 lap F3 beta BIOS-a...nemrég még fönn volt a Giga honlapján... -
reset
senior tag
válasz
harddeejay #3494 üzenetére
Hali!
Be kell azonosítanod, mi a Win7 számára az az "ismeretlen eszköz" - és addig vadászni (lehetőleg a gyártó honlapján) megfelelő driverre, amig ok' lesz minden. A Win7 frissítést érdemes úgy beállítani, hogy a jól bevált drivereket ne írja felül, ha Te nem akarod... -
reset
senior tag
Egy kis mod a 770TA-UD3 deszkán, a Borokafatól vett MOSFET-hűtővel és az északi hídra pattintott Asus coolerrel. Ez utóbbit végül is leszedtem, mert attól tartottam, hogy magasabb fordulaton rezonál az alatta lévő borda és rontja a chippel való kontaktot / elég gyenge a két rugós pin, ami a bordát rögzíti. [link]
[link] -
reset
senior tag
-
reset
senior tag
Az úgy nem fog menni. Ha Disabled-re állítod a BIOS-ban a CPU Smart Fan Control bejegyzést, akkor fix fordulatot kapsz, de az a fix fordulat, megegyezik a CPU venti max. ford.számával. A megoldás: külön progival szabályozni a ventit vagy olyan ventit rárakni, ami "mondjuk 1200"-on teker....Szóba jöhetne még potméter is, de én azt a CPU-ventivel inkább nem házasítanám.
Cadal már javasolt is neked szoftvert -
reset
senior tag
válasz
elfelejtette #3206 üzenetére
Igen, TX3-mal...De extra tuningot nem csináltam és nem is akarok / akkor más hűtőt vettem volna
- 3,4-3,5 GHz-en, CPU 1,3 V alatt - és így 40 C körül netezés közben. 3,3 MHz-en 15 e. pontot dobott a 3DMark06 - és nem érte el a 60C fokot a proci. Amíg hagytam, hogy auton feszelje a CPU-t, addig beleszaladt 3DMark alatt a 60 fokba...
yolan! Az Enzo MTS-88 széles lesz a 770TA-UD3-ra...Nekem is ilyen lapom van és már melléfogtam egy Tr HR-09U-val, aminek a talpa megegyezik az Enzojéval. Az Ezotech MST-78 szélessége jó lenne, de az meg rövid. -
reset
senior tag
válasz
elfelejtette #3204 üzenetére
Én sem raktam rá semmit. 3,4 GHz-en, 1,3 V alatt, nagyon szépen megy a procim. Nem vettem észre, hogy különösebben melegedne a környéke, pedig nekem csak egy CM Hyper TX3 van rajta.
-
reset
senior tag
válasz
elfelejtette #3202 üzenetére
Sztem ne variálj a darabonkénti megoldással. Túl sok a kockázati tényező. Az Enzotech MST-88, némi moddolással jó lenne. A hossza, a furatok távolsága jó...a szélességéből pedig mindkét oldalon le lehetne 1-1 mm-t reszelni. Így még megmaradna a 4 tüskesor, és elférne a kondik és a tekercskockák között...Ha nincs extra tuning - nem kell arra külön hűtő. A választott CPU hűtő nagyon jó lesz - hűti majd jól a CPU környékét is.
-
reset
senior tag
válasz
elfelejtette #3200 üzenetére
Jó lesz az. Nyomassad neki a Grand Kamaval - az hűti a lapot is, feteket is, tekercseket is! A darabonkénti ragacstapadós süniket szerintem nyugodtan elhagyhatod...Legalább nem izgulsz, mikor játszanak lepottyanósdit.
-
reset
senior tag
válasz
kola1234 #3196 üzenetére
Hali!
A VGA karinak az "5 Voltot neki tápegységből" módszert nagyon nem javasolnám. Helyette inkább komplett cooler-csere. Itt biztos találsz megoldást... -
reset
senior tag
válasz
elfelejtette #3193 üzenetére
Sziasztok! Köszi a javaslatokat.
A 13 mm pont ok' lenne, de ragacsos tappancsokkal nem akarok próbálkozni...Anno, a méregdrágán vett Asus NV Geforce 6800 GT karimről többször lepottyant üzem közben a házba. Fekvő háznál totál amperszag lett volna, de így békésen landolt a csupasz lemezen. Egybefüggő csík kellene, csavarozható.Motaba 78
Talán annyiban mégis hűtené a Scythe Grand Kama Cross a mosfeteket, hogy célzottan kap levegőt a CPU környéke a nagy átmérőjű coolertől - igaz, nem a leghidegebbet. -
reset
senior tag
válasz
Motaba78 #3181 üzenetére
Hali!
Nagyon díjaznék egy olyan képet, amin látszik a FET-hűtő a lapodon - lehetőleg super makro kivitelben...Sajna az én deszkám (MA770TA-UD3) mosfetjeire nem megy rá egyik szabvány mosfet hűtő sem. Talá az Enzotech-MST-88 talpából tudnék köszörülni, és akkor ok' lenne. Bár a procit szeretem cnq-val hajtani - és így tulképpen elvagyok extra hűtés nélkül, ám ha el tudnám passzolni a Th.r. HR-09U Mosfet coolerem, akkor beruháznék egy Enzotech-re... -
reset
senior tag
Megtaláltam a LINK-et, a GA-P55A-UD3R lapjánál - ez kellett neki! A lapom saját driverei között nem volt ilyen...
-
reset
senior tag
Örö e bodotta...
Sikerült megoldani...letöltöttem egy progit (hála a Guglinak) Felnyomtam és azóta jó...Persze a BIOS-t még nem néztem meg, de az eszközkezelőből eltűnt a sárga felkiáltójel a Marvell 91xx Config ATA Device bejegyzésnél...
Sajnos a WEB-hely címét újraindítás után nem nagyon találom, de a progi megvan, mindössze 193 KB - W7 Ultimate 64 alá, na és persze MA770TA-UD3 deszkához ...Ha vkinek kellene szóljon.... -
reset
senior tag
Normális dolog az, hogy az alaplapom BIOS-ában (F2), az Integrated Peripherals menüben nincs ott az OnChip IDE Channel bejegyzés? (a legelső pontnál) A laphoz adott manualban ott van, de az én BIOS-omban nyista
-
reset
senior tag
Sziasztok!
Fölnyomtam az MA770TA-UD3 lapra szerelt konfigra az op.rendszert - W7 Ultimate.
Minden ok' - egyedül egy sárga felkiáltójel van a device managerben a Marvell 91xx Config ATA Decice bejegyzésnél. Csak letiltással tudtam befogni a száját, sem a NET-ről sem a laphoz adott lemezről nem tudom korrigálni...Mit javasoltok -
reset
senior tag
Jól mondja audi100td - gondolhatod, hogy kipróbáltam...Nem akartam hinni a szememnek. Nemcsak egy tekercs a difi: a tekercsek kockáinak sora és a lap szélén lévő kondik közé csak 13 mm széles cuccot lehet biztonsággal bepasszítani
Jó hír: így hát most van egy eladó HR-09U Mosfet Colerem -
reset
senior tag
Hali!
Szomorúan vettem tudomásul, hogy a GB MA770TA-UD3 lapom mosfetjeire nem megy rá a Thermalright HR-09 U hűtő. 15 mm széles a talpa, de csak 13 mm széles férne el
A tekercsek és a kondik közötti folyosó túl szűk. Tudtok esetleg 13 mm széles talpú változatot? -
reset
senior tag
válasz
szepit177 #2966 üzenetére
Hali!
A dualban hajtott RAM-okat szerencsésebb lenne KIT-ben venni; egyszerre a kettőt. Ezeket össze szokták válogatni és tesztelik - így biztosra mehetsz. Ha később veszed akkor lehet, hogy nem fognak teljesen együttműködni / persze általában azért nem szokott gond lenni...
Ha nincs píz hát nincs píz -
reset
senior tag
válasz
mpierre #2836 üzenetére
Hát sok lövésem nincs már hozzá - ha van kézközelben másik CPU-hűtő, talán azzal egy próba - ha a PWM-et nem csipázza, talán egy 3 tűssel még kibékül. A power fan csati - ami pörgette neked, vsz. 3 tűs volt...Lehet a venti áramköri részének a hibája is. Azért megérné előbb egy másik PWM-es CPU-fan-teszt.
-
reset
senior tag
válasz
mpierre #2816 üzenetére
Sztem a boot elején mindenképpen föl kellene pörögnie a CPU-fannak. A BIOS-ban esetleg nincs átállítva a CPU-fan vezérlésének módja? Nem ismerem a lapod BIOS-át, de van ahol lehet PWM@Vmod közül választani...bár szerintem pörögnie mindkét módban kellene, legföljebb a szabályozás nem lenne korrekt... Az meg nem zavarhat be, hogy a sys fanokra ellenállás közbeiktatásával kötötted a ventiket. (Persze egy induktív ellenállás bezavarhatna neki
) Azért próbaképpen iktasd ki a sys fanok ellenállásait / menjenek 12 V-tal a lapátok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair vengeance RGB 2x8 GB 3200Mhz
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest