- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
SirRasor #93931 üzenetére
Kiegészítem. Egy jó hangú FiiO-t már hallottam, az a Q7 volt. Akad pár, aminek az erősítője lélektelen vagy kicsit száraz, de a DAC részét szeretem, ilyen a K11 R2R, de a Q15 is erősítővel párban lesz igazán jó.
Alapvetően nem színeznek nagyon, de többnyire kissé digitális, kissé mesterséges hangjuk van. A rossztól távol, de ha hallottál már ROHM DAC-ot Class-A erősítővel, utána egy AKM + THX FiiO már nem tűnik természetesnek. Viszont akad némi nem elhanyagolható árelőnye...
-
-
Malfroy
aktív tag
válasz
SirRasor #93026 üzenetére
Igazából mindenkinek tetszik vagy szeret valamit, ami vagy jó másnak is vagy nem. Szóval ennyi erővel bárkinek bármit lehetne ajánlani. Igazából itt akkor lehet előbbre lenni vagy segiteni a másikat, ha valaki tudja az adott kategóriák mondjuk top 5 modelljét, (különböző hangolással)és az van ajánlva, majd abból kiválasztásra kerül ami legjobban tetszik a vásárlónak, nagy mellényúlás ilyen esetekben nem történik, főleg ahogy megyünk feljebb az árakban. Sokszor látom hogy minél drágább valami, annál jobban remegnek megvenni. Miközben annál biztonságosabb vásárolni őket, mert iemek esetében ár szerint nagyon szépen be vannak kategorizálva a technikai tudása egy iemnek. Azzal kb sose lehet mellélőni. A Hangolás meg szubjektiv ki milyet szeret, de egy harman féle hangolás amivel a mai iemek rendelkeznek még a highend kategóriába is, az embereknek teljesen megfelel. pl fir xenon 6 vagy elysian inhalator 2023 is hasonlót követ. (de úgy a mai iemek 90%-a is, kategóriától független.)
-
válasz
SirRasor #92942 üzenetére
Köszönöm.
Megnézegetem ezeket. Igazból azért nem fejhallgatóban gondolkodom, mert a párommal közösen szoktunk filmet nézni és kicsit tartok tőle, hogy ezeknek a masináknak nem lesz elég erejük egyszerre két fejhallgatót is meghajtani. (mivel jack splitter használunk, hogy egyszerre ketten tudjunk filmezni) -
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #91019 üzenetére
Eltelt 1+ év és csak most jutottam el az FH7S-ig
FiiO FH7S fapad teszt
Erősen szubjektív vélemény jön.FiiO M6-al és FiiO K7-el teszteltem, utóbbinál balanceddel is, de semmi különbséget se hallottam (hangerőt kivéve!) balanced és unbalanced között.
Ami tetszett:
-Nagyon jó minőségű kábel (FD7-hez is pont ilyet adtak)
-Doboz, csomagolás prémium érzést ad
-Hiába félig nyitott, elég jól kizárja a külső zajokat - jobban, mint az FD7!
-Pont jó házméret: nem nyom sehol
-Könnyű! FD7 kifejezetten nehéz volt
-1D+4BA driver ellenére nagyon könnyű meghajtani. M6-on 11-en áll a hangerő, mert a 12 már sok (1-120-ig van skálázva)
----
Hang:
-Rendkívül részletgazdag - emlékeim szerint simán hozza az FD7 szintjét
-Nagyon széles tér minden irányban
-Mély-közép-magas tartomány pont jó, nem nyomja el egyik a másikat, minden a helyén van, a magasok nem bántóak, egyik tartomány se "túl sok", pedig a mélyei brutálisak! Nem sok, de keményen üt, pörgős és minőségi basszust kapunk.
-Eszméletlen dinamikus a hangzás: élmény vele a zenehallgatás (az FD7 olyan semmilyen hangjához képest)Ami nem tetszett:
-igaz, hogy van benne 2,5 - 3,5 csati, de nem szimpla jack adapter, hanem erővel kell széthúzni a kábelt -> tuti hamarabb szétmegy és még macera is. Ennyi pénzért külön kábel beleférhetett volna.
Alig adtak hozzá pár harangot. Spinfit és Fiio sajátmárkás hulladék (ami ment is a kukába). A gyárilag rajta lévő fekete harang lenne a legjobb, ha nem M-es lenne. De abból meg több méretet nem adtak hozzá(FH1-hez adott pont ilyennel szólt a legjobban). Spinfit szódával elmegy, de vékony a külseje, mindenesetre azzal is tökéletesen zár.
-Túlárazott. Aliról, hivatalos FiiO shopból, extra kedvezménnyel itt volt 110k-ért. Annyiért rendben van. Idehaza 185k? Na annyit biztosan nem ér.
----
Hang:
-semmi: minden tetszettEdition XS-hez képest: (hehe tudom, alma/tejszínhabos-puding
)
-Ahogy az FD7-nél is: XS-nek más a tere. Nem nagyobb, hanem...nehéz leírni..más. Szóval ilyen szempontból nem előrelépés vagy visszalépés: érdekes váltogatni a kettőt
-XS közép-magas felé húz: ott picit részletgazdagabb, legfőképpen a magas tartománya emelkedik ki, de a mélyei sokkal visszafogottabbak.
-XS is színezi a hangot (enyhe V karakter) meg ez is, de mégis más a karaktere. Más részletek emelkednek ki.
-XS hangján kb. semmit se változtat, hogy az M6 vagy K7 a forrás. FH7S melegebben szól az M6-al számomra érthetetlen módon.Egyszerűen nem tudom azt mondani, hogy az XS jobb. Röviden: ennek a teteje jobb, annak meg az alja. A közepe se ugyanott csúcsosodik. Tehát más. És pont ezért baromi jól kiegészítik egymást!
FiiO FH1-hez képest: (25k vs 185k)
-Kisebb tér (nem sokkal)
-Kevesebb részlet (nem sokkal)
-FH7S Minden tartománya picit többet ad mennyiségben, ölelésben, simogatásban. Mintha megfogná a hangjegyeket és egyesével pakolászná a fülembe, úgy kényeztet.
-Mindkettőnek van WOW faktora: élmény velük zenét hallgatni
-Pont illik a fülembe: kisebb, pont ezért nagyon kényelmes és a súlya is pont jó
-Ugyanolyan könnyen hajthatók M6-ról, pedig az FH1 csak 1D+1BASzóval ennyit arról, hogy a *neves audiofil youtuberek nagyon lehúzták ezt a fülest: nekem pont bejön. Írta is valaki, hogy hiába a sok negatív teszt, az Amazon review-ek mégis áradnak róla, talán nem véletlenül. Ja és be se járattam, szóval ez még jobb lesz.
Lényegében megkaptam az FH1 felturbózott változatát, amit mindig is kerestem.
-
stellaz
veterán
válasz
SirRasor #91733 üzenetére
Nekem E11 volt, annál szerintem mindenben jobb volt az E80, aminek viszont a mélyei nagyon mosottak voltak, 22-őt én sem adnék érte. Soundmagic A10-es dacról, illetve egy darabig iFi go blu-ról is hajtottam őket, azzal egyébként az E80 is jobban szólt, mint telefonról, de sajnos nem elég jól.
Ebben az árkategóriában azért a tws füleseket sem vetném el talán, a samsungom összességében elég jól szól, bár közvetlenül nem hasonlítottam össze a SM-ekkel.
-
zodo
nagyúr
válasz
SirRasor #91733 üzenetére
Átgondolom ha utána néztem a többieknek.
Hozzáteszem olyan nagy vagy idomtalan a fülem hogy nem rég a spar/jbl akcióban vettem egy Jbl Vibe Flex-et de nem tudom a hallójáratba tenni hogy úgy álljon ahogy kellene.
Különben nagyon szimpi lett volna, ha kell eq is elérhető az appban de hogy csak úgy szójon szépen ha kézzel a helyére nyomom az nem nyerő.
Lett a páromnak egy fülese. -
-
-NoVa-
veterán
válasz
SirRasor #91592 üzenetére
FiiO earbudjai a cserélhető csatlakozós, de gyönyörűen vékony kábel miatt tetszenének, kinézetre is csodás, csak a tipikus FiiO magastüskékre panaszkodnak, amire én is érzékeny vagyok.
Mostanában a Dunu Alpha 3-mal hasonlították össze a Phoenixet, ár/érték arányban hasonlóan jó. Visszafogottabb, jóval olcsóbb, de egész kellemes bigyó. Amíg nem jön ki valami nagyobb kapacitású gyártó hasonlóan jó teljesítményű cuccal, addig időnként elő kell vegyem a pákát, ez van.
-
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #91591 üzenetére
EDIT: előkapartam megint és belehallgattam az M6-al és a K7-el: picit száraz, de jó hangja van az árához képest (K7-el picit tisztább).
Az FD7 edzi a füleimet és most már szinte mindenféle egyéb fülesben is nagyon sok részletet hallok ki.
Basszus is van, de nem üt akkorát. Picit szárazabb a hangja annak, amit szeretek. De meglepően részletgazdag...és most olyan dolgokat hallok benne, mint régen az FH1-elNyilván alaplapi hangkártyával nem fog így szólni, de ha véletlen B450-es lapod van (vagy hasonszőrű), akkor egész jó lesz a végeredmény.
-NoVa- füleltél már FiiO-tól earbudot?
-
-NoVa-
veterán
válasz
SirRasor #91382 üzenetére
Jöhet az eartip vadászat, arra aztán nincs egységes mindenkinek jó megoldás. Mind az illeszkedést, mind a hang befolyásolását magadnak kell kitalálni, mert hallójáratfüggő. Max tippeket tudok adni, szerintem egy SpinFit CP145 -öt érdemes beszerezni, illetve nekem Azla SednaEarFit Crystal tipekkel volt a legjobb. Hátrafekvésnél pont annyit lazul el a nyakizmod, hogy kicsit táguljon a hallójárat, nem minden eartip lesz pont akkora, hogy állva és fekve is működjön. De akad, ami jó.
-
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #91345 üzenetére
MODI bele tud törölni hsz-embe? Ha igen, akkor kérem a "A helyzet az..." egész tömbtől lefelé lehet törölni. Amúgy is off volt oda és megtévesztő az alábbiak miatt. Ja meg ez a blokk is mehet a levesbe
Végre volt rengeteg időm összehallgatni a füleseket és az FD7 mélységeiben teljesen el tudtam merülni. Okulás gyanánt leírom a 2 problémát, amivel szembesültem:
1. Nem volt eléggé nyugodt légkör és csend a füleléshez. Éjszaka, lefekvés előtt a legjobb nekem, mert tényleg ki tudok zárni minden zavaró tényezőt és olyan részleteket kihallok még az olcsóbb fülesekből is KIS hangerő mellett, amit nap közben egyszerűen nem lehet még hangosabban sem.
2. FD7-re nagyon kell figyelni, hogy tényleg jó helyen legyen. Csomószor kijjebb mászik a fülből még úgy is, hogy a legnagyobb harangokat használom hozzá. Berakom, meghallgatom és picit jobb élményt kapok, mint egy átlagos, eldobható fülestől. Nem véletlen, hogy az FH1 sok összehallgatásra megelőzte, mert azt nagyon könnyű jól behelyezni. Konkrétan el se lehet rontani; csak berakom és kész.
FD7-et állítgatni kell. Berakom, megmozgatom, nem az igazi. Beljebb nyomom úgy, hogy már konkrétan bántja a fülem és úgy engedem el. Na akkor olyan zenei élményt kapok, amiről mindenki beszél, hogy mennyire egy zseniális fülhallgató.
Leteszem a fejem a párnára és megint nem jóBeljebb nyomkodom és akkor már teljesen jól beáll.
Más: Azt hittem, hogy az IEM-ek ellenállása egyenes arányos a produkált hangerővel. Viszont az FD7 50 Ohm (111dB/mW), az FH1 26 Ohm (106dB/mW).
AB-zésnél nem kell a hangerőhöz nyúlnom, mert ugyanolyan hangosak -
gianni85
veterán
válasz
SirRasor #91345 üzenetére
Ilyenkor van az, hogy abba kell hagyni a keresgélést, és örülni, hogy találtál olcsón egy számodra kedvező hangot
Az igazság az, hogy én is megállhattam volna a Moondrop Kato-nál, vagy egy komplett csomagként a CustomArt Go One-nál. Szerencsére amiket bevállaltam drágábban, mind tetszett, de nem dőlnék kardomba, ha a korábbi olcsóbb cuccokat kellene hallgatnom. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
SirRasor #91244 üzenetére
Szerintem leírtam milyen hang kell
vagy mi az, amit kihagytam a hang jellemzése során?
Amúgy boxmaci egyéni véleményére lennék kíváncsi, az ő tapasztalataira, mert az írásából nekem az jött le, hogy nagyon sokat kipróbált és képben van a mostani kínálattal.
A neten lévő listák, review-k stb, nem akarok nekiesni, megvan a kiszemelt (Xelento), de ha van hasonlóan jó, töredék áron, akkor minek költsem feleslegesen a pénzem ugye...FD5-öt néztem természetesen, de azt nekem 135k körül hozzá gugli, én boxmaci által említett 20-30k-ba kerülő, 100k++os tudással rendelkező fülesekre vagyok kíváncsi.
Azt, hogy átlagos a fülem vagy sem... Passzolok... Talán igen, talán nem 🙃
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
SirRasor #91213 üzenetére
Crinacle szereti ha fáj, azaz az éles, bántó felső közép, alsó magastartomány neki elvárás, nem hiba.
Paulwasabii, Akros, Michael Bruce eléggé jó átfedésben vannak a saját hallásommal, HBB néha belenyúl a jóba, de nem fontos neki annyira a nagy tér, Zeos meg inkább szórakoztató színfolt, de nehéz belekötni.
A saját füled úgyis az első, a többi csak a kiváncsiságod piszkálja.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
SirRasor #91213 üzenetére
Én crinacle-t szoktam nézni, tőle azok a típusú tartalmak érdekelnek, ahol a review másodlagos szerepbe szorul és magáról a technológiai újdonságról mesél, mi a várható hatása a jövőre nézve és hogyan illeszkedik a jelenlegi színtérbe az adott innováció.
A másik az a típusú tartalom, amikor széleskörű tapasztalatainak köszönhetően ad egy jó képet a relatív erőviszonyokról a téged érdeklő árkategória kapcsán (viszont itt élnék is az 1000 éves bölcselettel, amit én sem szeretek annyira, mert itthon nehéz megoldani, de ettől még nem kevésbé igaz: saját DAP, saját zenék, saját füled és máris meghallod megér-e neked annyit az adott cucc).
A PH-n belül meg Tulku ajánlásai jöttek be leginkább, a jelenlegi szettem is részben ennek köszönhető.
-
Kammerer2
tag
válasz
SirRasor #91149 üzenetére
Az FA7-et azért szidják sokan, mert jó. És épp úgy jó, amit hiányolsz a Blessingből. Az FA7 kivétel a Fiio-k között is, antitézise a fülhallgatósok által mostanság olyannyira kultivált prezenszkiemelős, sokszor V preferenciagörbéknek. Sima. Lineáris. Ettől sokaknak lapos. Ők fülhallgatózni akarnak, az FA7 ellenben zenehallgatásra való - már amennyire ez lehetséges fülhallgatóval.
-
Tulku
veterán
válasz
SirRasor #91138 üzenetére
Egyáltalán nem negatív felhanggal írtam...
Nekem volt 3900 dolláros 64audio u18 amitől mindenki el volt ájulva csak én nem
No akkor döntöttem el, hogy lehet építeni jó dolgokat, ha rááldozza az emberfia az időt energiát és persze (nem) csekély műszaki hátteret...azóta sok víz lefolyt a Gangeszen...
De pl a te "mellényúlásod" az enyémhez képest hibahatáron belüli működés tipikus esete...erre reflektáltam... -
gianni85
veterán
válasz
SirRasor #91131 üzenetére
Távol álljon tőlem, hogy okoskodjak, csak annyival vagyok előrébb, mint te, hogy azért jó pár cucc megfordult már nálam, és kialakult hogy mit szeretek és mit nem. Ugye nekem is van (még) FD7, és amit írtál róla, az alapján biztos voltam benne, hogy nem a B2 lesz amit keresel. De van egy újabb támpontod/referenciád… én is befürödtem sok fülessel, de szerencsére mind 100e alatti volt
-
gianni85
veterán
válasz
SirRasor #91119 üzenetére
Shell elég megosztó, sokan panaszkodnak, hogy kényelmetlen. Ázsiai tuning, sziszegős magasak, mellé elég lapos bassus, én gyorsan elhessegettem, még a dusk-ot is, mert ott is csak a szubon toltak. Engem a világból kikergetnek az olyan fülesek amelyekben nincs elég mid-bass, de a szubon meg emelnek. Na majd meglátod milyen, úgyse ússza meg az ember pár befürdéssel mire rájön, hogy pontosan mi tetszik neki, ez hozzátartozik az audiozáshoz. Aztán lehet neked be fog jönni…
-
-NoVa-
veterán
válasz
SirRasor #91113 üzenetére
A kicsit V-be hajló hangja?
Ilyen előfeltételekkel esélyes, hogy bírnád a P1-et, de ugyanúgy az Etymoticot, Oxygen-t, Symgot EA500-at is. Ár-érték arányban az utóbbi a legolcsóbb, amit dícsérnek, aztán mind megosztó, ahogy az IEM műfaj úgy általában, igényli a kompatibilis fülformát.
Nekem a P1 a Xelento után a második legkényelmesebb IEM-em, holtversenyben az Etymoticcal és az Oxygennel, azok között nem tudok rangsort állítani. Jók.
-
s4tch
veterán
válasz
SirRasor #91109 üzenetére
Azért ajánlottam az eredeti P1-et, mert azt hallottam. Minden igaz róla, amit írnak a többiek: nehezen hajtható, nagyon érzékeny az illesztékre (nálam kizárólag szivaccsal működik, mással mélyhiányos), nem túl kényelmes, és még egyszer, erős forrás kell hozzá. Egy hisztis ribanc. Nálam a Lotoo PAW S1-gyel, balanced módban határeset. Asztali erősítőmről sokkal jobb, de S1-ről is bőven eléggé tetszik ahhoz, hogy mást ne nagyon legyen kedvem hallgatni.
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
Az is rétegtermék, extrém erősítőigénnyel. Persze olcsó, ha van legalább egy Gryphonod meghajtani, vagy nem zavar a 60 fokon izzó PowerDAC V2 ami egy óra alatt 0-ra szívja a telefonakkud, ha arról hajtanád.
A P1 Max nem rossz, a mostani könnyebben hajtható olcsó planarok között jól megfér, de minőségben, kifinomultságban elmarad a klasszik P1 mögött. Basszusban több, de nincs meg az a végtelen könnyedség, amitől a P1 különleges.
-
fericske
addikt
válasz
A P1-et én nem ajánlom, ha szereted a több mélyet.
Erő és illesztés is kell neki, hogy ne legyen hiányérzet.
Telefon, hordozható lejátszók nem viszik (tisztelet az 1-2 kivételnek), meg még az itt sűrűn emlegetett asztali szerkók közül is kevéssel jó.
Accessoryjack oldalról alapvetően bármelyik Acoustune fülest ajánlom viszont.
Bejáratás igényesek. Elrettentő magast tudnak produkálni friss állapotban. 50+ óra legalább. Aztán besimul a magasuk. -
gianni85
veterán
válasz
SirRasor #91024 üzenetére
Nyilván ha kényelmetlen akkor kuka. Azért ha nem rohansz visszaküldeni érdekelne mit mondasz azután, hogy pl 3-4 napon keresztül non-stop járatod a dap vagy a dac-on keresztül. Igaz nekem már elsőre is tetszett, de 80-160 óra után szintet lépett. Korábban én is legyintettem volna a bejáratásra, de ahogy nova is írta pl a planár s12-esemnek is jót tett kb 40 óra.
-
válasz
SirRasor #91024 üzenetére
Amit több helyen is olvastam az interneten: az alap karaktere nem fog változni bejáratás után
Ez így ebben a formában nem igaz, simán változhat az első pár (vagy beryllium esetén ennél sokkal több) óra után annyit, hogy tetszeni fog a hangja. Volt már olyan fülesem, amit frissen kidobtam volna és 24 óra fiók-járatás után már tetszett a hangja. BA-k kevésbé érzékenyek a járatásra, ott jó eséllyel nem lesz nagyságrendi változás.
-
gianni85
veterán
válasz
Fh1-hez adnak két alap kábelt, de FD7-nek ezüst kábele van. Isten óvjon, hogy az mmcx részen kelljen állandóan kábelt cserélgetned.
Gondolom neked valami izgalmas V karakter kell inkább, bár én speciel FD7-tel is hallgattam mindenféle gyors elektronikus zenét is. A minőség kárpótolt a kicsit szerényebb mélyekkel szemben. Gondolom nem járattad még 80+ órát? -
-NoVa-
veterán
válasz
Mennyit járattad? Írtuk, a beryllium drivereknél tényleg kell az idő, akár az YBF-ISS014, akár a Periodic BE, akár ez, extrémen kényesek mind a járatásra. Az első ~50 órában simán elhiszem a véleményed, 200 óra használat után már más lenne. De a kényelem fontosabb, azzal nincs mit vitatkozni, fülformafüggő.
-
all6atos
tag
válasz
SirRasor #90993 üzenetére
Azért ahogy írtam, csak 1 hete van nálam, lehet ment 10 órát, még tanulom. Nagyon számít, hol és hogy áll a füledben, szóval ez inkább tapasztalat, mint vélemény egyelőre. Várjuk a beszámolót 😉.
A többiek majd korrigálnak, ha látják értelmét.
Használtan vettem, a gyári szűrő tisztának tűnik, elvileg 30 óránál tőbbet nem is ment. A tripla tip nincs hozza, de van Comply. A meghajtás meg szerintem nem korlátoz, de majd megnezem egy Topping A50 D50s kombóval, bár lehet itt az is szégyen 😀
-
all6atos
tag
válasz
SirRasor #90984 üzenetére
Ha már megírtam, azért megosztom
.
Úgy egy hete van nálam Etymotic ER4XR, míg egy HE400SE úgy 3 hete.
A He400 előtt egy S12 pro-val szemeztem, mint első planár eszköz.
Előtte Brainwavz DD / BA amiket használtam, meg DT-770/990, szóval nem vagyok tapasztalt veterán.Az Ety-t bentre (is) vettem, főleg a laborba, várható izolációja és -NoVa- szavai alapján a B400 helyére.
Behelyezés egyáltalán nem annyira vészes, főleg ha követed a videójukat. Eleinte kicsit szokni kell, meg megtalálni az optimális pontot, módszert a füledhez, de utána a komfort teljesen jó, nem nyom vagy feszít, kényelmes, már amennyire egy ilyen az lehet. Mondom ezt úgy, hogy a legkisebb illesztékeket szokta kérni a fülem (itt most M-es).
A laborban van (asztali RF műszerek hada sok-sok aktív ventivel) memóriahabos(?) füldugó, a 2 harangos szilikonnal jó ilelszkedés mellett kb. hozza azt a szintet. Többet vártam, de így is jó. Comply-val biztos még jobb.
Szép egyenes, nem színez. A sub basszus is pontosan hallható.
Minden kivehető, követhető, nem mos össze alul/középen. Magas nem igen karcos, bántó még az extrém részeknél sem, de ha rossz az anyag azért kihallod, nem szépít. Koherens, nem darabos: zene szól belőle, monitoros karakterrel. Eddig úgy tűnik, hogy EQ-ra is jól reagál egy BA keretei között.Nyílván almát a szarvasmarhához, de a planár He400SE sokkal dinamikusabb, nagyobb a tere, szellősebb is, jobban elválnak a dolgok (hangszer/tér/idő). Tisztább, részletesebb, de lehet részben csak a dinamika okozta érzéki csalódás, meg hát az Harman görbe.
Szóval egy XS után biztos kontrasztos lesz, főleg a dinamika és a tér, de nincs tapasztalatom, hogy lehet-e egyáltalán a fülkagylót kikerülve tág, szellős, 3D-s teret csinálni.
A fejes mellett nekem nincs hiányérzetem, másra való, kiegészítik egymást.
Én szeretem, ha picit több, testesebb a mély, viszont rühellem ha mos, maszkol, torzít, stb. akkor inkább ne legyen. Szóval a DT770 megy, és XS/Ananda/Arya felé nézegetek mert nagyon bejön a dinamika, rétegződés, pontosság, definiáltság a teljes spektrumon amit ennél a planárnál hallok miközben tágas, szellős és nem fárasztó.
-
gianni85
veterán
válasz
SirRasor #90972 üzenetére
Hát max akkor bír 5 évet ha nem kezdesz el játszani a kábellel. Nekem december óta füst az fd7. 3 hónap alatt javították az egyik egység csatlakozóját, most meg a kábel javítására várok, bár lehet elveszett út közben Kínába. Soha többet mmcx, never ever! Pedig maga a füles fantasztikus
-
-NoVa-
veterán
válasz
SirRasor #90972 üzenetére
A kábel max megkeményedik az izzadtságtól, ha olyan a bőröd, vagy a burkolat kölcsönhatása. Az IEM-ek házán általában van a DD miatt szellőző lyuk, aztán szerencse kérdése, izzadsz-e arra. A szívdobogás meg a jobban izoláló fülesek sajátja, minél hatékonyabban zárja ki a külvilágot, annál többet kapsz a saját tested hangjaiból.
-
-NoVa-
veterán
válasz
SirRasor #90963 üzenetére
Futáshoz szerintem szerezz be valami olcsóbb darabot, aminél nem zavar, ha az izzadtság kinyírja. Én inkább nyitott TWS-el futok, Sony LinkBuds, Samsung Buds Live, zárt in-earrel a pulzusom dobolása lesz a fő téma a zenében, bármiből hardbass/uptempo változatot mixelve.
-
-NoVa-
veterán
válasz
SirRasor #90957 üzenetére
Linsoul-t, Hifigo-t nézd meg, Tea, Oracle pl van, de bő a választék, és garanciás visszaküldős kört is intéztünk velük páran sikerrel. Amazon.de-n is jelen vannak, ha az szimpatikusabb, de pl a Hifigo vám/áfakezelés terén nagyon profin működik.
FD7-ről írtam itt régebben, tetszett. Az FH sorozatból a 3-5 mellett elhaladt az idő, jobb ár/értékű cuccokkal tele a net, a 9 borzasztóan emel magasban, a 7 kimaradt.
Webes dícsérő, szidó reviewnél mindig vedd figyelembe, hogy az ázsiaiak szeretik a sok magasat, a nagyon sokat jobban, egyszerűen mást élnek meg kiegyensúlyozottként. Azoknak az FD7, Tea, EJ07 magasa kevés lesz, itt meg viszza lehet keresni, mit írtak róla mások, akik hallották az enyémet. Nem egyszerű. Azért vettem anno pár lépcsőben több olcsó, középkategóriás IEM-et, hogy kitapogassam a saját ízlésem szerinti irányt.
Ha az FD1-et szeretted, akkor az Oxygen egy koherensebb, részletesebb, természetesebb egyenes ágú upgrade, de a Moondrop Blessing 2, 3 is ugyanerre jó alternatíva. Az EA500 ezeket olcsón közelíti, az sosem hátrány.
A távolság nem segít a próbálgatásban, így nehéz azt mondani, hogy ugorj be, hallgasd meg a jobbakat, de valami opciót helyben kéne keresni. Nekem pl a legtöbb FiiO kényelmetlen, másnak nagyon rááll a hallójáratára a vetőcső. Ahogy nekem a SoftEARS RSV pont illik a fülembe, de akad, akinek bele sem fér.
-
-NoVa-
veterán
válasz
SirRasor #90924 üzenetére
FiiO-tól inkább az FD7 tetszett, de ezzel azt hiszem nem vagyunk előrébb.
Részemről a korai kiadású Tanchjim Oxygent mondanám ár/érték arányban a legjobbnak, vagy aktuálisan kaphatók közül az Etymotic ER4XR / ER3XR, 100k környékén megadnak kb mindent, ami kell, hogy hosszú távon elbűvöljenek, hibátlan koherenciával. Ezeket most is rendszeresen használom, és elég durva, hogy mennyire közel van pl az Oxygen hangja a Xelento-hoz. Kicsit énekközpontúbb, kicsit lassabb, kevésbé élesen textúrázott a basszusa, kicsit. De mindkettő ugyanúgy szép nagy 3D térben játszik.Persze megvan az apró csalás, hogy az Oxygen is egy 100+$-os kábelen lóg, de a Xelento is, mindkettőnek jót tesz a pentaconn csatlakozó, a jó erősítés, meg a vastagabb, jobb minőségű sokeres draút. Érzelmeket közvetítenek, nem csak hangokat.
Efféle varázslásokat nem fog adni egy filléres PR2, simán csak ár/érték arányban lesz jó. Azzal a 10dB-s lassú ejtéssel a középtartományban, marad a KZ féle consumer V tuning. Planarok közül a P1 állt koherenciában közel az igazán jó füleseimhez, és azóta sem érte utol semmi. Az S12/S12 Pro is inkább csak felzárkózott, basszusban jobbak, de egészében nézve nem. Most jelentette be a Tin Hifi a P3-at, de náluk eléggé kétesélyes, jó lesz, vagy nem.
Szóval szerintem ne FiiO-t. Szar az MMCX csatlakozójuk is, sérülékenyek, túlárazottak. ThieAudio Oracle MK2, Xenns Tea Mk2, Dunu SA6 környékén nézz körül ilyen árkategóriában, bármelyiket előbb venném, mint egy FiiO-t.
Olcsóbbakból meg ne planart, ne hibridet, egy jó, technikásabb DD vagy microDD megbízhatóbb. A Simgot EA500-at mostanában nagyon dícsérik, Oxygen-nel összevetve is. Megindult a modding szakkör is rá, egyelőre a legtriviálisabb, hogy a 80$-os füles mellé kell rendelni egy Tanchjim Tanya DSP változatot (24$), ahhoz jár egy levélnyi szűrő, azokból egyet felragasztva az EA500 fekete csövén a fémszűrőre kész a HD600 IEM változata. Tonalitásban, dinamikában, tisztaságban, energiában mind közel, kicsit szélesebb térrel.
De nincs egyértelmű recept, nekem sem véletlenül van annyi igazán jó IEM a gyűjteményemben, aztán van, akinek az U12T a szent grál, más meg köpköd rá, in-ear az teljesen egyéni fülformafüggő, és forrásfüggő, zenefüggő dolog.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
SirRasor #83101 üzenetére
ezt én is nagyon soxor tapasztaltam, főleg, amikor upgrade-eltem (akár lejátszó akár iem vonalon). hirtelen olyan részletek jöttek elő, hogy leesett az állkapcsom és amikor utána elővettem a másik lejátszót/fülest, hogy összehasonlítsam, akkor már azzal is hallottam, mert tudtam, hogy ott van, csak érezhetően gyengébb/összemosottabb/rejtettebb volt a korábbi eszközzel.
Egyébként tesztelgettem a cuccaim picit (semmi egetrengető cuccom nincs, középkategória alján vagyok, de szinte 100%os megelégedettséggel... sajnos csak szinte, ami azt vetíti előre, hogy fejlesztés lesz előbb-utóbb
) az elmúlt ~2hétben. Az egész tesztelgetés onnan jött, hogy ~2hónapja vásároltam több cuccot ali-ról és behúztam néhány harangot is füleshez, amiket még nagyon régen pakoltam a kosárba és cska ott árválkodtak (semmi dráa cucc, filléres tip-ek). A lényeg: ég és föld különbségek vannak tip-ek között...
nagyon sokáig a PM füles+KC06 fülesnek a harangját használtam egy xduoo x3 dap-dal... ez alól márciusban váltottam a dap-ot x20ra. élveztem, jobb lett a basszus, több mikrorészlet stb-stb... de most ráraktam az aliról érkezett KZ harangot (fekete, felül érdekes bemetszésekkel) és ahogy elkezdtem hallgatni kicist tátva maradt a szám... kicsit V-sebbre húzta a hangképet +az alját kicsit feszesebbre vette, szóval nagyon pozitívan változott. csak lestem.. ezen felbuzdulve elővettem a régebben rendelt harangjaimat, h végigteszteljem... ill "poénból" (mert miért ne akkor már) elővettem a PM default harangjait... egyik sem hzott semmi extrát, ergó mentek vissza a fiókba, amíg ki nem próbáltam a PM default-ot... nah ott volt egy olyan fordulat, amitől az állam a szőnyegről kellett felkaparnom miközben folytak a könnyeim.... olyan és annyi extra mikrorészlet jött elő és olyan szeparáció, h nem hittem el...
utána elkezdtem játszadozni a filterekkel, hogy melyik hangkép lesz az igazi, de ez már más tészta.
Amit ezzel modani szerettem volna (kicist elkanyarodva az eredeti témától): hogy baromi sokat számít a harang.
többször összevetettem a PM és a KZ fekete harangot, 3 fülest használva (PM, Piston 3, Ostry KC06A), a v-sebb feszítet basszusú hangkép mindenhol érezhető volt, a részletek legjobban a PM-nél jöttek ki, KC06nál egy kevés, p3nál semmi extrát nem adott. (kb minél drágább a füles annál többet hagyott benne/vágott le a "rossz" harang)
Egyébként a PM default harangok sztem ugyanúgy KZ harangok, csak a sima tetejű, füst színű, színes "tövű"... legalábbis érkeztek olyanok is és keménységre nem nagy az eltérés (ami nekem van annak puhább a szára picivel, de ez szerintem amiatt van, mert régóta használom), hangra is minimális, amivel ez a füst színű KZ kevesebbet ad.A lényeg (amit alapvetően meg szerettem volna írni előbb-utóbb és sorry, hogy az általad felvetett dologra fűztem rá): érdemes kipróbálni különböző harangokat, főleg akik szeretik a KZ füleseket, mert lehet, hogy tök sokat tudnak, csak épp a hozzácsomagolt harangok korlátozzák a tudásukat
-
-NoVa-
veterán
válasz
SirRasor #83101 üzenetére
Ezt azért beteszem ide érdekességként. Nagyon lazán kapcsolódik
9 órát kibíró TWS, kicsit olcsóbb, mint a Jabra Elite 65t, és úgy nézem nem véletlenül hasonlítják össze hangban sem a kettőt.
-
chros
őstag
válasz
SirRasor #82891 üzenetére
En szerettem az E30-at, megfelelo gumiharanggal mar szallitotta a melyeket is, bar eq-val meg alatoltam egy kicsit. Megtort a kabele ismet
Most akcios az E50 es az E80 is: [link]
Itt egy kedves forumtarsunk irt mindharomrol, [link], es E80-ban kevesebb melyet hallott, mint E50-ben.
En trance, eurodance-et hallgatok egyfolytaban
Osszefoglaloban ajanlott Vsonic-okat mar nem lehet sehol sem kapni, a Shure se215-ot pedig hozzaszolasok alapjan elvetettem (es az e30 utan).
Velemeny, mas otlet estleg?
Koszi! -
Levente1991
tag
válasz
SirRasor #82856 üzenetére
Szia!
Köszönöm a támpontot, vezetékesből évek óta Astrum fülest használok, 1800-2000 Ft között mozog tökéletesen megfelel. BT fülesem nem volt még, szeretném kipróbálni, de megmondom őszintén tízezreket sajnálok rá, ezért kérdeztem, hátha tud valaki olcsóbban jót, de akkor elfogadom, hogy nem egy olcsó mulatság.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest