- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Attila432 #46285 üzenetére
Erre a feladatra szerintem elég az N3450-es is, ha belátható időn belül nincs képben 4K@60Hz lejátszási igény, N4200-as prociban valamivel erősebb, de jóval drágább is szokott lenni.
Kínai rendelés: a rizikó mindig benne van, de szerintem manapság már ott is elég korrekt a pénz visszafizetési rendszer, ha valami nem jól menne.
Ezeknek a PC-knek a limitációja a Single-slot RAM és a Win10 Home OP rendszer. Nem tudom mennyire lehet cserélni másra, vagy visszarakva a Win10-et marad-e aktivált valóban a cucc.
A korábbi egybe PC-khez képest (ahol frorrasztva volt 2GB RAM meg 32GB eMMC memória) azért előny, hogy cserélhető a RAM, meg M.2 SSD megy bele. Ez azért sokat dobhat a rendszer sebességén.
Én egyből ráeresztenék pár kör optimalizálást a Win10-re és kigyomlálnám a felesleges folyamatokat, ha csak HTPC-nek fogod használni.
-
RedCat
senior tag
válasz
Attila432 #46285 üzenetére
Ez ennyiért nem tűnik rossznak. Bár magát a márkát nem ismerem. Meg nincs az sem leírva, hogy a 4k-t (ott UHD-nak írják) 60Hz-en vagy csak 30-on tudja?
hm15: De a z270-es lapok kb 60 körül kezdődnek. Az elég meredek így elsőre
Annyiért veszek egy 1050-es VGA-t és a többi komponenshez hozzá sem kell nyúlni
-
canniball
nagyúr
válasz
Attila432 #46242 üzenetére
Az aprón szoktak lenni Brazos lapok (pl. Asrock E350M1) relatíve kis pénzért, igaz azok nem passzívak de könnyen halkká tehetőek egy 80-as ventivel. Ennél újabb mobo is előfordul egy-egy, csak ritkábban és nem tudom mennyire fér bele a keretbe, keress rá az AM1-re.
A többi meg csak azon múlik hogy mik az igényeid.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Robotporszívók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jogász topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest