- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Celtis #48843 üzenetére
SunMount3r
Max 1-2 ezer forintot költenék erre, így a légegér is kiesett.
Van itthon egy vezeték nélküli multimédiás bill + egér, amiből csak a billentyűzetet használom az asztali PC-mhez, de mivel csak 1 Stick van csak hozzájuk így az egeret nem tudom külön használni.Marad az alaplapi infra. Nem vagyok jártas a témában.
Ezért az volna a kérdésem, hogy bármilyen infrás eszközzel (távirányító) működik, vagyis "tanítható" a PC is?Köszönöm az eddigi válaszokat!
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Celtis #48838 üzenetére
Kicsit olvasgattam CEC-ről.
Akkor ha jól értem az én alaplapomnak annyi az "előnye", hogy a HDMI csatlakozó CEC lábát egy külön tüskére is kihozták + ott van mellette egy USB port is (tüskesor), így nem kell külső adapter.
De az alaplara nincs ráépítve ez a CEC - USB jelátalakító áramkör.Hááát 10e.Ft-ot nem igazán ér nekem ez a dolog. Akkor olcsóbban megúszom egy (lég/multimédiás)egérrel vagy egy infrás távval. Igaz ez + még egy eszköz a kézbe (a TV táv mellé).
Már csak az a kérdés, hogy infra vagy egér, esetleg tudnál ebben is segíteni (előny / hátrány)?
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Celtis #48833 üzenetére
NUC D54250WYK.
De most hogy rákérdeztél megnéztem megint a leírását és rájöttem, hogy én nem ennek a lapnak (I6/I7) a BIOS leírását néztem.
Ehhez a laphoz kell egy kicsi panel, ezen a linken írnak is erről de nem tudom, hogy így mennyire használható (Angol nyeltudás híján nem is értem pontosan mit írnak).
Illetve a BIOS-ában sem találtam állítási lehetőséget ezzel kapcsolatban. -
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
Van egy I5-4250U-val szerelt lapom, ezt szeretném filmnézésre használni. A HDMI kimenetén tudja a HDMI_CEC-t.
Az a kérdésem, hogyha ezt bekapcsolom akkor a TV-m távirányítóján található "videó" gombokkal (Play, Pause, Stop, .... ) tudom majd HDMI-n keresztül vezérelni a PC-t? -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Patice #45780 üzenetére
Hát akkor mégis csak az aktív kell nekem.
Mert a Brix csak ideiglenesen lesz rákötve a monitorra (DELL U2312) és ebben az esetben a mDP-DP kábelt másra nem tudnám használni.
Tudnál ajanlani valami normális aktív átalakítót-kábellel (kb 2m elég) vagy csak átalakítót (HDMI - HDMI kábel van itthon), ami 5eFt - max 6eFt-ba belefér. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Patice #45778 üzenetére
A Brix-en van mini DP is de az asztali PC-ben csak DVI és HDMI van (monitoron: VGA, DVI, DP). A Brix-et később HDMI-HDMI kábellel fogom használni.
Ha mini DP - DP átalakítót vennék akkor gondolom olcsóbban megúsznám (passzív), de azt a kábelt a PC-hez már nem tudnám felhasználni. Illetve az is kérdés, hogy a DVI-t (PC-monitor) érdemes e lecserélnem HDMI/DP-re, jobb lesz a képminőség? -
KRISSTUS
aktív tag
Egy HDMI (out) - Displayport (in) átalakító kábelre volna szükségem, FHD (4K nem fontos), FPS=?.
Aktív vagy passzív, 1.1 / 1.2 kellene belőle?(nem találtam számomra érthető leírást erről)
Egy Brix-et szeretnék tesztelgetni monitoron, majd később lecserélném vele az asztali PC-m kábelét (DVI-DVI). -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Patice #45547 üzenetére
A 32GB eMMC-t én is keveslem és a 8GB RAM-ot már feleslegesnek tartom, illetve a Win 10 x64 is simán elfut 4GB-al.
A Procitól félek hogy gyengusz lesz (Bench.: 1472), igaz az E350-hez (B.: 773) képest a duplája.
Bár azt pontosan nem tudom, hogy mit takarnak ezek a mérési értékek, főleg a videóvezérlő részéről. De egy PI3 vs UDOO x86 videót nézve róla "gyorsnak" tűnt. -
KRISSTUS
aktív tag
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
GZoli7 #45537 üzenetére
Sziasztok!
Egy HTPC-hez hasonló projekten agyalok ezért tőletek kérnék tanácsot (remélem ezért még nem OFF).
Olvasom, hogy többen is használtok integrált CPU/GPU-s lapokat, főleg Mini ITX méretben.Olyan ITX-nél kisebb méretű integrált (max 17cm*12cm pl: Pico / Nano ITX, 3,5", ...) alaplapot keresek amin elfut a Win. és az Android x86 is.
Bár az utóbbi OP. rendszert ha jól olvastam nem használjátok, ill. nekem nincs vele sok tapasztalatom..
Az utolsó lapom egy E350 volt, de ez lassúnak/gyengének bizonyult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- MSI CYBORG 15 A13V
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged