- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
Értem. Jó kis kálváriád volt, pedig azok szuper Eco ramok!
AM2+ lapomál (MA78GPM-DS2H) is ez volt. Az első biosok pocsékok voltak, és nehéz volt optimális ram és proci beállítást találni. De 1 év után a sokadik biostól minden okés lett. Például 512MB 533 MHz-es Samsung ram szépen ment dualban 512MB 800MHz Kingmaxxal 800-onVárom az én lapomhoz is a végleges biost. Most belőttem a ramokat 1,65V 1400/CL6. X4 proci 1,3V 3,25GHz. Nekem ennyi elég:
-
szki
őstag
Igen. Úgy prime stabil 1600/CL7 1,7V-on! Íme 240-es "fsb" esetén:
De 1400/CL6 lesz szerintem belőve véglegesen, mert az megy 1,65V-on is:
(itt magasabb picit az NB és proci freki)És rájöttem miért nem megy, ha biosban 200x8, azaz 1600MHz-re állítom a ramot! Mert ekkor nem 1600 MHz lész, hanem 1610-1620 MHz! Rossz az órajelgenerátor vagy mi, de nem 200 MHz-et szoroz fel, hanem 201,4 pl. Tehát 1600 MHz fölé megy a ram, ami miatt kifagy!
Most 240x6,66=1600 MHz a biosban, és tökéletesen 1600 MHz a valóságban is!
Jó cucc, ez a spéci ocz ram. Az én lapomhoz is várom az új és végleges biost!
-
Zoli-206
senior tag
-
szki
őstag
Sziasztok!
OCZ AMD Editition LV ramjaimat végre cserélik 4(!) hónap után (OCZ3P1600LVAM4GK). Eddig gondolom nem gyártották. Gyári RMA-n voltak, és jövő héten hozza meg végre a Fedex.
Majd beszámolok, hogy jobb-e az Ocz 1600/CL7, mint a Patriot 1600/CL8. Meg az új biost is megnézem.
Thuban egyelőre kimarad az életemből. A jelenlegi PII@X4 B50 proci eddig mindenre elég volt számomra.
Rég olvastam a PH-t. Újra fel kell vennem a ritmust
Na megyek átolvasni 2 hónap forumot, cikket, tesztet, logoutotrgtc: Friss biost próbálj. De 1333 MHz is elég amúgy. atikmdag.sys videokártya driver.
-
Zoli-206
senior tag
-
audi100td
nagyúr
Nekem sokkal jobban bejött mint a 770TA-UD3, minden működik ahogy kell és a RAM-okkal sincs probléma. Amúgy az Asus a mostani szériával a 20-30e Ft-os kategóriában is elég jó lapokat épített, bár az MSI nekem szimpatikusabb. Gigabyte meg talán Intel vonalon még mindig jó, de az AMD-s userekre nagyívben sz@rik, felháborító az AM2+/AM3 terméktámogatásuk.
-
(Doki)
tag
Belenéztem a BIOS-ba és 0.0125v van gondolom erre kell állítani?
Ha továbbra is fagy, akkor ramnak adok 1.6v ami pontosan 1.605v BIOS-ban ez volt írva, de biztos nem lesz semmi baja a ramnak? Nem szeretném ha elfüstölneEz mire való és kilehet valahol kapcsolni? kép bocs egy kicsit életlen lett a kép
-
leslieke
Jómunkásember
Ok, hogy a régebbi giga alaplapokon nem marad áram az usb-n,na de a GIGABYTE GA-770TA-UD3 ne legyen már régi!! Vagy rosszul tudom??
Az a vicces, hogy minden ami usb/keyboard/mouse elnevezésű a bisoban az Enabled, és így se megy.
Nem életbevágó probléma, csak érdekelne a megoldás.Power gomb is van a billentyűzet, azzal se kapcsol be.
-
kola1234
tag
Nekem 770tud3p van, és egy rádiós vez nélküli labtec bill+egér páros.
biosban beállítva a bármely gombra való indítás múködik egérnél billnél is egyaránt, pedig vezetékes.érdekes, mert első leütésre visszakapcsol készenléti energiatakarékos módból a bill/egér,és csak a második bökésre kapcsolja a gépet.
legalább ha rádobok valamit akkor nem indul a gép rögtön.
némi segítség kéne off témában.
megpróbálnám a jelenlegi xp32 mellé rakni a win7 64et.
1hdd van,2felé osztva.
hol találok valami értelmes leírást a 2op üzemeltetésére??
esetleg valakinek saját tapasztalat?
ilyen indítóképernyős menüs kiválasztós megoldás volna nekem a legjobb.
pl ha nem választanék időben akkor csakis xp indulna.
thxzsolt
-
Blaze71
őstag
-
Motaba78
addikt
és az ugyanarra a magra épülő 955-965 BE cpuk miért kb 3.8-3,9ghz-et mennek átlagban 4 maggal ?
persze jóval több fessz adással megy az, de azt hűteni is kell már, és nem gondolom, hogy te is 24/7be 3,9ghz-n használod 1.425v-al ami kb 10%al a gyári fesz felett van.
persze én is láttam p4-est 5Ghz-n menni folyékony nitrogénnel
[link]
[link] -
reset
senior tag
Jól mondja audi100td - gondolhatod, hogy kipróbáltam...Nem akartam hinni a szememnek. Nemcsak egy tekercs a difi: a tekercsek kockáinak sora és a lap szélén lévő kondik közé csak 13 mm széles cuccot lehet biztonsággal bepasszítani
Jó hír: így hát most van egy eladó HR-09U Mosfet Colerem -
audi100td
nagyúr
Végül nem raktam rá fel mivel közben lecseréltem a lapot, de 770TA esetén kicsit le kell reszelni az oldalából (kb. 1 mm-t), a 8 pines CPU csati mellett útban van egy tekercs.
Egyébként a Gigabyte tanulhatna az MSI-től, BIOS-t írni.
...legolcsóbb 1333/CL9-es Corsair XMS3 kit szépen szaladgál benne 1600/CL8-on 1,5V mellett.
-
mpierre
veterán
Sokat javult a hozzáállásom. Egy biztos, jelentősen pénztárca kímélőbb megoldás. Egy döglött 1 TB HDD helyett lett a lap, proc, meg hűtő.
Elkezdtem vizslatni hogy, mit bírnak a memóriák. 1,6V-on hozzák a 8-8-8-24 1T késleltetést 1333MHz-en, sajnos ennek 0% foganatja van a memória műveletekben, csak a késleltetés javult. Tehát az amd-nél is a memória sebessége lesz a döntő nem az időzítése. A következő lépcső az 1,65V 1600 MHz-en lesz, talán 9-9-9-24 1T-vel...
Ha belövöm az alapórajelet 215MHz-re, akkor jelent-e gondot, hogy az NB és a HT 2150MHz-en fog menni? Vagy inkább, mennyi tűrés van ebben a 2000MHz-ben? Visszaosztani nem szeretném, 8-as szorzóval, 1720MHz-re jönne ki NB és a HT.
-
mpierre
veterán
A sata vezérlőt nem tettem fel. Lehet, hogy a win 7 nem kedveli az amd-s sata vezérlőt, vagy csak ms driver pocsék?
Az i7 rendszer- ugyan ssd-vel - 20-30 másodperc alatt használható állapotba ugrik, de ott meg a post lassú. Ok tudom, hogy nem összehasonlítható a két rendszer. 1 perccel én is kibékülnék. Most 2-2,5 perc körül jár a boot. -
Zoli-206
senior tag
Gigabyte-ék küldték mailben. Írtam a supportnak, hogy nem megy az EasyTune6, erre visszaírtak, hogy tegyek fel új VGA Drivert. Jeleztem, hogy szintén supportos vagyok egy multinál, szóval hülyének ne nézzen, ekkor küldött egy vatta új bios-t amit még most tesztelnek. Felraktam, AOD elindult. Az easytune6 továbbra is could not load the device driver hibával indul, azonban már nem áll le, ha rákattintok a memória fülre. Lassan csak összejön nekik
-
Vitka
csendes tag
Na igen, pont az ilyesmik miatt jó a fórum. A gigabyte tech support tényleg egy rakat szar, a geiltől legalább válaszoltak egész hamar. És az, hogy menni fog vagy sem, hát én is csak imádkozni tudok. Kingstonnal tudomásom szerint még senkinek nem volt baja, ebben bízom.
Egyébként meg ezzel a hajcihővel a memória kompatibilitásról nekem is tele van a tököm. Bezzeg a régi ddr1-2es szép időkben. Milyen ram? ddr2... beletoltad és működött. Most meg...
-
Gerisz
addikt
Normal az nem manual
Bassza meg a Gigabyte! Rohadtul unalmas ezekkel a levelezés is. De akkor is magyarázok. A következőben megemlítem, hogy visszaadhatnák a lapom árát ha ilyen szart csinálnak és nem képesek ellátni. Mi a picsának teszik bele a support list-be a ramot ha nem is jó. Arra meg, hogy 3 utas ramok mit keresnek ott még szép, hogy nem válaszoltak. Jah és a kérdésemre is utóljára az volt a válasz, hogy a lapom nem is támogatja azt a ramot, sajnálják de valamit tuti elnéztem és belinkelték a 790XT-UD4P listáját. Nagy idióták ezek! De ráérek nem hagyom magam!
-
-
audi100td
nagyúr
Röhej a Giga cust. support, ne is számíts megoldásra vagy értelmes válaszra.
Nekem anno 710-es X3 nem ment 770-UD3-ban, írtam nekik, hogy nem lehetséges-e, hogy BIOS hibáról van szó, erre azt válaszolták, hogy nem tudnak ilyen problémáról és küldjem gariztatni a lapot, amennyiben a proci nem hibás. Persze 1 hétre rá jött egy új BIOS ami megoldotta a problémát... csakhogy közben a lapot meg elküldtem feleslegesen gariba...
-
-
audi100td
nagyúr
Mind a 2 csatornában próbáltam, először a külső 2-ben, most a belsőkben használom, egyébként 1800/CL8-on eljutottam vele post-ig, de windows boot-nál kifagyott.
ATi89: Athlon II X4 620
elfelejtette: Azért van rajta ennyi PCI, mivel a többi PCIe x1 elment az UDB 3-ra és SATA 3-ra, ugyanis szintén ezen a buszon csatlakoznak a chipset-hez. Egyébként jó deszka, 4 magosításnak mennie kell ezzel is, viszont nincs most olyan procim amivel ki tudom próbálni, egy kiforrottabb BIOS nem lenne rossz jobb memóriakompatibilitás érdekében, mondjuk ez sajna 770T-UD3P-nél sincs másképp.
-
audi100td
nagyúr
Bizony, minden jel erre utal... az a gond, hogy túl nagy a termék paletta, elég megnézni a 770-es chipset-et, 6db AM3-as lapot építettek rá, közben alig különböznek egymástól. Elég lett volna a 770T-UD3P, majd utódjául a 770TA-UD3. Ennyi lapra persze, hogy képtelenség szoftvert írni+tesztelni, ideje lenne már végre észbe kapni.
-
audi100td
nagyúr
Szerintem ne mondd vissza, 1600/CL8-on tudod használni, később ha meg lesz normális BIOS, talán menni fog benne jobban. Amúgy nagyon jó kis RAM-ok, csak a Giga már megint hozza a formáját, eleve Tri kitekkel tesztelni(?) AM3 konfigot, nem értem én ezeket.
eszgé100: RMA = Return Material Authorization ...magyarul kb. garanciális ügyintézés
-
audi100td
nagyúr
Tuningot nem igen próbálgattam még, a gyári 1600/CL7-8-7-24-et sem hajlandó vinni a lap, pedig a legkisebb beállítható fesz 1,5V, így 8-8-8-24-en használom 1,5V mellett. 1333-on CL7 alá nem sikerült szorítani az időzítéseket, a Dominator kitemnek nem okozott a CL6 gondot, pedig hivatalosan nem támogatta a lap.
Egy felhasználó szintén így járt csak 790XTA-UD4-el (Newegg):
"These are on Gigabytes QVL Doc for the GA-790XTA-UD4 @1600 but will not Boot @1600 and 7-8-7-24-2N even with extra voltage. Yes I know they are designed for i5 and i7 CPUs but Gigabyte should remove them from the QVL Doc @ 1600 with the advertised timings. Although it could be the memory..."
Egy másik user: "set to 3:10 divider, up HT freq, and bump the volts a little to 1.5-1.6V and it works rock solid on AMD platform 1800 mhz 7-8-7-24-33" ...gondolom ő nem Giga lapot használt...
Szóval elvileg bőven van tartalék ezekben a RAM-okban, csak a Gigabyte szokása szerint nagy ívben szarik az egészre, már kezdenek megint az agyamra menni, 770-UD3-al tapasztalt "móka" után megfogadtam, hogy soha többet Giga, de 20k körül egyszerűen nem találok MSI-nél vagy Asus-nál ilyen jól összerakott deszkát...
-
Másik slot-ba nem fér el az Accelero + 12cm-es venti miatt
De egyébként mindegy, mert a 16X-osban is mennie kellene. Majd elválik...
Végül is másnál simán megy az F1-es/F2-es BIOS, úgyhogy nem hiszem, hogy BIOS probléma. Illetve, ha az, akkor is csak az én lapomé gázos, nem általánosságban rossz a BIOS. -
audi100td
nagyúr
Jim74: Ez egyedül a Gigabyte hibája, de az is lehet, hogy szimplán selejtes a lapod, mivel Gerisz-nek nincs gond a 4850-el (aztán lehet, hogy az se mindegy a lapnak, hogy milyen 4850
). Az AMD-től ne menjen el a kedved
, nem ők tehetnek a Giga bénázásairól, BIOS-ban talán MSI a legjobb mostanában illetve Asus a felső kategóriában. Vidd vissza a lapot a boltba, jobbat nem tudok, talán a legjobb lenne az egész gépet a vga miatt.
-
102770-et sikerült kipréselnem XP alatt. De ez mégiscsak egy Phenom II X4 955, szóval kevésnek tartom...
Ma sikerült egy X4 965-ös gépben tesztelni a VGA-t, az alaplap ASUS volt 790-es chipsettel. 13ezervalamennyit csinált abban a VGA-m. Tehát a videokártya kizárható, mint hibaforrás.Kaptam kölcsön Kingston RAM-okat és azokkal sem javult a helyzet, így a RAM-ot is kizárnám. Maradt a CPU és az alaplap. De mivel a 3DMark alatt a CPU score megfelelőnek tűnt, így már csak azt tudom elképzelni, hogy az alaplappal van valami gáz....
-
vizirider
tag
akkor jól sejtem hogy nálam szintén 720 be és a 4830-assal minden alapon valahol 9500-10200 pont közt járna?
(nem vagyok teljesen tisztában a pontozzással, vagyis nem vágom hogy a pontok százalékos eltérése a teljesítménnyel egyenesen arányos avagy máskép viszonyul a dolgokhoz) -
Cadal
őstag
-
szki
őstag
"Tesó gépét is én szoktam fejleszteni"
Én se adtam még el egyik régebbi konfigomat/alkatrészemet se. Mindig volt rá "vevő" a családbanJa nyáron én is így voltam a rammal, hogy várni kellett. Aztán 5eFt-ért 2x1 GB 1333/CL9-es Kingmaxxal hajtottam, de teljesen elég volt az is. Most i7-re kitalált 1600/CL8-as Patriotjaim vannak, ami 1333/CL7-ben tökéletes.
Meg most RMA-n van épp az OCZ Low Voltage AMD Edition ramom, mert döglöttek2 héten belül beszámolok róla, mit kaptam helyette az OCZ-től
-
Gabor970
addikt
-
szki
őstag
Jó kis lap usb3 és sata3 vezérlőkkel!
Úgy néz ki a G.Skill ramok bejönnek. És a memory support listában is vannak (pl. F3-12800CL9D-4GBNQ, F3-12800CL7D-4GBECO).
De a kolléga által ajánlott F3-12800CL7D-4GBRM is biztos jó.Ha 1600 MHz felett gondolkoznál,akkor nem tudom, hogy ezek a lapok már tényleg rendesen kezelik-e az 1866 MHz-es ramokat...
Marad a PII 720BE, vagy váltasz C3-as steppingre? Ez is számíthat, hátha a C3-nál a javított IMC jobban bírja a magasabb ram frekit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest