Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Íme az új Android Auto!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
Mi5i
aktív tag
válasz
szeva000
üzenetére
Az én mostani rendszeremet VX450 hajtja, és a világon semmi gondom. Pedig a konfigban lévő cuccok az ilyen pipálgatós kalkulátoroldalak szerint már rég túlhaladták a teljesítményét, a gyakorlatban viszont közel sem.. Cpu is húzva, 3 hdd, egyebek. A max így is ~275w körüli volt, amit kihúzott a falból. Én is csak fenntartásokkal gagyiznám le, és ezt most nem azért mondom, mert rööf nekem ilyen van.
(#32631) Szenya3:
Lényeg, hogy akkor megdőlt a dilemma, és megvan a kiszemelt
-
davidsz
senior tag
válasz
szeva000
üzenetére
kerekfejnek igaza van. Nem Corser vs. Samsung szemszögből kellene neked ezt megközelíteni!
Egyszerűen szakmailag. A táp minőségi. Plusz egy SSD beépítése ilyen gondokat nem okozhat egy tápnak. (de legvégső esetben igen).
Az áramtalanításos eset tipikus firm frissétési jelenség, amikor a frissítés nem tökéletes, vagy frissítettél és áramtalanítani kell... tehát inkább SSD.
SSD magában is produkálja HDD-k nélkül ... ergo ez sem tápra utal.
Maradjunk szakmai dolgoknál és ne márkaszeretetnél, mert azzal nem sokra megyünk.
-
BiP
nagyúr
válasz
szeva000
üzenetére
Azért ez az 5Tera elég egyedi eset. Még az elsőgenerációs ssd-k idején uralkodó pesszimista sztereotípiáknál (az ssd szar, mert keveset írható) is rosszabb eredmény sajna.
Ebben a fórumban folyamatos írási tesztnek vannak kitéve ssd-k, lehet szemezgetni, melyik típus mit bír. Bőven 5tera felett vannak.
Más: Nekem az SSDLife nem írja ki az írási, olvasási mennyiséget (Kingston V+100 96gb)

Ennek van valami oka, vagy csak beállítás kérdése? -
Nordic
Közösségépítő
válasz
szeva000
üzenetére
Ha jól tudom a Corsair-t közvetlenül a gyártónak is vissza lehet küldeni, ha esetlegesen garanciára kerülne a sor? Vagy most hülyeséget mondtam, és nem gyártói garanciás?
bb.bocs: Én egyedül a játékokat nem telepítem az ssd-m re, mert lényegi sebességnövekedést nem tapasztaltam. Ha a felhasználói programjaidat a vinyóra tolod, akkor felesleges az ssd, mert hiába indul el a rendszered gyorsan, ha minden más lassú marad. A többi progim azon van a rendszer mellett. Egy biztos, torrentre ne ssd-t használj
. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
szeva000
üzenetére
Oszinten? En ez utan vartam egy DDR3-as megoldast, mely az i-RAM-hoz hasonloan PCI-Expressbe kotheto (es ott is kommunikal) legalabb 8, de inkabb 16 savon es amit most meg lehetne tomni modulokkal ilyen alacsony ar mellett. Ebbol nem lett semmi, ehelyett jottek az SSD-k. Pedig lathattunk a temaban par szoftveres RAMDisket, hogy mire kepes es meg csak nem is hasznalodik, ilyen TRIM joszagokkal sem kellene foglalkozni.

-
Ueda
senior tag
válasz
szeva000
üzenetére
Eszembe is jutott egy lehetséges magyarázat. Mivel a fájlokat már tömöríti a win és ha a Samsung szoftvere nem vegyes adatokkal tesztel, naná hogy villámgyorsan megtörténik a kicsomagolás és ebben az esetben a cpu teljesítménytöbblete látszik meg a oszlopokon. Leteszteltem CrystalDiskMark-al is és ez a szokásos eredményeket adta.
-
Maximum1
őstag
válasz
szeva000
üzenetére
Nekem meg pont ezzel a vezérlővel jobb.
"IDE vezérlő Intel(R) Desktop/Workstation/Server Express Chipset SATA AHCI Controller"
A Windowsos ahci-vel rosszabbat mutatott.SymbianOs: A SATA3 drivered írja felül, legalábbis nálam "asmedia 106x sata conroller" [link]
Nekem más lapom van, de hátha segít, próbáltam mindent, de csak a gyári lemezen lévő cuccokkal volt a legjobb. -
BiP
nagyúr
válasz
szeva000
üzenetére
Persze, de azért reménykedni csak lehet, nem?

Most minden rohadt drága (még szerencse, hogy nyáron vettem vinyókat
, ssd-m is van már), az ember néha azt gondolja, rosszabb már nem lehet, meg még csak most kezdődött az új év, aztán az ember még bizakodó, hogy az összegyűlt árra negatív hatások ebben az évben enyhülnek, esetleg pozitívba csap át.
Az árvíz árfelhajtó hatása biztos hogy enyhülni fog, a hardverek "értéktelenedése" szinte konstans tényező, már csak a 3. (nembeszélünkróla) elem az, ami bármilyen irányba elmehet. -
Maximum1
őstag
válasz
szeva000
üzenetére
Én már vissza is mentem, ezt megcsináltam, a többi nem érdekel.
Enjoy van!
-
válasz
szeva000
üzenetére
Ennek az SSD-nek nem csak az ára jó (persze vásárlákor elsődleges szempont szokott lenni), hanem hogy szinkron memóriás, 8 csatis SF2281-es vezérlő van benne és az egyik 8G-s modul a spare area-nak van fenntartva...(ténylegesen 128G a kapacitása, csak mivel ez a 8G fenntartott, ezért azt nem lehet elérni az OS alól...)
-
-
-
kerekfej
őstag
válasz
szeva000
üzenetére
Az OCZ 60GB-osról is sokan azt hiszik, hogy gyors a gyári adatok marketingje erősen hatott azokra és szemellenzőt viselnek.
A 60 gigás Vertex 3 AS-SSD alatt tud 85MB/s-es szekvenciális írást. - és ezt nem én írtam, hanem a kedves tesztelő. A Corsair Force GT 60GB-osban is ez a vezérlő van, szóval ugyanez lehet rá jellemző. Még, hogy gyors... Mihez képest...
Aktív témák
Hirdetés
- 2.5" SATA SSD Bazár! 120GB, 128GB, 250GB, 256GB, 480GB
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Eladó Apple iPhone 12 Mini 64GB fehér / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4660
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

/