Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Atticus85
tag
De szép
Tudom nem erre kell alapozni,nemis azért linkelem be,csak tetszik,designba nagyon ott van,szép kék kerettel -
Atticus85
tag
válasz
Zlin50 #31298 üzenetére
Jó persze,de abban te is egyetértesz,hogy aki most vásárol,az lehet nem vállal egy rizikósabb SSD-ét,ha rengeteg "stabilabb" közül lehet válogatni,nekem elég sokat megy a gépem,nagyon sokat napi szinten,és nekem nem lenne valami megnyugtató egy ilyet bevállalni,biztos mindig eszembe lenne,hogy kb hány óránál tartok
.Amúgy ezzel az fw frissítéssel tuti,hogy überkirály lesz minden?Vagy lehet csak időhúzás egy ismét bekövetkező kékhalál vagy egyéb később felmerülhető problémákra?
-
Zlin50
senior tag
válasz
Atticus85 #31286 üzenetére
Tudod mi az érdekes az 5184 órában.... A jelenlegi használati ütem mellett a következő két évben csak saját a meghajtómra támaszkodva esélyem sincs megtudni gond lesz-e vagy sem.
Mert működik, és az SSD life 9 évet jelez hátralévő élettartamnak. Akár a gépben lévő összes alkatrészt is túlélheti. Ha közben olyan hírek érkezik, hogy a 128-ast is érinti akkor az 5184 óra közeledtével frissítek. Ráadásul nem olyan a probléma hogy nem látja a bios meg egyebek, csak óránlént kell újraindítani, tehát működőképes marad csak korlátozottan és van lehetőség a javítására. Világos hogy aki vétel előtt áll annak ez nem megnyugtató.
Remélhetőleg hosszabb távon majd akad információ arról hogy a javítás tartósan stabillá teszi az érintett meghajtókat. Aztán meg majd úgyis jönnek az újabb meghajtók és kezdődhet az egész elölről. -
Formaster
addikt
válasz
bbchris #31294 üzenetére
Így visszaolvasva valami gond a készenléttel lesz. Vagyis amikor felébred onnan. Nem hinném, hogy táp, vagy alaplap, mert tipikusan készenlét alatt hal meg mind, ha jól értem.
Szerintem az új vinyónál hagyd el valahogy a készenlétet, ide pedig várnánk a tippeket. Mi okozhat halált a készenlétből felkelésnél?
Tapasztaltam készenléttel hasonlót, de hdd-vel régebben.
-
Atticus85
tag
Nekem csak OS-re kell,szóval nem forgatom magam tovább,jó lesz nekem a Force GT is,akkor ezek szerint,abba a Samu se jobb,csak adatmozgatásnál,az meg nekem úgyse lesz,csak egy szimpla OS-nek kell az SSD-é.
-
adnoctum18
senior tag
Hello!
Egy HP Elitebook 2540p-be szeretnek SSDt tenni, szempontok:
-1.8"os
-64 GB-s (OS-nek lesz, igy nagyobb nem kell, megmarad mellette a HDD)
-Trim tamogatas
-Minel gyorsabb annal jobb
-Itthon konnyen beszerezheto legyen, a gari miatt nem szeretnem Ebayrol beszerezniValami best buy lenne a felsoroltak figyelembevetelevel?
-
zetecR
addikt
válasz
Formaster #31283 üzenetére
Ebben a kategóriában egyik sem SLC-s, a pár évvel ezelőtti 32-es Samuk voltak SLC-sek.
De igazából tök mindegy, hogy S/MLC, a- vagy csak szinkron, a 830 4k-ban gyakorlatilag ugyanazt hozza, mint a GT, szekvenciálisban pedig jóval gyorsabb.
Ócsóér', OS-nek hibátlan a SF, adatmozgatáshot 830 kell.
bbchris: legfrissebb firm volt a V2-kön?
Az én két V2-m egy vadiúj Enermax Modu87-re volt kötve, mégis kimúltak... -
Atticus85
tag
válasz
zetecR #31281 üzenetére
A HDD-k sem élnek örökké
Nem élnek örökké,de hamarabb elavulnak,mint kinyiffannak.Amúgy meg szerintem érthető,hogy az ember olyan dolgot szeretne venni amiről tudja,hogy minél tovább kiszolgálja őt.Nekem ezért nem tetszik ez az 5184 órás M4-es,nem kevés az,de inkább egy stabillabat akarok,nem akarok fw-ét frissíteni,meg 2 évente SSD-ket cserélni,én sajnálnám a pénzt rá.
-
-
-
Atticus85
tag
Olyat meg nem akarok,hogy úgy vegyem meg,hogy eleve azt a frissítést rakják fel rá,mert ki tudja hogy tényleg felrakják-e?Úgy vannak vele,hogy mit variál már ez a gyerek, messze az az 5184 óra,kibontják maguknak hátul,aztán meg "örülj hülye gyerek" rajta az új firmware.Én nem tudnám megmondani,hogy valóban frissítve van-e.Nem bízom az eladókba.
-
Zlin50
senior tag
válasz
Atticus85 #31265 üzenetére
Meg tudom érteni, de én már belecsaptam egy 128-as példánnyal és eddig kifogástalan. Az 5184 óra meg nem biztos hogy ennél is megvan. Ha mégis kiderülne hogy igen, akkor megvan hozzá a javítás, bár nem hiányzik. Nincs már sajnos szinte egy sem amelyik teljesen problémamentes lenne. A legkevesebb eddig az M4-nél volt. Múlt hétfőig semmi.
-
Jack@l
veterán
válasz
Atticus85 #31256 üzenetére
Leírom, de csak egyszer az ultimate választ: jelen pillanatban 3 csúcsragadozó van emberi árakon a piacon, mind megbízhatóság, mind sebesség terén: Crucial M4, Samsung 830, Corsair force GT, ha igazán gyorsat akarsz, akkor minimum 128 gigásat veszel. Többivel kár foglalkoznod, mert csak belekavarodsz meglátásom szerint. (vagyis nagyon sokat kell utánaolvasnod, hogy valami érdemben összeálljon a fejben, és utána lenne érdemes/tudnál érdemben kérdezni)
UI: fogalmam sincs melyikbe hány magos vezérlő van, és engem speciel nem is érdekel, mert lényegtelen -
Balage76
senior tag
válasz
Maximum1 #31213 üzenetére
Mit írjon, hogy Best Buy 2010? Teljesen mindegy hogy mi van a plecsnin, a valós teszteken alapuló összehasonlítás a lényeg.
Miért csodálkozol azon hogy működik egy marketing gépezet? Valahogy ellensúlyozni kell az ellenfél 500/500-as kamu specifikációját.
Egyébként az írást inkább a technikai magyarázat miatt linkeltem.
-
Atticus85
tag
A Samsung 830-as SSD-ékbe 3 magos vezérlő van tényleg??
-
Maximum1
őstag
válasz
northmahri #31252 üzenetére
Videokártya tápkábel, ram teszt, több ötletem nincs.
-
Formaster
addikt
válasz
Zlin50 #31239 üzenetére
Nálam a fent említett probléma soha nem jelentkezett. A 3 vinyóból 2 rendszer. Lehet, hogy az említett gond FW frissítése után vásároltam őket (kb 1 éve, de soha nem hallottam még hangját sem). A topicot már láttam, örültem is, hogy engem elkerült.
Seagete=Fos>>> Íme egy hiba, ami szinte minden forgalmazott merevlemezt érint >>>
És mindezeken kívül arra alapoznám a kijelentést, amit egy hdd szervizes említett nekem. Ne vegyél seagate-et. Lehet irígységből mondta, hogy ne legyen olyanom.
-
northmahri
tag
Maximum1:
Igazából mindig máskor. Volt, hogy BF3 közben, volt hogy egyszerű videó nézése közben. Nem mondanám, hogy komoly terhelés alatt volt.
Direktbe van áramon, egy szép és neves Corsair TX650 V2-n.
Zlin50:
Alám ki van írva, de pontosabban:
VTX3-25SAT3-120G -
bigrock
addikt
válasz
jim_raynor70 #31236 üzenetére
Seagate=Fos... (fetrengve röhögő szmájli)
Euzsolt fórumtárs biztos jobban ért a Seagate HHD-khez, én pl. video rögzítő szerverekbe csak azokat szerelek, 24/7-ben üzemelnek hiba nélkül, úgyhogy eszembe nem jutna mást tenni a HW alá...
Az is igaz, hogy nem az Árg*p legelső találataiból szoktam tallózni vásáráskor. -
Formaster
addikt
válasz
kukinyo #31243 üzenetére
Ez nem trollkodás részemről. Ha hszt gyűjtenék 1 év alatt nem százakármennyim lenne. Egyszerűen SSD-t szeretnék, ebből is olyat, ami számomra a legjobb. Azért vagyok itt, hogy mások tanácsait begyűjtsem, valamint, megosszam a meglátásom. Sajnálom, de elborzaszt, hogy egyesek milyen félvállról vesznek egy FW frissítést, majd a hozzáállásukat ráragasztják másra is, a vége pedig egy kisebb halom kukába való SSD.
kukinyo-tól elnézést kérek azért, mert megjegyeztem a nickneve vicc erejét, de tényleg, sőt olyan is elhangzott, amit nem neki szántam volna.
-
bbchris
senior tag
Akkor mindenkinek válaszolnék : AZ alaplapon egy Asus P7P55D EVO . A kábelek újak rajta de már cseréltem azt is . 2 vinyó megy mellete még de az SSD-nek külön megy a tápkábel . AZ egyik vinyó egy Samsung 500 Gigás , a másik pedig egy Hitachi 1 T- s vinyó . A Samsungon van az XP mert néha kell az is , az SSD-n volt a Win 7 x64 . A Hitachin csak adatok vannak azon nincs oprendszer . Mikor indítom a gépet akkor ugye menüben tudom indítani hogy az XP vagy a Windows 7 legyen . A tápom egy Chieftec 650 W -os . Típusát nem tudom de az újabbik amibe már külön lehet a kábelokat bedugni . Külön van szünetmentesem is ami védi a gépemet . Ezért nem értem hogy mi a baj ?! És mindig készenlét után halt be az összes . De olyannyira hogy a BIOS sem látja már egyiket sem látta , próbáltam firmware frissítőket letölteni de azok sem látják . Teljesen elhaláloznak mint ahogy a mostani OCZ is . Belassítja a gépet ráadásul most . És semmi előjel nem volt , a HDD sentinel is végig 100%-osnak látta és minden futott rendesen , semmi beakadás nem volt . Egyszercsak ma letett de. készenlétbe és most du. próbáltam bekapcsolni , be is jött de kifagyott a gép és azóta nem működik .
-
válasz
bbchris #31242 üzenetére
Elég karcsú rá az esély, hogy zsinórban 3 SSD hal meg...
1. Kellett rajtuk FW-t frissíteni és ha igen, akkor meg is tetted?
2. Amúgy hogy halnak meg? Íráshiba van de olvasni lehet őket, vagy már nem is látja a bios, stb?
3. Más eszközökkel nem tapasztalsz problémát, amik teljesen rendszertelenül jönnek elő? (pl néha lezsibbad a gép, vagy lefagy egy játék, esetleg hdd-n is több fájlal találkoztál ami sérült stb stb)
4. Milyen és mekkora teljesítményű tápegységed van? -
Bodor
veterán
-
kukinyo
addikt
válasz
Zlin50 #31239 üzenetére
Ne etessük a trollt. Arra nem képes hogy valamit (akár mások hozzászólásait), elolvassa.
Nézd meg mit írtam én, az utolsó mondat a lényeg:
Csináltam már pár FW, bios frissítést, mindegyik hibátlan lett.
Meglátásom szerint túl dramatizálod ezt a témát.
Persze ha nem muszáj nem kell hozzányúlni.De van amikor szükséges.
És mit írt ő: a legfrissebb=legjobb=nem érdekel, hogy miért=nem érdekel, hogy milesz típusú emberek hozzáállásával.
Erről ennyit.Mást sem csinál csak trollkodik, hsz-t gyűjt, kötözködik, személyeskedik, ossza az észt ész nélkül, a helyesírását már meg sem említem.Ma hozzá sem szóltam, erre belém köt.Ignorálni kell a hozzászólásait, majd megunja. -
bbchris
senior tag
Üdv ! Tanácstalan vagyok SSD-vel kapcsolatban . Már a 3. SSD-m megy tönkre minden ok nélkül . Volt 2 db A-DATA 64Gigás ls most egy OCZ Vertex 2 60 Gigás , kb 2 hónapot bírtak egymás után és minden ok nélkül beadták az unalmast . Sokszor le szoktam tenni a gépet S3 készenlétbe . Ez okozhatja az SSD-k halálát ? Bár sehol sem olvastam hogy nem szabad letenni az SSD-ket készenlétbe de már csak erre gondolok
. Az alaplap egy Asus P7P55D EVO .
-
Zlin50
senior tag
válasz
Formaster #31218 üzenetére
Látom ezzel sem vagy képben.
Nálam sem hibás, hanem a gyári feijparkolás idejét kellett megnövelnem 8mp-ről, mert 5 perces beállítással már van mód ébrentartani.
Na most mond azt, hogy ezt sem tudtad, és akkor aztán tényleg nincs sok értelme a jelen fórumban túlzott eszmefuttatást folytatnod. Bizonyára Téged nem zavar az hogy a greenes WD-k 8mp után hunynak (gyári beállítás szerint) ébredéskor meg undorító hangot adnak, még akkor is ha a leghalkabbak közé tartoznak.northmahri: milyen típusról van szó?
-
Maximum1
őstag
válasz
northmahri #31235 üzenetére
Terhelésnél jön elő?
Direktbe van áramon vagy valami 20ft elosztóval?
Még az lehet, kicsi a tápod, nem egy "Zöld" géped van -
válasz
jim_raynor70 #31236 üzenetére
+ azt nézve,hogy nálam pl a western digital-ok és samsungok is haltak már meg + havernál is , pedig mind a 2 nagy név. Sokmindenen múlik,hogy egy hdd meddig bírja...
-
northmahri
tag
Üdv újra.
Erősen gondolkodok a FW frissítésen hiszen 2-3 naponta problémát generál az SSD-m. Illetve én úgy gondolom, hogy ő. Szóval a probléma, hogy lefagy egyszercsak minden, és kékhalál:
STOP: 0x000000F4 (0x0000000000000003, 0xFFF etc etc) Felrakjam képhostingra, mert lényeges a többi szám is?
Utána reset, újraindul de nem talál boot device-t, egyszerűen nem látja az SSD-t. Majd teljesen kikapcs, várni pár mpt és utána már megint gyors és jó. Ötlet?
Utána nézéssel azt találtam, hogy kössem be máshova az SSDt, nem hiszem hogy megoldaná... -
Atke
senior tag
Eszembe juttattátok hogy régen miért nem fórumoztam....
-
kukinyo
addikt
válasz
Formaster #31229 üzenetére
"Így nincs nagy rizikó, csak áram szünet stb."
Ez nem ellentmondás arra hogy idáig mindenkit lebeszéltél minden fajta frissítésről?
Mondom én hogy csak a hsz-eket gyűjtöd, azt sem tudod mit irkálsz.Elolvastál két cikket, azt hiszed mindent tudsz és hirdeted itt az igét.Nevetséges.
És mosolyogjál te csak magadon a te neved sem szebb.
Befejeztem, jó lenne ha te is ezt tennéd. -
Agro
senior tag
2-3 óra újra az életedből ha tényleg rossz az SSD FW-je ami persze egyáltalán nem biztos vagy rosszabb esetben egy kukába dobható SSD, ha valami fw frissítés közben balúl sül el.
Túl sok a "HA" de én inkább újratelepítem a windowst, ha tényleg szar az FW, mint feleslegesen rizikózzak
-
Formaster
addikt
válasz
kukinyo #31227 üzenetére
én offolok, de Te még csak azt sem tudod, hogy kell, Őstag létedre
Bocs ha megszemélyesítettelek, én csak a nicknevedem mosolyogtam
Tudnám mi bajod azzal, hogy még nem hallottam a Corsairről rosszat
Amúgy meg kinek mi az értelmes, ki mennyit olvas, az a saját dolga, de talán pont miattam nem cseszik el páran a vinyójukat feleslegesen.
-
Atke
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #31226 üzenetére
Ezt már olvastam és le is töltöttem...
Nyilván nem volt vele problémám, mert most vettem, de most elcseszek 2-3 órát a win7 telepítéssel, és utána jönnek a problémák, akkor kezdhetem majd megint elölről..Ezt akartam a kérdezéssel elkerülni -
kukinyo
addikt
válasz
Formaster #31218 üzenetére
A személyeskedést fejezd be.
Félre itt egyedül csak te beszélsz.
A topikot is te offolod tele a baromságoddal.Még egyetlen értelmes hozzászólásod nem volt a témához amit alá is tudtál volna támasztani.
Nagyon hsz gyűjtésre hajaz a dolog.Na mondom én.Ezzel már is ellent mondasz saját magadnak.
-
[link]
Az első mondat is jelzés értékű lehet
"If you are stable and do not have issues, we suggest that you do not flash your firmware." Nehogy "jöjjenek a fosszák, akik az ssd-t az működéstől megfosszák"...Meg azt azért ellenőrizd le, nem-e már ezzel az új FW-el szállították...
-
Atke
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #31222 üzenetére
Corsair F3 60GB
Pont a Te hsz-edet keresem, ahol volt link hogy mit kell tenni telepítés előtt és után
-
-
-
Atke
senior tag
válasz
Neil Watts #31219 üzenetére
idáig aki ilyet vett ismerős mindnek szarakodott míg meg nem csinálta...
-
-
Formaster
addikt
válasz
Jack@l #31214 üzenetére
1 Seagate = fos
2 Honnan is veszed, hogy FW frissítéssel nem döglött volna be?
3 Kötve hiszem, hogy visszahozza őket
4 Nem mondtam, hogy sose kellett, de IGEN RITKA az ilyen!Zlin50
Nekem egyáltalán nem ismerős, úgylátszik lottóznom kéne. Nálam tökéletesen mind a 3 vinyó.kukinyo
1 faxa a Nick neved
2 olvass, mielőtt félrebeszélsz, mindenki leírta, hogy frissíteni kell, ha kell. Ha nem akkor nem. Amúgy ez a téma már lezárva, mert így csak szét van szemetelve ez a topik, a legfrissebb=legjobb=nem érdekel, hogy miért=nem érdekel, hogy milesz típusú emberek hozzáállásával.Fejezzük be az offolást, mert élvezhetetlen a topik. Aki akar frissít, aki nem nem.
-
Atke
senior tag
Az lenne a kérdésem hogy a teljesen szűz SSD-n kezdhetem rögtön a firmware frissítést?
dobozból kivettem sata+táp rá ennyi. Vagy particionáljam előtte?
Köszönöm! -
Socket A
aktív tag
Hali!
van egy kingston 64GB SSDNow V100 típusú SSD-m és az lenne a kérdésem hogy mennyi szabad hely kell az optimális működéshez.Jelenleg 2 giga szabad hely van rajta, nagyban befolyásolja ez az élettartamát?
Köszi! -
Jack@l
veterán
válasz
Formaster #31173 üzenetére
Haverom most szívott be két darab 500 gigás seagate vinyóval, egyik bekapcsolás után elszállt mind2(kb két hét különbséggel két külön gépben), az összes fontos cuccával. Ha rárakja az fw-t amit egy éve kiadtak már hozzá, akkor semmi baja nem lenne, így hozhatja vissza őket TTL-soros kábellel... Gondolkodj, mielőtt hülyeségeket beszélsz, ez true story, igen friss is.
-
Balage76
senior tag
Egy kis olvasnivaló, 60/64GB-os SSD-ket teszteltek:
-
Z_A_P
addikt
Annyit tennek hozza, hogy en is szeretek minden dolgomat a legujabb verzioval frissiteni.
Miert?
Ugyanis sw frissiteseknel, senki sem tudjat hogy milyen egyeb bugot javitottak (ami esetleg meg nem volt publikus), milyen egyeb dolgot tettek jobba, gyorsabba, szebbe, egyszerubbe, optimalizalta, okosabba, stb - amit nem raknak bele a what-s new rovatba, mert csak.
Persze nem lehet tudni hogy fw frissitesnel mennyire szigoruan csak 100%-ban az valtozik amit publikalnak a changelist-ben, vagy tobb is.Mindenesetre mivel ez a szokasom nem eri meg a kockazatot hogy esetleg elbukok mindent az ssd-n, igy nem teszem fel
De koszonet Guffy kolleganak aki feltette es megosztotta az infot.
Ugyanis ezek nelkul soha nem derulne ki, hogy egy adott fw frissitesnel milyen buktatok johetnek ki. Marpedig ha valakinek tenyleg kell fw-t frissiteni vm hiba miatt, akkor ezek az infok aranyat ernek! -
Balage76
senior tag
Ez ebben a formában nem igaz.
Egyrészt ha nincs a termékkel semmilyen problémád, akkor fölösleges frissítened. Nekem is van 256GB-os Samsung 470-esem régi firmware-rel (itthon nem is került ilyen kereskedelmi forgalomba), mégsem frissítem, mert hibátlanul működik.
Másrészt, ha mindenképpen frissíteni akarsz és nem eszetlenül nekiugrasz a frissítésnek, hanem utánaolvasol, akkor egyből kiderülnek a buktatók és egyben a megoldások is.
Harmadrészt, csináld pontosan azt, ami a leírásban van és akkor nem ronthatod el a dolgot (ha mégis, mert valamiért hiányos a leírás, akkor lásd második pont...).
Szóval előbb utánaolvasni, végiggondolni hogy szükséges-e és csak ezután csinálni...
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Western Digital Elements 1TB HDD alig használt!
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest