Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
simlisgumis
tag
Persze,hogy nem mert H61! Parasztvakítás céljából minden teszt P67 en megy! A P67 et valamiért NAGYON szereti az SSD! Itt a Ph teszten is P67 volt az alap,meg úgy álltalában mindenhol.Jó lenne olyan teszt is ahol a különböző általánosan használt lapokba tesztelnének.Mert az egyszerű felhasználó megveszi a terméket és nem érti hogy miért nem hozza a az elvárt sebességet ,amit a tesztekben ,vagy az egyes forumtársaknál lát.
-
Bodor
veterán
válasz
eszgabor #31583 üzenetére
(ami igazából csak elhatározás kérdése, mert lenne rá keret, csak amíg megy a régi, addig sajnálunk rá egy kisebb vagyont elkölteni...)
Igazából szinte minden információt megkaptál már a döntéshez. Ki tudja meddig megy még a a mostani gép, talán nem érdemes kivárni, amíg nem indul be.
Ha jelenleg a helyhiány a legnagyobb probléma, akkor tényleg költséghatékony megoldás lehet a DVD-re való archiválás. A jelenlegi HDD árakat látva egyelőre tényleg nem javasolt plusz háttértár vásárlása.
Ellenben, mint már írtam, hogyha vársz az új gép és az SSD vásárlásával mondjuk 2-3 hónapot, akkor komoly összegeket lehet megtakarítani. Mint már írták előttem, a WIN7 sem futna jól ezen a gépen, és az SSD is nagyon le lenne butítva. Te tudod, hogy Neked mi mennyit ér, és mennyire sürgős.Nem járnál rosszul a OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 120GB -al. Árban is jó!
-
kukinyo
addikt
-
vori6
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy 60 gigás CORSAIR Force 3 SSD-t ami ugye elvileg 550 MB/s tudna olvasásba de jó ha 200MB/s elérek vele. Írni meg kb 80MB/s el ír. Valami ötlet? Esetleg az SSD rossz? Vagy valami beállítás?
ASUS K53TA-laptopban van benne, AHCI be van kapcsolva, legfrissebb driverek és bios fentvannak. -
eszgabor
aktív tag
Igazából most helyhiánnyal küzdünk, nincs hova menteni a fényképezőgépekről a képeket és videókat, mert tele van az összes partíció (kivéve a C:-t, de oda nem szeretek ilyet menteni) és vagy hdd-t, vagy ssd-t venni kellene.
Az ssd vásárlás már régi tervem, így most a muszájt össze lehetne kötni a hasznossal és az ssd vásárlás után a hdd jelenlegi C: partíciója felszabadulna és lehetne képek tárolására használni, plusz a gép szaladósabb lenne az ssd-től addig is, amíg az új konfig meg nem épül. (ami igazából csak elhatározás kérdése, mert lenne rá keret, csak amíg megy a régi, addig sajnálunk rá egy kisebb vagyont elkölteni...)Köszi a választ!
G
-
Mi5i
aktív tag
válasz
csubi8 #31523 üzenetére
Én is előtte/közben vagyok, de nem nagyon hemzsegnek az eladó ocz-k, ahogy írod. Aprón "ocz"-re keresve néhány eladót látok, és még néhány bazárjellegű találatot..
Személy szerint Vertex 3 (húha) mellé tettem a voksot, várom már nagyon
Valamint, ha elég nagyot veszel, szerintem is árban elég kicsi a difi a sata2 és 3 között, akkor már érdemes szerintem az utóbbit választani. Elég nagyot a "következő gépnél nem akarom cserélni" esetére értem, én így gondolkodtam
-
Bodor
veterán
válasz
eszgabor #31573 üzenetére
Idézet az "Átfogó elemzés az SSD-k természetéről" cikkből :
Ha sata3-as ssd-t veszek, de az alaplap még sata1, akkor az ssd vissza tud butulni hozzá?
Úgy visszabutul a SATA1-eshez, hogy csak na !
Szerintem várj az SSD vásárlásával ,amíg meg nem lesz az új konfig. Olcsóbbak is lesznek akkor már, és nem fogja vissza teljesítményét a régi gép!
-
eszgabor
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #31577 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Így már bátrabban vágok bele egy olyan ssd vásárlásba, ami majd az új konfighoz is jó lesz.
Ha sata3-as ssd-t veszek, de az alaplap még sata1, akkor az ssd vissza tud butulni hozzá?
Vagy csak 1 generációval idősebbel kompatibilis? Vagyis sata2-vel? -
Atticus85
tag
Szóval ilyen értékeket produkál,ezt ajánlotta nekem egy srác 20.000-ért.Ezek mennyire jó adatok?
-
válasz
eszgabor #31573 üzenetére
"Mit lehet ilyenkor tenni?"
Nem kell semmit tenni. BIOS-ban Enhanced és felpakolod a W7-et és nem telepítesz ezeréves Intel Chipset driver-t, ami ilyen Intel 6 port IDE Controll-er meg hasonló matuzsálem drivereket tesz fel. Azt, hogy a cikkben azt honnan szedte a szerző, azt kérdezd meg tőle.
(Az On Chip IDE azok a PATA eszközökért felelős vezérlők, amelyekre a régi 40/80 eres kábelekkel csatlakoztathatsz IDE-s eszközöket. EZ az IDE, meg a SATA IDE üzemmód, az 2 külön dolog."Létezik rá valamilyen program, ami a trimhez hasonlóan takarít folyamatosan?"
Nem. (A TRIM meg törléskor dolgozik, nem folyamatosan, XP/Vista alatt meg sehogy)"A wear levelinget az ssd belül csinálja, vagy ahhoz is kell valamilyen külső szoftver ilyen régi ICH-nál?"
Nem kell, nem is lehet szabályozni. A Wear Leveling, Garbage Collection, Bad Block Service stb belső algoritmusok, külső proginak nincs beleszólása ebbe. Ezek az algoritmusok az erre fenntartott, elkülönített, az OS számára nem elérhető lemezterületet veszik igénybe, amit Spare Area-nak neveznek. Ebbe van annyi beleszólásod, hogy megnövelheted, ún. Over Provisioning-ot eszközölsz, ami nem más, mint egy nem particionált terület a lemez végén.Mindezektől függetlenül, nem egy mai az a deszka, ha W7-et szeretnél használni, akkor tényleg időszerű lenne egy újabb konfig, bár -ahogy írták előttem- ez sajnos pénz kérdése
-
-
Atticus85
tag
Ilyet kínálnának kb egy huszasért,kérdés,megér ennyit?Intel SSD
-
eszgabor
aktív tag
válasz
eszgabor #31570 üzenetére
Illetve van olyan, hogy Enhanced/Combined/Sata only mód.
Ha ebből a sata only-t választom telepítés előtt, akkor az xp nem talál meghajtót. Tehát ez tényleg sata mód lehet és nem emulált IDE. W7-tel még nem próbáltam.
A BIOS-ban az enhanced módnál az OnChip IDE-1 and IDE-2 controller enabled, a Sata only-nál az OnChip IDE-1 and IDE-2 controller disabled.Van ennek köze az AHCI-hez?
-
eszgabor
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #31567 üzenetére
Hmm. Lehet, hogy teljes a káosz a fejemben.
Itt ( http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/ssd_beuzemelese_trim_parancs_beallitasa.html ) azt írják, hogy "Először is a BIOS-ban a SATA vezérlőjének módját állítsuk AHCI-ra, ugyanis a TRIM parancsot csak az AHCI meghajtóprogram képes továbbítani."Na az én ős BIOS-omban nyoma sincs olyannak, hogy AHCI mód. Ebből arra következtettem, hogy ICH'sok' kell hozzá, nem elég az 5.
-
válasz
samu74 #31568 üzenetére
XP/Vista nem támogatja a TRIM-et (függetlenül attól, hogy az SSD támogatja-e), másrészt a "sima" V100-asban nincs GC, csak a V+100-asba. A Jmicron és a Toshiba vezérlős SSD-k végeznek általában normális "TRIM-szerű" karbantartást, az SF és Samsung vezérlők nem. Az általad javasolt ADATA S596 Jmicronos, így az is oké XP vagy Vista alá
, de Kingston-tól inkább a V+100-as széria (V100 GC hiánya miatt)
(Főleg régebbi konfigoknál, ahol XP az OS és ehhez még az is társul, hogy nem lehetett AHCI módban telepíteni(mert pl nincs ilyen lehetőség a BIOS-ban stb), ott a GC hiánya elég "látványos" laggolást eredményez a telepítgetéseket követően...) -
samu74
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #31564 üzenetére
E szerint a jmf612/618 vezérlős ssd-be van trim és garbage collection is.Ha minden igaz az ADATA S596-ba is ez van meg a v100-as Kingstonban.Úgyhogy szerintem xp-hez ajánlhatóak.
-
-
eszgabor
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #31564 üzenetére
Tudok w7-et is felrakni, ha kell, csak a jelen konfig ICH5-ös, így ha jól tudom nem lesz trim support. Így van? Mi a megoldás?
-
-
eszgabor
aktív tag
Ez nem jó fajta 43k-ért? OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 120GB (AGT3-25SAT3-120G)
http://www.argep.hu/product_1622134.html
90GB - 120GB Max Performance*
Max Read: up to 525MB/s
Max Write: up to 500MB/s
Random Write 4KB: 50,000 IOPS
Maximum 4K Random Write: 85,000 IOPSVagy ez nem csinálja meg belül magának a rendrakást és takarítást?
-
Atticus85
tag
Egy srác ilyen SSD-ét árul 25.000-ért kettőt.Ennyit gondolom megér kettő
-
Atke
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #31558 üzenetére
És ez ma C1 és CNQ off 19x200 MHz
Ki volt kapcsolva. Holnap megnézem alapon, köszi
-
-
Atke
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #31552 üzenetére
Persze a a CnQ miatt megy 800-on mikor kihasználja valami akkor 3400on megy, most felraktam 3800-ra de rosszabb lett az írás, az olvasás picit javult..
Ez volt tegnap
És ez ma C1 és CNQ off 19x200 MHz
-
wagi
senior tag
-
Zlin50
senior tag
válasz
ricshard444 #31551 üzenetére
A 4K egész tűrhető.. Meg a szekis olvasás..
-
-
-
wagi
senior tag
-
Atticus85
tag
válasz
ricshard444 #31544 üzenetére
Jól van na,nem kell leharapni a fejemet,még kezdő vagyok,bár ha neki is jobban tetszik,akkor ő se tudja mi a jó ezek szerint?
-
-
Atticus85
tag
válasz
ricshard444 #31540 üzenetére
Abba tényleg kevesebb azt látom,de a szekvenciális értékek akkor egyáltalán nem számítanak?
-
Maximum1
őstag
Azért ezt ne írd be a táblázatba.
-
válasz
ricshard444 #31540 üzenetére
Pont ezt akartam mondani.
-
-
Atke
senior tag
Azért csak jobban néz ki mint a tegnapi
(corsair force f3 60GB)
-
zoleeno1
veterán
válasz
FrankBlack #31535 üzenetére
szerintem arra gondolhatott, hogy ezeket kellett volna megcsinálni: [link]
-
Bodor
veterán
Szerelemről szó sem volt
Akkor a a maximális SSD teljesítmény érdekében érdemes a jelenlegi és leendő SSD tulajdonosoknak a legjobb teljesítményű sata illetve raid vezérlőjű alaplapot választani ! Az elérhető árú és általánosan használtak közül, a tesztek szerint úgy tűnik, hogy ez az Intel! -
FrankBlack
csendes tag
Egy kedves fórumozó másik topicban egy játékkal kapcsolatban voltak problémáim, és ezt írta hozzá:
1. "Nem kellett volna ezt az OCZ Vertex2 SSD-et venni."
2. "Ebben a SSD témában kellett volna megkérni a többiek véleményét hogy mi melyik SSD-et érdemes venni és mit nem szabad futtatni SSD-ről."
3. "Antivírus miegyebek felejtős a SSD felől, bizony"
Szerintetek mire gondolt? mit nem szabad futtatni SSD-ről?
Miért volt rossz választás az OCZ vertex2
Mi van az antivirus progival, és az SSD-vel? -
jNk
senior tag
Szerintem ez nem szerelem vagy kompatibilitás kérdése hanem a vezérlő chip (és software) teljesítményé. Ahogy a különböző hw raid kártyák is különböző teljesítményre képesek ugyanazokkal az ssd-kel, úgyanúgy különbözik az amd/asmedia/marvel/intel sata vezérlőkkel elérhető sebesség is.
Az egyébként jó ár/teljesítményű asrock h61m/u3s3 sem képes kihozni az asmedia sata3 vezérlőjével a 830-as samsungból a maximumot. -
fdisk
őstag
Megvan az új fw az M4-hez,fagyás ellen.Hátha vki nem olvassa a főoldalt.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Sziasztok!
Tudom sokszor elhangzott már, meg egyesek unják, de valaki -akár hsz linkelésekkel- elmagyarázná nekem, ha veszek egy SSD-t, megmaradhat-e a jelenlegi rendszerem, és át tudom-e rakni az SSD-re (mostani rendszerp. 60giga az SSD 250), illetve, hogy miket érdemes, és miket KELL beállítani, bekapcsolni, vagy éppen ki.
Köszönöm szépen.
-
Bodor
veterán
válasz
simlisgumis #31526 üzenetére
"Nem is véletlen hogy,minden ssd teszt inteles konfiggal történik"
.Akkor ezek szerint nem csak én látom így ...
"Javítsatok ki ha nem így lenne, de mintha az SSD-k nem igazán szeretnék az AMD-s chipseteket, drivereket. Úgy tűnik, mintha az Intel-lel jobb lenne a kompatibilitás... -
hanog
csendes tag
válasz
csubi8 #31523 üzenetére
Szia!
Nekem OCZ Vertex3 120GB van, 2.15-ös fw-el teljesen elégedett vagyok vele csak ajánlani tudom. Relatíve amikor vettem a Vertex2 2db ezressel volt olcsóbb, úgy voltam vele visszafele úgyis kompatibilis és ha cserélek gépet nem kell azon gyötrődnöm, hogy az ssd lehetne gyorsabb is. Szerintem megéri sata3-at venni ha nem sokkal drágább.
Fórumot meg teszteket olvasva ha most vennék, megint ezt venném vagy a 830-as samut. Érdemes visszaolvasni mert elég sok téma ki lett vesézve többször, többféle megközelítésből is. Pár oldalanként csak a kérdezők cserélődnek a feltett kérdések és válaszok ugyan azok maradnak. -
simlisgumis
tag
válasz
Formaster #31511 üzenetére
Én kettő Hyperx et használok raid be pár hónapja, semmi gond vele.Elötte is kingstonom volt 2.5 évig azokkal se volt semmi gond,igaz azok az intel belsősek / X25M / voltak.Igaz az is hogy a raid tömb felbontása után az egyik belassult. Egyetlen probléma ,de az se a Hyperx hibája,hogy az AMD 990 FX es lapjaiban az SB950 south bridge raid vezérlője finoman fogalmazva egy fos.Raid nélkül hozza a kívánt sebességet,de raid 0 ba nem.A samsung köröket ver rá raid 0 ba.Az egyel régebbi south bridge is gyorsabb raidbe.Intellel semmi probléma.Nem is véletlen hogy,minden ssd teszt inteles konfiggal történik.
Ime egy teszt,persze intel[link] -
Bodor
veterán
Nem azt mondtam, hogy én ki akarok emelkedni...
Ez már egyébként sebesség
Kíváncsi lennék, hogy rendszerhasználat alatt milyen érzés az a 4K random 188 MB/s a mostani 25/30-as átlaghoz képest, és biztos meg lehetne érezni a magas szekvenciális sebességeket is, de az nem annyira számít a valós használatban a tesztek alapján. -
csubi8
csendes tag
szevasztok, SSD vásárlás előtt vagyok és engem az gondolkodtat el, hogy miért van ennyi OCZ eladó (most használtakra gondolok, de újat akarok venni, garisat)? valami gond van velük? Egyenlőre Kingston és Samsungban gondolkodtam... vagy? vélemény? (sata2 kell)
-
-
jNk
senior tag
Ki akarsz emelkedni a sata3 ssd-k közül akkor egy komoly hw raid kártyát telepakolsz ssd-vel, majd felkötöd a gatyád és bekötöd az öved
-
Bodor
veterán
Jó, meg szép is, de nem emelkedik ki a hasonló méretű SATA3-as SSD mezőnyből, maximum kicsit a tesztekben, de ez a használat során egy cseppet sem érződne. Érdekes, hogy a 240-es Samsunggal egyik tesztben sem hasonlították össze! Vajon miért nem ?
A logóval ellátott tollba rejtett csavarhúzókészlet ... !Na az már valami!
Komolyan el is gondolkodtam egy pillanatra, hogy lecserélem a mostani rendszeremet miatta!
-
Bodor
veterán
válasz
eszgabor #31515 üzenetére
40 körül csak a SATA2-esekből választhatsz , ha kell 120 GB.
Mostani géphez képest mindenképpen nagy előre lépés lesz az új konfiggal.
Én ezeket ajánlom, ha nem tudsz várni az SSD vásárlással az új konfig megvásárlásáig, mert akkor már biztosan olcsóbbak lesznek az SSD-k is!
OCZ120Gb Vertex 2 (OCZSSD2-2VTXE120G) kb. 45K
OCZ 90Gb Vertex 2 (OCZSSD3-2VTX90G) kb. 38K
Esetleg A-DATA 115GB SATA2 2,5" S599 AS599S-115GM-C SSD, kb. 45K, de erről még sok tapasztalat nincsen . Negatív sem.
(Egyébként Új Samsung 470 128 GB SATA2 sajnos most 50 körül megy legolcsóbban, 830-as SATA3-as pedig 60 fölött) -
eszgabor
aktív tag
válasz
shteer #31474 üzenetére
Hat igen a jo oreg is7... :-)
Azert lesz csere mert napi 1 kek halal mar elofordul sajnos...
Vagy 4 evvel ezelott is rosszalkodott mar, akkor azt csinalta, hogy bootolas kozben spontan kikapcsolt. Volt hogy csak negyedik inditas utan maradt bekapcsolva. De aztan kinotte es hibamentesen mukodott kb fel evvel ezelottig. Akkor kezdte a fagyogatast.
Vmelyik kondi kiszaradhatott... -
Formaster
addikt
Valakinek van tapasztalata Kingston HyperX téren? Esetleg hasznos info, bármi.
-
Jack@l
veterán
válasz
jim_raynor70 #31478 üzenetére
Köszönöm, holnap én is mérek egy napi cumót, lehet bent is hagyom a héten, hogy képbe legyek mi mennyi.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Kolondrum #31502 üzenetére
3 hónapja van a gépben az ssd azóta az rst driver is mellette... egy pillanatra sem halt meg.Sem az ssd sem program...
Engem meg egy 6 éves driver nem érdekel, kevesebbet nyújt mint emez... ill ami nekem számít nem megy vele.Sebességben semmi különbség nincs, akkor miért is ne használjam? -
Müszi
senior tag
Egy ideje érdeklődéssel olvasgatom a topikot és sok hasznos infót találtam itt, de pár hete nem tudtam benézni ide. Mostanra sikerült behoznom a lemaradást. Meg is lepődtem, hogy időarányosan megháromszorozódtak a hozzászólások. Sajnos ez nem azt jelenti, hogy több a hasznos info, mert ahogy elnézem az irások harmadát két topiktárshoz lehet kötni, akik szerintem jobban tennék, ha akárcsak én, inkább olvasgatni járnának ide. Személyeskedés nélkül jobb volna ha inkább azok válaszolgatnának a felmerülő problémákra, akik tapasztaltabbak esetleg szakmájukba vág és nem lenne minden blablával teleszemetelve a topik.Talán akkor újra hasznos időtöltés lenne az idelátogatás.
Bocs az off-ért . -
Szirtimorc
senior tag
Help!
Win7-t telepítettem SSD-re (ocz revodrive). Elméletileg a partíciónak jó helyen kéne kezdődnie (szűz ssd volt), de a számolásos módszer nem ad egész számot. Föltelepítettem a Paragon Alignment Tools-t, ő szerinte jó. Most akkor át kéne tolnom a partíciót, vagy nem? És ha igen, akkor a 100mb-at és a maradékot is?
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 105 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest