Aktív témák
-
-
kerekfej
őstag
Rakd fel a legújabb Samsung Magican-t (3.2 a legfrissebb most) és a HDS-t kezdésnek, de előtte rakjd rá szabályosan egy friss operációs rendszert! Milyen alaplap egyébként? Pontosan le tudnád írni a problémát? Az alapon a megfelelő beállításokat elvégezted? A megfelelő Sata port-ba dugtad, a megfelelő minőségű Sata kábellel?
-
smiti
veterán
Hello!
Akkor megpróbálom szépen összeszedni a gondolataimat.
Természetesen ki van próbálva másik gépben is ( jelenleg is benne van a saját gépemben ) , az SSD hibátlanul üzemel.
minden felállás ki volt már próbálva, külön - külön meghajtókkal is, úgy sem volt jó sajnos.
Bodor - Ezen a gépen eddig is Win7 futott, most semmi más nem változott csak a 250GB-os merevlemez lett egy SSD-re cserélve. Úgyhogy szerintem a Win7 & Nforce ellentét is kizárható.
Minden drivert felrakott az OS, kivéve a hangkártya driverét. Honnan tudom esetleg kideríteni, hogy mit kellene eltávolítani? -
radi8tor
MODERÁTOR
Legrosszabb esetben Google Translate.
-
korn
aktív tag
akkor passz, majd valaki okosabb hátha tud segíteni
még valami,
olyat próbáltál, hogy win7 telepítő lemezzel törlöd a partíciókat, és utána partícionálás és formázás nélkül engeded rá a telepítőt? Hátha...
És mivel klónozol? Csak mert olyanba én is belefutottam, hogy régi acronissal klónoztam ssd-re, és nem volt az igazi... -
vlevi
nagyúr
""hol kezdődik az első partíció "
Ha tiszta Win7 telepítést csináltál, akkor majdhogynem kizárt, hogy ne legyen rendesen alignálva a partíció, mert már a HDD-ket is úgy partícionálja a win7.
Persze, előfordulhat, hogy mondjuk előtte XP volt, vagy valami más, és az akkor létrejött partíciókat nem törölted és csináltál újakat, akkor előfordulhat, hogy nem stimmel a 4k-s igazítás.
Milyen számok vannak? Ha ezt elosztod 4096-al, akkor nem kerek szám jön ki?Ezt a cikket olvastad? SSD beüzemelése a gyakorlatban!
Mert nálam még a második meghajtó, egy hagyományos 1T méretű HDD-nél is a partíció kezdete el van tolva 8192byte-al, ami természetesen 4k-ra van igazítva.
-
törölt tag
Ha a hozzászólásában lévő linkre kattintasz, 5 mp után meg tudsz nézni egy pdf fájl-t, amiben az első sor tartalmazza a lap típusát, azután képekkel illusztrálva bemutatja a Bios beállításokat amivel próbálkozott.
Am. nem értem mi köze van a teljes konfignak (memória, VGA, processzor stb.) ahhoz, hogy az SSD-t hogy tegye elérhetővé? Továbbiakban nem válaszolok ehhez a hsz-hez fűzött kommentekre. Kerüljük az 'off'-olást. -
Így már más, de pár kiegészítés
"de ha a létrehozza a tálépítő akkor oda helyezi a Win.az indító filé-t,"
Ez igaz."és ha próbálod eltávolítani nem is engedi."
Ez nem igaz."legjobb dolog mikor nem lát ja a Win és kész."
Minden látja, mert az egy elsődleges partíció, csak a W7 rejti el úgy, hogy nem ad neki betűjelet.
Ettől függetlenül akár utólag is eltávolítható (Ha esetleg érdekel, hogy hogyan, Logout-omban lévő telepítési segédlet végén ott a módszer. Persze senkit nem buzdítok rá, hogy most azonnal távolítsa el, mert mint írtam, jó helyen van ahol van, pusztán csak érdekességképpen, hogy el lehet) -
-
Lokids
addikt
Nagyon nem akarom újra húzni. De lehet az lesz, mert míg tegnap végre bebootolt, ma reggle elindítva a gépet, nem bootolt be. Azt írta ki, hogy disk boot failure. De ezt nem értem. Ha egyszer bejön a rendszer, minden működik, akkor mi a fenéért nem bootol be róla megint?
-
Elég ha csak a browser.cache.disk.enable-t állítod át false-re, mert akkor már RAM-ba dolgozik az FF és a lefoglalt területet dinamikusan kezeli, azaz ha kevésnek bizonyulna, akkor automatikusan megnöveli a lefoglalt RAM területet.
zoleeno1 linkjében annyival van több, hogy ott a user adja meg/állítja be a lefoglalandó RAM méretét, ami fix/statikus azaz ha elfogyna véletlenül, akkor borul a bili. -
Ueda
senior tag
Nekem is volt ilyen jellegű aggódalmam. Mert a régi HDD-t rajta hagyva a rendszerindítási információk maradtak a régi HDD-n, azaz nem az SSD-re rakta fel a 100 megabájtos rendszerpartíciót. Vagy a HDD-t tekintette elsődleges háttértárnak, mert ha töröltem mindent, akkor is a HDD-re rakta a indítópartíciót. Ezért biztos ami biztos alapon, lehúztam a régi HDD-ket és csak a SSD-t hagytam fent, így már tisztán felment a Win764. Bár most jut eszembe, lehet elég lett volna BIOS-ból letiltani a HDD-t, de ezt még nem is próbáltam, tehát nem is tudom, hogy működik-e. Jelenleg az eltolás értéke nálam : 1 048 576 ami 4096-al osztva 256-ot ad.
-
kerekfej
őstag
Samsung minden esetben hozta a gyárilag megadott értékeket alapon. A Sandforce alapon viszont soha.
Sok esetben a weboldalak csak azt írják (megjegyzés nélkül), hogy írási sebesség 475MB/s (OCZ Agility 3 60GB) ami ebben a formában valótlan adat.
OCZ Táblázat. Tehát a Sanforce-nál adott sebességeket nem kell készpénznek venni!
-
kerekfej
őstag
-
kerekfej
őstag
Az ipon olyan, hogy ha megvetted a terméket onnantól fosnak az egészre. Az ipon tapasztalatokat érdemes elolvasni a neten, lehet találni érdekesnek tűnő történeteket bőven.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest