- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Aktív témák
-
válasz
lucky07 #29428 üzenetére
Hát a tömörítést használó vezérlőkkel szerelt SSD-knél (pl az legismertebb SandForce-nál) ez a helyzet.
A sebességük azon 2 véglet között változik folyamatosan fájlműveleteknél, annak függvényében, hogy épp milyen jól vagy rosszul tömöríthető adatokkal dolgozik éppen.
CDM arra jó, hogy az elméleti legrosszabb eredményt mérhesd, az ATTO meg az elméleti legjobb eredményt adja szekvenciális műveletek esetén (Ezt adják meg a gyártók)
(4K-s szegmensben IOPS-ban adják meg az adatokat, amit a random 4KQD32 eredményekre értendő) -
jNk
senior tag
válasz
lucky07 #29207 üzenetére
Vásárlás előtt azért olvass róla pár tesztet, van pár felhasználó akinek gondja van/volt vele vagy nem hozta a kívánt 4-500mbyte/s olvasási sebességet az ssd.
Ha nincsen feltétlen szükséged arra a nagy sebességre én a helyedben nem vennék vezérlő kártyát hanem használnám sata2-n, úgy sem lesz lassú
-
h1ght3chzor
őstag
-
válasz
lucky07 #29017 üzenetére
Trim lekérdezés nem biztosan ad jó választ, alignálás rendben van, Töredezettségmentesítés kikapcs is jó (azt is lelőttem amúgy) az indexeléssel együtt. Indexelés kikapcsolása: én nem így csinálnám mert a leírtak után nem tudtam keresni a gépen fájlokat. van más megoldás és keresés is marad.
5. pont: oké
6. pont: oké
7. pont: nincs IE-m, FF9 alatt kicsit más.
8. pont: oké, az egyszerűbb leírás (nekem is ki van lőve)
9. pont: ha van szünetmentesed oké amúgy ne
10. pont: akinek sok a ramja kapcsolja ki ha kell úgy is szól a win.
11. pont: lassan felesleges nem kell foglalkozni vele.
12. pont: jaaaaaaaaaaaj ismerem, régi cucc XP alól, nem tartom fontosnak.mindez saját vélemény.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
lucky07 #28875 üzenetére
Ha ugy csinalod, ahogy Fire/SOUL/CD irta, akkor 1024-et adj meg, mert tudtommal a DISKPART ebben az esetben KB-ban hatarozza meg az erteket, tehat stimmel, hiszen 1 MB-tal kell eltolni a tablat. A diskpar pedig szektort ker, a 2048 szektor pedig szinten 1 MB (1 szektor=512 byte; 512x2048=1048576 byte; osztva 1024-gyel=1024 KB, osztva 1024-gyel=1 MB). De javitson ki valaki, ha tevednek.
Viszont a legegyszerubb valoban az lenne, ha egy masik SSD-s vagy HDD-s rendszerrol bootolnal, az erintett SSD-n futtatnal egy secure erase-t, lehuznal minden mas taroloeszkozt a rendszerrol, majd Windows 7 telepitot inditva ujraparticionalnad es formaznad a meghajtot. Szerintem nem lesz ezutan az eltolassal, sem a sebesseggel gond.(#28883) vendingo: nyugodtan kuldd nekik el ezekre a gyatra ertekekre hivatkozva. Ha szuksegesnek latod, keszits par fotot ezekrol, hogy alatamaszd, bar szerintem nem Te lennel az egyeduli, aki visszavisz egy V200-ast hozzajuk.
-
scope2007
addikt
válasz
lucky07 #28869 üzenetére
ahogy SVLaller kolléga is ajánlotta egy Secure Eraset rátolhatnál az OCZ toolboxból..
ez lenullázza a cellákat, tehát gyári állapotba kerülnek [persze nem az elhasználódást nullázza, hanem a cellák tartalmát.. így vissza lehet állítani egy idejével belassult ssdt újkori sebességére] próbáltam és valóban -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
lucky07 #28867 üzenetére
Hagyd meg azt az MSDN-es rendszert, mert elvileg az a "szuz".
A JMicron vezerlot egyelore hanyagold az Agility-vel, tehat a 6 darab fekete portok egyikere dugd ra a kabelt.(#28869) lucky07: ha 32 bites rendszert teszel fel, azzal az a gond, hogy 4 GB memoriat tud megcimezni osszesen es ugy latom az adatlapodon, hogy Neked a duplaja van. Az eltolasnak pedig jonak kell lennie, ha a 7-es telepitojebol formazod. Ellenorizted install utan es nem stimmelt a szam?
-
válasz
lucky07 #28865 üzenetére
Így elolvasva az azóta írt hsz-aid, ez nem biztos, hogy segíteni fog rajta, de azért linkelem: [link]
(Ha nem használsz több OS-t, akkor telepítés idejére a HDD(k) adatkábeleit húzd le, W7 telepítőlemezről is elvégezhető a művelet)lucky07 #28867
Az Intel-re (egy csoportban van 6 darab) -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
lucky07 #28861 üzenetére
Szerintem nem rossz az eredmenyed, SATA2-es lapban, folyamatosan 250 MB/s felett.
Tulajdonkeppen mi a gond? Hogy latod egy pillanat erejeig az udvozlokepernyot? Vagy erezhetoen hasznalat alatt akad is az SSD miatt a rendszer?
Nem tudom, mit szedsz torrentrol, de ha mar onnan toltesz operacios rendszert, ne agyonbuheralt szutykokat tolts le, hanem teljesen "erintetlen" kategoriat, mert ki tudja, mi lett integralva a modositott verziokba.
Formazni a Windows 7 telepitojebol formazd. Az alapertelmezett foglalasi egyseg Windows 7 eseteben 4 KB, ami optimalis a rendszer szamara. -
válasz
lucky07 #28861 üzenetére
Elnézésed kérem, de SVLaller kolléga rávilágított a tévedésemre, azona Maximus-on SATA2-es portok vannak, szóval jól megy az SSD...
(A nagy kapkodásban itthon nem vettem a fárdságot, hogy ránézzek a deszka honlapjára, csak emlékezetből írtam, tévesen (Maximus Extreme-en van SATA3-om is, nem a Formula-n, még1x elnézést...
)
-
válasz
lucky07 #28856 üzenetére
rossz eredmény aminek lehet oka
1. hibás BIOS beállítás
2. feleslegesen felpakolt chipset driver
3. hiányzó SATA driver (pl JMicron ezen a deszkán, ha oda dugtad)(Bocs, hogy nem részletesebben tálalom, de elkövettem azt a hibát, hogy megmondtam, hogy ebben az évben ma az utolsó nap, amikor gépekre ránézek, ennek eredményeként hétvégén 6 lapost és 4 asztali gépet hoztak full telepítésre, az utolsónak most álltam neki, 4-ig kész kell lennie)
Holnaptól, azt töröm szét a fején az illetőnek, amit épp hozott.
Viszont arra lesz időm, hogy írok egy normális logout-os bejegyzést a témában, mert úgy látom sokszor ilyen apró bakik csúsznak el userek.
-
válasz
lucky07 #28816 üzenetére
Most AHCI-ben lett telepítve és akkor a W7 AHCI drivere van jelenleg?
Ha igen, akkor valami gond van vele?Amúgy pl kicsomagolod valahová a szóban forgó AHCI driver-t, eszközkezelőben ráálsz a W7 AHCI driverére/jobb egér/illesztőprogram frissítése és kézzel betallózod azt a mappát, ahova korábban kicsomagoltad.
Egyszerűnek kellene hogy legyen (és gyakran az is), de bizonyos driverek esetén nem mindig jön össze, plusz ha egy olyan AHCI driver-t telepítesz, ami nem támogatja a TRIM-et még, akkor adtál a guanónak egy sallert...
Maximum1
Hát ha W7 alatt használod, akkor OCZ, viszont XP/Vista alá inkább a Kingston-t választanám.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest