- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- 8000-es akksi került az IQOO Z10 Turbo+-ba
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
válasz
Patice #46287 üzenetére
Ezeknek a PC-knek a limitációja a Single-slot RAM és a Win10 Home OP rendszer. Nem tudom mennyire lehet cserélni másra, vagy visszarakva a Win10-et marad-e aktivált valóban a cucc.
4GB RAM elég. Win10 Home elég.
Recovery partícióra szokták rakni az installert abban benne van a kulcs is, ha újratelepítésről lenne szó. De a működő rendszerből is ki lehet nyerni ha teljesen gyalulná az SSD-t vagy másikat rakna a helyére. -
_Smooth
senior tag
válasz
Patice #46282 üzenetére
Ez elég jól hangzik. A baj csak az, hogy egy NAS a "szerverem" - nem tudom, megbírkózna-e ilyen feladattal (egyáltalán elérhető-e ffp-re ilyen kodi).
Persze a jövőben tervezem szerverré átépíteni a jelenlegi HTPC-t és annak a helyére egy másik gépet összerakni. De ez még elég távolinak látszik jelenleg. -
Celtis
veterán
válasz
Patice #46269 üzenetére
Úgy gondolom, hogy a Kodi upgrade esetén frissíti az adatbázist és ez közös MySQL adatbázis esetén sem akadály.
Egyébként is ilyen esetben értelemszerű cél, hogy a Kodi-k azonos verziója fusson minden eszközön. -
stickermajom
addikt
válasz
Patice #46059 üzenetére
Debian fut a NAS-on, ezért gondolkodtam a sima mysql-ben, de majd meglátom mi fog működni a végén.
A wifi AC-s, de legvégső esetben egy switch plusz egy kis fúrás megoldja a gondot, csak asszonynak nehéz beadni. Ez a legnagyobb gond...
Ha nem Kabinit, akkor Te mit vennél újonnan? Elszaladt mellettem a topic, másfél éve kb. nem követtem a dolgokat, hogy épp mi megy most. Ésszerűbb is lenne valami jövőállóbb cuccot venni, hátha lesz 4K TV.
-
hunaqua
addikt
válasz
Patice #46031 üzenetére
Az igazság az,hogy szeretnék építeni egy rendszert.A ház megvan ,az egy Cooltek G3 (Jonsbo) ami illeszkedik az erősítő stílusához.A táp valamelyik csendes Be quiet lenne. A "lappal" még várok egy picit,de szeretném ha "jövőbiztos" lenne.Beköltöztetném a Nas-t is a házba,így menne a gép 0-24-ben.Arra gondoltam ,hogy pendrive-ről menne rajta az LE,a háttérben pedig a Win10? Szeretném viszont ha lejátszaná a gyári BluRay lemezeket is.
Vagy inkább valami Ubuntu?El vagyok ebben akadva!
-
dunkel
őstag
válasz
Patice #45992 üzenetére
Az i7 zenén akkor jön jól, ha valaki pl. HQ Playert használ és mindenféle szűrőt rak a zenei átalakítás folyamatába, amivel akár CD felbontásból DSD256 vagy DSD512 számolható és így etetik a natív DSD képes DAC-ot.
Kíváncsi lennék hány ember csinálja ezt és milyen láncban. Valamint, hogy a valóságban ez mennyire hajtja ki a processzort.Azaz ha "emberi léptékű" lineáris tápot akar valaki egy audio/video PC-be, akkor elég egy i5 vagy i7 és nem kell dedikált VGA. Ezeket még meg lehet táplálni lineárisan (~100W alatti teljesítmény kell).
Azt sem tartanám kizártnak, hogy egy-két elvetemült tag nagy Broadwell CPU-t kért a HTPC-jébe, mert abban elég erős az IGP közepes MadVR-hez és mindehhez csak 65W TDP társul. Cserébe k.drága a proci.
Ott bukik meg az elmélet, hogy az az IGP sehol nincs ahhoz, hogy egy komoly szűrőt fhd-ban elvigyen, nemhogy felskálázzon majd utána le.
(#45993) bajnokpityu
3. nagy frekin hajtott ramok csak nagy késleltetéssel tudnak nagy frekit.A ciklusidejük viszont kb. ugyanaz lesz mint kisebb frekin kisebb késleltetéssel.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #45992 üzenetére
semmilyen módon nem látom létjogosultságát intel integrált IGPs moziPCnek. driverek gyengék, képminősége gyengébb, drágább, mint az amd integrált. i7esnél meg totál feleslegesen kifizet csomó lét, amit jobban el lehetne költeni. Egy A8 IGPvel jobb képet ad, mint egy i7es, ugyanannyira hajthatóak lin tápról. (MZperX féle táppal ugyanúgy mindkettő képes elfüstölni)
sabrevel én nem hallgatnék zenét komolyabb szinten, a többi chipnek meg nem létfeltétel a DSD, PCMből is jó zenét képesek csinálni. akkor minek dsd512?
PCben a legnagyobb késleltetést sztem az alábbiak okozzák, sztem fontossági sorrendben:
1. HW kompatibilitási ráhagyások.
2. oprendszer szinten kompat ráhagyások, és a tengernyi fölös processz.
3. nagy frekin hajtott ramok csak nagy késleltetéssel tudnak nagy frekit.
4. tápok zaja, CPUn belüli késleltetések.
ezért érzem úgy az i7-et zenélni, mintha egy százlukon beázó hajóból merni kiskanállal a vizet.a duplázás majd visszakonvertálás tisztán VGA dolga, ebből a procinak kb annyi a dolga, hogy kiosztja a feladatokat a VGA szálainak. Ehhez az A10 kb 20% erőforrást használ.
konkrétan most próbáltam ki a melós PCben az i7-4790K: xbr150:11% CPU, NGU high 13% CPU,ekkor már erősen dolgozik a VGA. 8szorozástbekapcsolva nem nő a proci terhelése egyetlen százalékot se.
dunkel: Ott bukik meg az elmélet, hogy az az IGP sehol nincs ahhoz, hogy egy komoly szűrőt fhd-ban elvigyen, nemhogy felskálázzon majd utána le. pontosan így van.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Patice #45963 üzenetére
34K itthon, mégis mi kerül egy ilyen ITX lapon ennyibe? Ezért már legújabb gémör extrás ASUS lapokat kapni. Mit tud ez és miért pont HTPC-hez lenne jó, ha eleve sokkal magasabb az ára mint az átlag?!Oké most látom, hogy integrált CPU-s...
(Nem vagyok otthon HTPC alaplap témában). ASrock amúgy nekem nem olyan jól csengő név, egy hasonló ASUS megoldás pl. már jóval drágább lenne?!
-
gjanner
tag
válasz
Patice #45951 üzenetére
Mire frissítsem, 7.9-re? HTPC-men ezzel a 7.0.2-vel is teljes értékű a Kodi.
Persze ha ez megoldja, frissítek örömmel, csak nem értem a miértjét...+ update kérdés: /storage folderben nincs .update könyvtár, ahogy LE oldalon javasolja a manual frissítést. Vagy hozzam létre és bele a ,tar file?
Esetleg egyszerűen fogjam és készítsek egy új SD kártyát? Melyik az egyszerűbb és gyorsabb megoldás?Köszi
-
hepi62
csendes tag
válasz
Patice #45908 üzenetére
Sikerult megoldanom szerencsere a hang problemat. Az altalad linkelt EGL-es kodi telepitesi leirasban szerepelt egy beallitas, ami megoldotta.
Ez az EGL-es Kodi mennyivel eredmenyez jobb kepet egyebkent?
(#45909) drdr
En meg az AMD-rol nem tudok nyilatkozni, sosem hasznaltam. De lehet, hogy en ertelmeztem valamit rosszul es a vegleges verzio meg egy par beta verzioval odebb van. -
hepi62
csendes tag
válasz
Patice #45905 üzenetére
Szia!
Koszi az otleteket!
Az EGL-es Kodin egyebkent is gondolkodtam szoval azt megprobalom. Ugy tudom a 6-os beta az utolso beta verzio ezutan mar a vegleges jon, igy remelhetoleg nincs mar olyan sok bug benne.A Libreelec tudja a HD audiot? Azt talan meg megprobalnam, hogy kizarjam az erosito beallitasabol adodo hibat es azt egy pendrivera telepitve ki is tudnam probalni.
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Patice #45780 üzenetére
Hát akkor mégis csak az aktív kell nekem.
Mert a Brix csak ideiglenesen lesz rákötve a monitorra (DELL U2312) és ebben az esetben a mDP-DP kábelt másra nem tudnám használni.
Tudnál ajanlani valami normális aktív átalakítót-kábellel (kb 2m elég) vagy csak átalakítót (HDMI - HDMI kábel van itthon), ami 5eFt - max 6eFt-ba belefér. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Patice #45778 üzenetére
A Brix-en van mini DP is de az asztali PC-ben csak DVI és HDMI van (monitoron: VGA, DVI, DP). A Brix-et később HDMI-HDMI kábellel fogom használni.
Ha mini DP - DP átalakítót vennék akkor gondolom olcsóbban megúsznám (passzív), de azt a kábelt a PC-hez már nem tudnám felhasználni. Illetve az is kérdés, hogy a DVI-t (PC-monitor) érdemes e lecserélnem HDMI/DP-re, jobb lesz a képminőség? -
vtechun
veterán
válasz
Patice #45693 üzenetére
de speedtest esetében nem jönne elő ez a probléma? Megnéztem, több szálon is, azaz egyszerre többet töltve, akkor is kb 4-5 mega max a sebesség, ami azért elég általában, de azért okozhat megakadást.
Torrenten 10-12 megával is tud tölteni le. Egyébként a szolgáltató által adott router-modem kombó, Huawei HG 8245H, másik gépen speedtesten tudott 975 MBitet is letöltésben.
-
geeksnake
csendes tag
válasz
Patice #45676 üzenetére
Bocsánat, kihagytam ezek szerint egy-két részletet
Van SSD-m, van USB-s Bluray íróm, és van RAM-om is.
Az a lényeg, hogy a kis HTPC képes legyen lejátszani a bluray lemezeket, és a még ki nem írt ISO-kat (ezt NAS-ról). Illetve le tudja játszani a 4K-s bluray-t is.
Bluray-es házimozim van, csak az nem tud 4K-t, illetve nem lehet mozgatni a képet, így nem tudom megcsinálni azt, hogy a blackbarokat lehozzam a kép aljára... (természetesen a képmozgatás csak projektorozáshoz kell) -
hm15
senior tag
válasz
Patice #45618 üzenetére
Kösz, de az még kínai,
Azóta sikerült találnom Kodi fórumán egy tetemes madvr leírást, lesz mit böngésznem.
Videokártya és madvr: pont ezért akarom kipróbálni és a meglévő alkatrészek mellé eldönteni, hogy alaplap+CPU+VGA-t tegyek bele, vagy elég - ahogy eddig is - egy integrált alaplap, mint például valamelyik Apollo, Kaby Lake.
Szimpatikusak a Kaby Lake szerelt mini PC-k is, Brix, Cubi 2, de azok mellé NAS kéne, arról meg múltkor lebeszéltem magam.
Fractal Node 304
Be Quiet 9 300W
8gb memória
5-6 3,5" HDDEzek mellé kell majd dönteni HDMI 2.0 kimenettel megáldott hardvert. Itt az AMD VGA-k népszerűbbek, a 460-as akár elég is lehet. Integráltból AMD HDMI 2.0 még nincs, ezért Intel.
-
canniball
nagyúr
válasz
Patice #45596 üzenetére
A linux telepítő CD-k is "bootable installation media"-k mégis működnek liveCD-ként (is).
Azért merült fel bennem hogy ez is működhet így, mert egy 512MB-os pendrive-ra akartam tenni a telepítőt mire közölte hogy az kicsi lesz és furának találom hogy egy ilyen helytakarékos rendszer telepítőjének ez nem elég. -
dhcodoki
senior tag
válasz
Patice #45559 üzenetére
Jó, hogy felhívtad a figyelmem a win7 problémára. Tuti szívtam volna rendesen vele. A J4205 még elég drága nekem. Inkább megvenném a "Asrock QC5000ITX/Ph"-t, aztán ha eljön az ideje lecserélem.
Esetleg nincs ebből a fajtából olyan, mely külső tápos? Ha találnék, akkor szelősebb lehetne a ház.
*(#45561) dunkel
Marad az AMD. Köszi! -
dhcodoki
senior tag
válasz
Patice #45552 üzenetére
Van még itthon egy régebbi HTPC, egy asztali PC, és egy laptop. Ezeken is WIN 7 fut, ha nem okoz hálózati problémát, akkor persze jó a win10 is az új gépre.
Az "Asrock QC5000ITX/Ph" és "Asrock J3160-ITX" alaplapok boldogulnak az h265-el és 4K-val? Előbbivel mennyire érdemes foglalkozni? Nem szeretnék 2-3 év múlva hardvert fejleszteni. -
fausto
addikt
válasz
Patice #45552 üzenetére
Köszi a választ!
Ha jól értem, akkor az a megoldás, hogy valahogy egy mvk file csinálok belőle és ahhoz keres feliratot. Akkor azt hiszem az nem az igazi, pont az lett volna a célom, hogy bepattintom a lemezt és hagy szóljon. De így a második is tárgytalan, mert pont az lett volna a lényeg, hogy a külföldi BD3D lemezeket lejátsszam valahogy magyar felirattal.
Lenne egy másik kérdésem! Régebben olvastam, hogy a KODI nem játszik le 3D ISO-kat. Most viszont azt láttam, hogy a KODI 16 már tudja ezt, de csak Raspberry Pi-n?
Hogyhogy csak ezen az eszközön? Valahogy nem lehet megoldani más platformon? Van egy tök jó HTPC-m OpenELEC-kel, csak emiatt nem kéne egy Pi. A half-SBS 3D meg nem az igazi.
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Patice #45547 üzenetére
A 32GB eMMC-t én is keveslem és a 8GB RAM-ot már feleslegesnek tartom, illetve a Win 10 x64 is simán elfut 4GB-al.
A Procitól félek hogy gyengusz lesz (Bench.: 1472), igaz az E350-hez (B.: 773) képest a duplája.
Bár azt pontosan nem tudom, hogy mit takarnak ezek a mérési értékek, főleg a videóvezérlő részéről. De egy PI3 vs UDOO x86 videót nézve róla "gyorsnak" tűnt. -
KRISSTUS
aktív tag
-
zsolt501
nagyúr
-
envagyok
veterán
válasz
Patice #45495 üzenetére
Az Ac-s wifivel egy access pointként használt routert váltanék ki.
Elvileg a libreelec is tudja.
Egy Router kevés lett volna az 5GHz miatt a házba, ezért van kettő.
Tehát DHCP,ppoe,tűzfal, stb nem kellene.
Windowsban, libreelecben egyszerű, Ubuntu alatt nem tudom.
Hdd-ből 5400-es WD red-en gondolkodom.
Ssd-ből vmi alap.
Ilyen van a mycloudom-ban hűtés nélkül évek óta.
A dual sat tuner dvbsky pcie lenne mindenképpen, mert nem szeretnék még egy tápegységet látni (az USBsnek mindnek van), illetve két dvb-t stick.
Van egy tp-link T4u Ac-s stickem, ami elvileg tud ap üzemmódot.Ja, és úgy olvastam a libreelec nem, és nem is fog tudni se hardveres, se szoftveres raidet
@fleto
A tvheadend még egy málnapc-n is elfut, talán ha transzkódolni kell..Mondjuk elég durvának tartom a j4205 asrock árát.
Nem 20-25 között szoktak lenni ezek a vasak? -
hati
addikt
válasz
Patice #45477 üzenetére
Az ffmpeg tud igp-t használni (CUDA/CUVID, Intel QSV, ). https://trac.ffmpeg.org/wiki/HWAccelIntro
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Patice #45411 üzenetére
Vagy ha már QC5000 akkor csak annyit kell tenni, hogy a megfelelő verziót kell nézni: a QC5000-ITX/PH-n van optikai kimenet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #45397 üzenetére
ez konkrétan fakóbb, és mosottabb, mint az intel, vagy amd volt. OE 007 alatt. de pl a térérzet, fókusz jó vele. kadencia helyes, nem receg, stb. minőségben semmi más bajom nincs vele, csak, hogy homályos, és opálosabb.
amivel még van gondom az az, hogy ipari 24x1000as switchem van, és a 905ösöm 100as lanjával a 30-40gigás ripek néha megakadnak, cachel. semmi más lejátszómnak nincs gondja, de azok mind gigabitesek. ugyanakkor nem kéne, hogy gond legyen a 100Mbit, alatta vagyunk, valamint miért csak kb 20percenként jön elő? most akkor elég, vagy nem elég...
20gigásokkal semmi baja. -
törölt tag
válasz
Patice #45383 üzenetére
Itt néztem az AMD Athlon 5370 APU vs Intel Celeron G3900T sebességet. Az oldal szerint alig valamivel marad le az AMD sebességben, de alacsonyabb DTP-vel.
Mi a véleményed, akkor az AMD-vel nem lőhetek nagyon mellé?
E350 után picit a 3betűs gyártó felé húz a szívem
Desktop vonalon persze már más a helyzet egyelőre. -
törölt tag
válasz
Patice #45379 üzenetére
Huh, az Asrock J4205 40k+ ára picit túlmutat szánt anyagiakon. Főleg, hogy RAM-okat is vennem kell még hozzá a SO-DIMM csatlakozó miatt. És mivel a 2x2GB-ot nem támogatja a gyártó oldala szerint, holott 4GB elég volna, 2x4GB-ot kell beletennem.
Tételezzük akkor fel, hogy elég lesz a FullHD. Akkor esetleg volna valami javasolt megoldás ITX kiszerelésben 4db SATA csatlakozóval?
AM1 slotos lapokat néztem és abba Athlon 5350-et. De ha van javaslat fullHD + erős CPU kombinációra alacsony TDP mellett, meghallgatnám.
Mégis csak jobban vágjátok ezeket -
törölt tag
válasz
Patice #45374 üzenetére
FullHD mellett néha 4k, de fontos lenne az erős cpu rész egyéb háttérműveletek miatt.
Ezért gondolkodom most hirtelen AM1 vagy AM4 megoldásban.Felmerült a J1900 lehetősége, de a hiányzó h265 hw dekódolás miatt nem tetszik. Kicsit a jövőre tekintve vásárolnék.
N3150-et pedig nem szeretnék. Illetve nem szimpatikus alapvetően az intel vga linux mellett, annak ellenére h a driver ellétés szépen megoldott. -
Dorian
félisten
válasz
Patice #45360 üzenetére
"Kompromisszummentes" Annyi, hogy hálózatról lejátszás is sima, gördülékeny, mindenféle akadásmentes legyen, HD hangok esetében is, hangsáv vagy felirat váltáskor is, lejátszás akár ISO-ból, akár BDMV mappából.
Full BD menü kevésbé szükséges, de jó ha tudja. Szóval mint a Dune D1-emnél + a jövőben a 265-ös kódolás gondolom hardverileg nem akadály.Gondolom itt mindenféle szűrők meg egyebek nem játszanak, ahhoz nagyobb teljesítmény és garfkártya kéne, de úgyis a natív lejátszás a lényeg.
Alapvetően -amíg a Dune működik- csak zenelejátszó PC lesz, itt alapkövetelmény, hogy passzív hűtésű + kis fogyasztású legyen, mert a különböző részeken lévő lineáris tápok a nagyobb teljesítményigény miatt feleslegesen drágítanák és körülményesebb lenne a passzív hűtés megoldása.
Viszont ha a jövőben a Dune meghal vagy nagyon elterjed a h265 akkor ha már van egy ilyen PC-m, tudja már a filmeket is. -
Calogero
addikt
válasz
Patice #45121 üzenetére
Az a kis alaplap teljesen elvész a nagy házban [link]
A táp rögzítésénél szerencsém volt, hogy gyárilag volt a házban olyan lyukak kifúrva, ahová pont befért.
Igaz vennem kellett egy 24 tűs ATX hosszabítót, hogy elérjen a lapig. [link]A bekapcsolást távirányítóról úgy oldottam meg, hogy a BIOS-ban engedélyeztem az USB-ról való bekapcsolást. A "távirányítón" van egy on/off kapcsoló, így ha off állásban akkor nem lehet bekapcsolni a gépet, ha pedig on-ra van kapcsolva akkor bármely gomb elnyomására indul a gép.
A usb-s vevő egység 6 méterről is vette a jelet, a világítás is jól használható [link] [link]Nagyából mindent sikerült beállítani a KODiba, megy a online sorozat nézés, lemezről,hálózatról a filmek nézése, gyári DVD filmek nézése. Egyedül a Blu Ray filmek lejátszása nem megy lemezről.
-
gjanner
tag
válasz
Patice #45287 üzenetére
Köszönöm a tesztet előre is.
Ha jól gondolom akkor ez egy egyszerű pendrive-ra telepített verzióban is próbálható, úgy, hogy közben a fix SSD-n levő rendszerem ne sérüljön, ugye?
Ha ez van és lesz egy kis időm, én is kipróbálgatom a dolgokat. Bár hétvége előtt biztos nem...Ja és nem iso-ban van a BD, hanem BDMV és CERTIFICATE könyvtárakba szervezve ("nyitva").
...most látom van egy .iso-m is, csak azt még nem is próbáltam. -
Celtis
veterán
válasz
Patice #45287 üzenetére
Az LE8-as alfa verziók(LE7.90.00x) már a v17-es Kodi-t tartalmazzák, amiben benne van az EGL. Érdemes tehát ezt felrakni, ha kell az EGL.
Tapasztalatom szerint egyébként meglehetősen stabil az alfa kiadás is. Én napi szinten azt használom, és semmivel sem problémásabb, mint a stabil verzió. -
mg105
senior tag
válasz
Patice #45255 üzenetére
8-as windows óta alapesetben be van kapcsolva a Fast Startup, azaz nem egyenlő a kettő. A restart csinál egy tradicionális power cycle-t, ahogy régen, de ha csak leállítod, a user sessiont állítja le, a kernel és a driverek hibernálódnak, hogy azt ne kelljen betölteni indításkor. Valahol az energiagazdálkodásnál lehet megnézni illetve állítani rajta.
-
Dorian
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- Battlefield 6
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Motoros topic
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest