Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Aktív témák
-
Clemi
veterán
Részben egyetértek veled, bár nem tudom, hogy a felhasználó mappák alatt mit értesz. Ha a dokumentumok mappa és annak almappáira gondolsz, akkor az nekem ős idők óta mindíg is külön meghajtón volt (képek, zenék, letöltések stb) da ha a users mappára, akkor annak az SSD-n a helye.
A TEMP és CACHE mappák, ha nincs elég memóriád, hogy egy RAMdrive-ra kitedd, akkor valóan könyebben kezelhetők a gyökérben egy helyen, bár én kitettem egy 2GB-os Ramdrive-re és amint tapasztalom az a méret bőven elegendő neki.A szemét ürítésre azért jó az a CCcleaner, mert sajna nem csak a Temp és Cache mappákba szemetel a rendszer, hanem sokszor a programok saját mappájába is, meg mindenféle idióta helyekre, amit a CC szépen meg is talál, csak ésszel kell beállítani.
A futó rendszert én nem szoktam mentegetni, teljes lemezkép fomában, mivel mikor telepítéskor készen vagyok a beállított friss rendszerrel, és minden nekem szükséges programot installáltam, akkor csinálok egy teljes lemezképpel kiegészített mentést, így ha gáz van, akkor a W7 gyakorlatilag néhány perc alatt elintézi a rendszer visszaállítást abba az állapotba, amikor frissen telepítettem, és beállítottam. Ezzel az akár naponkénti rendszer mentéssel csak az a bajom, már ha növekményesre van beállítva, hogy a szétcincált rendszert menti el, és azt is állítja vissza, ha pedig különálló szeparált dátum szerinti mentést csinál, akkor okés, bár nem kevés hely kell neki.
A lapozófájlról pedig annyit, hogy annak is pont az SSD-n van értelme, mert ha már a windows kifogy a rendszermemóriából, és ahhoz kell nyúlnia, akkor legyen már olyan meghajtón, amiről gyorsan eléri, és gyorsan bele is tud írni. Legfeljebb a méretét szoktam egy kisebb de fix méretre belőni, és csak egy meghajtón enegedélyezni, ami nálam jelenleg valamelyik SSD meghajtó.
A töredezetség mentesítéshez pedig idéznék az általad linkelt blog-ből:
" - Mégis mivel végezzem ezt a fontos feladatot?
A Windows 7 rendelkezik egy nagyon hatékony töredezettség mentesítővel, mindenkinek, akinek nincsenek speciális géphasználati szokásai fokozottan ajánlott ezt használni, ugyanis tényleg kivalló programról van szó. Hosszas utánajárás után kiderült, hogy nem az Auslogics, hanem a Diskeeper gyártója szállította (hatalmas megnyugvásomra). Ez az együttműködés a Microsofttal a Windows 2000 idejéig nyúlik vissza....
.... Az idők során a felsoroltakkal volt már szerencsém. Mindig arra jutottam, hogy a gyári Windows 7-es megoldás hozza a legjobb teljesítményt, és a legkisebb töredezettséget.
"Konkrétan a Diskeeper-t még viszont nem használtam, mivel a felhasználói lemezeimen nincs olyan nagy adatmozgás, legfeljebb a film letöltési lemezemen, amit meg bármikor megnézem nincs töredezve, max 3-4%-ban, mert a w7 rendben tartja.
-
Clemi
veterán
válasz
zoleeno1
üzenetére
Kinek mi okoz "élményt", de nek7em a töredezettségmentesítés (aminek ugye nincs értelme SSD-n), rendszervisszaállítás, hibernálás semmit nem fokoz semmilyen szinten
Hááát akkor kapcsold csak ki a töredezettség mentesítést (bár mint írtam a W7 alapból letiltja minden SSD meghajtón) és a HDD-k majd jól szétforgácsolódnak. Egyébként elég sokszor volt már róla szó, hogy az NTFS fájlrendszert gyakorlatilag nem is igen kell töredezettség mentesíteni, és a W7 beépített lemezkezelője az üresjárati időben tökéletesen rendben tartja a lemezek felületét, anélkül, hogy a felhasználó ebből bármit is észrevenne.
Konkrétan a hibernálást én sem használom, erről nem is volt szó, és a rendszervisszaállítást pedig mindenki maga döntse el, kell-e neki az kis biztonsági háló, és nekem már volt olyan, hogy jól jött.
Itt most az indexelésről és a search-ról beszéltem, ami szerintem az egyik legjobb a W7-ben, persze ha nem használod, és még ki sem próbáltad mire is jó, és milyen jó is, akkor nem tudod miről írtam, hogy érdemes nem piszkálni inkább.
-
Bodor
veterán
válasz
Giovanny
üzenetére
indexelést,Windows search-t felesleges kikapcsolni. Hasznos alkalmazások, és nem károsítják az SSD-t, azért vannak, hogy megkönnyítsék a keresést.
Én így szoktam beállítani a Windows-t.Clemi:Teljesen igazad van, mint már leírtam, én is ezen elvek szerint szoktam beállítani a Win-t.
-
zoleeno1
veterán
Kinek mi okoz "élményt", de nekem a töredezettségmentesítés (aminek ugye nincs értelme SSD-n), rendszervisszaállítás, hibernálás semmit nem fokoz semmilyen szinten 
Mint mondtam a szörcsöt szerintem még életemben nem használtam, a többi meg megoldható a rammal okosban.
És ha minden megoldható, számomra bármi féle veszteség nélkül, akkor miért ne kíméljem az SSD-t
-
zoleeno1
veterán
Persze, én is a RAM-ra áthelyezést javasoltam, nem a HDD-t.
winsearch: szerintem még soha életemben nem használtam, nem hiányzik
"Ezzel a sok piszkálással, gyakorlatilag kiherélitek a W7 olyan szolgáltatásait, ami a felhasználói élményt fokozza."
majd én eldöntöm milyen élményemet fokozza a win7, jobb szeretem az ilyet kézben tartani

-
válasz
jim_raynor70
üzenetére
A 01 SMART attribútumot használja erre a célra, az tisztán látszik. Azonban azzal az az alapvető gond, hogy nem csak olvasáskor növekszik, hanem íráskor is, igaz, ez utóbbi esetben nem annyival, mint a pl másolt fájl tényleges mérete. Azaz ha pl rámásolsz az ssd-re egy 1-2 megás fájlt, akkor ennek a 01-es SMART attribútum értékének kb 30-50 vagy több megabyte-nak megfelelő szektorszámmal növekszik az értéke, azaz nem csak az olvasott szektorok száma van ott. Ez meg azt jelenti, hogy megint csak egy becslésnél tartunk...
(Ezt a 01 attribútumot a C3-al együtt használandó, hibakezeléshez, ugyanis a 01 és C3 értékének meg kell egyezni optimális esetben. Ugyanilyen SMART értékek találhatóak meg pl a Seagate HDD-kben is, viszont pl egy Hitachi-nál, ha a 01-es attribútum nem nulla, az itt azt jelenti, hogy gond van a HDD-vel.)Az SSDLife lehet, hogy pont ezért nem támogat bizonyos meghajtókat, csak azokat, amik visszaadják ezt a 01-es attribútumot. Mondjuk ha az olvasott mennyiséget ez alapján határozza meg, azt még értem, de az írottat nem tudom honnan veszi, mert olyan attribútum nincs a SMART adatok alapján (linkelt képeden sem szerepel). Kérd le a Windows statisztikát, hátha ott van ez az írt mennyiség.
-
Clemi
veterán
Csak egy pici kérdés!
Az okés, hogy össze-vissza állítgatjátok a W7-et az SSD használatához, és mindenfélét kikapcsoltok, de valaki árulja már el nekem, hogy a windows search kikapcsolása mi a fenét gyorsít? Van a startmenüben az a bizonyos fehér mező, a végén egy nagyítóval, amibe ha beírsz valami program nevet, akkor a W7 gyakorlatilag a begépelés pillanatában listázza a találatokat, feltéve hogy az indexelés, és a windows search nincs kikapcsolva. Ezt a W7 feature-t tényleg nem használjátok?
Sokszor elhangzott már itt, hogy a W7 teljes mértékben fel van készítve az SSD használatára, és gyakorlatilag a telepítéssel egyidőben beállít mindent ami szüksges, így pl azonnal kikapcsolja az SSD-n a töredezettség mentesítést, és minden olyan funkciót, ami károsítaná, vagy lassítaná. Ezzel a sok piszkálással, gyakorlatilag kiherélitek a W7 olyan szolgáltatásait, ami a felhasználói élményt fokozza.
Na persze ha van elég memória, ki lehet kapcsolni a lapozófájlt, na de áthelyezni a lassabb HDD-re? Most ez komoly? A temp és a cache mappák áthelyezése is okés, na de nem HDD-re, hanem Ramdrive-ra. Ha HDD-re kerül, akkor megint adtunk a szarnak egy pofont, pont olyan lassú lesz például egy böngésző indítás, mintha HDD lenne csak a rendszerben, hiszen a használathoz szükséges cache állományt egy sokkal lassabb meghajtóról kell beolvasni, és ugyanez a helyzet a TEMP mappákkal is. Igen, tele van szeméttel, (vannak erre remek programok, amik pillanat alatt törlik a tartalmát) de minden program oda csomagolja ki magát telepítéskor, és a legtöbb menet közben is használja. Most komolyan képes valaki belassítani a rendszert azzal, hogy ezt a könyvtárt kiteszi egy HDD-re?
Aki ezt a sok piszkálást megcsinálja, szvsz csak annyit nyer egy SSD-vel, hogy gyorsabb a boot ideje, de használat közben semmivel sem lesz gyorsabb a rendszere, mintha HDD-t használna. De ti tudjátok, nekem pont az a lényeg, hogy ha indítok pl egy Photoshop-ot akkor az villámgyorsan használatra kész legyen.
-
rayoliviero
veterán
válasz
zoleeno1
üzenetére
Partícionálásból jó nekem a sima, nem zavar a 100 MB veszteség. A linkeket kösz, sok midnent már ismerek belőlük, de vannak benne számomra új, hasznos dolgok.
"7. Ha 8 vagy több giga RAM van a gépben (de 4G-nél is megteheted, ahogy érzed), akkor a virtuális memóriát helyezd ki egy másik meghajtóra."
Én 8 GB ram esetén csak kikapcsoltam a lapozófájlt, nem tudtam, hogy át is lehet helyezni.

-
Giovanny
őstag
Kétszer ment megint...
-
Giovanny
őstag
Biztos már volt róla szó hogy mit kell ki/be kapcsolni SSD esetén. Én a következőket tettem:
Kikapcsoltam: Töredezettségmentesítést,hibernálást,indexelést,lapozófile-t lecsökkentettem 400Mb-ra,Prefetch,Superfetch,Windows search (services.msc alatt) Trim aktív.Talán ennyi,ha esetleg kihagytam valamit,vagy nem úgy csináltam,kérem javítsatok ki.
-
zoleeno1
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
A formázást én e szerint csináltam, így nem lesz feleslegesen a 100mb-os partíció: (#20103) Fire/SOUL/CD
Valamint ezeket a beállításokat is megcsináltam: [link] [link]
Valamint ezt a hsz-t is érdemes átolvasni: (#25753) Fire/SOUL/CD
-
Clemi
veterán
Az SSD meghajókkal RAID0-t használóktól kérdezem, hogy TRIM nélkül nem lassult be a rendszer?
Nekem a közel fél éves belakott rendszeremen, csak a Windows mappa 20GB, a Users pedig 10GB úgy, hogy az összes temp és cache mappa külön Ramdrive-on van
-
Giovanny
őstag
jim_raynor70
Fire/SOUL/CD
Köszönöm szépen,akkor értem miért nem találtam,új vagyok még az SSD világban

-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tehat Te azt mondod, ha most formaznam az SSD-t es uj Windowst telepitenek, majd eloszor inditanam ismet a programot, nullat kellene mutatnia?
En sem szoktam ilyen szoftvereket hasznalni, de a sok link es a kep kivancsiva tett. Viszont ott van: [link] A monitorozas januar 12-en indult (aznap hasznaltam eletemben eloszor ezen az SSD-n a programot) es cirka 8 nap alatt olvastattam volna vele negy es fel terat, tovabba irattam volna majdnem ketto es felet? Ennyire fanatikusan SSD-pusztito azert en sem vagyok. Valahonnan csak kiolvassa ezeket az ertekeket. Es nem csodalkoznek, ha S.M.A.R.T.-on keresztul tenne, hisz kepesek olyanokat is letarolni, mint a bekapcsolasok szama vagy a teljes munkaval toltott ido. [link], [link] -
h1ght3chzor
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez így igaz, de hidd el ha fizetnének érte, 10x meggondolnák, hogy melyiket vennék.

-
zoleeno1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
pontosan ezt akartam én is mondani, meg hogy jól mutatott a neve a torrent oldalon, de nem akartam bele menni a warez témába, kösz, h megtetted helyettem

(#31778) Gazsi00: Hát nem úgy néz ki a forint helyzet, meg a többi, ami hirtelen áresést produkálna... nem fogod megbánni, nagyon jól eltalált kis kütyü

-
rayoliviero
veterán
Megrendeltem a Samsung 830 64 GB-osat, remélem beválik...
Nem tudok várni arra, hogy majd olcsóbb lesz valamikor. -
válasz
zoleeno1
üzenetére
"Viszont ahogy látom a userek 98%-a ultimate-et használ otthon is és ebből szerintem a nagy része teljesen feleslegesen
Igen, ez így van, de csak azért, mert azt warezolta le, mert csak Ultimate-ben lehet nyelvet váltani pl...
(Amúgy meg azokat a szolgáltatásokat, amik az Ultimate-ben vannak, nem is használja, nem is hallott még róluk...) 
Otthoni felhasználásban a Home Premium az ideális választás (nem csak azért mert olcsóbb), míg a az Ultimate az a vállalati környezetbe való, hisz a lényeges plusz szolgáltatása a engedélyek és hálózati managment-ben mutatkoznak meg, az meg az admin-oknak fontos lehetőség. -
zoleeno1
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
nyilván x64 van nekem is
természetesen otthoni felhasználásra gondoltam, de jogos, mert ezt nem írtam bele. Viszont ahogy látom a userek 98%-a ultimate-et használ otthon is és ebből szerintem a nagy része teljesen feleslegesen 
-
-
válasz
ferofacee
üzenetére
A közel 1 éves w7 ultimate 64bit frissítésekkel és pár programmal (office, tűzfal/virusvédelem, stb.) nálam ~18GB-ot foglal úgy hogy a pagefile/swapfile minimális méretű (256mbyte), a hiberfile kikapcsolva és a ccleaner időnként törli a rendszer és böngeszők tempfile-jait.
A 64 bites w7 több memóriát eszik (mint a 32bites), ha nincsen 4 vagy több GB ramod akkor szerintem nem muszály azt használni. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Giovanny
üzenetére
Downloads & Drivers
There are no downloads or drivers available for this productNem adtak meg ki hozza uj firmware-t, de nincs is ra szuksege, mert eleg jol el lett talalva ez a tipus.
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,van egy Kingston SSDNow V+100 96 GB SSD-m,létezik hozzá FW? Mert kerestem de nem találok,semmi gond nincs vele,csak ha van valami javítás szívesen frissítenék.
-
Formaster
addikt
-
szeva000
addikt
válasz
ferofacee
üzenetére
most így hirtelen passz,de 15GB körül tuti....vagy több

nah ,először ezeket próbáld meg: [link]
a lapozófile-t én nem szoktam bántani,mert játékoknál gond volt vele mindig.Így azt nem ajánlom kikapcsolni.De ez más gépnél lehet nem jön elő.
a legnagyobb gondod akkor is a 32GB-al lesz...ez nem win7 és játékra való.karcsú...Legalább egy 64-es kellene. -
szeva000
addikt
válasz
ferofacee
üzenetére
most én azt nem értem,hogy egy win 7 ultimate és 1-2 játék hogyan fér bele egyáltalán ebbe a méretbe
...(nekem az X64 ultimate és a BF3 kapásból 45GB).egyébként olvasgass itt a ph-n pár cikket az ssd-ről.Alap,hogy nem árt 10-20% szabad helyet fenntartani.
a gyanúsan sok ram használat és hirtelen helyhiány akár vírus is lehet... -
ferofacee
tag
Sziasztok. Van egy super talent 32gb ssdm. Érdekes jelenségeket vettem észre, tegnap vettem a gépemet , és még nem volt dolgom ssd vel. Amiben kellene a segitségetek az az hogy fent van az összes driver a géphez 1-2 játék ami 6-7GB, és teli van az ssd azt jelzi.... Illetve 1,41GB memóriát eszik a win7 ultimate, vagy ez is az ssd miatt van? Hogy tudom megoldani hogy legyen helyem az ssd nem, mert ez förtelmes.
-
zetecR
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nekem volt mind a kettő, a Samu szekvenciálisban 2x olyan gyors, mint a GT, amúgy kb ugyanaz.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Samu 830-as veri a gt-t.

Itt nézelődhetsz. -
BigBlackDog
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Corsair Force GT gyorsabb a Samu 830-nál? Vagy inkább a Samu lenne jobb választás? 64 Gb-os szegmensben melyik ssd vezeti a mezőnyt?
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Nagyjából ilyen, vagy ennél jobb eredményekre lehet számítani: 524 311 364 312 24 90 310 119
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nagyon jó cucc.
Nézd meg a tesztek között, erről is készült azt hiszem! 
-
zoleeno1
veterán
Én pont így vettem pár napja a 830-at, 1 olyan tagtól, aki a magazinhoz kapta. Ő sem kapott hozzá gar papírt, felhívta őket és azonnal elküldték neki postán, amit persze nekem adott hozzá. Így néz ki a garancia levél:[link]
Szal szerintem neked is csak fel kell hívni őket és küldik.
A regisztrációt tegnap én is megcsináltam, meg is kaptam rá a +2 hónapot
-
BigBlackDog
veterán
Erről mi a véleményetek? Teljesítményben/megbízhatóságban mennyire van a többi márka ssd-je előtt?
-
Balage76
senior tag
Mivel hivatalosan a kiadótól vásároltad, hozzájuk kell fordulnod meghibásodás esetén is, ezért.
A végső megoldás az lesz (attól függően hogy Te éppen mit kaptál), hogy vagy az előfizetői számlával, vagy egy plusz igazolással amit a kiadó állított ki (ilyen volt az előző években a külső vinyókhoz) vagy a garjeggyel tudod majd egy adott helyen intézni. Kapkodás volt, hogy lehetőleg mindenki minél előbb megkapja és ezért nem sikerült minden tökéletesre.
Ha bármikor bárki elakad a magazinos SSD-vel (meg úgy amúgy is), akkor érdemes felhívni a Samsung ügyfélszolgálatot (06 80 SAMSUNG), ők a helyi iroda szervíz részlegével konzultálva 1000%-os, megoldást tudnak ajánlani.
Akkor vajon miért írják rá, hogy vidd magaddal? Nem tudják, hogy mire van szükségük?
Egyszerűbb, gyorsabb ha nálad van a papír, ennyi.
-
Bodor
veterán
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Ghostolás-nál nem biztos, hogy jó lesz az alignálás, és akkor lehet vele szórakozni utólag.
A belakás az összes jelszó, beállítás visszaállítása stb.
Nagyon sok programnak el lehet már menteni a beállításait, de soknak nem, ebben igazad van.
Összes jelszóra meg egyszerűen LastPass a megoldás. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Balage76
üzenetére
Köszönöm!
A növeléshez a beépített windows-os lemezkezelőt használjam esetleg, Powerquest PartitionMagic v. EASEUS Partition Master?
@Bodor
A belakás az összes jelszó, beállítás visszaállítása stb. ezt nem könnyíti meg az SSD szerintem.Ui.: Az összehasonlító táblázathoz valakinek el kell küldeni az adatokat majd? Hozzájárulnék én is.
-
Bodor
veterán
válasz
Balage76
üzenetére
Köszi az információt! Ez megnyugtató! Azért jobb lenne, ha egy esetleges meghibásodás esetén nem kellene a Chip magazinhoz menni. Szerinted kiküldik a garancia leveleket majd automatikusan, vagy külön kérni kell, vagy maguknál tartják? Ha ez utóbbi, akkor miért? Hiszen tulajdonképpen megvásároltam az SSD-t és én vagyok a tulajdonos, nem ők, ezért jó lenne ha nálam lenne a garlevél is.
A regisztráció után igazából fölösleges a gar hosszabbítást igazoló papír
Akkor vajon miért írják rá, hogy vidd magaddal? Nem tudják, hogy mire van szükségük?
-
Bal3
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Áve!
@Fire/SOUL/CD
Értem. Megnyugodtam, van egy nagyon gyors SSD-s gépem, (gyors boot, pillanatok alatt nyíló programok..) Trim megy, nem foglalkozom vele, "mi illeszti". (még azért utána olvasok miért lenne nekem jobb az AHCI) Köszönöm a segítséget!@Bodor
Ezt a gépet oprendszer nélkül vettem, lévén Linuxot használok rajta.
Most az általatok mért SSD sebesség adatok összehasonlítása miatt tettem fel a W7-et.
Köszönöm a segítséget!Törlöm, megy fel az Ubuntu, megírom az milyen gyors lett.
-
Balage76
senior tag
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Ha ezt úgy érted, hogy most 52GB a partíciód és ezt szeretnéd egy 250-es SSD-re átteni, akkor ez úgy működhet, hogy "átghostolod" a vinyóról a dolgokat az SSD-re az eredeti méretben, majd a windowsban megnöveled a partició méretét. Ez nem bonyolult és viszonylag gyors művelet.
-
Balage76
senior tag
A Chip magazinnál ott vannak a gar levelek, csak a karácsonyi szünet és a szabadságok kicsit bekavartak az ügymenetbe...
A regisztráció után igazából fölösleges a gar hosszabbítást igazoló papír, mert a regisztrációkor a típus és a sorozatszám bekerül a Samsung szervízadatbázisba amit minden szervízpont "lát". -
"Létezik az, hogy a BIOS-t nem lehet átállítani AHCI-ra?"
Igen. Vannak olyan laposok, amelyeken szintén nincs sata üzemmód beállítási lehetőség, de automatikusan AHCI üzemmód van. Esetedben nincs, mivel az eszközkezelőben látszik, abból, amit leírtál."De! ezenközben lekérdezve azt kapom, hogy fut a Trim!"
Ebben semmi különös nincs, csak annak idején elterjedt a neten, hogy csak AHCI üzemmódban van TRIM, de persze ez csak urban legend.Atke #31737
Akkor ez van, nem igazán tehetsz "ellene"... -
Bodor
veterán
Gyorsan átnézve, sem az everest report-ban, sem az eszközkezelőben nem látni a SATA vezélőt!! A támogatás oldalán, mindegy, hogy milyen oprendszert választok ki, nem ajánl fel semmilyen olyan drivert aminek ehhez köze lenne, legalábbis én nem találtam. Mintha ebben a gépben nem is szabadna SATA csatlakozónak lennie...Mondjuk érdekes az is, hogy a Windows 7 nincsen a támogatott operációs rendszerek listájában, ki sem választható!
DJ. Ru$y: én azt ajánlom, hogy csinálj inkább egy új, tiszta telepítést ! Hidd el, megéri, és SSD-vel gyorsabb is lesz a "belakás" ..
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Köszönöm az előző hozzászólásomra a válaszokat.
Már csak annyi maradt nyitott kérdés a számomra, hogy megoldható-e egy 52GB-os rendszerpartíció átrakása úgy az SSD-re, hogy az egy az egyben 250GB lesz 1 partícióban.
Nem mai a rendszerem, de karbantartva semmi hibája, nem lassú stb, és "be van lakva".
Nem szeretnék SSD csere miatt 3 hónapot a belakásra szánni

Köszönöm
-
Bodor
veterán
Jó hír a CHIP magazin akciójában megszerzett Samsung 830 64 GB-os SSD tulajdonosoknak. A Samsung megfelelő oldalán, regisztráció után, egyszerűen csak a sorozatszám megadásával visszaigazolják, a kinyomtatható garancia hosszabbítást igazoló szelvényt. Így 2 hónappal nő meg a garancia ideje, mely nálam így 2015. 12.20-án jár le. Egyetlen szépséghibája, hogy azt írták a szelvényre, hogy a szervizbe ezt az igazoló szelvényt az eredeti garancialevéllel együtt kell vinni, amit ugye a CHIP magazin nem adott...
Ilyenkor mi a teendő? -
Bal3
csendes tag
Áve!
Létezik az, hogy a BIOS-t nem lehet átállítani AHCI-ra?
Röviden, adott egy ASUS X59SL notebook, 2009 végi gyártás, legújabb AMI bios frissítve (308) és nem lelem a Sata beállítást.Intel X25-V 40 GB-os SSD-re telepítettem fel a W7-et, Hard Disk Sentinel:
Lemez vezérlõ : Szabványos kétcsatornás PCI IDE-vezérlõ (ATA)
Eszközkezelő is IDE/ATA szabványos k..cs PC IDE-vezérlő....De! ezenközben lekérdezve azt kapom, hogy fut a Trim! ??? HDS is ezt mutatja.
Nem értem, segítsetek kérlek!Minden képernyőmentést, Everest és Hard Disk Sentinel, CDM riportot feltettem ide
http://db.tt/YPITCYYD -
Atke
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Beállítottam mindent alapra C'n'Q off, végre sikerült letiltanom a puffer ürítést (idáig mindig kiszedte a pipát)De így is elég érdekes lett a teszt..

-
Jack@l
veterán
-
Bal3
csendes tag
Áve!
SSD tapasztalataim megosztása. Kingston vs Samsung 830 Intel Atom környezetben.
Kérdeztem itt, miért nem hozza a Kingston 64 GB-os a gyári értékeket. Sok válasz született, én mindent megtettem, beállítottam, de csak gyengék voltak a teszt eredmények, s itt jön a lényeg, Atom procis, alaplap.Megoldást keresve, vettem egy Samsung 830-ast.
Jobb eredményeket hozott _lényegesen_, mint a Kingston, de még így is jócskán alulmúltam bárki itteni teszteeredményeit. (hw minden ua. W7 pro, ugyan azon telepítőről)
Nem hagytam annyiban, betettem a 3 éves Asus X59SL notebookba, (dual 2700, 3GB Ram) csak próbából, semmit nem telepítve Linuxot bootolva.
Villám!
Ergo, az SSD sebessége, minden képzeletet felülmúlóan függ a konfiguráció egyéb elemeitől.
Akink nagyon rossz eredményeket produkál az SSD-je, ne szidja egyből, tesztelje le, jobb környezetben, hátha más lesz az eredmény. -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Milyen ssd-t ajanlotok "boot drive"-nak, Windows 7 Ultimate 64 bit-nek(min. 50 GB)?
En az OCZ Agility 3 60 GB valtozatara gondoltam, tud valaki hasonlot olcsobban?
Koszi! -
Clemi
veterán
válasz
jozsef m.
üzenetére
Nem tudom, de szerintem meg nem proci kérdése. A teszt futása alatt a szekvencionális sebességmérésnél a proci a lábát lógatja, 5-6%-on megy de a 4K értéknél kipörög a beállított max. frekvenciára.

Most ez akkor hogy is van? Direkt nyomtam most egy 4K tesztet a CDM-el, de nekem csak 2 mag dolgozott, dolgozgatott, mert max 20%-ra ugrott fel a terhelésük.
-
jozsef m.
tag
Nem tudom, de szerintem meg nem proci kérdése. A teszt futása alatt a szekvencionális sebességmérésnél a proci a lábát lógatja, 5-6%-on megy de a 4K értéknél kipörög a beállított max. frekvenciára.
Meglátjuk a barátom most vesz ugyanilyen gépbe 830-as SAMU-t, mert én is azt javasoltam neki, nála kiderül. -
Bodor
veterán
válasz
jozsef m.
üzenetére
Üdv az SSD-s RAID klubban!
Fullos egy lap ez a ASUS SABERTOOTH 990FX az SB950 chipset-el, és a proci is a legújabb technológia, de valószínű, hogy visszafogja az SSD teljesítményét. Ennél sokkal jobbnak kellene lennie a szekvenciális értékeknek szerintem. Nem vagyok biztos benne, hogy CRUCIAL M4 vezérlője fogja vissza a teljesítményt, lehet ebben a konfigban a Samsung 830-asok is hasonló eredményeket adnának. A 4k viszont jó!
Kíváncsi lennék, hogy Intel P67 vagy Z68-as lappal Inteles RAID vezérlővel, ilyen gyors procival milyen értéket adna a két SSD RAID-ban ? -
wagi
senior tag
Nálatok az IAStorDataMgrSvc.exe fájl nem pörgeti folyamatosan a procit?
-
jozsef m.
tag
CRUCIAL M4 2x128GB RAID 0

-
Formaster
addikt
Atticus! Ez nem politikai topik. Ha egyet értesz, hogy esik az ára, akkor min vitázol? Nem tudod elviselni, hogy ma veszel valamit és azért holnap már jobbat kapsz? Akkor ne vegyél hardvert.
-
zetecR
addikt
-
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Nem a SMART-ban vannak ilyen adatok, ezeket az infókat az adott program kezeli azáltal, hogy monitorozza az adatforgalmat(system hook-nak nevezik ezt a programozási megoldást). Ha először teszed fel az adott progit, az nulláról fog indulni. Az SSDLife meg csak arról az eszközről ad adatforgalmi infót, amit támogat/ismer, de nem azért, mert nem tudja a SMART-ból kiolvasni, pusztán így döntöttek a programozók. (Samsung SSD-t sem ismeri az SSDLife...)
(Én magam nem használok ilyen jellegű progikat, mert parancssorból lekérdezhető, hogy az OS telepítése óta mennyi olvasás/írás történt, igaz, nem napi lebontásban meg átlagolva, hanem összesítve.)
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
ben-csab
üzenetére
Dehogy kell futnia. Ezekben az okos keszulekekben is van S.M.A.R.T., ami valoszinuleg felelos az olvasott, irott adatmennyiseg letarolasaert. Namarmost, Nalad ezek szerint a Kingston olyan jol megoldotta ezt a letarolast, hogy az SSDLife sem tudja kiolvasni... Neztem Aidaban, hogy mi lehet ez az ertek, vagy van-e un. <gyarto-fuggo> attributum, ami erre utalna. Talaltam is, de hogy abbol mikent olvassa ki, azt ne kerdezd. [link]
-
ben-csab
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Ez sem írja. Nálad futni kell folyamatosan a proginak windows-al indítva?
-
ben-csab
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Neked hogyan írja ki az SSDLife free az írt/olvasott adatok mennyiségét? Nekem az a rész teljesen üres a programbam.
-
zoleeno1
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
na ja, be szép is lenne. Csak ebben az esetben 11k lenne az 512-es SSD és 30k 8 giga ram, nyakamat rá

Én is lecsíptem 300kb-ot a firefox cache-nek, kíváncsiságból mértem egyet crystal-al, bődület mire képes... -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
szeva000
üzenetére
Oszinten? En ez utan vartam egy DDR3-as megoldast, mely az i-RAM-hoz hasonloan PCI-Expressbe kotheto (es ott is kommunikal) legalabb 8, de inkabb 16 savon es amit most meg lehetne tomni modulokkal ilyen alacsony ar mellett. Ebbol nem lett semmi, ehelyett jottek az SSD-k. Pedig lathattunk a temaban par szoftveres RAMDisket, hogy mire kepes es meg csak nem is hasznalodik, ilyen TRIM joszagokkal sem kellene foglalkozni.

-
szeva000
addikt
válasz
jim_raynor70
üzenetére
ez már komoly betegség
...
én 1hét alatt írtam rá majdnem 1terra adatot
....nem azért vettem,hogy babusgassam...nomeg 3év múlva 2ft-ot nem fog érni az egész....lehet már az ssd is kihal addigra.
Aktív témák
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Kinek mi okoz "élményt", de nekem a töredezettségmentesítés (aminek ugye nincs értelme SSD-n), rendszervisszaállítás, hibernálás semmit nem fokoz semmilyen szinten 

(Amúgy meg azokat a szolgáltatásokat, amik az Ultimate-ben vannak, nem is használja, nem is hallott még róluk...)

...