- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
Aktív témák
-
Hoffer
őstag
Ebbe a 20gb körüli értékbe neked beletartoznak a különboző böngészők, digitalizálók, zenehallgatás, nyomtató, fotó szerkesztő programok, office és minden egyéb ami bármikor kellhet? Vagy ez csak egy szűk adat figyelve arra, hogy ezen a szinten tartsd?? Meg ugye ha kijön valami játékszoftver, esetleg kettő azok már megvannak 20 gb manapság! A 60 és 120 között pedig az árkülönbség 8000FT!
-
Giovanny
őstag
Parancsolj
Onnan lestem ki én is.
-
Formaster
addikt
Nem úgy írják, hogy Force 2, de ha a Sata 3-as a Force 3, akkor a Sata 2-es csakis a Force 2 lehet, ha azt is Force-nak hívják. Vagy nem?
Specifikációk mennyire egyeztek a tiéddel? Mert lehet, hogy az lassította be. De lehet, hogy jobb a Samu, még nem volt szerencsém egyikhez sem.
-
Formaster
addikt
Függ win7-től is. Nálam 64-bites ultimate verzió van, ez a teteje nyilván. De direkt megnéztem Total Commban, csak a windows mappa 24 giga. És a program files most 139 giga, persze ebből ami fontos, hogy gyorsan menjen az kb 50 giga.
Progik nélkül ippehhogy elég a 40 giga. Ma! De lehet, hogy még kijön pár frissítés és máris csak a win7 lesz vagy 30-32 giga.
Nálad a 40 gigából mennyit lát? Úgy tudom 10%-al kevesebb kb a valós tárterület, mint a feltüntetett, minden vinyónál.
-
Formaster
addikt
De, ha minden frissítés fent van, akkor csak a win7 24 giga. Ha nincs fent az meg rizikó, mint az orosz rulett. Már akinek van féltenivaló info a gépén.
És ugyebár ha betelíted, akkor az MLC miatt nagyon gyorsan tönkre meg versus lelassul. Valamint, gondolom ő nem az a "szüleim" típusú felhasználó, már a bootidő kéjelgésből ítélve. Elnézést a kifejezésért, senkit nem akarok megbántani, de ez az igazszág.
-
kabanka
aktív tag
start menüben beírps a keresőbe msconfig rendszerindítás menüponton a rendszeren pipáld ki a NINCS folyamatjelzőt. Esetleg még a Spec beállításokban állítsd be a processzor magok számánál a legnagyobbat. Memóriát ne állítsd maxra mert levesz fél gigát a teljesből. tehát nekem 16gből lát úgy 15.5öt.
-
lucky07
aktív tag
Nekem mint láthatod OCZ Agility3 van, de nekem eddig rendesen megy nincs vele probléma.
Természetesen amint lesz azonnal jelezni fogom.
De egyszer ha lehetőség adódik ki próbálom én is a Samsungot, mert nagyon sokan dicsérik az enyémmel ellentétben.
És milyen csatlakozón hajtod őket?
Én SATA2-n -
jNk
senior tag
Sata3 pci-e vezérlő kártya.
-
Yany
addikt
Az e-mail cím még nekem is kérdés. Privátban megírhatná nekem az, aki fogadná a teszteredményeket és akkor az oldal is oda fogja küldeni.
Egyébként nem teljesen értem, hogy a weboldalas megoldással mi a gond, az miért nem jó neked? Helyetted szedi össze a mezőneveket és éppen olyan emailt fog küldeni, mintha te tennéd, mivel valójában nem küld levelet, csak előkészíti helyetted. A küldés gombot neked kell benyomnod a leveleződben. Persze nem muszáj.
-
Balage76
senior tag
Szerinted ezzel az cetlivel mit lehet elérni ha bármi problémád lenne?
Egyetlen konkrét adat nincs benne, se az ő részéről se a termékről. Minden ami őt azonosítja, az egy yahoo-s e-mail cím és a telefonszám. Ha két hónap múlva számot vált, akkor mit csinálsz?
(tudom eddig sose tette....)
Gabóka: Nyugodtan vidd vissza, és mond meg neki, hogy számla + kitöltött Samsung garlevél. Ha ezeket nem adja akkor pénz vissza. Plusz párezer forintért ugyanezt megkapod 3 év gyártói garral és nem kell aggódnod ha 1 év után esetleg elromlik, hogy vajon Gianni bazárja megvan-e még...
-
-
^Clown
addikt
Én bízom benne, hogy egy ilyen patinás lap, mint a Chip, ilyet nem tesz meg. Én ma írtam egy levelet, hogy megkapták-e az összeget, és hogy benne vagyok-e az 500-ban (pont, mint noorbert fórumtárs), elég hamar jött a válasz, hogy mivel késő délután volt, nem tudnak utánanézni, de holnap értesítenek. Kíváncsi leszek...
-
hermanyi
addikt
"Ha rendszernek veszed az SSD-t akkor nincs értelme annyit kiadni rá."
Ezzel tökéletesen és teljes mértékben egyetértek ,én is rendszernek vettem anno egy Bufalo H64G-eu-t és tökéletesen meg vagyok vele elégedve .
Tudom ,hogy nem egy nagy dur SSD és vannak nála sokkalta gyorsabbak is főleg irásban van észrevehető különbség a modernebb SSD-kel szemben, de mivel rendszernek van használva nem irkálok rá naponta gigákat ,hogy annyit számítson . -
Bodor
veterán
Ha valakinek mondjuk 120Gb-os SSD-re van szüksége, és azt szeretné, hogy gyors is legyen, akkor sokkal jobban megéri 2 db 64-est RAID0-ba kötve megvenni, használni,mint egy db 120-ast. Majdnem ugyanannyiba kerül, szóval nem felesleges pénzkidobás.
Szerintem..
Sebességet illetően nem szeretnék vitatkozni, linkelt hozzászólásomban leírtam a tapasztalataimat. -
Wind-Storm
őstag
Nekem jelöl. Én már megszoktam, hogy elérési útvonalnak E:\-t írok bizonyos helyekre.
Tehát ha ez nem beállítható, hogy fix. legyen a ramdrive betűjele akkor repül, ilyen egyszerű
Most /pill a D:\ a ramdrive mert kihúztam az ODD-t (teszt végett..)
Szeretem a rendet ha D: az ODD, E: a sajátomé, a többi ezen kívül már nem is érdekel.. -
userxy
őstag
Igazábol lényegtelen személyes tapasztalatom szerint egy kezdő netezős occcó konfigba ahol esetleg filmeknek kell hely oda vinyó kell nem SSD netezés közbe majdnem hogy semmit (nem jelentőset) nem veszek észre, hogy vinyó vagy SSDről menne a net.
(#26755) Wind-Storm
Felőlem lehet 35 fokos is nem babusgatni vettem hanem dolgozni rajta.
-
userxy
őstag
Az hogy megérie a felhasználás dönti el én ha csak simán netezős filmnézős gépet kell ajánljak akkor 25k-ért inkább egy samu 500 gigás vinyó mint egy 64 GB-os SSD. Többet ér vele az átlag felhasználó.
(#26749) apro
Ennyire nem kell tul lihegni a hangot és a hőt......... az Samu vinyóm kérlek ugyanolyan hideg mint az SSD 28 -30 fokos. és én a vinyómnak se hallottam soha a hangját.
-
jim_raynor70
aktív tag
Bongeszoben en sem vettem eszre kulonbseget mindaddig, amig rengeteg lapot meg nem nyitottam es valtogattam ezeket napokig, folyamatos uzem mellett. Az 500-as Seagate ilyenkor mar beadta a kulcsot. Engem az bosszantott a legjobban ezzel a mondataval, hogy a boot ideje a durvan masfel percrol lecsokkent fel percre (s ebbe mar az a par program is beletartozik, ami a rendszerindulassal egyutt kezd el futni nala) es igy is ezt allitotta. Nalam megvolt tavaly az a nagy ovacio, viszont ahogy az a tesztekbol is kiderul, SSD-k kozott maradva ez nalam is elmarad.
(#26745) Zlin50: arra, hogy 10 masodperc alatt felall a rendszere, ha rakattint a Photoshop ikonra, 1 masodperc toltes utan mar dolgozhat, s ha elindit rola egy jatekot, 3 masodperc utan mar jatszik is...
-
Én azt szoktam javasolni (és alapvetően e szerint is járok el), hogy ha van az adott gyártónak ilyen jellegű utility-je, akkor célszerű azt használni. Ennek 2 oka is van:
1. A gyártó biztosan tudja, hogy milyen beállítások szükségesek az optimális teljesítményhez/élettartamhoz
2. Sokkal egyszerűbb 1-2 kattintással elintézniHa van egy cikk (ami tegyük fel, hogy nem sületlenségeket tartalmaz, mert sajnos jócskán akad a neten ilyen is), akkor mindig meg kell nézni a dátumot, hogy mégis mikor íródott. Ez azért fontos, mert számtekben 1 év is igen tekintélyes változásokat hozhat, és egy pl 5 éves cikkben leírtak nem feltétlenül igazak (és nem is szoktak azok lenni) napjaink SSD-ire. Az sem mindegy, hogy a cikk milyen mélységben tárgyal egy dolgot, mert lehetnek olyan beállítások is leírva, amiket max expert userek beállítanak maguknak, de igazából egy átlag usernek 1 nap. (arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy elméletben 1-2 hónappal jelentene hosszabb élettartamot)
Az is szempont, hogy mit tiltasz le (még ha gyári utility-vel is teszed), hogy nem-e használsz olyan szoftvert, aminek meg jó ha nincs letiltva xy szolgáltatás. Pl Outlook nem csak hisztizik az Indexelés tiltása ellen, hanem méretes levelezés esetén tetű lassan keres)
Nem tudom olvastad-e a topikban, de volt 2 teszt, amiben addig írták tele egyfolytában az SSD-ket, amíg az első írási hiba meg nem jelent. Ha esetleg nem olvastad, akkor leírom, hogy pl a Samu 470 64G-t 8212-szer írták tele, mielőtt megjelent a hiba, ez gyakorlatban azt jelenti, hogy 22,5 éven keresztül, minden áldott nap 1x teleírnád.
Jelenleg ott tart az SSD technológia, hogy igazából az időzített defrag-ot futtatást kell letiltani és mást semmit, mert még ilyen körülmények közt is igen túl vannak méretezve az ssd-k élettartama. A hírek szerint az OCZ épp ezért egy érdekes dologgal fog próbálkozni, csökkentett élettartamú SSD-ket fog piacra dobni, amik lényegesen olcsóbbak lesznek, mint a mostani társaik.
-
Végül is meglehet, de kérdés, hogy miket és hogyan oldottál meg. Arra gondolok, hogy a Samu progija szolgáltatás szinten tilt bizonyos dolgokat pl indexelés/előtöltés/töredezettségmentesítés (ez utóbbinál nem az időzített töredezettségmentesítést állítja be, hanem mint szolgáltatást tiltja le. Ennek van "káros mellékhatás", pl az OS lemezkezelőjében nem lehet partícióműveleteket elvégezni, pl kötet zsugorítás stb)
Azonkívül van ott olyan dolog is, amivel sosem értettem egyet és nem is fogok, pl virtuális memória letiltása. Nem kell azt letiltani, max kihelyezni...
Az Over Provisioning meg utólag is megoldható, mert a Magician adatvesztés nélkül megoldja, hogy lecsíp a partíció végéből.
-
vadcoca
tag
Köszi a mérést. Szépen hasít.
Igazából a figyelmet akartam felhívni a bootracer-re. Ez legalább nem szintetikus.
Ennek fejében viszont jó nagy a szórás a telepített sw-ek illetve a CPU függvényében.A kivitelezésbe sem kell belepistulni, nagyjából úgyis mindenki újrarakja
a rendszert SSD beépítéskor. Egy ilyenkor megejtett mérés valamennyire
(a fentieket szem előtt tartva) azért használható egy később idelátogatónak. -
Nem rontottál el semmit, amire kíváncsi voltam, azt megválaszolta a kép. Igaz, az azért érdekelne, hogy miért nem 520-al olvas. 120-as és 256-os már volt a kezem alatt, azok hozták a gyári értékeket. Valóban nem katasztrófa, hogy seq-ban nem 520-al megy, csak engem mindig hajt a kíváncsiság, hogy miért nem (ha egyszer a többi (beleértve a 470-esesket is)) mind tudja hozni a gyári adatokat. (foglalkozási ártalom, ha úgy tetszik)
Ja és kösz, hogy lemérted.
-
-
Wind-Storm
őstag
Nagyon jó értékek ezek így is, a seq ne is érdekeljen nagyon, hisz gondolom úgy sem fogsz ssd kínzás gyanánt pl. filmeket hdd-re meg vissza ssd-re másolgatni.
A sebesség mondjuk a vezérlőtől is függ.
A kis fájloknál úgy sem lesz olyan gyors, pedig az számítana igazán.
Én holnap fogok egyet kapni ugyanebből a típusból, ezen kívül van valami negatív észrevételed vele?
Mert akkor visszamondomSzerk: A hőmérsékletet is kiírja szépen?
-
Az írás rendben van, de az olvasása az elmarad jócskán a gyári adatoktól (520/160 MB/s)
Bár ez alap, de ugye AHCI módban lett telepítve az OS... Ha igen, akkor telepítsd fel, a deszka AHCI driver-ét és mérj újra.
(felesleges All 0x00-al mérni, mert nem használ tömörítést az SSD, valamint nem kell 1000MB-al tesztelni, válassz kisebb méretet) -
Wind-Storm
őstag
-
Jim-Y
veterán
Hmm, lehet az a probléma, hogy nem tudom a biosban beállítani az SSD-t bootolni?!
rvn_10 : nem indul újra...
annak ellenére, hogy nem tudtam beállítani boot devicenak, ha újraindításnál kihúzom a pendriveot, akkor bootol róla, érdekes... eddig azt hittem, hogy a "Completing installation" után lehet csak leválasztani a win7-mediát :-O miket nem tanul az ember
-
jookomak
őstag
Vedd meg a Samsung 830-ast, és akkor legalább lesz róla itteni tapasztalat is. Valakinek el kell kezdeni.
Megbízhatóság: Mivel baromi új a cucc, ezért még nincsenek, nem is lehetnek, és még pár hétig, hónapig nem is lesznek róla tapasztalatok. De az előző szériából kiindulva rendben lesz. Gari meg van rá. -
jNk
senior tag
Egy Google fordított Svéd teszt, amiben ha jól látom szerepel mindkét SDD.
-
SVLaller
senior tag
ha a sebesség fontos akkor pl. beírod itt a keresőbe, hogy crystal és mazsolázol az eredmények között. mások szerint nincs érezhető különbség, de ha már új intel lapod van natív sata3 vezérlővel én biztos sata 3 ssd-t választanék. Márkák között nincs nagy tapasztalatom, de mindegyik gyártóról volt már pozitív és negatív tapasztalat. Nekem pl. az OCZ-vel semmi bajom de sokan szidják.
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem feltetlen gyorsabb a HDD-nel, irasban/olvasasban/eleresi idoben. Gyors gugli utan ipari hulladék kategória.
[link]
XP eseten meg figyelni kell arra, hogy "garbage collection" legyen benne, igy nem lassul hanem folyamatosan jo sebesseget tud elerni egyeb kulso segedprogram hasznalata nelkul.
-
wwenigma
Jómunkásember
Elméletileg ez is JMicron JMF602B kontrolleres, legrosszabb esetbe 4 irasi muvelet/mp-re lassulgat... de azert valaki megerősíthetné a nem ajánlott státuszát.
Big M: nem tudom, itt van rola teszt [link] Ranezesre lassabb mint amit hasznalok, ft/GB aranya rosszabb. Ofc kisebb is. Akar jo is lehet. Valami guru benézhetne.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- DUNE médialejátszók topicja
- Linux felhasználók OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fujifilm X
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- További aktív témák...
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged