- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaze71
őstag
válasz
szepit177 #3249 üzenetére
Igazából nincs különbség a procik közt, az a lényeg, hogy Phenom-II és DENEB legyen. Meg amit még nem említettünk, kell majd egy jó táp. FSP 400 W-os, vagy valami hasonló, mint pl a Giga SuperB 460. Végül is ez egy átcimkézett FSP 400-as, csak ennél a csúcsteljesítményt adták meg a típusszámban. Igazából mindegy melyiket veszed, de a Giga tápon 4 Molex, 4 SATA és egy PCI-E 6 pin csati van. Ez többnyire elég mindenre. Azzal meg ne foglalkozz, hogy a lapodra 24+8 tápcsati mehet, mert ugyan úgy működik 24+4 csatival is.
-
Blaze71
őstag
válasz
szepit177 #3246 üzenetére
Amit Finest is írt, az is igaz, meg a gyakorlatban semmi különbséget nem fogsz észrevenni, ha a memóriád 10, vagy 12 GB-ot olvas másodpercenként. A 790-es Chip és a 710/750-es déli híd fog odab@szni rendesen. P4 után elakad a lélegzeted. Mondjuk csak annyi különbség van, hogy a 770/SB700-as DS3 lapomban feltelepített rendszer winyóját átraktam a 770/SB710-es UD3 lapba és fele annyi időbe sem telik a Boot.
A másik dolog a proci. Ezt már mások is megfogalmazták és én is írtam több totyikban is, hogy adott technikának ugyan ott van a vége. Jelen esetben Te egy 4 magos Phenom-II procit szemeltél ki, amiben DENEB mag van. Nos a DENEB magnak kb 3,7 GHz körül van a vége, extrém tuninggal persze többet is ki lehet hozni. Ha veszel egy 965-öst, akkor is ennyit megy, meg ha veszel egy DENEB magos Athlon-II, akkor is ennyi a vége. Jó példa erre a saját, DENEB magos Athlon-II 620-as procim, íme:
Annyi a különbség, hogy amíg veszel egy 955BE-t, addig csak átállítod a szorzót 16-ról 18-ra és máris megy 3,6 GHz-et. Ha meg veszel egy 925-öt, akkor az EC-t kell emelned hasonlóan, mint nekem. A végeredmény tekintetében tök mindegy, csak a pénztárcádnak nem. Azért a 15-20 ezer forintért érdemes kicsit olvasgatni itt a Ph-n, vagy kérdezhetsz engem is nyugodtan, akár Privátban is.
-
Blaze71
őstag
válasz
szepit177 #3241 üzenetére
Alapvetően nem is annyira a konkrét típus, mint a gyártó és a Chip a lényeg. A mostani Giga lapok szeretik mindkét memóriát és annyira nincs jelentőséga ma már a KIT-nek. Nem nagyon hallottam olyanról, hogy AMD-s konfigban két egyforma modul ne ment volna DualChannel módban csak azért, mert nem KIT-ben volt. Sem DDR3, de még DDR2 szinten sem. Az biztos, hogy a Kingmax 1600 MHz-es moduljait szeretik a Giga lapok, de saját tapasztalat szerint a Kingston is teljesen jó bele. Döntsön az ár és az elérhetőség. Viszont a proci tekintetében kissé szkeptikus vagyok. Ha BE procit veszel, gondolom húzni is szeretnéd. Ha már húzod, akkor elég egy 925, mert úgy is ugyan annyit megy, mint a 955, csak egy kis figyelem kell hozzá, ha EC-t emelsz és nem csak a szorzót állítgatod.
-
Zoli-206
senior tag
válasz
szepit177 #2971 üzenetére
Nincs mit, szívesen. A RAM-ba inkább nem szólok bele, nekem nem Kingmax van, de mint láthatod itt van több fórumozónak is, inkább őket kérdezd. Nekem a Kingston Value ramokkal nincs bajom, de biztos jó a Kingmax is.
szerk: egy elfogulatlan márkafüggetlen tanács: ne az legyen az elsődleges szempont, hogy mennyire 'trendi" a hűtőborda, hanem mennyire jó az amit takar. Bordát bármin tudsz cserélni, vagy esetleg tenni rá.
+ amit előttem is írtak: érdemesebb KIT-ben venni
-
Zoli-206
senior tag
válasz
szepit177 #2964 üzenetére
Egy NEC USB 3.0 vezérlő van integrálva a lapra. A SATA3 pedig egy integrált Marvell vezérlő chip, tehát nincs semmilyen külön PCI kártya... ez nem ASUS
A lappal eddig csak jó tapasztalatom van, főleg a legújabb F3c Bios-al (C&Q megy fesz és szorzó állítás mellett is). Stabil, soha nem fagyott még a gép, jól szerelhető, egyértelmű jelölések. A dualbios pedig "bolondbiztos"
A Mugen 2 és a magas RAM bordák?.. hm ez egy izgalmas téma
, ha a ventit nem a ramok fölé szereled és ha szerencséd van, akkor talán elférnek egymás mellett. A hagyományos egyszerű "csatos" ram bordák elférnek a venti alatt is
-
reset
senior tag
válasz
szepit177 #2966 üzenetére
Hali!
A dualban hajtott RAM-okat szerencsésebb lenne KIT-ben venni; egyszerre a kettőt. Ezeket össze szokták válogatni és tesztelik - így biztosra mehetsz. Ha később veszed akkor lehet, hogy nem fognak teljesen együttműködni / persze általában azért nem szokott gond lenni...
Ha nincs píz hát nincs píz -
Gerisz
addikt
válasz
szepit177 #2956 üzenetére
Nem gyanúsan olcsó az, ennyi az ára "normális körülmények között".
Nekem a G.Skill is 28 volt, 1 hét múlva meg 38.
Vegyél Dominator GT-t az nem lesz gyanús -
szki
őstag
válasz
szepit177 #2554 üzenetére
Szívesen segítünk!
Dual bios jó dolog. Nem kell aggódni, ha baj van a biossal, v. frissítésével.Ha még picit ráér a lap vásárlás, akkor talán az új chipsetes lapokat is bevárhatod májusban (890GX+SB850), melyek natívban tudják a Sata 3.0-át és NEC v. más vezérlőchippel az USB 3.0-t. Persze azok a lapom várhatóan picit drágábbak lesznek...
Cadal: persze, hogy optikai tuning a 8+2 fázis. De azért nálam meg se kottyant az UD5P-nek a PII X4-et stabilan 1,5V-tal ellátni órákon át full terhelésen.
-
Cadal
őstag
válasz
szepit177 #2552 üzenetére
Most valószínűleg jól meg foglak keverni, de ha esetleg Téged, vagy mást érdekel a Gigabyte kamu 8+2 fázisa, vagy más gyártók kamu fázis számai, akkor ajánlom átolvasni ezt a topikot a linkelt hsz.-től. [link]
Azért ne ijedjen meg senki, nincs amúgy az alaplapokkal semmi gond. Csak megint a marketing gépezet. -
audi100td
nagyúr
válasz
szepit177 #2550 üzenetére
Szia,
jó lap a 770TA, tuningra is tökéletes, Kingmax vagy Kingston RAM-ot érdemes hozzá választani, BIOS-ból ajánlott feltenni az F2-es verziót (ha nem azzal érkezne), mivel az F1-el elég lassan boot-ol.
Prociból a 945 is bőven elég, kis tuninggal könnyen viszi a 965 órajelét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged